PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Hum94
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Hum94 » 19 sep 2016, 13:02

Savez Herceg-Bosne prvi je oformio takmicenje nakon raspada raspaline Yugoslavije,i igrao se jako kvalitetan nogomet,steta je bilo da se to kvari Djerzelezom,Zmajem iz Tuzle itd.

predmetmrznje
Kontakt:

Post Postao/la predmetmrznje » 19 sep 2016, 13:05

aleksandar_veliki je napisao/la: Postajes provokativan i to radis namjerno. Kakvg bosnjackog saveza? Sta je to? Gdje pise da je zvanicno priznati savez medjunarodno priztnate drzave bosnjacki, hrvatski ili srspki. Tu pricu ovdje neces siriti, ni ti, a ni bilo ko drugi. Za to imas posk.oke i slicne portale.
Uopće ne postajem provokativan nego od početka držim isti stav. Mani se ti meni po$koka i toga, ako možemo argumentirano razgovarat onda sve ok. Taj citat što sam izvadio koji je po tebi sporan je sa wikipedie. Ako možeš naći nešto "zvaničnije" sa stranica NSBiH o nastanku premijer lige bujrum.
Ako tebi ima smisla prvakom cijele države nazivat nekog ko je odigrao utakmice u 2 grada onda je to tvoja osobna stvar. Meni je to smiješno
Prvi i jedini mostarski šampion

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 19 sep 2016, 13:09

Hum94 je napisao/la:Savez Herceg-Bosne prvi je oformio takmicenje nakon raspada raspaline Yugoslavije,i igrao se jako kvalitetan nogomet,steta je bilo da se to kvari Djerzelezom,Zmajem iz Tuzle itd.
BiH se je pravno otcijepila od Jugoslavije. Bili su izbori gdje je narod pokazao svoju volju o napuštanju bivše države, a to što neki to nisu mogli podnijeti to je drugi par cipela. Koga briga kakav se je fudbal igrao u ligi HB koja je bila na nivou mjesne zajednice i koju niko nije priznavao osim Hrvata koji su se takmičili u istoj.
SRETAN BROJ - 1725

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 sep 2016, 13:14

sergejevic je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:Al pazi logike priznaju sebi titulu 46 iako ona nije igrana na teritoriji cijele države tadašnje, koja nije legitimna i službeno priznata a nama ne priznaju 99 koja je legitimna i službeno priznata . - Mitologija

U sezoni 1945./46., Željezničar se takmiči u prvenstvu grada Sarajeva i u konkurenciji tri ekipe osvaja prvo mjesto.
Samo godinu dana kasnije, u kvalifikacijama, Željezničar postaje član Prve savezne lige Jugoslavije.

Ljudi osvajali titule prije nego što su postali član lige koja se igrala na teritoriji države, tadašnje. Priznaju titule u konkurenciji 4 kluba al zato u konkurenciji od 20 klubova jok.

Nadalje priznaju sebi titule bez srpskih klubova, te su najnormalnije. A nama ne priznaju bez hrvatskih. Iako smo mi u toj sezoni igrali ligu sa 20 klubova i imali 21 bod prednosti u odnosu na njih. -Mitologija

Nadalje ako titula 99 nije legitimna nije ni ona godinu ranije. Jer ni tad nije bila na cijeloj teritoriji i tad su neki klubovi odbijali da igraju, isto kao i 99. A i godinu poslije i godinu nakon tog. Al te se priznaju - Mitologija
Kakvog grada Sarajeva? Zar nije iste godine Zeljo igrao s Borcem i Velezom i zavrsio prvi? To su bile republicke kvalifikacije za ligu Jugoslavije, Hajduk osvojio u Hrvatskoj sto im je priznato kao titula prvaka Hrvatske. Dakle Zeljo, Borac i Velez igrali za prvaka republike i Zeljo zavrsio kao prvi. Ne znam ko po tebi fali medju tim ekipama.
Željo Borac i Velež igrali kvalifikacije i to je kao titula prvaka države. Da igrali ste 45/6 prvenstvo grada Sarajeva, šta sam pogriješio i kao takvi igrali kvalifikacije za Ligu i to osvojili a ne ligu. Ne mogu kvalifikacije biti liga.

