Sport i TV

japa
Kontakt:

Re: Sport i TV

Post Postao/la japa » 04 sep 2018, 19:42

Ne zelis diskutovati jer si ti bosanski Sarenac..

Pa nije li poenta novinarskog posla objektivnost? Ovde to ljudi navode ko manu...nasi komentatori bi trebali biit malo objektivniji ali ne raja to ne voli raja voli cuti kad duduk Spahic dribla i zasere pa napravi penal cuti komentatora kako kmeci o zavjeri (na stranu to sto Francuzi redovno imaju sudijsku protekciju onde im ne bi 300 sudija pomoglo da nije bilo kiksare Spahica).

Pogledajte Viska kad radi tenis i Djokovica iako navija za njega maksimalno je objektivan za razliku od onog panja sa Eurosporta koji ti na jednom Djokovicevom mecu zgadi tenis da cak iako simpatises Novaka dodje ti da navijas protiv njega...

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 sep 2018, 19:42

Kanye je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Baho je uzasan komentator ali za reprezentaciju bolji od tih sa SK-a. Treba neko da stvori ugodjaj da igra tvoja reprezentacija (taman to bilo pomalo isforsirano kao kod Bahe) a ne neko neutralan koga boli ona stvar ko ce pobijediti i ko ce tako prenositi utakmicu, sivo. Barem po mom misljenju.
Osim ako tamo ima neki Anel Dzankovic, ja sam za SK.
Ako ti je do navijanja idi na stadion. Draze mi je nekog objektivnog slusat, nego nekog kad se nazor dere. Nekad ima trenutaka kad se covjek ne moze suzdrzat, al Baho sve isforsira. To sto repka igra ne treba praviti razliku.
Kajzer10 je napisao/la:
Kanye je napisao/la:Pa da imamo kompetentnih komentatora radili bi oni na SK i Areni. Ovako imamo Avdica na Areni, koji je i medju njima jedan od najslabijih. Na SK je jedino debil Ilija gori od njega.
SK ima najbolje kosarkaske i teniske komentatore, Arena fudbalske, Eurosport je komedija recimo.
Srdjan je babuka jer on i kad fudbal radi ok je. Visko je naprimjer donekle dobar za englesku ligu jer se vidi da prati to, a kad prenosi spansku usi ti krvare.
Lupas. Arena ima dupo bolje kosarkaske komentatore. Ja ono sto sam cuo na SK tokom NBA playoffa je sramota. Kole sa vise emocije prenosi superkup ABA lige. Avdic je bolji od svih. Tacka.
Kole, a posebno Avdic su subjektivni. Na SK uvijek drze do objektivnosti. Komentatorovo nije da bude emotivan.
Cuj idi na stadion. Promasio si poentu ovdje. Uostalom, svakom svoje. Meni je ugodnije slusati domaceg komentatora kad igra moja reprezentacija nego tudjeg. Uostalom, takva je praksa u svijetu.

Subjektivni malkice kad igraju njihovi klubovi. Ja tu ne zamjeram nikome dok je u granicama sto tamo itekako jest. E sad, to sto ste vi subjektivni navijaci Reala umislili da njih dvojica imaju sta kontra Reala, to je vas problem. Objektivni navijac to nije zapazio.
I naravno da jest njihovo da budu emotivni, i to u granicama normale. Ne treba mi drvo od komentatora.

@miki, pa prenosili su ti i finale. Neke kljucne poene su dozivjeli kao da je regularna utakmica. Smijesno.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 04 sep 2018, 19:46

japa je napisao/la:Ne zelis diskutovati jer si ti bosanski Sarenac..

Pa nije li poenta novinarskog posla objektivnost? Ovde to ljudi navode ko manu...nasi komentatori bi trebali biit malo objektivniji ali ne raja to ne voli raja voli cuti kad duduk Spahic dribla i zasere pa napravi penal cuti komentatora kako kmeci o zavjeri (na stranu to sto Francuzi redovno imaju sudijsku protekciju onde im ne bi 300 sudija pomoglo da nije bilo kiksare Spahica).

