FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

England
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la England » 30 jul 2012, 15:35

Batistuta je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Dobro,niko nam ne moze osporiti da smo daleko,daleko najuspjesniji poslijeratni predstavnik BH klubova na euro sceni..al dzaba nam sve to kad se samo titule racunaju.. :roll:
Pa iskreno da ti kažem meni su ove Evropske utakmice puno relevantnije od naše lige, i puno se više vrednuju i finansijski i po rejtingu. Kada si udarna vijest na stranici UEFE, pa ono ushićenje kada prolaziš jako dobar klub u Evropi to nije vrijedno titule i puno je bolji osjećaj, a taj osjećaj još uvijek traje :D
Da, svake 4 godine pređeš dva kola i to je najbolji osjećaj, **** ligu, nižeš uspjeh kao na olimpijadi...vrhunski, neprocijenjivo.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 30 jul 2012, 15:37

Ja sam jos prije godinu dana napisao da bih bio presretan da udemo u grupnu fazu Eurolige,
pa da nista i ne osvojimo u nasoj Premijer ligi! Jer kada se na Euro takmicenjima nafatas
love,rijesio si se dugova a bogami narednih godina se mozes prosetati ligom!!
I biti jedno duze vrijeme prvak zemlje. Nesto npr kao Lyon u Francuskoj! Samo pametno i
mudro uci u slijedeci susret, bez furanja. I kada se naredna barijera preskoci onda
gledati na Play off!! I ja licno bi volio Dance, ako BOG da! Ako prodemo Zetu sto se iskreno nadam!

Je li Bandovic potpisao za Rajvosa???

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jul 2012, 15:47

Vreme je da se malo prica i o Zeti,ostalo je jos svega par dana do ove utakmice...
Sta reci o njima,s obzirom kakvu ekipu imaju odlicno igraju.Jednostavno kada se vidi da je kapiten ekipe Goran Burzanovic a najbolji igrac Zarko Korac prosto trebas da se zapitas koliko los treba da budes pa da te oni izbace.A to je poslo za rukom Pyuniku i JJK-u.Oni su autsajderi protiv Sarajeva,pa ako tim sa Koseva odigra vrlo ozbiljno pobedice,a ako ponovi dvomec protiv Levskog strpace im peticu k'o s pesmom.Samo treba pristupiti ozbiljno mecu,Jovic treba lepo primetiti ekipu,jasno im staviti da su oni veliki favoriti i da odigraju najbolje sto mogu jer prolaz nece doci sam od sebe. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 30 jul 2012, 15:51

@ Devil -- De malo reci o igračima, ko im je najbolji pojedinac,jel taj Korać, ak znaš, naravno. I pročitah negdje da je Zeta bila ,dok je igrala u ligi SiCG, treća jedne sezone iza Partizana i Zvezde ? i hvala na info..

edit:
Učinak igrača u prva dva pretkola EL

Strijelci:
3 - Hadžić, Suljić
2 - Husejinović
1 - Torlak, Karamatić. Tatomirović, Šunjevarić

Asistenti:
2 - Karamatić, Husejinović, Sesar, Suljić
1 - Belošević, Hadžić

Najkorisniji igrači (golovi + asistencija):
5 - Suljić
4 - Hadžić, Husejinović
3 - Karamatić
2 - Sesar
1 - Torlak, Tatomirović, Šunjevarić, Belošević
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 30 jul 2012, 15:56

Samo se nadam da se necemo posrati na dobru utakmicu protiv Levskog!!
Uvijek smo se mucili sa slabijim ekipama,i zato se nadam uz Boziju pomoc
da ce mo odigrati pametno i maksimalno zrelo!! Jer tako se dobijaju utakmice!
Najvece senzacije su se desavale u fudbalu,kada bi se protivnik podcijenio!
Toga me je najvise strah!!! Nadam se da ce Jovic ih uspjeti smiriti i usmjeriti
pametno pred tekmu sa Zetom!!!

