Halooo ne mos ti jednu sezonu koristiti kao argument kralju bolan pricas o Zeku i Stocktonu. Ako ces ici tako onda ga na osnovu te sezone stavi u top 5 igraca svih vremena, pa to je suludo. Pa kad prodje ova drkica na Stepha kad se vrati u neku normalu (sto ce biti prije nego sto mislis) smijat ce ti se narod buraz.Epidaurus je napisao/la:Ti meni argumentovano brojevima, statistikama i slicnim opipljivim dokazima dokazi da su Stockton i Thomas imali bolju sezonu od ove Stephove i ja se odjavljujem s foruma. Ja ne pusim vase price Isiah ovo, Stockton ono, ovaj ovo onaj ono. Samo lijepo fino dokazi. Ja za Stephove prezentacije imam argumente i nije nikakav problem iste napisati. Npr Stephov proslogodisnji PO gdje je imao 28-5-5 uz efikasnost koja je nedosanjani san za Zekea npr je los PO po vasim mentalnim sklopovima. Ovogodisnji gdje ima 25-6-6 uz opet odlicnu efikasnost je opet los PO. Ja se slazem da je los za standarde koje je postavio u RS al u nekom historijskom okviru njegov PO je sasvim sasvim dobar.alemsa je napisao/la:Pa ne znaci nakon jedne sezone da je bolji od Zeke-a, decko you're reaching big time.Epidaurus je napisao/la:Individualni kvalitet, prezentacije u primeu. U tome je top 5 definitivno. Procitaj sta pise. Osim ako ne mislis da je neko od ovih sto su iza Stepha na mojoj listi imali bolje partije od ovoga sto on prezentuje. Ja koliko znam, ravno 0 (slovima 0) igraca koje sam stavio iza Stepha ima priblizno kvalitetnu sezonu kakvu je Steph imao ove godine. Jedino CP3 ali on nikad nije u PO prezentovao nesto aman.
Pardon Paytona sam zaboravio na svojoj listi, znao sam da mi neko fali. Payton umjesto Parkera u top 10.
Zeke je imo itekako prejake partije da ne spominjemo playoff a nikako ne smijemo spomenut finala. Jedan je na jednoj nozi igro cijelo poluvrijeme cini mi se, clanak k'o krompir i opet bio efektan tj. faktor, drugom smeta playoff odbrana tj. povridjen je
A i za Stocktonamoj brate zaljubljen si, farsa/fatomorgana vidjet ces
NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Haj da pokusam jos jednom. Stephove 2 MVP sezone, dakle taj pocetak njegovog primea. Prvo 24-8-4 uz nadnaravno bolesnu efikasnost kakva nikad nije vidjena i koja je po svim naprednim statistickim parametrima ispred najboljih sezona Zekea i Stocktona. Onda ova 30-7-6 sezona uz jos nenormalniju i bolesniju efikasnost i jos nenormalnije napredne statisticke brojke. Sve to upotpunjeno sa 2 MVP nagrade, titulom (vjerovatno ce bit i 2) te 140 pobjeda u RS uz svega 24 poraza. To je Steph u primeu tj pocetku njegovig primea. Sad, ti meni nadji bilo koje dvije sezone iz primea Stocktona i Zekea, bilo kakve 2 sezone koje su blizu ovim dvjema. Znaci ne oraju biti bolje, nek su blizu samo. Ja kazem da je ovaj trenutni Steph bolji igrac nego sto su Stockton i Zeke bili u bilo kojem dijelu svoje karijere. Ja za to imam argumente. TI meni sad nadji argumente po kojima su Stockton i Isiah bolji od Stepha u nekom periodu svojih karijera.alemsa je napisao/la:
Halooo ne mos ti jednu sezonu koristiti kao argument kralju bolan pricas o Zeku i Stocktonu. Ako ces ici tako onda ga na osnovu te sezone stavi u top 5 igraca svih vremena, pa to je suludo. Pa kad prodje ova drkica na Stepha kad se vrati u neku normalu (sto ce biti prije nego sto mislis) smijat ce ti se narod buraz.
To za Stepha da ce ga proc brzo si pricao i prosle godine pa smo vidjeli sta covjek uradi ove sezone.
