Miralem Pjanić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 jul 2012, 13:34

igman je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:I Arsenal igra istu formaciju pa opet Arteta ima vise golova u manje utakmica(i to ne malo manje, 7 utakmica manje). A Arteta je placen nekih manje vise 10 miliona, sto znaci da Modric ne moze vrijediti 40 miliona.
Po tvojoj logici Xavi vrijedi manje od 10 miliona!
Xavi ima 10 asistencija i pet golova. Igra u jacem klubu, i duze vremena, i u stanju je sa svojim saigracima da smanji protivniku posjed lopte na nekih 25-30% sto Modric ni u snu nije sposoban.
Celik!3,2,2.

igman
Kontakt:

Post Postao/la igman » 04 jul 2012, 13:36

AllGunsBlazing je napisao/la:
igman je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:I Arsenal igra istu formaciju pa opet Arteta ima vise golova u manje utakmica(i to ne malo manje, 7 utakmica manje). A Arteta je placen nekih manje vise 10 miliona, sto znaci da Modric ne moze vrijediti 40 miliona.
Po tvojoj logici Xavi vrijedi manje od 10 miliona!
Xavi ima 10 asistencija i pet golova. Igra u jacem klubu, i duze vremena, i u stanju je sa svojim saigracima da smanji protivniku posjed lopte na nekih 25-30% sto Modric ni u snu nije sposoban.
Znaci ocekujes da Modric uradi sam ono sto Xavi uradi u Barci sa Iniestom, Messijem, Fabregasom.....ili mozda pokusavas reci da su suigraci Modrica bolji ili iste kvalitete sa igracima Barcelone?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 jul 2012, 13:43

igman je napisao/la: Znaci ocekujes da Modric uradi sam ono sto Xavi uradi u Barci sa Iniestom, Messijem, Fabregasom.....ili mozda pokusavas reci da su suigraci Modrica bolji ili iste kvalitete sa igracima Barcelone?
Ne nego bi Xavi u Tottenhamu vise kontrolisao posjed nego sto to Modric radi. Nije to samo do saigraca, ima naravno mnogo, medjutim velika je razlika izmedju Modrica i Xavija. Znaci Modric, nema statistike, nema zadnjeg pasa, ne zna sutati(sve ono sto je bitno za veznog igraca), ali vrijedi 40 miliona? A i kad ga gledas protiv vecih ekipa njeg maltene i nema na terenu osim 2-3 poteza.
Celik!3,2,2.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 jul 2012, 13:44

Ako ima imalo istine ovo je super za Mireta,msm da bi mu Engleska prafo legla,i otis'o bi u veliki klub.Man utd ne sipmatisem od kad sam progled'o al' smatram da bi Ferguson od njeg napravio igracinu u pravom smislu te rijeci.A i u repki nam je potreban jedan klasicni znalac jer izvjesno je vec da Miske ganja penziju.Nije mi jasno zasto se na ovoj temi spominje Modric :? ,kakav Real i PM-ine,Luka je prosjecan igrac gledajuci statistiku i ono sto radi na terenu i takav ce i ostat' s tim da nas Mire ima dosta prostora za napredak.U relativno malo vremena je pros'o svasta fran. i 'tal. ligu igrajuci za najvece klubove tamo i uvijek sam smatr'o da je Mire nas vodja na duže staze.Gledajuci napisano smijesno je u najmanju ruku poredit' na bilo koji nacin poredit sta znam,Alonsa i Xabia sa ovom dvojicom(Luka i Mire).Oni su ipak u zrelim igrackim godinama i po iskustvu i kvaliteti daleko odstupaju od vecine veznjaka.Luka nikad nece bit' na nivou ove dvojice,al' naš Mire može i hoce aBd. ;)
ps:Btw od kud Arteta u ovim komparacijama,nije on smio nikako na ovu temu,zalut'o je momacki..
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 04 jul 2012, 14:12

Ma kod Vas je istina samo jedna :D i svi to znaju samo niko nece da prizna Modrić = Hrvat, Pjanic = Bosanac jest jednako Pjanic bolji od Modrića. Da nije iz Hrvatske bili bi realniji komentari..U svakom slucaju ako igdje pređe ovo ljeto srusit ce transfer Edina DZeke od 30 miliona eura.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 jul 2012, 14:15

Ako već Modrića poredite s nekim iz Reala, onda bi to trebao biti Khedira. Alonso = Parker.

