NK Zvijezda Gradačac

yummymummy
Kontakt:

Re: NK Zvijezda Gradačac

Post Postao/la yummymummy » 22 sep 2009, 18:20

haha ha,znam ja njemu je Cvis stao na zulj,hehe zbog interneta

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 22 sep 2009, 18:26

yummymummy je napisao/la:haha ha,znam ja njemu je Cvis stao na zulj,hehe zbog interneta
Dobro yummy, vidjet ćemo tu novu garnituru Zvijezde, misliš da ja ne bih volio da se vratimo u izdanje iz prošle sezone, da opet budemo pri vrhu. Vidim ja da vi ludite za Zvijezdom, samo realno ono što se dešava u klubu je....Samo, volio bih još da znam ko zapravo ima kakvu funckiju.

Jedno je na papiru, u praksi nešto sasvim drugo. Poraz od Veleža u subotu će nas dodatno udaljiti od Premijer lige BiH. I ako će Cviks biti taj koji će preporoditi Zvijezdu, sve najbolje mu želim. Pusti se ba tih gluposti o internetu itd...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 22 sep 2009, 18:43

I zna li neko ko bi mogao sjesti na klupu umjesto Ninkovića?

Musemić (Sarajevo i Olimpik), Lukić (Modriča), Karić (Budućnost/Omadinac), Malkočević (vodio Slobodu) i Kustudinić (vodio Laktaše) se pominju kao moguća zamjena.

Ja bih volio Husrefa, nipošto Malkočevića koji igra igru bez napada, a dobar bi bio i Samjil Karić.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 22 sep 2009, 22:49

;
Zadnja izmjena: RK Gradacac, dana/u 13 nov 2009, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.
010 ISN'T JUST A CODE

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 22 sep 2009, 22:49

Veliki gubitak za zvijezdu je odlazak gospodina Ninkovica.Gospodin Ninkovic je sigurno jedan od najboljih mladih strucnjaka u BIH,a o njegovim ljudskim osobinama ne treba ni govoriti,mislim da ga u nasoj ligi po tom pitanju nemam s kim uporediti!
AMAR OSIM!!!

MokeGradačac
Kontakt:

Post Postao/la MokeGradačac » 22 sep 2009, 23:13

Pa dajte vise dosta je bilo vise krivnju svu svalivati na gospodina Ninkovica... Mozel mi iko reci Sto je Ninkovic doveo ne adekvatna pojacanja .... U narodu je koliko novaca toliko muzike , tako je ljetos na prelaznom roku bilo da je uprava Zvijezde otvorila malo vise kesicu nebi dosao sigurno " neki " Lazic ili Diabanq , Kraišnik i jos dosta igraca koji nemaju veze sa loptom a kamoli fudbalom ......... Coric koji je doveden u Zvijezdu da daje golove a ne da seta ko maneken po terenu u ovih 7 kola nije zabio niti jedan gol(i to neki napadač ? ) ........

samuraj
Kontakt:

Post Postao/la samuraj » 23 sep 2009, 00:15

Zato sto su to nojevi vidjeli na TV.Kad si intelektualno ogranicen, onda radis ono sto rade drugi,pricas ono sto pricaju drugi ,svoje misljenje i nemas jer previse energije za to treba.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 23 sep 2009, 00:26

I šta bi, izgleda da je Smajil Karić novi trener Zvijezde.

yummymummy
Kontakt:

Post Postao/la yummymummy » 23 sep 2009, 10:01

samuraj je napisao/la:Zato sto su to nojevi vidjeli na TV.Kad si intelektualno ogranicen, onda radis ono sto rade drugi,pricas ono sto pricaju drugi ,svoje misljenje i nemas jer previse energije za to treba.
Ti isti nojevi vide Zvijezdu u Evropi sa ovom ekipom.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 23 sep 2009, 10:45

Daj ljudi "stanimo na loptu", pa počeli smo pisati sa tolikom dozom pesimizma da je Zvijezda, bar po našim pripovijedanjam, već u Opštinskoj ligi. Uredu je malo nabrijati stvari, ali nije sve tako strašno. Pa znate li šta je sve prošao Velež Mostar pa je ove sezone pri vrhu, isto je doživio Borac banjalučki, Željo prošle sezone, Čelik to godinama doživljava. A mi, ušli prije dvije godine u Premijer ligu i sada nam 10- mjesto predstavlja neki neupsjeh? :x

Mislim da će stvari doći na svoje, dolaskom novog trenera, s vremenom će i neki foteljaši biti zamijenjeni (vjerovatno oni koji ne rade toliko da bi klub uznapredovao). Igrači ove sezone jesu suprotnost onima iz prošle sezone, Husić i Avdić očigledno neće moći zamijeniti Smajlovića, doduše imamo malog Omeragića i on je u svoj ovoj priči ta naša pozitiva i nada. Diabang i Haznadar su jednostavno nedorasli igri kakvu igra Zvijezda, isto mislim i za Kraišnika, Bešlija tu i tamo. Sjetimo se igre sa Alimanovićem po strani, sa Smajlovićem u napadu, sa "razaračima" Delićem i Kodrom u sredini, ofanzivcem Hamzom, Babićem na lijevom beku....