Šofa
Kontakt:

Post Postao/la Šofa » 30 jul 2012, 16:04

Ja mislim da ne mozemo lose odigrati protiv Zete jer ne znam da smo lose odigrali u Evropi (mozda protiv Besiktasa ovdje). Mozda da prvu tmao igramo da bi smo lose odigrali ali ovako sam ubjeđen da ce igraci odigrati odlicno vise iz razloga da ne pokvare taj dojam iz prethodne utakmice a i Safet ce biti na tribinama pa ce i to biti dodatni motiv.
Mislim da, ako odigraju dobro, da bi Torlak , Huseinovic i Sesar mogli dobiti poziv repku protiv Velsa a sada da li ce zaigrati to je vec drugo pitanje.

i moja prognoza ovog susreta 4:0

Šofa
Kontakt:

Post Postao/la Šofa » 30 jul 2012, 16:12

evo nestoo stolicama na zapadnoj tribini

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-august ... /120730058" onclick="window.open(this.href);return false;

payton

Post Postao/la payton » 30 jul 2012, 16:23

Šofa je napisao/la:evo nestoo stolicama na zapadnoj tribini

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-august ... /120730058" onclick="window.open(this.href);return false;
za ovu sezonu , sto se tice klubova prekasno
al et za sljedecu je ok
YES.WE.DID.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jul 2012, 16:25

Zagor je napisao/la:@ Devil -- De malo reci o igračima, ko im je najbolji pojedinac,jel taj Korać, ak znaš, naravno. I pročitah negdje da je Zeta bila ,dok je igrala u ligi SiCG, treća jedne sezone iza Partizana i Zvezde ? i hvala na info..
Bila su to neka druga vremena i neka druga Zeta.Iz te perspektive tada su imali jedan vrlo dobar sastav gde su igrali Janko Tumbasovic,Ajzedin Nuhi,Milanko Raskovic,Nikola Trajkovic,Branko Grahovac,Bojan Zavisic,Ivan Vukovic...

Predsednik kluba im je Rajo Bozovic dobro poznata njuska ne samo u Crnoj Gori vec i u Srbiji.Bio pripadnik JSO-a i kao takav pokupio te manire,pa kruze price da je na kvaran nacin donosio Zeti pobede.Poznat i po tome sto je dovodio lopatom igrace u Zvezdu (Kadu,Savio,Trajkovic,Raskovic) i Partizan (Bojan,Nenad Brnovic,Bane Petrovic).Njemu je Zeta fakticki paravan i uopste se i ne trudi da stvori neki jak kolektiv koji ce da gazi,a za to ima potrebne veze.Njemu je bitno da se on finansijski situira i tako i posluje.
Ova ekipa rekoh nije neki kvalitet.Korac jeste verovatno najbolji igrac ove ekipe.Zanimljivu karijeru je do sada imao,Vojvodina,Zeta,Sheriff.Nimalo naivan napadac koji zna da iskoristi svaku gresku,ali na njemu odraditi ozbiljnu "redaljku" i on nece imati sanse.Meni se ipak svidja Ivan Knezevic,ali on ne igra nesta puno.Opasan u skoku,vrlo visok(oko 1.95).Cenim da nece igrati opet od prve minute,ali ako udje Sarajevo ce da ima dosta problema nakon visokih lopti sa njim.
Na levom beku su dosta dobili nakon sto je iz Krasnodara opet dosao Ivan Novovic,levi bek,solidnih karakteristika,ali sa dosta rupa u svojoj igri koje ce desno krilo Sarajeva morati da iskoristi.Ono sto me brine je par igraca o kojima ne znam nesta puno a igrali su protiv JJK.To je ovaj mali Boljevic u napadu 1995.godiste.Mora da je veliki talenat kada igra pre Knezevica u ekipi a da pri tome nema jos ni 17 godina.Koliko sam video on je i asistirao Dosljaku za gol koji im je doneo prolaz.Upravo mi je i taj Dosljak nepoznanica.Veznjak koji sa Goranom i Pelicicem drzi taj vezni red Zete.Kazem,realno je da Sarajevo prodje,sasvim realno,samo je bitan kvalitetan pristup mecu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Šofa
Kontakt:

