Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Nisam mislio tako.
Mislio sam da za 600 eura zna svaka budala kupit dobar tel., interesovalo me za jeftinije 150 eura i tak da je solidan mob.
Mislio sam da za 600 eura zna svaka budala kupit dobar tel., interesovalo me za jeftinije 150 eura i tak da je solidan mob.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
citiram sto jedan momak recePapastathopoulos je napisao/la:600 eura !? Pa sta ti treba vise od moba sa pola gige rama, 1GHz procesor, 5 MPX kamera, blic, wifi, zvucnik grmi ? A za 200 eura..fakat ne kontam likove sto daju za telefone po milju maraka, a ne mogu ti stati u dzep i treba ti oruzani list za njeg jer mozes nekome glavu razbit s njim..soxx je napisao/la:Sta je po vama dobra kupovina? Tj. za neku manju lovu dobar mobitel.. znam da se moze uzet bomba od moba za 600eura al nema se para za bacat
Sent from my WT19i using Tapatalk
Ajnstajn je davno rekao, sve je relativno.
Nekome je puno dati 100KM za mob, neko toliko potrosi za sat vremena.
Jednom sam se raspravljao sa svojim starim sefom, kaze on, nikada ne bi kupio auto skuplje od 10000KM. Reko sad cemo izaci na ulicu, naci cu ti 100 ljudi koji ce reci nikada ne bi dali vise od 2000KM za auto, a istao tako cu naci i 100 ljudi koji ce reci, da ne bi uzeli ispod 10000KM dodatne opreme, a ne auto...
Sve je relativno...
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Razumijem ja sta ti hoces da kazes, al je to glupo, al sta me briga na kraju krajeva..kupujte Iphone-ove od milju i dvjesto, yebe mi se..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Do 500 KM Galaxy S2 je zakon !!! Ja samo odusevljen telefonom, svako ko hoce kupit mogu reci da se nece pokajat ako da tolike pare.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
Ma 200 KM plafon, sta vam je ljudi... Ovi koji kupuju telefone od milju kermi i vise, to rade samo da bi ga mogli izvaditi u gradu ili busu da malo vide ljudi...
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
eno ga de opet, hajmo jovo na novo
- moustapha
- Kontakt:
Nije tacno!nime_tm87 je napisao/la:Ma 200 KM plafon, sta vam je ljudi... Ovi koji kupuju telefone od milju kermi i vise, to rade samo da bi ga mogli izvaditi u gradu ili busu da malo vide ljudi...
#divovi
Ti si jedan od onih što još nosaju 3310?nime_tm87 je napisao/la:Ma 200 KM plafon, sta vam je ljudi... Ovi koji kupuju telefone od milju kermi i vise, to rade samo da bi ga mogli izvaditi u gradu ili busu da malo vide ljudi...
Sa ovim se slažem u potpunosti.QUARESMA 18<<< je napisao/la:
citiram sto jedan momak rece
Ajnstajn je davno rekao, sve je relativno.
Nekome je puno dati 100KM za mob, neko toliko potrosi za sat vremena.
Jednom sam se raspravljao sa svojim starim sefom, kaze on, nikada ne bi kupio auto skuplje od 10000KM. Reko sad cemo izaci na ulicu, naci cu ti 100 ljudi koji ce reci nikada ne bi dali vise od 2000KM za auto, a istao tako cu naci i 100 ljudi koji ce reci, da ne bi uzeli ispod 10000KM dodatne opreme, a ne auto...
Sve je relativno...
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!
- kenan_tm87
- Kontakt:
Ima to na piku detaljno, a moja preporuka ko zeli telefon do 200 KM, da uzme HTC Wildfire S, 5MP kamera, blic, wifi, odlican ekran, brzina, android, odlican stvarno...
FORZA ZELJO
pogledaj preko pika mislim da je cijena oko 300 malo vise nisam siguran , nego jel moze neko objasniti oko razlike kod fabricki otkljucanog i preko sim kartice mislim da ima jos jedna nacin , ok fabricki je najbolje uzimati sto i cijena govori otprilke koliko sam skontao sa fabricki nema zajebancije kad skidas stvari i slicno a interesuje me preko sim kartice jel ima peglanja puno oko tih stvari tj. da se pazi sta skidas i odakle da nebi malo malo morao na servis ici ...bagrcavi je napisao/la:Zna li neko koliko košta iPhone 3GS i kakav je ?
nisam baš najbolje shvatio pitanje, a možda ti mogu pomoći, samo malo bolje pojasni ako nije problem
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
heheh sorry do mene , mislio sa dali je velika peglancija kad uzmes npr. iphone koji je otkljucan sim karticom ili gewey karticom posto su razlike u cijeni poprilicne , da li se javljaju problemi cesto , imam poznanika koji ima iphone al npr ne smije ga ugasitianonimni je napisao/la:nisam baš najbolje shvatio pitanje, a možda ti mogu pomoći, samo malo bolje pojasni ako nije problem
e to već ne znam 
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Sto se tice fabrickog otkljucavanja - pretstavlja najskuplji i najbolji metod.
