Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

emir79
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la emir79 » 08 okt 2019, 18:38

Fudo je napisao/la: Kakve bajke ba, covjek nas je odveo na SP a jaca je grupa bila nego ova sad sto zutokljunac ima, kad uzmes u obzir da i drugo mjesto vodi na ep, tj. Pape nije imao pravo na kiks i jednu tekmu je samo izgubio JEDNU a koliko znam sa isto poena zavrsili kao i grcka u grupi dok zutokljunac npr do sad ima vec 3 izgubljene a opet ima teoretske sanse za plasman.
Joj paša, pa kome ti objašnjavaš.
Kako ne znas da smo mi rang Brazila i Njemacke i da su za nas Grcka i Slovacka male mace :mrgreen:

Safet je imao generaciju, a Ciro i Mesa nisu :mrgreen:

Samo brate citas i odvaljujes se od smijeha pokusajima od strucnjaka.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 08 okt 2019, 18:45

emir79 je napisao/la:
Fudo je napisao/la: Kakve bajke ba, covjek nas je odveo na SP a jaca je grupa bila nego ova sad sto zutokljunac ima, kad uzmes u obzir da i drugo mjesto vodi na ep, tj. Pape nije imao pravo na kiks i jednu tekmu je samo izgubio JEDNU a koliko znam sa isto poena zavrsili kao i grcka u grupi dok zutokljunac npr do sad ima vec 3 izgubljene a opet ima teoretske sanse za plasman.
Joj paša, pa kome ti objašnjavaš.
Kako ne znas da smo mi rang Brazila i Njemacke i da su za nas Grcka i Slovacka male mace :mrgreen:

Safet je imao generaciju, a Ciro i Mesa nisu :mrgreen:

Samo brate citas i odvaljujes se od smijeha pokusajima od strucnjaka.
Stvaro nevjerovatno kako ljudi neznaju realno pogledati. Npr Susic izgubi od Nigerije i Rumunije, Susic neznalica. Susic ocita lekciju Francuzima u sred Pariza, nadigra Grcku ko ni jedan trener do sada, to je sto je imo generaciju. Nigdje veze.
I ja sam nekad srao protiv Susica sad mi je krivo, covjek je znao nas mentalitet to jes da neznamo igrati defanzivno i na taj nacin dobiti rezultat, na stranu sto je Robija usralo par puta a evo vidimo naplaru, imam osjecaj tacno da je covjek doaao da nas sroza do dna. Odlazi Krme debelo
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 08 okt 2019, 18:50

DrFilgud je napisao/la:
JonSnow je napisao/la: Opet bajke o neznalici Sušiću koji nam je uništio generaciju.
Slazem se, Safet je imao ubjedljivo najjaci igracki kadar u istoriji (pitanje je kada cemo to opet imati :( ), imao je najlaksu grupu i strahovito jak i pozitivan voljni momenat, i kod igraca i kod javnosti.
Opet, sve je bilo mlitavo, puno kontraverzi, losi odnosi u reprezentaciji...tesko smo se plasirali na SP i tamo odigrali ispod nivoa. Ono poslije je bilo katatrofa.
Mislim da bi svi selektori, prije i poslije, s onom ekipom u onim grupama postigli vise.
+1
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 okt 2019, 19:04

Safetu se ne moze osporiti da je odveo reprezentaciju prvi put na SP i veliko takmičenje uopce.
Argentina godinama ima voljni momenat ali ne mogu meda...
Sve je bilo super do TSS-a i bahatog ponasanja Papeta.

Ko to moze garantovati da bi Baka ili neko treci bio prvi u onoj grupi s Grckom,,Slovackom i 3L...s 25 bodova i samo jednim porazom + 1 remi?! - NIKO.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 okt 2019, 19:10

Kad se uzme u obzir ROSTER, REZULTAT i IGRA mislim da je ipak mesa daleko najgori selektor.

Jer pod njim nismo igrali apsolutno nista.