Post Postao/la Šofa » 30 jul 2012, 16:30

payton je napisao/la:
Šofa je napisao/la:evo nestoo stolicama na zapadnoj tribini

za ovu sezonu , sto se tice klubova prekasno
al et za sljedecu je ok
do play offa se moze stici postaviti 4- 5 hiljada stolica tako da je bii to bilo zauhar

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 30 jul 2012, 16:32

Ista priča kao i sa Hiberniasom :? amateri su, apsolutni smo favoriti, razvalit ce mo ih itd. pa zar primjer Borca nije dovoljan !?, Zeta ce igrati klasični bunker a vrebat ce iz kontra napada gdje je Sarajevo realno najslabije, ekipe iz CG. nikako ne leze ekipama iz BIH, 2005. Široki se mučio protiv Zete, ove godine Čelik prodje Borca, malo sabura ljudi i spustite loptu na zemlju, da ih ne pocijenite kao Hibernias samo i eti ti belaja onda :) ;)
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

payton

Post Postao/la payton » 30 jul 2012, 16:33

High je napisao/la:Ma sigurno da je najveća šteta što Said ide, stvarno. Prošlo je njih mali milion kroz naš klub, ali ovo što je uradio za Sarajevo teško da će neko ponoviti. Za ovo malo vremena što je tu, uradio je i previše, usrećio ove navijače koji odavno nisu vidjeli nešto pozitivno. Ja vjerujem u našu upravu i siguran sam da će napraviti posao ako bude govora o tome da Said ode iz kluba. Sve je moguće.
Naceo si dobru temu i extra si poentirao.
5o % ovih dosadasnjih uspjeha ali i kompletne konsolidacije u klubu ...zasluga je Dine , Amira , Irfana i nekoliko ljudi iz BP i Hz
potpuno je drugacija situacija od kada nema familije i njihovog uhljupluka i lopovluka
tvrdim da je to nasa (BP , Hz i pitari) pobjeda) od 95 do danas
YES.WE.DID.

payton

Post Postao/la payton » 30 jul 2012, 16:36

ZlatnaDolina je napisao/la:Ista priča kao i sa Hiberniasom :? amateri su, apsolutni smo favoriti, razvalit ce mo ih itd. pa zar primjer Borca nije dovoljan !?, Zeta ce igrati klasični bunker a vrebat ce iz kontra napada gdje je Sarajevo realno najslabije, ekipe iz CG. nikako ne leze ekipama iz BIH, 2005. Široki se mučio protiv Zete, ove godine Čelik prodje Borca, malo sabura ljudi i spustite loptu na zemlju, da ih ne pocijenite kao Hibernias samo i eti ti belaja onda :) ;)
raspitaj se malo pa ces cuti stav igraca po pitanju kurcenja i opustanja.
Nema sanse za tako nesto i vidjeces da ce ginuti na terenu.
Skolu su naucili protiv maltezana a igraci bi opet voljeli dobiti ..PREMIJE
prema tome no sikiriki iako nije naodmet stalno upozoravati kao sto si ti to ucinio
YES.WE.DID.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 30 jul 2012, 16:58

England je napisao/la:
Da, svake 4 godine pređeš dva kola i to je najbolji osjećaj, **** ligu, nižeš uspjeh kao na olimpijadi...vrhunski, neprocijenjivo.

da, neprocjenjivo je kad si najbolji i najozbiljniji bh klub u Evropi. Neprocjenjiv je osjecaj kad odigras najbolje utakmice i najbolji dvomec koji je jedan Bh klub pruzio u Evropi i to protiv bugarskog diva koji je prije 5 sezona igrao grupnu fazu Lige Prvaka. Stvarno je neprocjenjiv osjecaj da Levski skine gace na Kosevu a na svom terenu cuva loptu i jedva stecenih 1:0.

