Evo jedan dokumentarac na tu temu
[youtube][/youtube]
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Praskom bi se stvorile crne rupe.Neki tvrde da bi istog trenutka i nestale ali drugi kazu da bi se prosirile i postaje masivne.rob do bagro je napisao/la:Izvedose li oni taj prasak, nesto se ne sjecam, ja sam cuo da bi u slucaju izvodjenja tog praska dovelo do unistenja komplet planete Zemlje, sad koliko je to napuhano od medija.
[youtube][/youtube]
ali zamisli koliko glup moras biti da pravis nesto, dajes bruku novaca i sve to ima moguci ishod da nestane sve sto trenutno postoji na nama poznatom svijeturob do bagro je napisao/la:Izvedose li oni taj prasak, nesto se ne sjecam, ja sam cuo da bi u slucaju izvodjenja tog praska dovelo do unistenja komplet planete Zemlje, sad koliko je to napuhano od medija.
[youtube][/youtube]
A zasto to? Svaki euro koji se ulozi u otkrivanje novih stvari je dobra investicija.LenBias je napisao/la:najgluplje bacanje novca svih vremena sto se mene ticerob do bagro je napisao/la:A sta mislite o CERN-u i tzv. otkrivanje Bozije cestice ?
ekonomist je napisao/la:nessie i da postoji je gotovo nemoguće naći. jezero je ogromno a vidljivost pod vodom je 40 cm, jer je jezero puno mulja, a duboko je 300 metara
pa dajes bruku novaca za nesto sto mislis da kao potencijalni rasplet moze imati kraj svega nama poznatoga, eto zasto, nista vise, sto se mene tice to je sasvim dovoljno da mi to bude nesto najgluplje ikadacalcio je napisao/la:A zasto to? Svaki euro koji se ulozi u otkrivanje novih stvari je dobra investicija.LenBias je napisao/la:najgluplje bacanje novca svih vremena sto se mene ticerob do bagro je napisao/la:A sta mislite o CERN-u i tzv. otkrivanje Bozije cestice ?
Gravitacija, masa, i slicne stvari. O njima znamo samo to da postoje, a pojma nemamo zasto ni kako. To se u CERN-u istrazuje, to su bitne stvari.
Mislis na ono da ce stvoriti crnu rupu koja ce progutati svijet? To je tako prenapuhano da je smijesno.LenBias je napisao/la:pa dajes bruku novaca za nesto sto mislis da kao potencijalni rasplet moze imati kraj svega nama poznatoga, eto zasto, nista vise, sto se mene tice to je sasvim dovoljno da mi to bude nesto najgluplje ikadacalcio je napisao/la:
A zasto to? Svaki euro koji se ulozi u otkrivanje novih stvari je dobra investicija.
Gravitacija, masa, i slicne stvari. O njima znamo samo to da postoje, a pojma nemamo zasto ni kako. To se u CERN-u istrazuje, to su bitne stvari.sa ovim "Svaki euro koji se ulozi u otkrivanje novih stvari je dobra investicija." se slazem u potpunosti i svaka cast za to
pa da je moguc taj kraj svega govore naucnici, jedan od raspleta je upravo tocalcio je napisao/la:Mislis na ono da ce stvoriti crnu rupu koja ce progutati svijet? To je tako prenapuhano da je smijesno.LenBias je napisao/la:pa dajes bruku novaca za nesto sto mislis da kao potencijalni rasplet moze imati kraj svega nama poznatoga, eto zasto, nista vise, sto se mene tice to je sasvim dovoljno da mi to bude nesto najgluplje ikadacalcio je napisao/la:
A zasto to? Svaki euro koji se ulozi u otkrivanje novih stvari je dobra investicija.