Ne branim roberta, al za razliku od mese ili papeta on nema luksuz da se u pojedinim momentima losa igra sakrije potezom individualca jer objektivno gledano ovo je dosta losiji roster od mesinog, a o papetovom da i ne pricam.

Svaka cast safetu za kvale, al realno SP smo popusili tj prolaz grupe iskljucivo njegovom krivicom.
=\_1921_/=

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 08 okt 2019, 19:21

invincible1921 je napisao/la:Kad se uzme u obzir ROSTER, REZULTAT i IGRA mislim da je ipak mesa daleko najgori selektor.

Ne branim roberta, al za razliku od mese ili papeta on nema luksuz da se u pojedinim momentima losa igra sakrije potezom individualca jer objektivno gledano ovo je dosta losiji roster od mesinog, a o papetovom da i ne pricam.

Svaka cast safetu za kvale, al realno SP smo popusili tj prolaz grupe iskljucivo njegovom krivicom.
Sta npr. Pjanic,Dzeko, Hajrovic (bomba Slovackoj) kod papeta imali potez individualca a sad ga nemaju. Po meni jedini igrac koji fali koji je imao tkz. potez koji moze nesto prevagnuti je Misimovic. Npr Lulic je bio trkac, ibisevic se znao naci u sesnestercu ko inzagi a nikako nisu imalo bog zna kakve poteze, tako da neznam na koga mislis, ko je toliku prevagu pravio tim potezom. Npr Besic kod papeta makalele kod ove ublehe christian poulsen. Nama fali bolja organizacija odbrane i trka bez lopte a to je Safet imao. Ovaj bogalj zove Zuku koji je bio spor a sad je jos sporiji a stavi ga protiv armenije znajuci da pretebdiraju brzu igru a ne balon lopte. Zutokljunac Je dosao da nas unisti. Odlazi Krme debelo

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 okt 2019, 19:23

Mislim da se Mesa previse napada, ni njegova situacija nije bila dobra. Dosao je u potrosenu ekipu, energija i entuzijazam su bili u padu nakon SP, vecina standardnih igraca i nosilaca igre je bila stara i umorna...On se barem trudio da bude profesionalan i ozbiljan, yebi ga, nije imao rezultat i dobio je nogu, ali je meni njegov pristup bio ok.
Na koncu, Mesina trenerska karijera je daleko bolja od svih nasih trenera, osim Cire. On i sada radi na ozbiljnom nivou.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 08 okt 2019, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 okt 2019, 19:24

DrFilgud je napisao/la:
JonSnow je napisao/la: Opet bajke o neznalici Sušiću koji nam je uništio generaciju.
Slazem se, Safet je imao ubjedljivo najjaci igracki kadar u istoriji (pitanje je kada cemo to opet imati :( ), imao je najlaksu grupu i strahovito jak i pozitivan voljni momenat, i kod igraca i kod javnosti.
Opet, sve je bilo mlitavo, puno kontraverzi, losi odnosi u reprezentaciji...tesko smo se plasirali na SP i tamo odigrali ispod nivoa. Ono poslije je bilo katatrofa.
Mislim da bi svi selektori, prije i poslije, s onom ekipom u onim grupama postigli vise.
S Prosinečkim bismo završili na 5 mjestu u grupi uz 6 ili 7 poraza.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 okt 2019, 19:26

Vucevich je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:
S Prosinečkim bismo završili na 5 mjestu u grupi uz 6 ili 7 poraza.
Ma dobro, ovaj je posebna prica. :roll:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 okt 2019, 19:33

invincible1921 je napisao/la:Kad se uzme u obzir ROSTER, REZULTAT i IGRA mislim da je ipak mesa daleko najgori selektor.

nisam znao da Pape bio pomoćni koji je digao zastavicu za ofsajd protiv Nigerije :clap: :urnebes:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 08 okt 2019, 19:34

[/quote]
Mislim da bi svi selektori, prije i poslije, s onom ekipom u onim grupama postigli vise.[/quote]

S Prosinečkim bismo završili na 5 mjestu u grupi uz 6 ili 7 poraza.[/quote]
Ma dobro, ovaj je posebna prica. :roll:[/quote]
Sa Mesom 3. Sa Cirom u barazu pa onda pusiona. LOL..

