RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Ja sam iz Gradačca.Bio sam na utakmici u subotu.Uz Igman najbolja ekipa koja ne gostovala na Banji.Obadvije smo dobili 2-1 al svaka cast ekipi Veleža.Igrate najbolji fudbal u ligi.Sretno iduce sezona vidimo se u Vrapčićima.P.S:Zvijezda i Velež nisu za ove lige al šta je tu je.
Ziv i zdrav bio Mirso. Vidimo se iduce godine akbgdaMirso13 je napisao/la:Ja sam iz Gradačca.Bio sam na utakmici u subotu.Uz Igman najbolja ekipa koja ne gostovala na Banji.Obadvije smo dobili 2-1 al svaka cast ekipi Veleža.Igrate najbolji fudbal u ligi.Sretno iduce sezona vidimo se u Vrapčićima.P.S:Zvijezda i Velež nisu za ove lige al šta je tu je.
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
Zasto je ova vasa istocna tribina napravljena “ukrivo”, tj nije pod pravim uglom u odnosu na sjevernu niti je paralelna sa zapadnom? Na Google Earth pravo cudno izgleda to sve, ima li neki razlog?
TŽV!
Ona tribina je od prije rata. Rusit ce se istok i bit ce kao zapadna tribina abd.atomac123 je napisao/la:Zasto je ova vasa istocna tribina napravljena “ukrivo”, tj nije pod pravim uglom u odnosu na sjevernu niti je paralelna sa zapadnom? Na Google Earth pravo cudno izgleda to sve, ima li neki razlog?
Dok god idete s tom minderaškom pričom "ako Bog da" (jest, Bog nema drugog posla nego da brine o ćumezu u Vrapčićima) od tog svega nema ništa. Evo čitam danas da se u potpunosti odustalo i od pišljivog krova na sjeveru koji se već 10 godina obećava od strane uprave.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/velez ... /180528071
"Poznato vam je da je UO FK Velež Mostar imao namjeru pokrivanja sjeverne tribine Stadiona Rođeni kao prioritet radova na prilagođavanju za takmičenje u Premijer ligi BiH.
Vođeni takvom odlukom, dali smo kompetentnim projektantima zadatak da se uradi projekt i statika pomenute tribine. Nismo se nadali da će projekt tražiti izuzetno puno građevinskih izmjena i ojačanja, koja bitno odudaraju cijenom od predviđenog budžeta. Uvidom na licu mjesta konstatovano je da sadašnja armatura ugrađena u nosive stubove na sjevernoj tribini ne može garantovat kvalitetne oslonce za krov. Bojimo se da bi ulazak u ovu investiciju bio neizvjestan do kraja."
Toliko o tom, e sad još čekam priču bit će love jednog dana ako Bog da. Bog će poslati pare s nebesa. Koji su diletanti u i oko Veleža i koji je to mentalitet užas. Na šta je nekadašnji velikan srozan.
"Poznato vam je da je UO FK Velež Mostar imao namjeru pokrivanja sjeverne tribine Stadiona Rođeni kao prioritet radova na prilagođavanju za takmičenje u Premijer ligi BiH.
Vođeni takvom odlukom, dali smo kompetentnim projektantima zadatak da se uradi projekt i statika pomenute tribine. Nismo se nadali da će projekt tražiti izuzetno puno građevinskih izmjena i ojačanja, koja bitno odudaraju cijenom od predviđenog budžeta. Uvidom na licu mjesta konstatovano je da sadašnja armatura ugrađena u nosive stubove na sjevernoj tribini ne može garantovat kvalitetne oslonce za krov. Bojimo se da bi ulazak u ovu investiciju bio neizvjestan do kraja."
Toliko o tom, e sad još čekam priču bit će love jednog dana ako Bog da. Bog će poslati pare s nebesa. Koji su diletanti u i oko Veleža i koji je to mentalitet užas. Na šta je nekadašnji velikan srozan.
Ferdo je napisao/la:Dok god idete s tom minderaškom pričom "ako Bog da" (jest, Bog nema drugog posla nego da brine o ćumezu u Vrapčićima) od tog svega nema ništa. Evo čitam danas da se u potpunosti odustalo i od pišljivog krova na sjeveru koji se već 10 godina obećava od strane uprave.
Srozali su ga Pikici,Tanovici itd, a ne ova uprava koja ga je iz groba izvukla.
Ljudi vracaju dugove stare 10-15 godina i sve dugove prijasnjih uprava nema im niko nista prigovoriti i da ne naprave vise nista po pitanju infrastrukture kapu im skidam na svemu sto su uradili za klub i sto rade za klub.
Pomocni teren, prosirivanje VIP tribine, ogradjivanje svake tribine, po ovom sto slijedi krov na zapadnoj i reflektori.