- adriano_leite
- Kontakt:
Onda je Steph po tom top 4 -5 igrac svih vremena i bolji je izmedju ostalog i od Kobea. Dakle po kriterijima koje si ti upravo postavio. Aferim
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Steph odgovoran za to sve? Pa vidimo kako jeste, pa na ovaj nacin bi Zeke i Stockton uzeli 100 titula, posebno Zeke, njegov svaki poen je trebo Detroitu, nije imo kad prodavat kokice.
Pa imo je bolju sezonu i od Hakeema znaci Steph je bolji igrac od Hakeema, a i Kobe Bryanta, navest cu iste te argumente.
Smijesno uopste raspravljat o ovome, ali tako je to, kao Kobe kad je haro pa se vodile rasprave bolji od Jordana, nije, kasnije normalno se uspostavi da nije, pa Bron zasja pa odma poredjenje sa Jordanom pa normalno nije itd.
Pa imo je bolju sezonu i od Hakeema znaci Steph je bolji igrac od Hakeema, a i Kobe Bryanta, navest cu iste te argumente.
Smijesno uopste raspravljat o ovome, ali tako je to, kao Kobe kad je haro pa se vodile rasprave bolji od Jordana, nije, kasnije normalno se uspostavi da nije, pa Bron zasja pa odma poredjenje sa Jordanom pa normalno nije itd.
Pa cinjenica je da su ove dvije godine Stephovog primea statisticki jedno od najboljih ostvarenja nekog igraca ikad. Medjutim, Kobeov npr sveukupni uticaj na igru je bio poprlicno veci od Stephovog tako da njih dvojicu uopce ne bih poredio tu. Stepha individualno ne smatram uopce tom najvisom klasom svih vremena poput Mikea, Kobea, LeBrona, Duncana, Shaqa, Jabbara, Magica, Hakeema i slicnih i njega nikad u zivotu necu poredit s njima jer jednostavno nije njihova klasa gledajuci kompletnu igru ali kao individualac tj bar po ovome sto je do sada pokazao u svom primeu mi je ispred Zekea i Stocktona. Na all time listi logicno da nije ispred njih dvojice al ako ovako nastavi ne vidim nacina da ne bude ispred. Dakle Stephove najbolje partije po ovome sto je pokazao zadnje 2 godine u primeu > Stocktonove i Zekeove najbolje partije iz primea. Kao igracke velicine, u ovom trenutku Zeke i Stockton > Steph.adriano_leite je napisao/la:Onda je Steph po tom top 4 -5 igrac svih vremena i bolji je izmedju ostalog i od Kobea. Dakle po kriterijima koje si ti upravo postavio. Aferim
Aleme vidim da ocito nemas nikakav argument osim tog subjektivnog misljenja. Evo ja sad mogu tvrdit da bi Stepha sa ovakvim driblingom i ovakvim sutem bilo jos teze cuvati u onom vremenu gdje nisi smio zone koristiti i bio prisiljen igrati iskljucivo 1 na 1 odbrani. Mozda bi mozda ne bi. To ne znam ni ja, a Bgm ne znas ni ti. Ja poredjenje Zeke i Stockton s vrhunca i Steph s vrhunca ne baziram na nekom subjektivnom misljenju kao ti nego na argumentima i statistickim podacima. Ti ako imas ikakav statisticki dokaz, bilo kakav argument osim tog prodavanja piva i kokica slobodno isti napisi ali po ovome sto si do sada napisao, meni se cini da osim toga nemas apsolutno nista.
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa kako ce Kobe onda imati veci uticaj na igru ako je cesto nazivan "kopija MJ-a" dok je Steph revolucionar? Suta s 12 metara moras ga na centru udvajati, suta trice iz driblinga preko ruku i to niko nije radio u historiji. Sve to radi uz najbolesniju efikasnost ikad.
Da ne znam o kome je rijec, uvijek bih tog igraca uzeo prije Kobea, medjutim posto znam ko je u pitanju onda....
Mislim da sam ti sve ovim rekao, to upravo vazi i za Kobea i za druge velike igrace pa izmedju ostalog i Zekea i Stocktona... Zato ti govorim ne stavljaj ga na liste gdje realno ne pripada. Ako ti je to argument u poredjenju sa Zekeom i Stocktonom, onda je po tome veci i od Kobea, tacka.