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 08 okt 2019, 19:37

Fudo je napisao/la:

Sta npr. Pjanic,Dzeko, Hajrovic (bomba Slovackoj) kod papeta imali potez individualca a sad ga nemaju. Po meni jedini igrac koji fali koji je imao tkz. potez koji moze nesto prevagnuti je Misimovic. Npr Lulic je bio trkac, ibisevic se znao naci u sesnestercu ko inzagi a nikako nisu imalo bog zna kakve poteze, tako da neznam na koga mislis, ko je toliku prevagu pravio tim potezom. Npr Besic kod papeta makalele kod ove ublehe christian poulsen. Nama fali bolja organizacija odbrane i trka bez lopte a to je Safet imao. Ovaj bogalj zove Zuku koji je bio spor a sad je jos sporiji a stavi ga protiv armenije znajuci da pretebdiraju brzu igru a ne balon lopte. Zutokljunac Je dosao da nas unisti. Odlazi Krme debelo
Za vrijeme Papeta smo imali voljni momenat i daleko više igrača je bilo mlado i standardno u svojim klubovima, a još si imao genijalca Misimovića koji je liliputance poput Finaca ili Armenaca sam rješavao.
Pape je imao historijsku šansu da od naše reprezentacije napravi nešto, a zapravo nas je zakopao svojim bahaćenjem u odlučujućim utakmicama.
Ono protiv Nigerije je bilo za krivično gonjenje.
Bešiću je, u Papetovoj eri, karijera bila u uzlaznoj putanji, a sad je debelo u silaznoj i to njegovom zaslugom.
Nije Prosinečki kriv što je ovom mlatimudanu IQ 50, i ovaj standardni i fudbalski.
Talenta je imao, ali je od njega napravio jedno veliko ništa.
Zadnja izmjena: JonSnow, dana/u 08 okt 2019, 20:04, ukupno mijenjano 1 put.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 okt 2019, 19:46

Imali smo voljni moment :D

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 okt 2019, 19:49

Denchi je napisao/la:

nisam znao da Pape bio pomoćni koji je digao zastavicu za ofsajd protiv Nigerije :clap: :urnebes:
A kako nas je tek Pape masakrirao suđenjem u sred Pariza i oteo nam direktan plasman na EP. E to je posebna prica. :urnebes:

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 08 okt 2019, 20:01

Nemojte na Papeta, iznenadilo ga što su Nigerijci crni.
slika
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 okt 2019, 20:05

JonSnow je napisao/la:Nemojte na Papeta, iznenadilo ga što su Nigerijci crni.
slika
Skautirali Nigeriju, ljudi najjaci na desnom krilu, Pape poslao na teren ekipu bez beka :rol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 okt 2019, 20:10

Da Ciro nije dosao,ne bi ni Papeta bilo.Ciri dignut kip pored stadiona
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 okt 2019, 20:14

DamirT je napisao/la:Da Ciro nije dosao,ne bi ni Papeta bilo.Ciri dignut kip pored stadiona
I kakve veze ima Ciro sa odlaskom Papeta na SP?

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 okt 2019, 20:21

Ciro Blazevic, najznacajnija licnost bh reprezentacije u kratkoj istoriji.
Napravio od nas ozbiljnu reprezentaciju, stavio nas na fudbalsku mapu europe, stvorio se kult reprezentacije.
Jos jasemo na njegovom dostignucu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 okt 2019, 20:24

emir79 je napisao/la:
DamirT je napisao/la:Da Ciro nije dosao,ne bi ni Papeta bilo.Ciri dignut kip pored stadiona
I kakve veze ima Ciro sa odlaskom Papeta na SP?
Da ti Cire nije bilo ne bi ni otisli na SP jer je on okupio onu reprezentaciju i stabilizovao nas.Pape je dosao na gotovo,najlaksa grupa...Ali i Papetu skidam kapu sto nas je odveo na SP
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.