Pogledajte Viska kad radi tenis i Djokovica iako navija za njega maksimalno je objektivan za razliku od onog panja sa Eurosporta koji ti na jednom Djokovicevom mecu zgadi tenis da cak iako simpatises Novaka dodje ti da navijas protiv njega...
Plus 1.
Kajzer10 je napisao/la: [Cuj idi na stadion. Promasio si poentu ovdje. Uostalom, svakom svoje. Meni je ugodnije slusati domaceg komentatora kad igra moja reprezentacija nego tudjeg. Uostalom, takva je praksa u svijetu.

Subjektivni malkice kad igraju njihovi klubovi. Ja tu ne zamjeram nikome dok je u granicama sto tamo itekako jest. E sad, to sto ste vi subjektivni navijaci Reala umislili da njih dvojica imaju sta kontra Reala, to je vas problem. Objektivni navijac to nije zapazio.
I naravno da jest njihovo da budu emotivni, i to u granicama normale. Ne treba mi drvo od komentatora.

@miki, pa prenosili su ti i finale. Neke kljucne poene su dozivjeli kao da je regularna utakmica. Smijesno.
Uvijek su subjektivni i to previse. A i da je malo ne valja.

Eto NBA finale je velik dogadjaj. Bas neizvjesno. Ne znas ko ce dobiti.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 04 sep 2018, 19:49

Kanye je napisao/la: Eto NBA finale je velik dogadjaj. Bas neizvjesno. Ne znas ko ce dobiti.
Kevin Veliki. :tokralju:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 sep 2018, 19:51

ocito nisi slusao Viskovica na pocetku karijere Djokovica, sad kad su navikli na uspijehe u tenisu nije vise isto, nekad je sa vise energije komentarisao osvajanje gejma nego sad kad uzme titulu na Wimbledonu

ako zelis poslusati "objektivnost", poslusaj Gojkaru kad radi utakmice Srbije ili Zvezde

Arena ima kvalitetne komentatore za hokej, cak i za bejzbol, kosarku, fudbal, kad rade brazilsku ligu, copa libertadores

dok na SK imas masu pokemona kao sto su Loncarevic, Jovanovic, Dzankic, Pavle i Vlada Zivkovic, i jos nekih kojima ne znam ime a rade utakmice spanske, turske, engleske lige itd.

Loncarevic bi bio odlican za zensko klizanje ili gimnastiku a oni ga stave da radi utakmice Citya, Barcelone itd. :lol:
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 04 sep 2018, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 sep 2018, 19:56

Ma naravno, sve je to tacno. Nije svrha domaceg komentatora kad igra reprezentacija da trubi o zavjerama i prosipa neku ljubav na silu nego cisto da glasom i emocijom da do znanja ko igra uz naravno odredjenu dozu objektivnosti i znanja. To najbolje spoje Avdic i Vlado Majer. U fudbalu nemamo takvog.
Ali poenta je, sutra utakmica za plasman na svjetsko i da to prenosi Viskovic kojeg vjerovatno boli qrac za nas i za protivnika. Uz svo postovanje prema tom covjeku, nije mi to to. Iako daleko sad da su mi komentatori nesto super bitni ali bolji mi je ugodjaj ovako.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 04 sep 2018, 20:02

Slusao sam Viskovica otkad imam SK a to je bas podavno bilo i uvijek mi je bio prilicno objektivan, naravno vidi se nekad da navija ali znam dobro da je na dobre poene protivnika nije ostajao ravnodusan i zbog toga su ga u Srbiji cesto i napadali misim da je cak jednom i imao problem sa starim od Djokovica. E kada ko komentator dodjes do toga da ti neko zamjera sto navijas dok neko drugi ti za isto zamjera da ne navijas dovoljno to znaci da radis dobar posao.