Da ne znam o kome je rijec, uvijek bih tog igraca uzeo prije Kobea, medjutim posto znam ko je u pitanju onda....
Mislim da sam ti sve ovim rekao, to upravo vazi i za Kobea i za druge velike igrace pa izmedju ostalog i Zekea i Stocktona... Zato ti govorim ne stavljaj ga na liste gdje realno ne pripada. Ako ti je to argument u poredjenju sa Zekeom i Stocktonom, onda je po tome veci i od Kobea, tacka.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ma nije bolji ni od Westbrooka a kamoli velikana
S nekim se ne vrijedi raspravljat, **** ga. Adriano po obicaju shvata sve onako kako se njemu svidja i njemu odgovara, a alem svjestan da nema argumenata za bilo sta pokusava ismijat.
- adriano_leite
- Kontakt:
Ja to znam aleme, nije veci ni od Zekea, Kidda, Stocktona kad gledas cjelokupnu karijeru, ali koristim njegove argumente u poredjenju Currya i Kobea pa cekam da vidim sta ce izmisliti da ne degradira Currya a i ne degradira Kobea.alemsa je napisao/la:Ma nije bolji ni od Westbrooka a kamoli velikana
Edit: eto odgovor u njegovom stilu hahahaha. Ja shvatam kako ja zelim a on upravo tako pise ali sad Curry vs Kobe ne moze na taj nacin da se poredi ali sa Zekeom i Stocktonom i ostalim moze hahaha. Tacno sam znao.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Boze sacuvaj buraz, ja te nebi ismijavo, ti si meni drugEpidaurus je napisao/la:S nekim se ne vrijedi raspravljat, **** ga. Adriano po obicaju shvata sve onako kako se njemu svidja i njemu odgovara, a alem svjestan da nema argumenata za bilo sta pokusava ismijat.
Ali rasprava je ono, zelis da ti navedem argument zasto je mlijeko bijelo?
pa ako po svim mogucim argumentima koji postoje igrac A ima bolji prime period od igraca B, kako onda da prime igraca B je bolji i nema se potrebe ista dokazivat ?alemsa je napisao/la:Boze sacuvaj buraz, ja te nebi ismijavo, ti si meni drugEpidaurus je napisao/la:S nekim se ne vrijedi raspravljat, **** ga. Adriano po obicaju shvata sve onako kako se njemu svidja i njemu odgovara, a alem svjestan da nema argumenata za bilo sta pokusava ismijat.
Ali rasprava je ono, zelis da ti navedem argument zasto je mlijeko bijelo?
@adriano pokusacu najjednostavnije moguce, nadam se da ces shvatit. Igraci koje sam nabrojao u postu su klasa nad klasama i tu nemam nikakve statistike poredit. Zeke i Stockton nisu ta klasa nad klasama kao uostalom ni Steph i zato statistike i argumenti imaju itekakvog znacaja. To sto ti ne mozes shvatit to sto se tebi ne svidja je drugi par cipela. I de Boga ti prodji me se, od tvog shvatanja kosarke samo me nervoza fata.
