Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 17 sep 2010, 19:55

@ hare BVB

od kako je DFL preuzeo od DFB-a, Bundesligu i "cvajtu" broj gledaoca, dobit klubova, odlicni stadioni i uslovi, marketing je postavljen na jednu veoma visoku stepenicu gdje ostale lige zaostaju jednu vjecnost, ako se jos na to doda da Bundesliga nije liga koja se olahko rjesava svoje tradicije onda uspjeh dobiva jos vise na znacenju. Kada je DFL 2003.godine preuzeo pomenute lige, Coca Cola je htjela biti sponzor Bundeslige, gdje su ovi sve to "glat" odbili.

Evo zavrsen je Berlinski derbi izmedju Union Berlina i Herthe.

Union Berlin - Hertha 1-1

jos su igrali

Greuter Fuerth - FSV Frankfurt 1-0
Aachen - Cottbus 2-3
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 sep 2010, 22:41

Ono sto sam napisao u Ponedeljak, ponovilo se opet danas. Sudija je bio katastrofalan, prvo ne svira prekrsaj nad golmanom Freiburga, zatim taj isti Freiburg dolazi do pobjede golom iz nedozvoljene pozicije. Bilo jos dosta krupnih gresaka koje ovdje necu spominjati. Dakle ukoliko Helmut Krug ne poradi s sudijama Budesliga ce izgubiti svoju draz. Nije problem Frankfurt, nego ce sutra biti Bayern, Dortmund, Schalke, HSV, Werder itd itd. Nisu to sitnice vec krupne greske jos u fazi kada se "lomi" rezultat. Takodjer je problem sto ce taj Perl opet u Utorak ili Srijedu dobiti novu utakmicu gdje ce s svojim asistentima dovesti neki tim i njegove navijace do ludila. Ja molim iz utakmice u utakmicu, da nas zapadnu Felix Brych i Wolfgang Stark koji je trenutno jedini dvojac sto obavlja posao na vrhunskom nivou. Dakle sve je do Helmuta Kruga, a nadam se da ce nakon vecerasnje kradje i klubovi izvrsiti pritisak na DFB i sudije.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 sep 2010, 23:56

Evo izasao je zanimljiv clanak u Bild-u, vezano za derbije i postavili su 11 najcudnijih stvari koje su desile u derbijma.

1. 19.12.1997 Dortmund - Schalke 2-2 - u 90.minutu tadasnji golman Schalke-a Jens Lehmann postize gol za izjednacenje protiv BVB-a

2. 29.04.2008 Hamburg - Werder 0-1 - u 40.minuti utakmice golman Bremen-a, Tim Wiese s poznatim kung-fu udarcem je povredio tadasnjeg igraca HSV-a Ivicu Olica, nakon utakmice i tuziteljstvo je protiv Wiese-a pokrenulo istragu

3. 8.05.2009 Bremen - Hamburg 2-0 - nakon utakmice koju je Bremen pobjedio, Wiese se za jednog sportistu ponasa ne korektno i pri slavlju s navijacima izgovara "Scheiss HSV", gdje je od DFB-a, dobio suspenziju od jedne utakmice, i kaznu u iznosu od 10.000€

4. utakmica od prosle sezone Schalke - Dortmund 2-1 - nakon sto je igrac Schalke poslao loptu prema kaznenom prostoru Dortmunda, Hummels, Kuranyi i Weidenfeller su krenuli na loptu, gdje je Weidenfeller svom saigracu Hummelsu slomio vilicu. Nakon utakmice u tradicionalonom interviju Magath je "popizdio", kada je voditelj rekao da je Kuranyi namjerno odgurnuo Hummelsa prema Weidenfelleru

5. derbi koji je odigran 2007.godine Schalke - Dortmund - nakon jednog duela izmedju Asamoah-a i Weidenfeller-a, prvi je optuzio drugogo da mu je rekao sljedece "crna svinjo". Naravno DFB je pokrenuo istragu gdje su oni dokazali da te rijeci nisu pale.