Gravitacija, masa, i slicne stvari. O njima znamo samo to da postoje, a pojma nemamo zasto ni kako. To se u CERN-u istrazuje, to su bitne stvari.sa ovim "Svaki euro koji se ulozi u otkrivanje novih stvari je dobra investicija." se slazem u potpunosti i svaka cast za to
To sto oni rade u CERN-u se desava svakodnevno u zemljinoj atmosferi, cestice se sudaraje brzinom svjetlosti. I nema crnih rupa, ne sekiraj se.
Jednom davno, u jednoj dalekoj zemlji, živjele su dvije zavađene porodice: Fermioni i Bozoni. Fermioni su bili poznati po svom neobičnom plesu sa polu-okretom. Elektroni, Protoni i Kvarkovi bili su Fermioni.
Bozoni su, međutim, dok plešu radili pune okrete, i prezirali su polu-okret. Fotoni i Gluoni su bili Bozoni. Pričalo sa da Bozoni imaju i davno izgubljenog starijeg brata, po imenu Higgsov Bozon, koga odavno nitko nije vidio.
Jednog dana, u kraj u kom su zavađene porodice živjele dođe jedan veoma star i mudar čovjek. Ispričao im je da svoju svađu oko polu-okreta i punog okreta trebaju prekinuti, jer su nekada svi bili isti, i nisu imali masu.
“Na početku vremena, kada je stvoren svemir” - reče im starac - “svi ste rođeni jednaki. Ali onda ste upali u magično polje, zvano Higgsovo polje, koje vas je izmijenilo i učinilo različitim, sve osim fotona, koji su ostali kakvi su i bili”.
Starac im reče još i da je ovo misteriozno polje stvorio Higgsov Bozon - davno izgubljeni stariji brat Bozonovih.
Porodice su, naravno, odbile povjerovati takvu glupost, pa stoga starac krenu da nađe Higgsovog Bozona i da im dokaže da je bio u pravu.
U ovom poduhvatu, za pomoć je zamolio znanstvenike iz Cerna.
I tako, najzad, drevnoj se zavadi bliži kraj.
Ma to govore neki kvazinaucnici. Niko ozbiljan se ne slaze sa njima, pa u CERN-u rade hiljade i hiljade strucnjaka iz cijelog svijeta.LenBias je napisao/la:
pa da je moguc taj kraj svega govore naucnici, jedan od raspleta je upravo tomoje je da vjerujem njima jer nadam se da bolje od mene znaju sta rade
Neutral je napisao/la:Misterija je ko je počeo sa seksualnim odnosima u filmovima. Danas je to vidjljivo u svakom filmu a prije je to bilo nemoguće. Dalje, svake novine, portali imaju barem jedan podforum u kome svako malo iznose golotinje, a pristup internetu je omogućen mnogima. Sve to utiče i na samog čovjeka, kako reče jednom neko serviraju na sise (grudi) od malih noga, pa se mi čudimo što muškarci danas gledaju na djevojke kao komad mesa. Pogledajte euroviziju prije, primjer kulture, a danas golotinja kao što je to svugdje običaj.
Idemo dalje, Miley Cyrus, Hannah Montana ovo-ono, a sada je postala bitch of the year. Ona da bude uzor djevojčicama, svašta.
Misteriozne u svemu ovome da neko ima u pozadini kome to odgovara, gdje bi se u normalnom društvu moglo pustiti gledanje Kardashian show i slične gluposti.
Muškarci imaju viška testosterona, tu nema dileme, ali ljudi nam serviraju svako malo "odmor" za oči da se izrazim na kulturan način.
Seksualna revolucija se desila 60ih, tako da su i ti seksualni odnosi postali prihvaćena pojava u mass medijima od tada, pojavile se pilule za kontracepciju, napredak u medicini, posebno u ginekologiji i akušerstvu i ta tzv baby boom generacija, što je sve zajedno donijelo promjenu u odnosu prema sexu, tako da on više nije bio tabu temaNeutral je napisao/la:Misterija je ko je počeo sa seksualnim odnosima u filmovima.
Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 5 gostiju.