Vrijedi li Pjanić 25 miliona? Iskreno, mislim da ne vrijedi. Ali, ako uzmemo u obzir da je tek prošle godine došao u Romu i da je imao (koliko-toliko) dobru sezonu (napominjem, samo jednu), onda mi je logično da se postavi nešto viša cijena. Sad, da li će biti išta od ovog transfera ili neće, to je drugi par cipela.

Poređenje Modrić - Pjanić se opet spominje, a ova tema se sad pretvorila u Lukinu temu (ili Tottenhamovu), što ne bi trebao biti slučaj. Ali, kad sam već tu i kad je Luka tema, onda da i ja kažem svoje mišljenje.

Mislim da Luka ne vrijedi tih 40 miliona, ali ga smatram korisnijim i boljim igračem od Pjanića. Pjanu je dobrano sjebalo vrijeme u Lyonu kada je više grijao klupu negoli igrao i to zbog precijenjenosti Gourkuffa. :mrgreen: Koliko vrijedi Yohan Gourkuff, mogli smo se uvjeriti u posljednje 2 godine. :mrgreen: Da je Pjana igrao onoliko koliko je zaslužio u Lyonu, sigurno bi automatski prešao u veći klub od Rome, ali ni sadašnja Roma nije za baciti. Postoji neki sistem koga se drže i vjerujem da će naredna godina biti znatno bolja od ove (kako na klupskom planu, tako i na ličnom Miretovom).

Ovi što osporavaju Modrića sigurno nisu gledali tekme na ovom prvenstvu. Na te 3 utakmice je Luka pokazao koliko zna i umije, a toga su svjesni i Španci. Naravno, on nije niti će ikada biti Pirlova i Xavijeva klasa (prvenstveno zbog svega onoga što su oni osvojili sa klubovima i reprezentacijama), ali da je u ovom trenutku jedan od najboljih centralnih veznih - to jeste.

Opet govorim, ne bih dao 40 miliona Eura, ali kada znaš da one najbolje (Xavi, Iniesta, Pirlo, Schweinsteiger, Khedira, Gerrard) ne možeš dovesti (nema tih para), onda se okrećeš onim igračima koji su također u samom vrhu i koji su se dokazali na najvećem nivou. A Modrić je upravo takav.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 04 jul 2012, 14:16

robijas_Ri je napisao/la:Ma kod Vas je istina samo jedna :D i svi to znaju samo niko nece da prizna Modrić = Hrvat, Pjanic = Bosanac jest jednako Pjanic bolji od Modrića. Da nije iz Hrvatske bili bi realniji komentari..U svakom slucaju ako igdje pređe ovo ljeto srusit ce transfer Edina DZeke od 30 miliona eura.
Znaci ja moram svakog hrvatskog igraca smatrati odlicnim igracom i pisati da je takav,sve suprotno znaci da ga omalozavam jer ne volim hrvate i hrvatsku :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 04 jul 2012, 14:19

Dylan Dog je napisao/la:
robijas_Ri je napisao/la:Ma kod Vas je istina samo jedna :D i svi to znaju samo niko nece da prizna Modrić = Hrvat, Pjanic = Bosanac jest jednako Pjanic bolji od Modrića. Da nije iz Hrvatske bili bi realniji komentari..U svakom slucaju ako igdje pređe ovo ljeto srusit ce transfer Edina DZeke od 30 miliona eura.
Znaci ja moram svakog hrvatskog igraca smatrati odlicnim igracom i pisati da je takav,sve suprotno znaci da ga omalozavam jer ne volim hrvate i hrvatsku :roll:
Ostali hrvatski igraci su prosjek i on je taj zbog kojeg su se kvalifikovali na Euro i skupili 4 boda u grupi u kojoj bi se mi sa Pjanicem malo je rec osramotili.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 04 jul 2012, 14:21

robijas_Ri je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:
Ostali hrvatski igraci su prosjek i on je taj zbog kojeg su se kvalifikovali na Euro i skupili 4 boda u grupi u kojoj bi se mi sa Pjanicem malo je rec osramotili.
Eto vidis,sad bi i ja tebe mogao optuziti da omalozavas hrvatske igrace samo jer su hrvati,isto onako bezargumentovano kako si ti nas optuzio.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 04 jul 2012, 14:24