- adriano_leite
- Kontakt:
Hvata te nervoza jer si svega navaljao. U jednom momentu Curry revolucionar a u drugom nije. Ti odredjujes ko je klasa a ko nije. Nekom vrijedi jedna sezona a nekom se gleda karijera, neko ima impact neko nema itd. itd. itd. Samo tebi Zeke nije klasa kao ni Stockton, kakav je to nacin shvatanja kosarke?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Kralju moj dobri Stockton nikad u karijeri nije propustio playoff, Stockton kao i Zeke su godinama igrali jaku kosarku, Stockton je Tito PnR, plus je pass first PG, plus u odbrani su obojica svemerski brod za ovog. A ako ces ici linijom da je Stephov peak bolji od obojice, i ja cu ti reci da je Tmacov peak bio bolji od x velikana, jedan od najboljih, ali gdje su ti velikani na all time listi a gdje TMac kralju
Pa ja sve vrijeme pisem da je ovaj Stephov dosadasnji prime (tj ove dvije sezone) bolji od primea Stocktona i Zekea. Nisam rekao da je overall veci igrac od njih dvojice. I da, onih par TMacovih sezona iz Magica i jesu bolje od najboljih sezona dosta velikana.alemsa je napisao/la:Kralju moj dobri Stockton nikad u karijeri nije propustio playoff, Stockton kao i Zeke su godinama igrali jaku kosarku, Stockton je Tito PnR, plus je pass first PG, plus u odbrani su obojica svemerski brod za ovog. A ako ces ici linijom da je Stephov peak bolji od obojice, i ja cu ti reci da je Tmacov peak bio bolji od x velikana, jedan od najboljih, ali gdje su ti velikani na all time listi a gdje TMac kralju
Ali to nije mjerilo cijelokupne slike. Tmacov peak je bolji od Drexlevog, al' samo budala moze stavit Tmaca ispred Drexlera na all time listi
- PaskalHens
- Kontakt:
Ma ni u snu Steph nije bolji od ove dvojice, nema teorije. Shvatam ja da ti uzmeš samo Stephove dvije sezone i porediš sa najboljim sezonama Stocktona i Thomasa. To ne može tako jbg. Onda je Oscar Robertson goat ubjedljivo. Steph ako nastavi ovako, ima priliku da uđe među velikane ove igre, al' mora uzet jedan fmvp da bi tu pripadao, bez obzira kakve se odbrane igraju. Ako zatvori game 6 ja bih mu dao mvp, jer je zaslužio iskreno.
Viva la France, as they say in Rome.
Pa jesam li stavio Stepha ispred Zekea i Stocktona ? Nisam. Napisao sam da je trenutni Steph bolje igra tj na puno visoj razini nego sto su ova dvojica igrala u bilo kojem dijelu karijere. Ne kazem da je veci igrac od njih jer sigurno nije al mislim da ce, ukoliko ovako nastavi, biti sasvim sigurno ispred obojice. Ako bi odigrao jos 4-5 ovakvih sezona, a obzirom na stil igre ne vidim razlog da padne nesto posebno osim u slucaju povreda kakvih, i osvoji jos individualnih priznanja i NBA titula, ja ne vidim po kojem kriterijumu onda ne bi bio ispred Stocktona i Zekea na toj all time listi.alemsa je napisao/la:Ali to nije mjerilo cijelokupne slike. Tmacov peak je bolji od Drexlevog, al' samo budala moze stavit Tmaca ispred Drexlera na all time listi
@Paskal
Slazem se da nije bolji gledajuci overall karijere ali kazem da su ove Stephove dvije MVP sezone ispred bilo koje sezone u karijeri Isiaha i Stocktona. Jednostavno covjek u ove dvije sezone igra na puno visem levelu nego njih dvojica u primeu i to se moze potkrijepit sa bruku cinjenica. Meni on uopce nije top 20 igrac ikad niti blizu tome ali da su ove njegove dvije sezone tj njegov dosadasnji prime na jednom strasnom levelu, to definitivno stoji.
- PaskalHens
- Kontakt:
Naravno da je na strašnom levelu, čak i jačem. Nešto nevjerovatno, al' da li bih uzeo ovog Stepha ispred Thomasa ili Stocktona nisam siguran, jer puno se i igra promijenila. Chicago Utah na 160-170 poena išli, ovi 200 ko ispichke prebace. Samim tim i raste Stephova statistika, koja je prebolesna. Za potpuni ulazak u priču sa najboljim mora zadržati ovaj nivo bar još 2-3 godine i uz 1-2 prstena bit će legitimno pričati o njemu kao boljem igraču od x ili Y igrača.
Viva la France, as they say in Rome.
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa svi upravo i govore da ima strasne dvije tri sezone, ali da na all time listi ne moze biti ispred nekih igraca zbog dvije sezone jer "na tu listu ide cjelokupna karijera" a ne jedna najbolja sezona. Toliko rasprave zbog tako jednostavne stvari. Napokon se svi skontase. Bar je bila normalna rasprava s argumentima. Popravljamo se
.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Uzeo bi prime Stepha ispred Stocktona i Zekea bez problema. Svekupno nije veci igrac od njih (barem ne zasad).
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.