6. juzni derbi izmedju koji su igrali Bayern - Nuernberg 1994.godine - Helmer je postigao tzv. fantomski gol, gdje se dobro vidjelo da je golman loptu odbranio i poslao u korner, no pomocnik je priznao gol za Bayern i utakmica je zavrsena rezultatom 1-0 za Bavarce. Naravno doslo je do ulaganja zalbe od strane Nuernberga, i utakmica je ponovljena gdje ih je Bayern dobio s 5-0. Zanimljivo je takodjer da je ostao rezultat iz prve utakmice Nuernberg ne bi ispao u "cavjtu", ovako su zbog gol razlike morali ka istoj.

7. derbi Baden-Wuetenberga izmedju Stuttgarta i Hoffenheima, gdje je Jens Lehmann namjerno bacio kopacku Salihovicu izvan granica igralista

8. polufinale kupa Uefa izmedju Hamburga i Bremena iz 2009.godine, gdje je jedan papiric Bremenu donio finale protiv Shakthara

9. derbi donje Saksonije izmedju Wolfsburga i Hannovera, gdje je Hannover-u se prvo povredio pokojni Enke, zatim je na gol stao Fromlowitz, koji je dobio crveni, pa je kod penala na gol morao stati Rosenthal, koji je odbranio penal Dzeki

10. gradski derbi izmedju Bayerna i 1860 Muenchena 1997.godine, kada doslo do skoro fizickog obracuna izmedju Baslera i Loranta

11. finale Kupa Njemacke 1973.godine, gdje je u derbiju izmedju Gladbacha i Kolena tada trener igrac bio Guenter Netzer, koji je sebe u drugom poluvremenu ubacio u igru, i u 95.minuti Gladbach-u donio titulu pobjednika Kupa Njemacke

Uzivajte ovaj vikend u vrhunskim derbijima koji nas ocekuju.
BUNDESLIGA
Where amazing happens. :D :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 sep 2010, 00:30

6. juzni derbi izmedju koji su igrali Bayern - Nuernberg 1994.godine - Helmer je postigao tzv. fantomski gol, gdje se dobro vidjelo da je golman loptu odbranio i poslao u korner, no pomocnik je priznao gol za Bayern i utakmica je zavrsena rezultatom 1-0 za Bavarce. Naravno doslo je do ulaganja zalbe od strane Nuernberga, i utakmica je ponovljena gdje ih je Bayern dobio s 5-0. Zanimljivo je takodjer da je ostao rezultat iz prve utakmice Nuernberg ne bi ispao u "cavjtu", ovako su zbog gol razlike morali ka istoj.
Ovaj je najjači. :lol:..Nije mi samo jasno kako nema na listi Lehmana ope', jer je kreten dobio crveni karton zbog nasrtaja na svog saigrača Amorossa u meču protiv S04 :evil:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 sep 2010, 00:50

Ja ne upratih nigdje da se spominje ona famozna utakmica izmedju HSV-a i Bayerna, u kojoj je gol za Bayern i ujedno osvajanje titule postigao Anderson u posljednjoj minuti utakmice. Treba napomenuti da je to bilo posljednje kolo i da je sve do tog zadnjeg minuta Schalke bio novi prvak. To mi je mozda i najuzbudljiviji momenat Bundeslige, naravno od kako je ja pratim.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 sep 2010, 00:56

Omerbavarac je napisao/la:Ja ne upratih nigdje da se spominje ona famozna utakmica izmedju HSV-a i Bayerna, u kojoj je gol za Bayern i ujedno osvajanje titule postigao Anderson u posljednjoj minuti utakmice. Treba napomenuti da je to bilo posljednje kolo i da je sve do tog zadnjeg minuta Schalke bio novi prvak. To mi je mozda i najuzbudljiviji momenat Bundeslige, naravno od kako je ja pratim.
U pitanju su gradski i regionalni derbiji, gdje vlada jedan poseban animozitet jednih prema drugima....

Patrik Andersson je zaradio mjesto u srcu svakog navijača BVB-a za sva vremena. :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 sep 2010, 01:01

@ Hare BVB

ma mogli bi mi o tim svim dogadjajima ispisati i 100 stranica, ali eto Bild se odlucio za tih 11 derbija, mozda im je neki promakao. ;) ;)