AllGunsBlazing je napisao/la:
igman je napisao/la: Znaci ocekujes da Modric uradi sam ono sto Xavi uradi u Barci sa Iniestom, Messijem, Fabregasom.....ili mozda pokusavas reci da su suigraci Modrica bolji ili iste kvalitete sa igracima Barcelone?
Ne nego bi Xavi u Tottenhamu vise kontrolisao posjed nego sto to Modric radi. Nije to samo do saigraca, ima naravno mnogo, medjutim velika je razlika izmedju Modrica i Xavija. Znaci Modric, nema statistike, nema zadnjeg pasa, ne zna sutati(sve ono sto je bitno za veznog igraca), ali vrijedi 40 miliona? A i kad ga gledas protiv vecih ekipa njeg maltene i nema na terenu osim 2-3 poteza.
svaka rečenica u ovom postu ti je presmiješna i nema veze s vezom...luka u totenhamu nema igrača s kojim može izmjenit dupli pas..dok xavi igra cijeli život u jednom klubu koji ima savršeni igru i suigrače za njega...što se tiče,šuta,pogledaj njehgve golove izraelu,liverpolu,boltonu...iako je činjenica da premalo šuta o golu,odn. stoji daleko od gola i igra def.veznog i dijeli lopte napadačima....

i se slažem da onaj židov traži previše za modrića..ja bi dao oko 25 mil...a ako je tako loš zašto ga hvali i cijeni toliko velikih igrača i trenera?..

vidim da vam kompleksi opet rade i da uspoređujete luku i pjanica,ali luka je ipak stariji,iskusniji i bolji igrač od pjanica..i glavni igrač u jednoj od jačih rep. svijeta....pjanic ima dobru tehniku. ali previše je mekan igrač i loš u defenzivi...naravno on ima još vremena da napreduje...vidjet ćemo da li hoće
Zadnja izmjena: dean_, dana/u 04 jul 2012, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 04 jul 2012, 14:27

robijas_Ri je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:
A sad si postao i vidovita Džemila, pa znaš šta bi bilo da je bilo s našom repkom. Modric je treci najlošiji igrac hr. rep. po ocjenama, ni u kvalifikacijama nije bio Bog zna što. To što kažem da on ne vrijedi 40 nema veze sa Hrvatskom. Ne vrijedi ni Pastore 40, ni Neymar 60, Caroll 40....to ima veze samo s tim

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 04 jul 2012, 14:30

Pjanić treba da ostane gdje jeste, Roma je idealna sredian za njega u ovom trenutku. Ozbiljan klub, garantovano mjesto u timu i rad sa Zemanom. Zeman je poznat ako po ipočemu onda po odličnom radu s mladim igračima, sigurno će izvući maksimum iz Mireta. Da je bogdo u Lyonu imao priliku raditi sa sličnim trenerom. Mire je mlad igrač, ima vakta za EPL.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 04 jul 2012, 15:24

VanBasten je napisao/la:Pjanić treba da ostane gdje jeste, Roma je idealna sredian za njega u ovom trenutku. Ozbiljan klub, garantovano mjesto u timu i rad sa Zemanom. Zeman je poznat ako po ipočemu onda po odličnom radu s mladim igračima, sigurno će izvući maksimum iz Mireta. Da je bogdo u Lyonu imao priliku raditi sa sličnim trenerom. Mire je mlad igrač, ima vakta za EPL.
Upravo to ;)
Mora Mire nadoknaditi ono sto mu je Puel oduzeo...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 jul 2012, 15:44

Dobar sut? Ima 90 pokusaja, dao 4 gola, Arteta ima samo duplo manje, a vise golova za skoro duplo. To ti je dobar suter. Koji najbolje iskoristava svoje prilike. Ja ti kazem da bi Xavi sa ovim igracima bolje igrao nego sto to radi Modric. Modric je precijenjen, zato sto se od njeg pravi WC kvaliteta a to nije. Dobar igrac, nikako jedan od najboljih na svijetu. Arteta imao bolju sezonu, meni je i bolji igrac, a opet nije WC.

Mada ja ne vidim uopste svrhu poredjenja ove dvojice igraca. Kao da United bira izmedju njih dvojice pa se sad o tome raspravlja.

A ni ja ne bih volio da on ode u United ili City, u Unitedu ce Kagawa igrati iza spica sto je ipak pravo Pjanicevo mjesto, a u Cityu ima previse igraca a i poznat je odnos prema Dzeki. Nek on ostane ovdje i nek nastavi svoj razvoj.
Celik!3,2,2.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 jul 2012, 15:50

Meni je licno Kagawa jedan od najvecih talenata (vezni red). Momak ima dobru tehniku, brzinu i inteligenciju. I davno sam ga upratio, jos u prvoj sezoni u Dortmundu i drago mi je da se potpuno oporavio od loma noge. Eto uporedite Modrica i njega, meni opet nekako bolji Kagawa. Modric u cemu je bolji u odnosu na Mireta je mozda brzina. Mislim da je Mire puno bolji tehnicar od Modrica. Mire me nekako najvise podsjeca na Xavi-a po stilu igre, mada je u ovom trenutku vjerovatno i 2 klase ispod njega. Ali mislim da Mire ima taj potencijal ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 jul 2012, 16:35

