Najveci sportas svih vremena?

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

DeeWa
Kontakt:

Re: Najveci sportas svih vremena?

Post Postao/la DeeWa » 18 apr 2020, 19:10

Jest da je stara tema, ali evo samo bih dao jedan svoj kratak komentar na sam nacin odabira.

Ako se bira najveci u bilo cemu, mislim da je takodjer jedna od karakteristika i popularnost. Ipak je to neko mozda cak i najvece mjerilo.
To je kao kada gledamo one razne showove gdje se trazi pjevacka zvijezda, pa ima neko pjeva ubija, a onda se odabere neko ko je losiji, ali ima neke druge kvalitete.
Kada su igraci vrlo blizu, i na svjetskom nivou, mislim da i popularnost igra ulogu.

U fudbalu, ako pitas nekoga ko ne prati fudbal, neku stariju zenu recimo, moze se desiti da nikada nije cula cak ni za Messija, ali za Kristiana Ronalda je svako cuo.

U kosarci, mislim da je skoro svako na svijetu cuo barem jednom za Jordana.

Šumaher se isto moze tu navesti.

Tu bi se mogao jos dodati Muhamed Ali i moozda mozda Federer u tenisu. Ako pricamo u svjetskim okvirima, ne balkanskim, federer je definitivno veci brend od djokovica.

Mislim da je to 5 sportista izmedju kojih se svakako treba birati.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 27 apr 2020, 15:37

Sto se tice fudbala niko ne moze dostici popularnost koju su imali Pele i Maradona. Ali ne samo to, oni su zaista bili dvojica najboljih fudbalera svih vremena. Mora se uzeti u obzir da tereni nisu bili kao sto su sad, a pravila su bila takva gdje fudbaleri nisu uopce bili zasticeni. Zbog teske povrede Maradona nije igrao godinu dana dok je bio u Barceloni. Cak su mu predvidjali zavrsetak karijere. Pele je vise puta odsustvao duze vremena zbog teskih povreda.

Sto se tice sporta opcenito, onda je tu Muhamed Ali daleko ispred svih, zbog sporta u kojem je bio neprikosnoven, a pogotovo zbog popularnosti. Niko mu nije ni blizu. Jos kad se uzme u obzir da su mu 4 godine kad je bio u svom prajmu oduzete zbog toga sto je odbio da sluzi americkoj vojsci u ratu u Vijetnamu, to ga je ucinilo jos popularnijim, a onda ponovo 70-ih iako vise nije imao brzinu kao prije dobija Formana, Frejzera dvaput i druge top boksere. Od 1962 do 1977 Ali nikad nije boksovao protiv boksera koji nije bio top 20 u tom momentu.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 apr 2020, 17:00

Messi, hladno.

Najdominantniji individualac u jednom sportu ikad.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 27 apr 2020, 17:11

Cristiano Ronaldo bez ikakve dileme.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 02 maj 2020, 16:33

nepopularno misljenje:

iako sam veliki fan rogera federera, ne znam da li bih ga uvrstio u 10 najvecih sportista svih vremena
previse puta je mentalno poklekao,najsvjeziji primjer na lanjskom wimbldonu, kad me je kostao 5 godina zivota, da bi bio sama krema...elita elite
on je najelegantniji i nadarovtiji teniser koji je uzeo reket u ruke....ali nije imao mamba mentality kao najveci asovi u svojim sportovima....nije imao mentalitet killera,da dovrsi protivnika kad je na koljenma,kad mu se nudi..... i to je nazalost previse puta pokazao....nole je daleko jaci mentalno, kao i rafa
nemam se namjeru osvrtat na eventualne prozivke fanboysa....nema veceg stovatelja rogera od mene...kostao mu je godina zivota zbog svojih poraza u finalima

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 02 maj 2020, 18:27

Veći je od Bryanta sigurno.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 02 maj 2020, 19:56

Jordan je najveci primjer tzv.mamba mentalitya....kobe je tu samo referenca, on nije ni medju 10 najboljih kosarkasa

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 02 maj 2020, 20:51

Vratite se temi momci,

Messi, hladno, nije postojao i ne postoji sportista koji je najbolji u svakom aspektu igre

osim penala i skok igre :zzz:

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 02 maj 2020, 21:09

Jedan jedini Michael Schumacher !

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 02 maj 2020, 21:26

Messi nije najbolji ni u odbrani, ni u kontroli utakmice, ni vršenju presinga, ni u brojnim drugim stvarima koji su aspekt fudbalske igre.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 02 maj 2020, 23:39

