Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
0
Nema glasova.
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
2
33%
4) St.Pauli
0
Nema glasova.
5) Mainz
2
33%
6) Augsburg
2
33%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 6

gruezi
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la gruezi » 13 sep 2010, 09:38

ja sam tradicionalan tip pa bi zato da se vrate hertha i fortuna...jbg berlin 5 miliona sanovnika da nema prvoligasa gdje to ima...a fortuna ima velik stadion i podigli bi prosjek gledalaca...iskreno zelim da isp[adnu st pauli(mrzim komunjare i mal stadion) i freiburg ili meinz(nema sanse jer su prejaki mada ih nemirisem,jednostavno neleze mi)..

Taktičar
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la Taktičar » 13 sep 2010, 11:58

B0SANAC je napisao/la:Hoffenheim je sjajan ove sezone. Mislim da im je najvece pojacanje bilo odlazak ufuranih brazilaca Eduarda i Maicosuela.
Eduarda smatram dobrim igračom i velikim potencijalom i mislio sam da će njegov odlazak biti veliki udarac za Hoffe. Ispostavlja se međutim na sreću da je suprotno. Na sredini terena su dobili na borbenosti i uz to još ne svodi im se sve na igru kod njega. Sada igraju šire i direktnije i uz pomenutu borbenost to im donosi rezultate.
Ispade da su dobili 20 miliona eura i bolje rezultate. Sjajno! Bojim se samo da imaju problema sa širinom ekipe, pa nadajmo se da će ih povrijede zaobići.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 sep 2010, 20:00

Taktičar je napisao/la:
B0SANAC je napisao/la:Hoffenheim je sjajan ove sezone. Mislim da im je najvece pojacanje bilo odlazak ufuranih brazilaca Eduarda i Maicosuela.
Eduarda smatram dobrim igračom i velikim potencijalom i mislio sam da će njegov odlazak biti veliki udarac za Hoffe. Ispostavlja se međutim na sreću da je suprotno. Na sredini terena su dobili na borbenosti i uz to još ne svodi im se sve na igru kod njega. Sada igraju šire i direktnije i uz pomenutu borbenost to im donosi rezultate.
Ispade da su dobili 20 miliona eura i bolje rezultate. Sjajno! Bojim se samo da imaju problema sa širinom ekipe, pa nadajmo se da će ih povrijede zaobići.
Skoro istovjetno kao i Diego.
Igraci koji znaju,ali im je timski rad nula.
Uzeti loptu od jednog Salihovica u zoni suta,sto se tice slobodnog udarca.Je ni manje ni vise nego ''zlocin''.
Tih ''zlocina'' je Edurado ucinio jako puno.I naravno upropastio potencionalne golove.
Petljanje sa loptom iako ima slobodnih igraca je bilo mali milion.
I ocito da je najvece pojacanje ove sezone odlazak Eduarda.
U januaru ako ne prosire ekipu.opet ce zaebati dobru jesensku sezonu.
Povrede,kartoni,slabija forma je vazda u zraku.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 sep 2010, 20:12

OTNYS_YNWA je napisao/la:
Thunderstruck je napisao/la:Sejo odlican, Vedo ko da nece.
Možda bolje rečeno, ko da ne zna. :roll:
Možeš ti pričati vako nako, ali Ibišević trči za trojicu. Uprskos propuštenim šansama, bio je jedan od boljih na terenu.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 sep 2010, 22:17

Uh kakva utakmica "cvajte" izmedju Cottbusa i Karlsruhe-a, koja je zavrsena konacnim rezultatom 5-5. Naime na samom pocetku utakmice domaci vec dolaze u vodstvo (tacnije 19 sekunda), da bi do 15 imali prednost od 2-0, no onda slijedi nevjerovatan preokret KSC-a, koji do poluvremena postize cetiri gola. Na pocetku drugogo poluvremena se cinilo da je pobjednik rjesen kada je KSC poveo s 2-5, ali onda slijedi nevjerovatan povratak Cottbusa u samo sedam minuta (tacnije od 66. do 73.minute) za konacnih 5-5. Poslje toga je KSC sudija ponistio cist pogodatk, i Timm je imao priliku da rjesi pobjednika kada je sam izasao pred golmana Cottbusa, a ovaj mu odbranio. Kada se sve sabere moze se reci da je rezultat realan i da je ovo najpravedniji ishod. No ja se licno bojim da sudije ne pokvare ligu sto se da primjetiti u prvim kolima ovog prvenstva. Evo par primjera iz ovog kola:

