BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Valencia
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Valencia » 21 jan 2012, 00:19

geronimo je napisao/la:
Valencia je napisao/la: P.S. Meni je mocan golman Leno iz Leverkuzena. Gled'o sam ga u 4-5 utakmica i bio je vise nego dobar.
Ganz klar. :D Dobar je Leno, to smo svi mi sa ovog podforuma primjetili i uostalom, ko bi rek´o da ce jedan klinjo otjerati dojucerasnjeg prvog golmana Njemacke (a znamo i da je ManU bio zainteresovan za njega). Dosao na posudbu i iskoristio priliku (mada je Fredi Bobic tu dobro isposlovao).
Nego, kada vec golmane spominjes, upamti ovo ime (ter Stegen) iz BMG. Pored Krafta, naravno. :lol:
Jesam prolupao, poceo sam fulati teme. Definitivno los znak.

Kraft je kao Leman,.. Baca se nakon sto lopta predje gol liniju,.. Kao, pokusao sam, dao sam sve od sebe :mrgreen: :lol: .

Sta je Leno branio protiv Dortmunda, pa to je strasno. Slicna epizoda kao Nojerova na Vestfalenu u prosloj sezoni.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2012, 00:47

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2012, 01:07

Nadam se da je Klopp odvojio novac koji ce nakon utakmice morati uplatiti na racun DFB-a. Vjerovali ili ne HSV ga je dosad kostao 22.000 € kazne zbog kritika upucenih ka sudijama. Sjetimo se samo proslogodisnje utakmice na Westfallenu. :D :D

Ne znam kako je Vama, ali je meni je muka kada vidim ko sudi. :evil: :evil:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 21 jan 2012, 10:27

Samo da vas podsjetim kakvu smo mi gromadu od igraca doveli MARCO REUS !!!

Kakvo podvaljivanje lopte... :o :o :shock: :shock:
Nadam se da nije istina ovo za Rizu jer zelio bi da uzivam aBd slijedece godine u napadackoj opciji
Reus-Kagawa-Gotze

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jan 2012, 11:20

Ma ne vjerujem ja da je istina to za Kagawu...jedino ako nisu ponudili neke ogromne novce,u sta cisto sumnjam.

Reus odlican sinoc kao i cijeli tim Gladbacha i kol'ko mi je drago sto su dobili Bayern sinoc,opet s druge strane nije mi uopste lijepo za oko kad ih vidim ispred nas na tabeli. :D

Bilo bi odlicno kad bi uspjeli uzeti 3 boda sutra u Hamburgu iako ce to biti dosta tezak posao...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 jan 2012, 11:33

Marco je momak koji odusevljava, Njemacka stanca mlade talente kao VW Golfove
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 jan 2012, 13:11

amerosm je napisao/la: Ne znam kako je Vama, ali je meni je muka kada vidim ko sudi. :evil: :evil:
U hali ga se sjetim!!! :lol:

Odavno nismo slavili u Hamburgu + domacin je bez poraza vec 8 ligaskih meceva. Vakat je... :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 21 jan 2012, 13:42

adnan24 je napisao/la:Ma ne vjerujem ja da je istina to za Kagawu...jedino ako nisu ponudili neke ogromne novce,u sta cisto sumnjam.

Reus odlican sinoc kao i cijeli tim Gladbacha i kol'ko mi je drago sto su dobili Bayern sinoc,opet s druge strane nije mi uopste lijepo za oko kad ih vidim ispred nas na tabeli. :D

Bilo bi odlicno kad bi uspjeli uzeti 3 boda sutra u Hamburgu iako ce to biti dosta tezak posao...
Ma jooj nismo vjerovali ni za Sahina a on je vec na zimu sve bio dogovorio....
Iskreno po meni Kagawa nije pokazao ni 1/3 onoga sto on moze...
Prva polusezona fantasticna...zatim povreda....sad toplo-hladno ( stim da je trenutno vise toplo nego hladno).Tesko da je mogao bas toliko ocarati skutere Milana :D svojim igrama...ali vidjet cemo
Bittencouert hmm.. zasto je dosao ? Mozda njegov dolazak i nije bas slucajan ! Mozda se oslobadja pozicija za Gundogana ?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2012, 14:03

Hare_BvB je napisao/la:
amerosm je napisao/la: Ne znam kako je Vama, ali je meni je muka kada vidim ko sudi. :evil: :evil:
U hali ga se sjetim!!! :lol:

Odavno nismo slavili u Hamburgu + domacin je bez poraza vec 8 ligaskih meceva. Vakat je... :mrgreen:
Ako me pamcenje dobro sluzi posljednji put u Hamburgu ste slavili u Martu 2006.godine kada ste pobjedili 4:2 gdje je Kringe postigao fenomenalan gol.
Takodjer zanimljiv podatak je i taj da je u posljednje tri titule BVB-a kljucnu ulogu odigrala utakmica sa HSV-om.