Tvoja kritika bi mozda imala neku vrijednost, ali s obzirom da se javlja covjek ciji je bh klub ponajvise izblamiran u Evropskim takmicenjima onda nemam rijeci
15.10 - 15.06 ...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 jul 2012, 17:28

Evolution87 je napisao/la:Ma daj nam Rozenborg ili Midtjylland, a Liverpool ostaviti za grupne faze :mrgreen:
To je to!
Fakat bi se protiv ove dvije ili slicne ekipe sa onakvim pristupom moglo i proci.Pogotovo sto Skandinavci i Sjevernjaci leze Sarajevu.
Naravno prvo ''rikane''preslusati akbgd,pa tek onda o tome razmisljati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

High

Post Postao/la High » 30 jul 2012, 17:30

slika

Navijači Sarajeva na Vlakovu se oprostili od Jasmina Mešanovića

Članovi porodice, brojna rodbina i prijatelji te brojni navijači FK Sarajevo, danas su na vječni počinak ispratili svog prijatelja Jasmina Mešanovića, koji je od posljedica infarkta umro tokom utakmice protiv ekipe Levskog na stadionu "Asim Fehatović Hase".

Na gradskom groblju Vlakovo samo tišina, bol i suze...I danas su njegovi prijatelji tihim glasom prepričavali kako se sve odigralo prije nekoliko dana. Jasminu je na tribinama odjednom pozlilo. Odmah je prebačen u bolnicu Koševo, ali već je bilo kasno.

Iza Mešanovića su ostali neutješni supruga Medina i kćerkica Hana.

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

alibi

Post Postao/la alibi » 30 jul 2012, 18:17

Ozbiljno i maksimalno koncentrisano u cetvrtak uci u utakmicu,jer samo SNAZNO i HRABRO moze ekipa da poluci dobar rezultat.Nemoj te da se zavaravamo i da unaprijed se zalijecemo,jer to moze biti dvosjekli mac.Prema svakom protivniku pa i prema Fk zeti moramo sa maksimalnom ozbiljnoscu da udjemo u utakmicu.Ok znam da je kao lakse docekati zetu nego sto je bilo levski ali ozbiljnost MORA da bude kao sto je i u tekmi sa Levskim.SRCANO i HRABRO.FCS.HZ.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 30 jul 2012, 18:17

Ulaznice za prvu utakmicu trećeg pretkola UEFA Europa League između FK Sarajevo (BiH) i FK Zeta (MNE) koja se igra u četvrtak, 02.08.2012. godine na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa početkom u 21 sat su u prodaji od utorka, 31.07.2012. godine i to:
- u Fan Shopu u prostorijama kluba u ul. Maršala Tita 38b/I;
- u Fan Shopu u Bezistanu
- u poslovnicama Centrotours / Centrotrans Eurolines na autobuskoj stanici u Sarajevu i u ul. Ferhadija
- u cafeu EL-KASBAH na Baščaršiji

Od srijede, pored navedenih mjesta, i kod ovlaštenih uličnih prodavača:
- ispred Gradske Tržnice u Sarajevu
- na Skenderiji

Na dan utakmice (četvrtak), pored svih gore navedenih mjesta, i na prodajnim mjestima na stadionu Koševo.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

powerplay
Kontakt:

Post Postao/la powerplay » 30 jul 2012, 18:34

Sutra ujutro prije posla laganini po kartu, što je sigurno sigurno :mrgreen:
U novi boj...

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 30 jul 2012, 18:48

Devil ima dobre info o Crnogorcima. Evo komentara njihovih navijaca o Boljevicu:

Inace mali Boljevic odlicno igra, trebalo bi mu dati vecu minutazu u sledecem dvomecu. Asistirao je Dosljaku kod onog gola, a posle toga i sam je imao odlicnu priliku za 2-0. Momak inace jos nije napunio 17 godina.

Mali je prebrz.Ali trci ka zvijuk,ka muva bez glave..Ima tehnike solidno..Ali mora malo i glavom da razmislja,ali doce to vremenom valjda..Dobar je nema sto.

------------------------------------

Takodje hvale i Dosljaka.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.