Hoffenheim - Schalke - i ako je nama svima drago sto je Salihovic bio strijelac, ono nije bio prekrsaj, eh sada hoce li ovaj gol mozda na kraju odluciti u korist jedne pozicije ostaje da se vidi

Gladbach - Frankfurt - ovdje je sudija bas pokazao svoje neznanje i imao bi dosta toga napisati, sva sreca pa Gladbach nije ulozio zalbu

HSV - Nuernberg - identicna dva prekrsaja gdje jedan dovodi do zutog kartona za simuliranje drigu do penala za ekipu Nuernberga, na obje strane sudija je zbog pogresnih odluka o navodnoj ofsajd poziciji dovodio igrace do ludila

Cottbus - KSC - nakon prekrsaja lopta dolazi do igraca KSC-a koji postize gol, no sudija isti ponistava i dosudjuje prekrsaj, dakle po meni je pokazao osnovno ne znanje od fudbalu, jer pravilo samo kaze da moze sacekati do pet sekundi da vidi u kojem ce pravcu lopta otici, a ista je odmah dosla do igraca KSC-a koji je postigao gol

Naravno svugdje se desavaju greske, ali ovo sto se desava u Bundesligi su stvarno velike/krupne stvari. Imam osjecaja u utakmici X odaberu ekipu Y, a protiv ekipe Z sudi sve protiv. Mislim da Krug ovdje mora poraditi na edukaciji sudija inace ce Bundesliga izgubiti svoju prepoznatljivost. Jedino sto trenutno kvalitetno sudi u Bundesligi je Felix Brych i Wolfgang Stark, ono ostalo je cisti prosjek.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 13 sep 2010, 22:37

Čist ko suza gol Karsluhea ne znam u što je sudac gledao čak je i on bio zastao na trenutak... :roll:
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2010, 08:51

[youtube][/youtube]

Strašna utakmica!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 sep 2010, 00:30

Svaka cast "Smetljarima", i ako su lose poceli utakmicu i nesretno primili prvi gol, zatim nakon nekoliko minuta odmah drugi, pokazali su kako se bori za svoj klub i svoju ligu, i vratili se iz zaostatka preko Almeide i Marina i pokazali da su ozbiljan konkurent za prolazk u naredni krug takmicenja.
Takodjer treba napomenuti da su "Smetljari" igrali bez trojce standardnih igraca, i kada se one vrate da ce biti jos uspjesniji sto se LP tice.
Sutra jos da Bayern klepi "zabare" i mirna Njemacka sto se Italijana tice.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 sep 2010, 20:36

Izgleda DFL u Nedjelju odlucio se za dan pun emocija, naboja, golova, odlicne atmosfere, tuge, radosti itd itd. Ja mislim od kako su osnovani da ce imati najvecu gledanost.
Takodjer u Subotu imaju tzv. uvod u derbije gdje se sastaju Wolfsburg - Hannover, odnosno derbi donje Saksonije, u Nedjelju slag na tortu.

15.30 h St.Pauli - Hamburg
17.30 h Schalke - Dortmund

Kao da su mene pitali sta ce uraditi. Ne moze bolje po mom misljenju iz vise razloga.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 sep 2010, 09:24

Jedan od najvećih mladi zvijezda Bundeslige André Schürrle novi je član Bayer Leverkuzena od naredne sezone.Potpisat će 5godišnji ugovor, a Mainz će dobiti 11 mil eura obeštećenja.Interesovanje za ovog momka pokazali su još Hoffenheim, Bayern i Man Utd.

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... kusen.html
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 16 sep 2010, 09:37

U subotu nas isto tako očekuje jedna dobra utakmica a to je duel između Werdera i Mainza. Hoće li Mainz nastaviti svoju seriju pobjeda ili će doživjeti prvi poraz u sezoni od Werdera koji se polako budi i diže u formi
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 sep 2010, 17:55

Andre Schurrle (19) od naredne sezone će biti novi igrač Leverkusena...Veliki talenat njemačkog fudbala potpisao je petogodišnji ugovor sa ''Aspirindžijama'', a visina odštete je nepoznata....Odličan posao ekipe iz Leverkusena.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 sep 2010, 20:03

Hare_BvB je napisao/la:Andre Schurrle (19) od naredne sezone će biti novi igrač Leverkusena...Veliki talenat njemačkog fudbala potpisao je petogodišnji ugovor sa ''Aspirindžijama'', a visina odštete je nepoznata....Odličan posao ekipe iz Leverkusena.
11mil eura.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 sep 2010, 23:40

Sjajan posao Leverkusena je dovodjenje Schuerrle-a koji s Goetzeom predstavlja buducnost Njemackog fudbala u vrhu napada. To znaci da ce jedan od trojce napadaca sljedece sezone napustiti Leverkusen, a po meni najblizi tome je Patrik Helmes za kojeg je interes pokazao VfB Stuttgart.