Sad bi trebalo neke stvari podhitno riješiti, novi trener bi već na polusezoni, po mom mišljenju, trebao riješiti neke igrače i vratiti ih odakle dolaze, a gosp. Novaliću proslijediti list sa pojačanjima koji će klub u nastavku preporoditi. Ako smo gori od Rudara Prijedora i Laktaša, pa i još par timova u PL-igi neka ispanemo, ali znam da nismo. I, polako, sve će doći na svoje.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 23 sep 2009, 11:15

;
Zadnja izmjena: RK Gradacac, dana/u 13 nov 2009, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
010 ISN'T JUST A CODE

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 23 sep 2009, 11:52

RK Gradacac je napisao/la:
Knele je napisao/la:... A mi, ušli prije dvije godine u Premijer ligu i sada nam 10- mjesto predstavlja neki neupsjeh? :x
...
Samo je Celik trenutno ispod Zvijezde. Zvijezda je izgubila 5 bodova i da bi se vratila na sredinu tabele mora donijeti 3 boda sa strane...

ps. Zbog cega si promijenio nacin pisanja preko noci? Juce jedno danas drugo :roll:
Možda jer sam jučer bio nervozan zbog nekih stvari, danas mi je dan dosta bolji, više pozitive i optimizma. Ja, za razliku od nekih, još uvijek volim Gradačac i njegove sportske kolektive.

Evo jedan zanimljiv tekst o svem u klubu, preuzet sa nkzvijedablog
KRIZA U ZVIJEZDI

Znalo se da će prije ili kasnije zakucati kriza i na vratima našeg kluba jer to je sastvani dio sporta i življena uopće. Kriza kada je jedan sportski kolektiv u pitanju može biti u vidu rezultata, igre, vođenja ekipe, međuljudskih odnosa, finansijska i druge.

Obično je najteže riještiti finasijsku jer ona sama po sebi može proizvesti sve ostale ali to u ovom slučaju nije tako.

Poslije četiri godine uspiješnog natjecanja našeg kluba sa neznatnim oscilacijama koje mogu biti uzrokom krize ova nogometna sezona je započela sa evidentnim problemima u svim navedenim segmentima, a što je kulminiralo na prošloj utakmici sa Modričom koju je Zvijezda izgubila na domaćem terenu rezultatom 0:1.

Obzirom na navedene činjenice jedina mogućnost i ideja mogla je biti da se uzroci na vrijeme otklone u što je moguće većoj mjeri kako bi se izbjegla ili bar lakše prebrodila eventualna kriza a to nije učinjeno.

Kada je u pitanju igrački kadar sve je loše krenulo u pauzi prvenstva kada su zvaničnici N.K. Zvijezda dali mogućnost svakom od igrača (osim Hamzića) da bez obzira na ranije ugovorene uvjete mogu tražiti novi bolji angažman te da uz određene uvjete mogu napustiti klub. Velika većina igrača je iskoristila takvu mogućnost pa su Alimanović, Smajlović, Pjanić pronašli nove nogometne destinacije (Zadar i Sesvete, Luxemburg) dok su igrači poput Vasilića, Delića, Ćorića i još nekih također propustili manji-veći dio priprema u potrazi za boljim a onda odustali i vratili se u Zvijezdu. U isto vrijeme trener i direktor našeg kluba nisu na vrijeme odreagirali niti pronašli odgovarajuće zamjene. Dovedeni novi igrači Lazić, Haznadar, Musa, Bešlija, Kenjac sa još nekim od ranije kao što je Gazibegović su daleko ispod nivoa premijerligaškog takmičenja te su kao takvi unazadili igru Zvijezde u svim segmentima igre. Osim toga većina igrača iz razno raznih razloga je vidljivo fizički nepripremljena, psihološki nestabilna, nemotivirana pa je cjelokupna krvna slika sa stručnim štabom, sportskim direktorom i drugim više nego loša i odaje signale nemoći i nevjere.