@ Omerbavarac

jos kada se zna da je tada Sergej Barbarez u 90.minuti postigao gol za HSV, a svi znamo sta se posle desilo. Takodjer da je tadasnji golman HSV-a Matthias Schober (koji je bio na podudbi iz Schalke-a, jer se Pickenhagen povredio) samo izbio loptu iz svog kaznenog prostora sve bi bilo gotovo. Fakticki Schalke je sam sebe pobjedio. Zato Zdena ne gotivi HSV. :D :D
Jbg druze mi smo sve pokusali, ali Vi niste htjeli titulu nikako, jos smo Bayernu dali gol u pomenutoj minuti. ;) ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 sep 2010, 01:08

amerosm je napisao/la:@ Hare BVB

ma mogli bi mi o tim svim dogadjajima ispisati i 100 stranica, ali eto Bild se odlucio za tih 11 derbija, mozda im je neki promakao. ;) ;)
Ma znam druže da bi se o tom moglo palamuditi do sutra, ali ovaj koji sam naveo je bizaran da bizarniji ne može biti....Jak je i onaj kad je Jancker s leđa prišao golmanu 1860-ke (mislim Hoffmanu), uzeo mu loptu i dao gol. :lol: :lol: :lol:

Neg', kakva je atmosfera u Hamburgu što se tiče derbija, jel se zahuktalo kako? :P

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 sep 2010, 01:43

Hare_BvB je napisao/la:

Ma znam druže da bi se o tom moglo palamuditi do sutra, ali ovaj koji sam naveo je bizaran da bizarniji ne može biti....Jak je i onaj kad je Jancker s leđa prišao golmanu 1860-ke (mislim Hoffmanu), uzeo mu loptu i dao gol. :lol: :lol: :lol:

Neg', kakva je atmosfera u Hamburgu što se tiče derbija, jel se zahuktalo kako? :P
Nije jos nista se zakuhalo, bilo je ove sedmice nekoliko organizacija da derbi prodje u sto boljem izdanju, o tome cu detaljnije na temi HSV-a.

Nego po meni najludji derbi u Njemackoj je izmedju Eintracht Frankfurta i Kickers Offenbacha. Sta se sve tu desavalo. :shock: :shock:
Kreteni se "marisu" jedni protiv drugih, i onda kada dodje policija, krenu skupa na nju. Ne zna se koje ludji.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 18 sep 2010, 01:49

amerosm je napisao/la: Zato Zdena ne gotivi HSV. :D :D
Nije tačno. Zdena samo ne gotivi onog federa Markus Merka! :twisted: (Do kraja karijere više nije sudio utakmice Schalke-a. To dovoljno govori.)
Ta sezona je bila, bez obzira na konačni ishod i nepravdu, odlična. Bayerna smo dva puta demolirali. :lol:

Vidiš da ste i tad uzimali naše "otpatke". ;)

I da, ne volim baš ove koji su mišljenja da nam je BvB uzeo titulu 2007. To je krajnje smiješno. Mi smo je već malo pokakili u Bochumu mada smo, teoretski, mogli biti prvak samo da je, čini mi se, Skela povećao na 0:2 u zadnjem kolu protiv Švaba. Ako me sjećanje dobro služi, lik je sa 5 metara sa desne strane fulio prazan go.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 sep 2010, 01:50

amerosm je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:

Nije jos nista se zakuhalo, bilo je ove sedmice nekoliko organizacija da derbi prodje u sto boljem izdanju, o tome cu detaljnije na temi HSV-a.

Nego po meni najludji derbi u Njemackoj je izmedju Eintracht Frankfurta i Kickers Offenbacha. Sta se sve tu desavalo. :shock: :shock:
Kreteni se "marisu" jedni protiv drugih, i onda kada dodje policija, krenu skupa na nju. Ne zna se koje ludji.
Nisam znao da je između njih tako žestoko :oops:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 sep 2010, 10:41

nastupi njemackih timova ove sedmice u evro kupovima fantasticni.....bundesliga bjezi italiji na uefinoj ranglisti skoro 6 bodova i opasno se priblizava spancima koje bi isto mogla prestignut naredne sezone....medjutim bitno je sacuvat trece mjesto radi dodatnog predstavnika u LP....a sve ostalo je stvar prestiza
ovog vikenda nas ocekuju dva prava istinska derbija kojima se i ja s nestrpljenjem iscekujem...nakon nekoliko godina opet hamburški gradski derbi st. pauli-hsv i jos veliki ruhrderby (rurski derbi) i veliko pitanje dal će schalke doci do okreta u sezoni ili će Bvb nastaviti svoju odlicnu seriju koja se iz bundeslige ove sedmice produzila i na evropsku ligu
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 sep 2010, 17:18