Isto tako treba istaci odlicne Evropske nastupe Njemackih klubova. Bayern, Stuttgart, Leverkusen i Dortmund su ostvarili veoma vazne pobjede, Bremen je nakon velikog zaostatka se uspio vratiti u utakmicu, dok je jedini Schalke izgubio, no u ovoj grupi imaju realne izglede za prolaz. Sljedeca utakmica protiv Benfice ce mnogo toga odluciti, u slucaju ne daj Boze poraza, onda slijedi jedino borba za trece mjesto, a u slucaju pobjede vrata drugogo kruga si um sirom otvorena.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 16 sep 2010, 23:49

Jeli mi može netko reći kako je Vida odigrao zadnjih 15-tak minuta koje je igrao pošto nisam gledao utakmicu. :(
...što je više lome to je volim jače...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 sep 2010, 00:22

Njemacka dominira :) ..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 sep 2010, 00:36

amerosm je napisao/la: Isto tako treba istaci odlicne Evropske nastupe Njemackih klubova. Bayern, Stuttgart, Leverkusen i Dortmund su ostvarili veoma vazne pobjede, Bremen je nakon velikog zaostatka se uspio vratiti u utakmicu, dok je jedini Schalke izgubio, no u ovoj grupi imaju realne izglede za prolaz. Sljedeca utakmica protiv Benfice ce mnogo toga odluciti, u slucaju ne daj Boze poraza, onda slijedi jedino borba za trece mjesto, a u slucaju pobjede vrata drugogo kruga si um sirom otvorena.
A takodjer i veoma lose rezultate Italijanskih ekipa, od kojih je samo Milan dobio, svi ostali su ili remizirali, ili izgubili.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 sep 2010, 00:41

Izgleda da su se Švabe malo presabrale....Drago mi je a konačno malo fataju formu i valjda će u subotu :shock: konačno doći do bodova protiv čudnog M'gladbacha....U večerašnjoj pobjedi od 3-0 protiv YB Bern golove su postigli Cacau, Gentner i Tasci....

Odlična sedmica za njemačke ekipe u Europi....Bayo oduševio u drugom poluvremenu, a ove ekipe u EL već standardno nižu pobjede :mrgreen: ......S04 je spletom nesretnih okolnosti izgubio u Lyonu, a Werder je po prikazanom u drugom poluvremenu morao ubilježiti trijumf, ali s obzirom na onakav početak meča moraju ipak biti zadovoljni....Mislim da i jedni i drugi imaju kvalitet da prođu grupnu fazu, i nadam se da će tako i biti...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 17 sep 2010, 07:10

FRANK RIBERY je napisao/la:Jedan od najvećih mladi zvijezda Bundeslige André Schürrle novi je član Bayer Leverkuzena od naredne sezone.Potpisat će 5godišnji ugovor, a Mainz će dobiti 11 mil eura obeštećenja.Interesovanje za ovog momka pokazali su još Hoffenheim, Bayern i Man Utd.

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... kusen.html
predobar transfer nema sta....iskreno leverkusen najbolje radi sto s tice mladih talenata...a sve zavisi od toga hocel u evropu ili ne ako neodu jedan od trojice sigurno odlazi...cisto sumnjam da ce to biti helmes pogotovo ako bude u formi od predprosle sezone...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 sep 2010, 16:23

amerosm je napisao/la:Izgleda DFL u Nedjelju odlucio se za dan pun emocija, naboja, golova, odlicne atmosfere, tuge, radosti itd itd. Ja mislim od kako su osnovani da ce imati najvecu gledanost.
Takodjer u Subotu imaju tzv. uvod u derbije gdje se sastaju Wolfsburg - Hannover, odnosno derbi donje Saksonije, u Nedjelju slag na tortu.

15.30 h St.Pauli - Hamburg
17.30 h Schalke - Dortmund

Kao da su mene pitali sta ce uraditi. Ne moze bolje po mom misljenju iz vise razloga.
Nedjelja će biti paklena.. :mrgreen: ...Odličan potez vodstva lige, i biće pravo uživanje provesti 4 sata uz dva ovakva meča...

Ova sedmica je popunjena tim velikim derbijima, jer i večeras u Cvajti igraju gradski rivali Union i Hertha. :D

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.