Kada je u pitanju stručni štab sve je loše krenulo još od vremena sukoba trenera Ninkovića i bivšeg sportskog direktora. Epilog sukoba je da je bivši sportski direktor smijenjen te preraspoređen na novo radno mjesto, smijenjen je i sekretar kluba, a onda kada su se stvari trebale dovesti ured i postaviti na svoje mjesto počinjena je nova greška. Treneru Ninkoviću su date ovlasti koje niti zaslužuje niti mogu biti, bar u potpunosti, dio njegovog posla a on ih je objeručke prihvatio a kasnije neke od njih i zloupotrijebio. Tako je sam ili sa određenom vrstom utjecaja postavljao novog sekretara, upravnika stadiona, dovodio igrače…Priznao to ili ne Ninković je na sebe preuzeo više vrsta odgovornosti nego što njegov kapacitet to dozvoljava. Posljedica toga je da je svoj primarni zadatak vođenje ekipe sve lošije obavljao a što potvrđuju kontinuirano loši rezultati s kraja prošle i početka ove sezone. Poslije prošle utakmice s Modričom podnio je ostavku na mjesto trenera zajedno sa svojim pomoćnikom Taletovićem što je svakako odluka koju treba pozdraviti i okarakterizirati kao logičan slijed događaja ali i moralan čin koji u našoj državi i nije baš odlika onih koji se nešto pitaju i obavljaju poslove u javnom sektoru kome pripada i N.K. Zvijezda. Hvala stručnom štabu za sve što su dobro učinili. Direktor kluba bez obzira na svoj dobar dio odgovornosti nije podnio ostavku što je bilo i za očekivati. On će po običaju sačekati da ga smijene.

Kako izaći iz svega ovog, kako prevladati krizu i opstati u premijerligaškom društvu? -----Svakako naš najveći adut i nada baš kao i u prethodnom periodu mora biti predsjednik kluba Fadil Novalić sa čijim je angažmanom i uspješnim vođenjem kluba, Zvijezda ostvarila najbolje rezultate od svog postojanja. Bilo je manjih kriznih trenutaka i ranije koje je isti znao na vrijeme presjeći i sa određenim kadrovskim promjenama prevazići. Zasigurno će to i sada biti dio plana i rješenja nastale situacije.

Zahvaliti se igračima koji nam ne mogu pomoći, raskinuti ugovore, uštediti dio novca i ako je to moguće angažirati provjerene i dobre igrače od koristi.

Osvježenje Uprave kluba sa novim članovima i ambicioznim sportskim radnicima doprinijelo bi boljoj organizaciji i logistici.

Novi trener sa premijerligaškim iskustvom mogao bi proizvesti pozitivan šok u igračkom kadru s kojim raspolažemo te popraviti igru i rezultate.

Trebalo bi ukinuti mjesto sportskog ili bilo kakvog drugog direktora kluba. Iskustva ukazuju da je ova 'titula' u klubu vulgarizirana, zloupotrijebljena i prije svega je poslužila za promoviranje njihovih nosilaca. Treba imenovati sportskog radnika koji će obavljati posao u skladu s ovim imenom.

Za kraj, mi navijači i istinski zaljubljenici N.K. Zvijezda moramo biti uz naš klub i kada gubi i kada loše igra. Moramo dati najveću moguću podršku igračima na terenu dok postoji i najmanja nada da ćemo pobijediti. Imamo pravo biti ljuti, tražiti smjene, kritizirati, izviždati igrače ako nisu dali svoj maksimum, ali moramo u isto vrijeme navijanjem pomoći.

Stadion je uglavnom pun, ali nas je malo. Zato moramo na svaki mogući način pokušati doprinijeti da Zvijezda bude bolja. Mnogi su čekali pune četiri godine poraz Zvijezde i zadovoljene svojih želja i potreba, nedajmo im razloge za njihove slavlje našim razočarenjem. Svi se čude što premijer manjeg BIH entiteta, Srbin iz Bosne, navija za Srbiju, a mnogi su domoljubi i patriote iz Gradačca na prošloj utakmici zdušno navijali za Modriču.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 23 sep 2009, 12:32

;
Zadnja izmjena: RK Gradacac, dana/u 13 nov 2009, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.
010 ISN'T JUST A CODE

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 23 sep 2009, 12:45

RK Gradacac je napisao/la:
Knele je napisao/la:. Ja, za razliku od nekih, još uvijek volim Gradačac i njegove sportske kolektive.
Ko kaze da ja ne volim? :roll:

Gradacac je grad u kojem sam rodjen, odrastao, stekao najbolje prijatelje, zavrsio skolu, prva ljubav, zajedno sa Gradom trpio ljudska i materijalna razaranja... i kako bi nakon toga mogao da ga ne volim? :oops:
Donosis pogresne zakljucke iz par postova al hajde.