Svaka cast upravi i Hasicu neka nastave ovako nekad je bila misaona cinjenica u klubu da se okreci zid na nekoj tribini, a danas imamo sta imamo.
Jos neki bezmozgovici imaju obraza prozivati ovu upravu.

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Ama ja mislim da je Veležov stadion u Vrapčićima jedini na svijetu u obliku trapeza i trapezoida pa ovo je ciganluk kako izgleda

Koliko je samo love uloženo u ovaj stadion a i dalje ne liči ništa, zapravo liči na amaterski uradak nekog arhitekte s diplomom iz Travnika ili nekog lika koji je iz šege ovo napravio.
Sva ta silna lova koja je uložena od 1995. do 2018. godine u Vrapčiće mogla se iskoristit da se napravi jedan Aldo Drosina u Sjevernom logoru:

Aldo Drosina je koštao 8 mil KM (11 mil KM ukupno sa zemljištem). Velež na vrapčićkom stadionu radi od 1995 godine. To je 23 godine. Da se svake godine ulagalo 350.000 KM u te 23 godine to je ukupno 8 mil KM, danas se Aldo Drosina mogao imati u Sjevernom. Vrapčići su totalno nakaradan stadion i samo budala bi ulagala u njega i mazala ljudima oči.

Koliko je samo love uloženo u ovaj stadion a i dalje ne liči ništa, zapravo liči na amaterski uradak nekog arhitekte s diplomom iz Travnika ili nekog lika koji je iz šege ovo napravio.
Sva ta silna lova koja je uložena od 1995. do 2018. godine u Vrapčiće mogla se iskoristit da se napravi jedan Aldo Drosina u Sjevernom logoru:

Aldo Drosina je koštao 8 mil KM (11 mil KM ukupno sa zemljištem). Velež na vrapčićkom stadionu radi od 1995 godine. To je 23 godine. Da se svake godine ulagalo 350.000 KM u te 23 godine to je ukupno 8 mil KM, danas se Aldo Drosina mogao imati u Sjevernom. Vrapčići su totalno nakaradan stadion i samo budala bi ulagala u njega i mazala ljudima oči.
U Velezu su trenutno ljudi koji su vratili vec skoro pola miliona duga koje su drugi pokrali i potpisivali smijesne ugovore,ljudi koji su ulozili pola miliona u pomocni,koji sa minimalnim ulaganjima u prvi tim prave dobru ekipu. Najvaznije je nikome se ne lize pakas nego se postepeno gradi. Idu stolice i krov na vip tribini za 1300 sjedecih natkrivenih mjesta,idu reflektori a otom potom i dedara jer su zestoki problemi sa stubovima i statikom. Ne obustavlja se radnja samo se umjesto dedare prvo natkriva vip. Bit ce to u dure Ferdo nego nemoj kenjat i dodji protiv Jedinstva da podrzis i pozdravis one momke koji su strasno odigrali proljetni dioFerdo je napisao/la:Dok god idete s tom minderaškom pričom "ako Bog da" (jest, Bog nema drugog posla nego da brine o ćumezu u Vrapčićima) od tog svega nema ništa. Evo čitam danas da se u potpunosti odustalo i od pišljivog krova na sjeveru koji se već 10 godina obećava od strane uprave.
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
RA tribina ce se rusiti zbog haos vinkla jer je naopkao radjena a radjena je prije rata.Ferdo je napisao/la:Ama ja mislim da je Veležov stadion u Vrapčićima jedini na svijetu u obliku trapeza i trapezoida pa ovo je ciganluk kako izgleda
Jos nesto. Nakon pokrivanja Vip ide sredjivanje dimenzija terena. Zato ce se morati rusiti RA tribina koja je kriva i koja smanjuje dimenzije stadiona.
Izronice stari a sa njim i krov istolice. Nemoze ni Dilfa pomoc. Sto god krenete na pola stanete.
Gledao sam vas u subotu mlada, poletna i solidna ekipa. Ali nista vise od toga. Na onu ekipu vam treba najmanje jos 5 pojacanja + "jaka logistika" da bi vi prekucali iducu sezonu ko sto se nadate.
Gledao sam vas u subotu mlada, poletna i solidna ekipa. Ali nista vise od toga. Na onu ekipu vam treba najmanje jos 5 pojacanja + "jaka logistika" da bi vi prekucali iducu sezonu ko sto se nadate.
Da se ja pitam bilo bi ovako. Delozaciju bih dao igracima koji stanuju u VIP tribini, zatim bih srusio te sobe i podigao taj dio tribine u isti nivo kao i sa lijeve i desne strane i onda bi to na nesto licilo i tek onda pokrivati, zatim igracima ako se vec ne moze platiti sobe i hrana onda ja ne znam sto nam treba taj ciganluk da nam igraci zive unutar tribine, ali ok ako je tako uprava odlucila jbg