Ne znams ta pricas o Loncarevicu dobar komentator, nekima se ovdje komentaotr ne svidja zbog boje glasa kao npr. Loncarevic sto je smijesno a lik ima sasvim dobro zannje i ne tusi i veoma je dobar komentator. Oni tamo ne vole Novakovica jer navija za United pa pise nesto po Twitteru sto realno nema nikakve veze sa kvalitetom njegovog komentarisanja meceva a po tome mu sude, nidje veze.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 04 sep 2018, 20:07

Kajzer10 je napisao/la:

Ma naravno, sve je to tacno. Nije svrha domaceg komentatora kad igra reprezentacija da trubi o zavjerama i prosipa neku ljubav na silu nego cisto da glasom i emocijom da do znanja ko igra uz naravno odredjenu dozu objektivnosti i znanja. To najbolje spoje Avdic i Vlado Majer. U fudbalu nemamo takvog.
Ali poenta je, sutra utakmica za plasman na svjetsko i da to prenosi Viskovic kojeg vjerovatno boli qrac za nas i za protivnika. Uz svo postovanje prema tom covjeku, nije mi to to. Iako daleko sad da su mi komentatori nesto super bitni ali bolji mi je ugodjaj ovako.
Slazem se za Avdica i Majera. Pa eto ne znam sta da ti kazem gledao sam utakmice kosarkaske repke koje je prenosio onaj Radojevic lik mi nije djelovao bez emocije i odlicno je odradio te utakmice, da npr. ne prica ekavicu ne bi ni skontao da je komentator iz Srbije jer je u nekoj normalnoj mjeri navijao za nas. Siguran sam da i u fudbalu ne bi bilo puno drugacije...

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 04 sep 2018, 20:54

slika
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 sep 2018, 21:13

TonySosa je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:bolje da Vugdalic radi
slika
ista moja bivsa :kafa:
Don't believe the hype.

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 sep 2018, 21:52

slazem se sa onima koji napisase da je e. avdic medju najslabijim komentatorima u regionu,realno,covjek nema znanje

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 sep 2018, 22:07

Baho rekao da se ne brinete,prenos ce biti u HD tako su mu rekli.. :|

Cisto sumnjam da nece biti HD prenosa utakmice,zar ne moze neko kontaktirati taj pink sta vec da znamo na cemu smo..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 04 sep 2018, 23:20

Ponos Torina je napisao/la:Baho rekao da se ne brinete,prenos ce biti u HD tako su mu rekli.. :|

Cisto sumnjam da nece biti HD prenosa utakmice,zar ne moze neko kontaktirati taj pink sta vec da znamo na cemu smo..
EKSLUZIVNO: Samo za vas, bice sve u redu. Pobjeda ce biti registrovana. Ovo je informacija iz prve ruke, delegat me je nazvao i rekao da će biti sve u redu. Pozdrav. Baho."

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 sep 2018, 23:27

japa je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Baho rekao da se ne brinete,prenos ce biti u HD tako su mu rekli.. :|

EKSLUZIVNO: Samo za vas, bice sve u redu. Pobjeda ce biti registrovana. Ovo je informacija iz prve ruke, delegat me je nazvao i rekao da će biti sve u redu. Pozdrav. Baho."
Ako ne bude Pink u hd-u onda ce utakmica sigurno biti na SK HD tj i tamo i vamo,ali poznavajuci nas i nas historijat :guz: :guz:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 04 sep 2018, 23:29

Boga mi, ako je suditi po teletekstu, bice prenos i na SK1. :mrgreen:
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 04 sep 2018, 23:31

Nista, vidjecemo. Nadam se da ce biti i na SK i mirna Bosna, Baho sit, ovce na broju.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 05 sep 2018, 00:25

Baho je uvijek sit vidi se iz prilozenog ;)

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 05 sep 2018, 00:54

mirgerr je napisao/la:Boga mi, ako je suditi po teletekstu, bice prenos i na SK1. :mrgreen:
Ne radi ti taj txt.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 05 sep 2018, 01:49

Ako je suditi po programskoj semi sa njihovog sajta nista od reprezentacije BiH na SK, bice samo u snimku iza 23:00, znaci slusamo gospodina Cambia.

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 05 sep 2018, 02:23

A na programskoj semi za Hrvatsku pise prenos u 15h.
Al nikakve fajde sto se tice slike obzirom da hrvatski SK1 nije u HDu, jedino ako ti se bas ne slusa Baho.

Spamm

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.