EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la neno#4 » 10 maj 2013, 14:41

Nema sta da me sutira, ja pricam kakva je situacija. Srbija i Litvanija su drugi svijet za nas, a Crna Gora je po imenima puno bolja, jedino Luka Pavicevic je sansa. A plus na sve to Makedonija i Latvija. Makedonci ce opet da se povampire, a Latvija biti duplo bolja nego u kvalifikacijama. Mi cemo biti dobri, ja u to ne sumnjam, samo je fol sto ce ostali biti bolji.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 maj 2013, 14:56

neno#4 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Ja ocekujem prolaz u drugi krug :!: To su nam fakticki sve domace utakmice,mora se to iskoristiti.Mirza mora da eksplodira :!: :!:
Imamo samo teoretske sanse za prolazak.

Ja to pogadam,ne brini se ;) Znas ko rece prije kvala,uzimamo prvo mjesto. :) ;) Mirzu vidim kao hit prvenstva..Nadam se od ovih novih barem 25,30 poena zajedno.Sve u svemu, nasa brza igra ce mnogima da pomrsi racune.Go BIH :!:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 maj 2013, 15:16

Spisak je ono najbolje sto imamo i to teoretski.
Prvi put idemo ozbiljno na EP i ne treba dizati euforiju ali ova ekipa predvodjena Acom definitivno moze u drugi krug.
Vrlo je bitno dobiti prvu tekmu, Makedonci su nasi, a zatim ganjati jednu od ove 3 preostale.

Sto se Borisa tice isto sam misljenja da ce biti pozvan za Srbiju (samo nemaju certifikat) i da ce ostati kuci.

U svakom slucaju Aco i ekipa imaju punu podrsku!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 10 maj 2013, 19:10

Savovic ne zna il bi piskio il bi kakio , reci brate mili vise hocu necu sretno cao zdravo ...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 maj 2013, 19:24

Dobar spisak. Najbolje sto imamo. Ali me zivo interesuje ko je to 24. igrac :D
Ocekujem da daju sve od sebe, da srce na terenu ostave a samim tim ce i rezultati doci.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 10 maj 2013, 19:47

Kada zavrsava prvenstvo u Srbiji? Da vidimo za Savovica ... Ko je ovaj adut, pitanje je sada. Inace, uvjeren sam u drugi krug. Uzimamo Latviju, Srbiju i Makedoniju sigurno. Protiv CG ce biti odlicna tekma i mislim da ih ponovo mozemo skinuti. Litvanija nam je uvijek lezala :) .

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 10 maj 2013, 19:47

Hajde ovi insajderi koji ko fol sve znaju unaprijed, makar mi recite jel taj "tajnoviti" igrac makar neka ekstra klasa ili cisti prosjek u sta i vjerujem.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 10 maj 2013, 19:54

BIHfan je napisao/la:Hajde ovi insajderi koji ko fol sve znaju unaprijed, makar mi recite jel taj "tajnoviti" igrac makar neka ekstra klasa ili cisti prosjek u sta i vjerujem.
Da sam insajder, "imas pp" bih ti napisao sada ... :lol:. Cekamo Cash Man-a kada su predvidjanja u pitanju ...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 maj 2013, 20:22

Savović :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Dosta smo jači nego u kvalifikacijama. Nadam se samo da će se odbrana malo popraviti.

SempreJuve
Kontakt:

Post Postao/la SempreJuve » 10 maj 2013, 21:42

Mirza Begic je 24 igrac

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 10 maj 2013, 21:46

Mislim da ce Savovic pristati i on tu "odluku" odgadja iz razloga da ne bi imao prigovaranja od strane navijaca ili eventualno saigraca dok jos nastupa na Srbijanskim parketima. Sa njim i ovim Stipanovicem cemo mnogo dobiti u odbrani pod kosem, skakacki cemo prakticki biti 200% jaci. Jos da Kuzmic rijesi probleme s Acom i mogao bi sa sigurnoscu tvrditi da nas Crna Gora ne bi ubjedljivo razvalila pod kosem. Ako na njih krenemo sa Kikanovicem i Teletovicem samo jadna nam majka...

Ima li kakvih novih informacija oko Sulejmanovica? Vidim na spisku je...
SI AMO CONte!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 maj 2013, 22:42

SempreJuve je napisao/la:Mirza Begic je 24 igrac
nije on
begic je vec izjavio kako ce igrati za sloveniju na EP
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 10 maj 2013, 23:00

Hoce, malo morgen... Mirza Begic je 24 igrac.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 maj 2013, 23:04

Mozda pregovaraju sa Kobe Bryantom :mrgreen:

Jedva cekam Eurobasket, to je kosarka. Meni zanimljivija od NBA. A sad ima i BiH, sreca pa cu aBd biti 1. smjena pa da na miru pogledam tekme :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 maj 2013, 00:04

kokakolas je napisao/la:Hoce, malo morgen... Mirza Begic je 24 igrac.
nije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 maj 2013, 00:31

Mirza je se prije tekme izjasnio kao Bosanac :!:

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 11 maj 2013, 02:47

lumani je napisao/la:Mirza je se prije tekme izjasnio kao Bosanac :!:
Ako mislis za Evroligu, to nema nikakve veze.
Citave sezone je tako, pa i Mirotic kaze Montenegro.
Isto kao sto bi i Wright rekao USA, nebi rekao Bosnia and Herzegovina. ;)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 maj 2013, 11:21

Ma ne mislim da ce igrati za nas,samo onako kazem ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 maj 2013, 11:44

http://****/kosarka/tanjevic-cr ... sloveniji/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jedan od najboljih košarkaških trenera svih vremena Bogdan Tanjević smatra kako će predstojeći Eurobasket u Sloveniji (od 4. do 22. septembra) biti možda i jedan od najkvalitetnijih do sada.