-
- Kontakt:
Vi se postavili svi ko da nas je uzeo neke arap pa da baca pare,rusi tribinu pravi novu,rusi stare stubove,temelje pravi nove..Samo laganim koracima naprijed,naprijed upravo
#musvdg
- Bazinga12345
- Kontakt:
combe je napisao/la:Izronice stari a sa njim i krov istolice. Nemoze ni Dilfa pomoc. Sto god krenete na pola stanete.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Jedno je sigurno. Nisi upucen ili samo volis da serres k'o foka. Da imalo znas kao sto ne znas ne bi u jedan vremenski prozor stavio zadnjih 10 godina svrstavajuci ljude koji su u UO Veleza zadnje 2 i po godine s onim parazitima prije njih. Besmisao.Ferdo je napisao/la:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
- Kontakt:
Pa gdje si combe majke ti, hocemo li ja i ti po 50KM da ce niknut i krov i stolice i na jednoj i na drugoj tribini? Guzice bi dao da tvoj klub ovsko radi. Mada ti nemas klub, ti si pljuvac i ona drkotina od covjeka koji ujutro mrzi sebe a popodne cijeli svijet. qrcem nisi mrdno za zvijezdu, ali si prvi u prozivsnju svega i svacega. A pun ih je i mostar takvih, ni karte ne bi platili a najglasniji. Samo glrdaj majstore, ponuda stojicombe je napisao/la:Izronice stari a sa njim i krov istolice. Nemoze ni Dilfa pomoc. Sto god krenete na pola stanete.
-
- Kontakt:
Ferdo je napisao/la:Ama ja mislim da je Veležov stadion u Vrapčićima jedini na svijetu u obliku trapeza i trapezoida pa ovo je ciganluk kako izgleda
Ti ko da si u Tanzaniji zivio 20 godina pa sasuo sve po ovim ljudima. Bola znas i sam kako se kralo, kako se prodavao obraz kluba, dobro ga i imamo. Udji pogledaj mjesecni izvjestaj, rashodi, pa vidi ko to sisa budzet kluba i ko je za go kriv? Ne mozss reci da ljudi mazu oci nama navijacima kad vidis i sam da nas stizu posljedjce javasluka i nerada 20+ godina gdje je bilo bitnije sebi vikendicu napravit od para za Velez nego normalnu tribinu. Znas i sam da je tako.
I nije se odustalo od sjeverne tribine, uporedo ce se poboljsavat stubovi dok se bude radio krov na VIP. ****, nama je tad bilo svrsavanje kad su pravili ovu tribinu, a Bog sami zna koliko su para strpali sebi u dzep tada crlni ljudi kluba. Znas i sam ne morsm ti crtst sve, ovim ljudima sad ne mozes imat obraza nista reci. Ultrasposobni su i sto je najvaznije, vole klub i u njemu sr konacno zna red, plata ne kasni ni 10min, sagradjen pomocni, svlacionice, navijaci preuzeli na sebe izgradnju wca, nikad jaca vrza izmedju naviajca i uprave, radi se na 100 frontova, a tuzbe i repovi drugih uprava iz dana u dan stizu. Ako malo dublje i sire sliku poglrdas, shvatit ces da su ovi ljudi nesti najbolje sti se moglo velezu desit
Hocemo po 5 stoja a ne po 50. Ali kad. I velez ce opet sigurno zaigrati u Premier ligi jer to zasluzuje, ali nekad.drakensang je napisao/la:Pa gdje si combe majke ti, hocemo li ja i ti po 50KM da ce niknut i krov i stolice i na jednoj i na drugoj tribini? Guzice bi dao da tvoj klub ovsko radi. Mada ti nemas klub, ti si pljuvac i ona drkotina od covjeka koji ujutro mrzi sebe a popodne cijeli svijet. qrcem nisi mrdno za zvijezdu, ali si prvi u prozivsnju svega i svacega. A pun ih je i mostar takvih, ni karte ne bi platili a najglasniji. Samo glrdaj majstore, ponuda stojicombe je napisao/la:Izronice stari a sa njim i krov istolice. Nemoze ni Dilfa pomoc. Sto god krenete na pola stanete.
Problem je sto ste vi pisali da ce se to zavrsit na polusezoni a ono prode i citavo proljece a ono corak-nista. I na kraju slag na tortu nade se razlog da se pokriju samo ona 4 reda sto na sve lice sem na tribinu.
A stolice bi bio red da stavite jer ste jedan od rijetkih klubova u ovoj ligi koji nije ispostovao taj uslov za igranje ali vam se ipak progledalo kroz prste. Ipak ste vi grande Velez.
-
- Kontakt:
drakensang je napisao/la:Pa gdje si combe majke ti, hocemo li ja i ti po 50KM da ce niknut i krov i stolice i na jednoj i na drugoj tribini? Guzice bi dao da tvoj klub ovsko radi. Mada ti nemas klub, ti si pljuvac i ona drkotina od covjeka koji ujutro mrzi sebe a popodne cijeli svijet. qrcem nisi mrdno za zvijezdu, ali si prvi u prozivsnju svega i svacega. A pun ih je i mostar takvih, ni karte ne bi platili a najglasniji. Samo glrdaj majstore, ponuda stojicombe je napisao/la:Izronice stari a sa njim i krov istolice. Nemoze ni Dilfa pomoc. Sto god krenete na pola stanete.

ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!
-
- Kontakt:
1300 sjedecih mjesta ce se pokrit sad, a paralelno ce se radit na ojacavanju stubova na sjevernoj tribini. Nikom u interesu nije postavit krov koji moze danas/sutra vjetar odnijet. Imas ti godina u guzici da shvatis da ti to nikad nijedna firma nece radit jer ne mogu garantovst za sigurnoat ljudi. A uostalom, ne mozes reci "corak"kad upalis mjesrcni izvjestaj i poglrfas koliko para dajes zbog repova drugih uprava. Znaci mi crko za godinu dsna najkasnije bit 1/1 cist klub, a vjerovatno cemo imat i uslovan stadion za PL sa pokrivenim tribinama i reflektorima olus jos ako se izbori pl. pa to je lavovski posao,realno, i samo takvi klubovi mogu privuci investitore.combe je napisao/la:Hocemo po 5 stoja a ne po 50. Ali kad. I velez ce opet sigurno zaigrati u Premier ligi jer to zasluzuje, ali nekad.drakensang je napisao/la:Pa gdje si combe majke ti, hocemo li ja i ti po 50KM da ce niknut i krov i stolice i na jednoj i na drugoj tribini? Guzice bi dao da tvoj klub ovsko radi. Mada ti nemas klub, ti si pljuvac i ona drkotina od covjeka koji ujutro mrzi sebe a popodne cijeli svijet. qrcem nisi mrdno za zvijezdu, ali si prvi u prozivsnju svega i svacega. A pun ih je i mostar takvih, ni karte ne bi platili a najglasniji. Samo glrdaj majstore, ponuda stojicombe je napisao/la:Izronice stari a sa njim i krov istolice. Nemoze ni Dilfa pomoc. Sto god krenete na pola stanete.
Problem je sto ste vi pisali da ce se to zavrsit na polusezoni a ono prode i citavo proljece a ono corak-nista. I na kraju slag na tortu nade se razlog da se pokriju samo ona 4 reda sto na sve lice sem na tribinu.
A stolice bi bio red da stavite jer ste jedan od rijetkih klubova u ovoj ligi koji nije ispostovao taj uslov za igranje ali vam se ipak progledalo kroz prste. Ipak ste vi grande Velez.
Ne dajte na vašu upravu rođeni. Eto ko sad nekima malo pokriti tribinu sa 1000 mjesta i postaviti reflektore. Ovo što rade uprave veleža, željezničara i širokog je infrastrukturi je sjano za bh fudbal.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.