U vezi spominjanja i hvalospjeva Modrica,kao sto bi Gutonja rekao''pa Modric nije glavni igrac ni u krepalom Tottenhamu a kamoli nesto drugo''.
Sto se tice Mireta u ove dvije godine sljedece je kao biva ''trenutak istine''.
Ili ce konacno da bljesne punim sjajom ili ce samo biti jedan od mnogih OK igraca.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 04 jul 2012, 16:44

harishp je napisao/la:U vezi spominjanja i hvalospjeva Modrica,kao sto bi Gutonja rekao''pa Modric nije glavni igrac ni u krepalom Tottenhamu a kamoli nesto drugo''.
luka je glavni igrač u tottenhamu...
svaka ti čast ako je taj klub krepan a završio na 4 mjestu u engleskoj....
što se tiče gutija....ako je taj igrao u realu onda može skoro svatko...da ti ne bi ja sad krenuo nabrajat tko je sve sa divljenjem pričao/pisao o modriću....takvih je puno više...
ali da ne bude zabune..i meni je smiješna ova cijena od 40mil...
Ili ce konacno da bljesne punim sjajom ili ce samo biti jedan od mnogih OK igraca.
[/quote]

ovo je točno

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 04 jul 2012, 17:09

dean_ je napisao/la:
harishp je napisao/la:U vezi spominjanja i hvalospjeva Modrica,kao sto bi Gutonja rekao''pa Modric nije glavni igrac ni u krepalom Tottenhamu a kamoli nesto drugo''.
luka je glavni igrač u tottenhamu...
svaka ti čast ako je taj klub krepan a završio na 4 mjestu u engleskoj....
što se tiče gutija....ako je taj igrao u realu onda može skoro svatko...da ti ne bi ja sad krenuo nabrajat tko je sve sa divljenjem pričao/pisao o modriću....takvih je puno više...
ali da ne bude zabune..i meni je smiješna ova cijena od 40mil...
ovo je točno[/quote]

Ne bi da offtopic bude : al malo youtube obrazovanja(makar toga) ti ne bi skodilo.

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 04 jul 2012, 17:35

Ako Modric vrijedi 40 mil, onda Pjanic vrijedi barem 60..i ovo nema nikave veze sa tim sto je Pjanic "nas"..
Pjanic je puno mladji, karijera mu je svake godine u usponu, ima savrsen pregled igre, ima profinjenini sut od Modrica, iz slobodnjaka je za 4 klase bolji..i to je to.

Jedini razlog je zasto Modrica dizu u nebesa taj sto je Hrvat-da ne zaboravimo da njegova reprezentacija konstantno igra velika takmicenja, da su Hrvati postali brand u Europi za razliku od nas, i da su im igraci u svakom smislu vise cijenjeni, i naravno zato sto hrvatski mediji puno vise znaju napraviti kad je u pitanju igraceva promocija.

Da je Pjanic Brazilac, vrijedio bi 80 miliona, tako se stvari posmatraju danas, posto je iz BiH, ta BiH je "nidje veze", tako da su svi skeptici vezano za to.

MODRIC JE DOBAR, ALI PJANIC JE BOLJI!
Sto je najbolje, od Miralema nas ocekuje puno toga jos, ima da uzivamo u njegovim igrama, i da se ponosimo njime, nas definitivno najbolji igrac!

O Pjanicu sam uvijek imao takvo misljenje, jos dok je bio poluafirmisan igrac, napisao sam nekolicinu postova o njemu, i momak je za svaku pohvalu.
Malo da poradi na fizickoj spremi, da ponekad ne djeluje kao "nezainteresiran" na terenu, bio bi jedan od najboljih veznih na svijetu.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 04 jul 2012, 17:41

Ma daj ne serite , cuj Pjanic da je Brazilac vrijedio bi 80 milja. Spustite se na Zemlju ljudi.

Modric je bolji od Pjanica, ali je Pjana veci potencijal od Modrica. Tako da za 2 min.god. Pjanic ako digne guzicu malo da vise radi na sebe, mogao bi biti duplo bolji od Modrica. Trenutno to nije.

Modric ne vrijedi 40 milja, Pjanic ne vrijedi 25 milja. Realno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, Proximic, Zglavkar i 25 gostiju.