Sto se tice sportskih kolektiva, u Gradaccu je za mene uvijek postojao samo jedan kolektiv: RK Gradacac!
To sto sam isao na Zvijezdine utakmice ne znaci automatski da sam njihov najveci fan, ljubav prema ZELJI nikad nisam skrivao i to znaju svi u Gradu (oni koji me poznaju), i znas i ti da je radi toga bilo frke i to vise puta...
Rukometni klub Gradacac i fudbalski klub Zeljeznicar su moje dvije ljubavi iz ranog djetinjstva i ostat ce do kraja zivota.

Eto posto sam se osjecao prozvanim, osjecao sam i potrebu da odgovorim iako nema nikakve veze s temom.
Emocionalno, nema šta. "Za razliku od nekih" je bila namjerna provokacija, volim malo tvoje reakcije, znao sam da ćeš odgovoriti to što si odgovorio. Ma, sve znam, nemaš se šta izjašnjavati. :)

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 23 sep 2009, 12:52

;
Zadnja izmjena: RK Gradacac, dana/u 13 nov 2009, 00:24, ukupno mijenjano 2 puta.
010 ISN'T JUST A CODE

yummymummy
Kontakt:

Post Postao/la yummymummy » 23 sep 2009, 13:00

Knele je napisao/la:Daj ljudi "stanimo na loptu", pa počeli smo pisati sa tolikom dozom pesimizma da je Zvijezda, bar po našim pripovijedanjam, već u Opštinskoj ligi. Uredu je malo nabrijati stvari, ali nije sve tako strašno. Pa znate li šta je sve prošao Velež Mostar pa je ove sezone pri vrhu, isto je doživio Borac banjalučki, Željo prošle sezone, Čelik to godinama doživljava. A mi, ušli prije dvije godine u Premijer ligu i sada nam 10- mjesto predstavlja neki neupsjeh? :x

Mislim da će stvari doći na svoje, dolaskom novog trenera, s vremenom će i neki foteljaši biti zamijenjeni (vjerovatno oni koji ne rade toliko da bi klub uznapredovao). Igrači ove sezone jesu suprotnost onima iz prošle sezone, Husić i Avdić očigledno neće moći zamijeniti Smajlovića, doduše imamo malog Omeragića i on je u svoj ovoj priči ta naša pozitiva i nada. Diabang i Haznadar su jednostavno nedorasli igri kakvu igra Zvijezda, isto mislim i za Kraišnika, Bešlija tu i tamo. Sjetimo se igre sa Alimanovićem po strani, sa Smajlovićem u napadu, sa "razaračima" Delićem i Kodrom u sredini, ofanzivcem Hamzom, Babićem na lijevom beku....

Sad bi trebalo neke stvari podhitno riješiti, novi trener bi već na polusezoni, po mom mišljenju, trebao riješiti neke igrače i vratiti ih odakle dolaze, a gosp. Novaliću proslijediti list sa pojačanjima koji će klub u nastavku preporoditi. Ako smo gori od Rudara Prijedora i Laktaša, pa i još par timova u PL-igi neka ispanemo, ali znam da nismo. I, polako, sve će doći na svoje.
Velez i Borac se mogu izvuci,a nas ce kad tonemo gurati jos vise dole,to su drugacije sredine i nemozemo se porediti,teba biti optimist,ali i svjestan u kakvoj smo situaciji,jedino pozitivno u ovome je da nije problem u finansijama.

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 24 sep 2009, 09:45

Knele je napisao/la:
zmaj_Bosne je napisao/la:Danas sam vidio Smajlovića kako ide sa Delićem poslije utakmice. da li se to on vraća u Zvijezdu ili nam Mujicu odvodi?
Ne vraća se, niti odvodi navedenog.
Ipak se vraća, provjereno ;)
Dragon Town

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 24 sep 2009, 17:21

zmaj_Bosne je napisao/la:
Knele je napisao/la:
zmaj_Bosne je napisao/la:Danas sam vidio Smajlovića kako ide sa Delićem poslije utakmice. da li se to on vraća u Zvijezdu ili nam Mujicu odvodi?
Ne vraća se, niti odvodi navedenog.
Ipak se vraća, provjereno ;)
Pa to je velika stvar, nama je jakooo potreban napadač. Nadam se da je istina.

MokeGradačac
Kontakt:

Post Postao/la MokeGradačac » 25 sep 2009, 19:43

I opet naeadkvatan trener i pomocnik u Zvijezdi...........Nagađialo se da su mogli doći Musemić, Lukić , Karić ,Malkočević i Kustudinić ... Ali uprava Zvijezde je odlicila da na mjesto trenera postavi Amir Durgutović-a i bivšeg sportskog direktora Cvitkušić Ivica-u...

_armanix
Kontakt:

Post Postao/la _armanix » 25 sep 2009, 19:57

Ma kriv je ninkovic koji je trebao sebi dovesti nekog hitrog napadaca.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.