7-0 Stuttgart vodi :|
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 sep 2010, 19:24

Ko pogodi sve rezultate BL u jednom kolu tokom sezone,isto ko' da je uspio sam sebe poljubiti u ''vrh guz'ce'' :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 18 sep 2010, 19:39

ovaj menhengladbah stvarno nije normalna ekipa :lol: boze sacuvaj. drago mi je radi pogrebnjaka.

dzekson po obicaju.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 sep 2010, 19:41

Primili 14 golova u posljednje 3 utakmice. To ti je reć dobra odbrana. :lol: Bayern i Werder odigrali katastrofalno svoje utakmice(posebno zeleni), naš Hoffenheim ipak izvukao bod protiv Kaiserslauterna, a Džeko nastavio tamo gdje je stao. U domenu naučne fantastike je da neće biti najbolji strijelac Bundeslige.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 sep 2010, 00:57

Švabe su ga danas momački o'čepile, i to uz samo jedan odmora....Mainz nastavio sa sjajnim partijama (Schurrle ope' pogodio),a danas je stradao blijedi Werder, koji i dalje igra po sistemu toplo-hladno...Bayo razočarao, ne leži im Koln nikako...K'lautern i Hoffa odigrali odličan meč, i na kraju i jedni i drugi zadovoljni bodom....Vukojebina konačno dobila za mir u kući, uz golčniu Diega i otpadak Džexa....

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 sep 2010, 01:24

Iz kola u kolo sve cudniji rezultati. 8-) 8-)

Ono sto je najvaznije je da se zadrzava velika efikasnost kompletne lige.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 sep 2010, 01:49

Uh sta reci za Bundesligu u prva cetiri kola. Naravno kolo je jos ne potpuno jer nas sutra ocekuju tri susreta, ali pored radosti zbog iznenadjujucih rezultata, ova sezone je opet nesto svoje staro pokazala, a to je da ce Bayern ponovo biti prvak. Bayern u prva cetiri kola je imao vise srece nego pameti, a glavni konkurenti za naslov koji su kalkulisani prije sezone, kao sto su Schalke, Wolfsburg, Leverkusen, Bremen se nalaze iza njih, odnosno Leverkusen sutra moze pobjeci na +2, samo su HSV i Dortmund ispred njih +1, odnosno +2 boda s utakmicom manje. Dakle ja licno mislim da Dortmund i HSV ne mogu ugroziti Bayern, jer ovi prvi nece moci izdrzati visok tempo tokom cijele sezone, i bit ce i suspenzija i manjih povreda (ne daj Boze ni jednoj ekipi neku tesku povredu), a ovi drugi ce standardno pokazati u proljecu kako se igra protiv trenera i kluba, i kako se samo gledaju sopstvene ambicije. Po meni i ako je danas rastavio na proste faktore Gladbach, Stuttgart nema klasu da bude medju top 5, odnosno prvih sest ekipa zavisno od razvoja situacije u kupu Njemacke. Sto se Hoffenheima tice oni imaju odlicnu startnu postavu, no u slucaju povrede ili suspenzije bit ce veoma tesko, kao sto je neko rekao ovdje na forumu, jedna suspenzija ili povreda i ode sve u neku stvar. Meni je drago sto se iz kola u kolo pokazuje moja tvrdnja o te tri tzv. nagazne mine u vidu Frankfurta, Gladbacha i Mainza, ekipe koje svakog mogu rastaviti na proste faktore, a i od svakog mogu biti rastavljeni na proste faktore. Kada se sve sabere novi/stari prvak ce opet biti Bayern, a ostali bi se trebali zapitati gdje grijese, jer Bayern je u losoj formi, a opet cetiri kandidata se nalaze iza njih, a dva su ispred s +1, odnosno +2 boda. Mainz je meni veoma simpaticna i draga ekipa, ali ne vjerujem da ce se oni dugo zadrzati u samom vrhu, nesto je bilo slicno takodjer u drugoj sezoni u Bundesligi pod trenerkom palicom Juerngena Kloppa, pa su na kraju zavrsili na solidnoj desetoj poziciji.

Taktičar
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la Taktičar » 19 sep 2010, 20:40

Veoma velik i važan bod u K'lauternu.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.