1996 BVB - HSV 2:0 - pobjeda kojom je BVB odbranio titulu prvaka iz prethodne sezone
2002 HSV - BVB 3:4 - pobjeda kojom se BVB priblizio na dva boda zaostatka u odnosu na vodeci Leverkusen
2011 HSV - BVB 1:1 - ovdje bi se dalo dikutovati o tome SBBKBB, ali slazem se sa Kloppom da je ovaj bod bio kljucan i posebno nacin na koji je izboren

Vi niste izgubili od 6.kola i nesretnog poraza u Hannoveru, pa mislim da bi bio red da se sutra to desi. :mrgreen: :mrgreen:
Isto tako cemo pobjediti Bayern u 20.kolu i mirna Bosna. ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2012, 14:08

Ne vjerujem da Kagawa uopšte razmišlja o Milanu. Zorc i Watzke su rekli da im je prioritet Kagawin ugovor i vjerujem da će se to obavit pred kraj sezone. April/maj otprilike.

Ali ništa ne možemo isključit. Opet sam i prije pisao da bi nas Kagawa mogao napustit.
Semir bvb je napisao/la: Na DM-u trenutno imamo 4 igrača: Bender,Kehl,Gundogan i Leitner. Da li je moguće da neće produžit ugovor s Kehlom? Ili da planiraju prodati Kagawu a Gundogana na 10-tku? Ima dosta opcija, ali ostaje da se vidi. Još je zanimljivije što je Zorc misteriozan po tom pitanju. Svakako bi bili jači s njim. Ipak je on bio glavni motor/pogon u šampionskoj sezoni
Evo baš kao što i @HzBvB piše. Ako bi Kagawa otišao onda Gundo i Bittencourt na 10-tku a mi ćemo džabe dovest Schmiedebacha na DM i opet bi to bio odličan posao. Sve pozicije duplo pokrivene, Kagawa debelo unovčen a džabe doveli Schmiedebacha ;)

Nikad se ne zna ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 21 jan 2012, 14:43

Upravo tako @amerosm a evo tog gola Kringea:

[youtube][/youtube]

Inace tad je Kringe bio u zivotnoj formi i mislim da je trebao biti u kadru za WM 2006. Znam da se vodila zustra rasprava zasto nije pozvan Kringe u kadar. Svi navijaci BVB-a su bili ogorceni.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 21 jan 2012, 15:00

@ amersom,

ovom pobjedom 2002. smo presli Leverkusen na tabeli i ostalo je jos jedno kolo kuci protiv Bremena. Ta zadnja 3 kola te godine nam se toliko toga poklopilo da je to nejverovatno.

Evo sam iskopao pregled ta zadnja 3 kola. Uzivajte :D

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Ne mogu nigdje da nadjem klip utakmice iz 2003. kad ste vodili 2:0 u Dortmundu i za 5 minuta mi pravimo preokret na 3:2. Inace HSV-BVB je par s najvise golova u historiji Bundeslige (313), a drugi je Bremen-Stuttgart. Citao sam izjave nekih navijaca BVB-a i ima onih kojima je pobjeda u Hamburgu cak i draza nego u Gelsenkirchenu ili Minhenu.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 jan 2012, 15:50

amerosm je napisao/la:Vi niste izgubili od 6.kola i nesretnog poraza u Hannoveru, pa mislim da bi bio red da se sutra to desi. :mrgreen: :mrgreen:
Isto tako cemo pobjediti Bayern u 20.kolu i mirna Bosna. ;)
Prijatelju, odvano nisi bio u optimisticnijem izdanju, nek' se i to decekalo. :D

Ja ocekujem poprilicno tvrdu tekmu, bez mnogo srljanja. Mislim da ce Klopp krenuti dosta opreznije i zatvorenije no inace. Ulog je veliki za obe momcadi.

PS: Uvijek se najezim gledajuci ovaj video zavrsnice sezone '01/'02. Divota! :mrgreen:

Jedan je Lisztes. :lol: :lol:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 21 jan 2012, 16:03

Semir bvb je napisao/la:slika
Ako ovaj sastav izadje na teren kod nas ja ne vidim nacin kako da mi izdominiramo HSV.Istina i njihov je vise nego krnjav ali..
Vec nekoliko puta sam pisao sta mislim o dandemu centralnih veznih ( 2x razbijaca ).Meni se to nikako ne svidja...
Kad se na to sve doda da nam je na jednom krilu Groskrojc a na drugom gori od njeg ! :evil:

Moja prognoza -3+ golovi , definitivno 1

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jan 2012, 16:22

HzBvB je napisao/la:Ma jooj nismo vjerovali ni za Sahina a on je vec na zimu sve bio dogovorio....

Istina...samo sto se tad uprava nije nista pitala jer je imao tu klauzulu koju Kagawa nema.Znaci i ako je ovo istina ja vjerujem da se onda radi o velikim novcima.