“Puno je odličnih reprezentacija koje obećavaju izvanrednu košarku. Međutim, Španija je najbolja. Prvi su favoriti šampionata jer imaju fantastičnu generaciju igrača. Ipak, još pet ili šest ekipa mogli bi ih ugroziti u bici za tronom“, rekao je legendarni Tanjević u ekskluzivnom razgovoru za agenciju Anadolija (AA).

Među reprezentacijama koje bi trebale vrebati prvo mjesto, popularni Boša je uvrstio Tursku, ali i neke od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije.

BiH i Makedonija podjednaki timovi

“Što se tiče Turske, donja granica je ostvariti plasman među ekipama koje će osigurati plasman na naredno Svjetsko prvenstvo. No, vjerujem da će pomlađeni tim imati svoju riječ u Sloveniji, te da bi se mogli popeti na jedno od mjesta na pobjedničkom postolju“, istakao je Tanjević za AA, naglasivši:

“Ne mogu se oteti utisku i od reprezentacija sa Balkana na prvom mjestu ne spomenuti briljantnu Crnu Goru. Oni mogu napraviti bum na prvenstvu. Posjeduju jaku, usudit ću se reći, najjaču centarsku liniju od svih ekipa koje će doputovati u Sloveniju. Imaju manji problem na bekovskim pozicijama, ali vjerujem da mogu naći rješenje i za taj dio tima“.

Uz Crnu Goru, Tanjević daleko na Evropskom prvenstvu u Sloveniji vidi i selekciju Srbije.

“Nema sumnje, i Srbija ima tim za veće domete. Uz Crnu Goru i super kvalitetnu Litvaniju favoriti su u grupi B, ili kako je ja odmilja zovem, turnirom republika i saveznih pokrajina. Ne, bez zezanja, u bivšoj ‘Jugi’ imali smo mi takvo takmičenje. Još da su umjesto reprezentacija sa Baltika voljom žrijeba u Jesenice poslani Hrvatska i Slovenija to bi bilo to“, kroz smijeh je novinaru Anadolije govorio Boša. Ovaj vrhunski košarkaški stručnjak Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju vidi u međusobnoj borbi za drugi krug.

“Dva podjednaka tima. Makedonci su u blagoj prednosti shodno priči sa minulog EP-a gdje su ulaskom u polufinale fascinirali cijeli kontinent. U toj grupi niko ne smije podcijeniti Latviju. Često znaju biti pucači da se ‘glava zaveže’. I oni imaju svoje adute za drugi krug i mnogima bi mogli biti tvrd orah“, kazao je Tanjević.

Hrvatska i Slovenija će proći grupu

Realno, grupa u Jesenicama i ova u kojoj će biti Turska, gdje će se takmičiti sa Finskom, Grčkom, Rusijom, Italijom i Švedskom, jače su od preostale dvije. Uz favorizovane Špance, Hrvati i Slovenci bolji su od Poljske, Češke Republike i Gruzije“, kaže Tanjević. Proteklih mjeseci spominjalo se i da bi Tanjević mogao na klupu Turaka i u Sloveniji.

“Ta priča više nije realna“, kratko i jasno poručio je Tanjević. Kazao je da je zadovoljan trenutnim poslom u Košarkaškom savezu Turske, odnosno pozicijom koordinatora svih muških selekcija.

“Mnogo posla je pred nama. Prije svega država je uložila mnogo novca u organizaciju Mediteranskih igara, tako da i selekcija koja bude igrala na ovom takmičenju ima obavezu da ostvari dobar rezultat. I rad sa mladim turskim košarkašima jedna je od mojih važnijih misija“, istakao je Boša i otkrio da još živi na relaciji Istanbul – Trst – Sarajevo.

“Lijepo mi je u Istanbulu i Trstu. U mome Sarajevu da i ne govorim. Raja se ne zaboravlja“, zaključio je Bogdan Tanjević u intervjuu za agenciju Anadolija.

Popularni Boša jedan je od najvećih trenera u historiji košarke. Sa sarajevskom Bosnom 1979. osvojio je titulu Evropskog šampiona. Bio je selektor bivše SFRJ s kojom je osvojio evropsko srebro 1981. Kao selektor Italije osvojio je zlatnu medalju na EP 1999., a Turcima je 2010. donio svjetsko srebro. Trenirao je s velikim uspjehom najveće klubove u Italiji, Turskoj, Francuskoj i Crnoj Gori.
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 11 maj 2013, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 11 maj 2013, 11:53

kokakolas je napisao/la:Hoce, malo morgen... Mirza Begic je 24 igrac.
"Erazem Lorbek i Mirza Begić su mi sa velikim zadovoljstvom potvrdili da će igrati za Sloveniju na Eurobasketu", napisao je Maljković na svom Twitter profilu.
Za Begića(Real Madrid) je interes pokazao i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, ali je on odbio svaku mogućnost povratka pod bh. zastavu.
;)
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.