Apple stavlja telefon na whitelist i nemas nikakvih problema sto se tice iTunes-a, hvatanja mrze, mjenjanja kartica u telefonu (radi na svim mrezama) i update-a.
Gevey, x sim i ostale zajebancije sluze da stavis svoju karticu u tu i tako koristis telefon. Moze doci do gubljenja mreze, do toga da telefon ne radi kako treba i slicno, ali nije losa opcija ukoliko ugovor brzo istice pa ga mozes tako koristiti dok ga ne otkljucas fabricki. Mada opet ima i losih iskustava gdje se ljudi zivi napate s ovim i ne mogu normalno koristiti telefon.
Ovo sto tvoj drug ima je jailbreak, postoje dvije vrste, a jedna od tih je da kad ti se telefon ugasi ne mozes ga upaliti bez racunara. Tj. moras spojiti na racunar da bi se on ponovo pokreno. Caka je u tome sto ne mozes koristiti ove kartice bez jailbreaka, tj. mozes ali ako koristis karticu maticne mreze, ali ti to upravo pokusavas da izbjegnes.
Moja licna preporuka je naravno fabricko otkljucavanje koje kosta oko 100€ kod nas (cijene variraju u zavisnosti od provajdera), a ako je istekao ugovor preko kojeg je kupljen iPhone onda se radi besplatno ili za nizu cijenu, u zavisnosti od provajdera.
Napomenuo bih jos da iPhone 4 sa modem firmware-om 04.11.08 i 04.12.01 moguce otkljucati samo fabricki.
iPhone kao telefon je zvijer, aplikacije na iTunesu su fantasticne i imas aplikacija koje ti mogu mnogo pomoci i olaksati neke zadatke (posebno ako ti treba za skolu, fakultet, posao), a ovaj jailbreak se radi jos i ako ti to nije dovoljno i zelis aplikacije koje se placaju da dobijes besplatno, kao i da mjenjas teme, postavke i slicno sto nije moguce bez jailbreaka.
Apple stavlja telefon na whitelist i nemas nikakvih problema sto se tice iTunes-a, hvatanja mrze, mjenjanja kartica u telefonu (radi na svim mrezama) i update-a.
Gevey, x sim i ostale zajebancije sluze da stavis svoju karticu u tu i tako koristis telefon. Moze doci do gubljenja mreze, do toga da telefon ne radi kako treba i slicno, ali nije losa opcija ukoliko ugovor brzo istice pa ga mozes tako koristiti dok ga ne otkljucas fabricki. Mada opet ima i losih iskustava gdje se ljudi zivi napate s ovim i ne mogu normalno koristiti telefon.
Ovo sto tvoj drug ima je jailbreak, postoje dvije vrste, a jedna od tih je da kad ti se telefon ugasi ne mozes ga upaliti bez racunara. Tj. moras spojiti na racunar da bi se on ponovo pokreno. Caka je u tome sto ne mozes koristiti ove kartice bez jailbreaka, tj. mozes ali ako koristis karticu maticne mreze, ali ti to upravo pokusavas da izbjegnes.
Moja licna preporuka je naravno fabricko otkljucavanje koje kosta oko 100€ kod nas (cijene variraju u zavisnosti od provajdera), a ako je istekao ugovor preko kojeg je kupljen iPhone onda se radi besplatno ili za nizu cijenu, u zavisnosti od provajdera.
Napomenuo bih jos da iPhone 4 sa modem firmware-om 04.11.08 i 04.12.01 moguce otkljucati samo fabricki.
iPhone kao telefon je zvijer, aplikacije na iTunesu su fantasticne i imas aplikacija koje ti mogu mnogo pomoci i olaksati neke zadatke (posebno ako ti treba za skolu, fakultet, posao), a ovaj jailbreak se radi jos i ako ti to nije dovoljno i zelis aplikacije koje se placaju da dobijes besplatno, kao i da mjenjas teme, postavke i slicno sto nije moguce bez jailbreaka.
Zadnja izmjena: Soni, dana/u 08 avg 2012, 00:38, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Ale Del Piero aleee
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
iPhone ima super optimizovan OS, e evo sad ce dobiti update na iOS 6, iako je star 3 godine 
Ja sam juče odnio iPhone 3 GS na otključavanje i u servisu mi naplatili 30 km.
DRUG NEBI TI PUNCA
Otkljucavanje da bi mogao koristiti na nasoj mrezi ili otkljucavanje za aplikacije ?bagrcavi je napisao/la:Ja sam juče odnio iPhone 3 GS na otključavanje i u servisu mi naplatili 30 km.
Fabricki ili kartica, daj malo vise infa
S obzirom na to da je 3GS moguce je da mu je istekao ugovor, pa da su to dzaba odradili.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ale Del Piero aleee
Ale Del Piero aleee
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.