Mi imamo Gundogana koji po meni moze biti veoma dobar na toj poziciji...a i Gotze je sam izjavio da najvise voli igrati u sredini.
Hare_BvB je napisao/la: Jedan je Lisztes. :lol: :lol:

Strasan gol :lol: Werder odigrao veliku ulogu na kraju te sezone...prvo su dobili Bayer a onda izgubili u Dortmundu u zadnjem kolu. Mi smo dobili onaj smijesan penal protiv Kolna 3 kola prije kraja :lol: kod rezultata 1-1.S druge strane i Bayer je u tom mecu protiv Werdera dobio jedan penal koji nije trebao ali je Butt promasio :mrgreen:

To je bila strasna utakmica(Hsv-BvB 2-4)...poveli smo sa 0-1 a onda domacin preokrece na 2-1 da bi uslijedila 2 perverzno dobra gola Rosickog i Kringea za novi preokret...kasnije je Rosicky na prazan gol potvrdio pobjedu iz kontranapada.

@HzBvB

Pa tesko da cemo ih izdominirati,nebitno na sastav...mozda i nije lose da se krene opreznije pa da se kasnije ubaci Perisa,Leitner,Gundo ili Barrios(jaca nam klupa od prve postave :D )

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2012, 16:34

@ Hare_BVB

kao da sam se ponovo rodio od kako je Fink dosao na klupu HSV-a. Jednostavno imam u njega povjerenje i sa ekipom je odradio kvalitetne pripreme - posebno na taktickom planu.
Ja licno sutra ocekujem "partiju saha" na terenu gdje ce i jedni i drugi igrati oprezno i cekati gresku protivnika - posebno nakon sinocnjeg rezultata, iako je kvalitet na strani BVB-a.
Za nas ohrabrujuca cinjenica je statistika BVB-a kada ne igra Mario Götze, no hocemo li to znati iskoristiti ostaje da se vidi.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2012, 18:24

Evo sad je i potvrđeno. Weidenfeller nije uopšte otputovao u Hamburg i to znači da će Langerak biti prvi golman sutra. Imam puno povjerenje u njega. Momak je veliki potencijal i sad dobija šansu da se još jednom dokaže nakon prošle sezone i meča u Munchenu kad je pokazao da se radi o pouzdanom golmanu ;) .

Moram samo napomenuti da su BvB i Hsv ekipe sa najvećom serijom bez poraza u bundesligi u ovoj sezoni. BvB 11 utakmica a Hsv 9 ili 8, nisam siguran. Od sezone 2003/04 nismo izgubili prvu utakmicu u proljetnom dijelu sezone tj. 18. kolo. Od tada imamo 5 pobjeda i 2 remija u uvodnim utakmicama ili u 18. kolu.

Inače sudac Stark sudi svoju 250. utakmicu u ligi a od toga 38. puta je sudio BvB-u.
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 21 jan 2012, 18:42, ukupno mijenjano 2 puta.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2012, 18:33

Subotić treba da se pojavi ili je već bio na sudu kao svjedok napastovanja jedne 21-godišnje djevojke. Inače se sve desilo na partyju koji je bio kod Subotića u kući i kako mediji prenose, bilo je mećalice na sve strane, svako sa svakim. Kao što moj drug reče bile su orgulje :lol:. Subotić nije osumnjičen nego je samo svjedočio.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 jan 2012, 12:19

adnan24 je napisao/la: @HzBvB

Pa tesko da cemo ih izdominirati,nebitno na sastav...mozda i nije lose da se krene opreznije pa da se kasnije ubaci Perisa,Leitner,Gundo ili Barrios(jaca nam klupa od prve postave :D )
Heh i meni se vise svidja ova postava... :lol: Sta ja znam zasto ? Najvjerovatnije iz razloga sto prva postava moze sa loptom ova druga moze sa klikerom... :lol:

Ova postava bi ih izdominirala :

Barrios
Groskrojc Gundo Kagawa
Bender Leitner (Kehl )

Nikako ove sezone se Kagawa ne izvlaci na krilo, ako me sjecanje ne vara to je cesto radio prosle godine...
Mozda mu je Sahin sta sapnuo na uvce , ko zna mozda se i kakve Japanske literature tu naslo dok je ucio ciganski (mamu mu hebem )

PS: Vrace(Damire :twisted: :lol: :lol: ) dobar si posao odradio sto se tice Sahina , vrijeme je sad da pocnes kukat pa da ga navuces da se vrati ! :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jan 2012, 16:11

Lewat!!! :oops: :lol: :lol: :lol:

Solidno poluvrijeme i zasluzeno vodstvo. Napad odlican, odbrana dosta klimava. Imamo dosta problema po nasoj desnoj strani, a lijevo je Schmelzer perfektan (malo je reci). Kapiten odlican, Kagawa, Lewat i Grossonja na uobicajeno visokom nivou.

Mirno zatvarati utakmicu, te pokusati doci i do ubjedljivije pobjede, bice dosta prostora za kontre. :D
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 22 jan 2012, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.