Hahaha

<3

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 maj 2020, 13:29

AirRamiz je napisao/la:
02 maj 2020, 16:33
nepopularno misljenje:

iako sam veliki fan rogera federera, ne znam da li bih ga uvrstio u 10 najvecih sportista svih vremena
previse puta je mentalno poklekao,najsvjeziji primjer na lanjskom wimbldonu, kad me je kostao 5 godina zivota, da bi bio sama krema...elita elite
on je najelegantniji i nadarovtiji teniser koji je uzeo reket u ruke....ali nije imao mamba mentality kao najveci asovi u svojim sportovima....nije imao mentalitet killera,da dovrsi protivnika kad je na koljenma,kad mu se nudi..... i to je nazalost previse puta pokazao....nole je daleko jaci mentalno, kao i rafa
nemam se namjeru osvrtat na eventualne prozivke fanboysa....nema veceg stovatelja rogera od mene...kostao mu je godina zivota zbog svojih poraza u finalima
Sva trojica(Fed, Rafa i Nolo) su Top 10 po završetku karijere, ko iz šale. Nijanse će odlučivat ko će bit drugi, peti, il osmi... Fed možda neće bit veći od Nola i Rafe jer je izvjesno da gubi sve bitne rekorde čim se tenis počne igrat al to ne znači da nije Top 10 sportista ikad. Veliki je Fed.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 03 maj 2020, 13:57

Aleksandar Kareljin
Od 889 mečeva dobio 887 , izgubio samo 2 .
13 godina nije izgubio meč .
Protivnike od 130+ kilograma bacao kao dijecu .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 03 maj 2020, 15:01

Leo Messi.

Bruka je porediti ostale sportiste sa fudbalerima.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 maj 2020, 21:48

Wandelanoite je napisao/la:
03 maj 2020, 15:01
Leo Messi.

Zasto je bruka?
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 03 maj 2020, 23:09

marconato je napisao/la:
03 maj 2020, 21:48
Leo Messi.

Zasto je bruka?
Zbog popularnosti samog fudbala i vaznosti istog. Zbog konkurencije, zbog toga sto 90% muskaraca u svijetu je sutalo loptu negdje i odigralo neku utakmicu.

Ne mozes yebenog tenisera stavljati u isti kos sa fudbalerom. Fudbal je vise od sporta, dokaz su i Olimpijske igre, jednostavno fudbal se ne moze porediti sa ostalim sportovima, pa tako ni jedan Federer sa Messijem ili Muhamed Ali ili Jordan.
MES QUE UN CLUB!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 03 maj 2020, 23:13

Messi ne bi ni u Argentini pobjedio u anketi: "Ko je najveći fudbaler države svih vremena?" U vlastitom kvartu bi dobio 22,5% glasova.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 04 maj 2020, 08:16

03 maj 2020, 23:09
marconato je napisao/la:
03 maj 2020, 21:48
Leo Messi.

Zasto je bruka?
Zbog popularnosti samog fudbala i vaznosti istog. Zbog konkurencije, zbog toga sto 90% muskaraca u svijetu je sutalo loptu negdje i odigralo neku utakmicu.

Ne mozes yebenog tenisera stavljati u isti kos sa fudbalerom. Fudbal je vise od sporta, dokaz su i Olimpijske igre, jednostavno fudbal se ne moze porediti sa ostalim sportovima, pa tako ni jedan Federer sa Messijem ili Muhamed Ali ili Jordan.
Ne bih ja omalovazavao nijednog sportistu. Fudbal jeste najpopularniji, ali isto tako u fudbalu mozes "da se provuces" u nekim situacijama, jer je kolektivni sport,pa cak i kad ti nije dan, tu je neki stoper da ga zvekne iz kornera, golman da odbrani penal, vrhunski paker da ti servira gol itd..
U tenisu recimo toga nema. Zavisis samo od sebe, imas los dan, gubis, nema titule, nema trofeja.

Pogledaj samo u poslednjih 20 god. ko je proglasavan za najboljeg sportistu svijeta. Nijedan fudbaler, sve do prosle godine kada je Messi podijelio titulu sa Hamiltonom.
Prije toga redom samo teniseri, atleticari, vozaci formule... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 04 maj 2020, 10:21

Zbog toga ne bi trebalo ni porediti kolektivne i individualne sportove, a cisto zbog te nevjerovatne popularnosti fudbal se mora izdvojiti, kao sto je to urađeno na OI, jednostavno fudbal je br. 1 stvar u danasnjem vremenu, dosao je do tacke da je to i najunosniji biznis.
MES QUE UN CLUB!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 maj 2020, 20:30

Pa Mayweather je svojevremeno zarađivao kao Ronaldo i Messi zajedno.
Od 10 najplaćenijih sportista svih vremena samo je mislim Beckham u top 10.
Trenutno ide prema tome da će rivalstvo Ronaldo-Messi njima dvojici donijeti najveću zaradu. Ali kad bi se u boksu recimo pojavilo novo rivalstvo prestigli bi ih.

Fudbal jeste globalno najpopularniji sport ali je u Americi koja je najveće tržište jako slabo plasiran.
Američki fudbal, bejzbol, hokej, košarka, boks, golf itd. sve su to popularniji sportovi od fudbala.

U mnogo razvijenih država fudbal nije najpopularniji sport.
U Švicarskoj imaš hokej, u Japanu i Južnoj Koreji imaš bejzbol, u FInskoj hokej, čak je i u Švedskoj hokej ravnopravan sa fudbalom.
Australija i Novi Zeland, isto imaš nekolicinu sportova ispred fudbala.

Engleska, Njemačka, Holandija, Italija, Španija, Belgija, Brazil i Argentina. To su zemlje gdje je fudbal dominantan i koje su jake.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 05 maj 2020, 20:34, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.