Kad prizna neko tu titulu ja neću imati problem isto da je priznam. U konkurenciji 4 kluba koji igraju kvalifikacije za Ligu sumnjam da će iko to okarakterisati kao titulu sem vas.

dobrinja1
Kontakt:

Post Postao/la dobrinja1 » 19 sep 2016, 13:16

pitajte uefu sta priznaje, i mislim da se ova prica zavrsava s tim sta oni kazu...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 19 sep 2016, 13:22

predmetmrznje je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la: Postajes provokativan i to radis namjerno. Kakvg bosnjackog saveza? Sta je to? Gdje pise da je zvanicno priznati savez medjunarodno priztnate drzave bosnjacki, hrvatski ili srspki. Tu pricu ovdje neces siriti, ni ti, a ni bilo ko drugi. Za to imas posk.oke i slicne portale.
Uopće ne postajem provokativan nego od početka držim isti stav. Mani se ti meni po$koka i toga, ako možemo argumentirano razgovarat onda sve ok. Taj citat što sam izvadio koji je po tebi sporan je sa wikipedie. Ako možeš naći nešto "zvaničnije" sa stranica NSBiH o nastanku premijer lige bujrum.
Ako tebi ima smisla prvakom cijele države nazivat nekog ko je odigrao utakmice u 2 grada onda je to tvoja osobna stvar. Meni je to smiješno
Zasto niste igrali medjunarodno priznatu ligu BiH :?:
Liga,savez,i drzava BIH priznati su davno prije....i nemoze se zvati ujedinjenjem kada de fakto ligu hb i rs niko nije priznao osim njih samih,dok je savez BIH medjunarodno priznat...Mozes reci da je to datum kada ste odlucili prestati bojkotovati zvanicnu drzavu i savez.
i prije tog datuma klubovi su igrali evropu....zato je prvak hb nije igrao :?: NIJE BILA PRIZNATA:
kAKO CE SE UJEDINITI NESTO STO CIJELI SVIJET NIJE PRIZNAVAO :?:
To je datum kada ste odlucili prestati bojkotovati zvanicni medjunarodno priznati savez.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 sep 2016, 13:23

Ajmo malo o sadašnjosti :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

dobrinja1
Kontakt:

Post Postao/la dobrinja1 » 19 sep 2016, 13:27

Lillard je napisao/la:Ajmo malo o sadašnjosti :kafa:
ma ja... vama istorija pocinje 1992. sta je bilo prije nebitno je :D

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 19 sep 2016, 13:27

Koee predzadnjiiiiiii :opaopa:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 19 sep 2016, 13:28

pitic je napisao/la:
Hum94 je napisao/la:Savez Herceg-Bosne prvi je oformio takmicenje nakon raspada raspaline Yugoslavije,i igrao se jako kvalitetan nogomet,steta je bilo da se to kvari Djerzelezom,Zmajem iz Tuzle itd.
BiH se je pravno otcijepila od Jugoslavije. Bili su izbori gdje je narod pokazao svoju volju o napuštanju bivše države, a to što neki to nisu mogli podnijeti to je drugi par cipela. Koga briga kakav se je fudbal igrao u ligi HB koja je bila na nivou mjesne zajednice i koju niko nije priznavao osim Hrvata koji su se takmičili u istoj.
99% Hrvata je na referendumu glasalo za napuštanje Jugoslavije , i za samostalnu BiH .

Što Hrvati tu BiH vide drukčije (više entiteta) od bošnjaka (unitariazam) , druga je stvar .

Ako je liga Republike RBiH bila priznata , kako klubovi nisu igrali u Europi ?

Po meni , realno je gledati od prvog play offa (prva titula Željo , druga Brotnjo itd) . Mada ce srpski predstavici i to osporiti a nije da nemaju argumente .

A kad smo već na prepucavanjima , koja je prva od FIFA-e priznata utakmica nogometne reprezentacije BiH ?

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 19 sep 2016, 13:30

solinas je napisao/la:
predmetmrznje je napisao/la:
Zasto niste igrali medjunarodno priznatu ligu BiH :?:
Liga,savez,i drzava BIH priznati su davno prije....i nemoze se zvati ujedinjenjem kada de fakto ligu hb i rs niko nije priznao osim njih samih,dok je savez BIH medjunarodno priznat...Mozes reci da je to datum kada ste odlucili prestati bojkotovati zvanicnu drzavu i savez.
i prije tog datuma klubovi su igrali evropu....zato je prvak hb nije igrao :?: NIJE BILA PRIZNATA:
kAKO CE SE UJEDINITI NESTO STO CIJELI SVIJET NIJE PRIZNAVAO :?:
To je datum kada ste odlucili prestati bojkotovati zvanicni medjunarodno priznati savez.
De mi navedi gdje si procitao da je liga bošnjaka bila priznata od UEFA-e ? Pa prvi play off je i organiziran kako bi 'uefa nešto priznala ' . Mislim da si premlad i da se ne sjećaš. Zašto bi uopće bošnjački klubovi pristali na famozna dva play offa, ako je njihovu ligu UEFA već priznavala ? Zašto su htjeli igrati protiv Širokog , Zrinjskog i Brotnja ? Imali su svoju ligu, prvi drugi treći, nek se poredaju i idu u Europu ?

Vidiš da ti logika ne pije vode . Doduše iz Tuzle si pa ne zamjeram.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 19 sep 2016, 13:32

FaustinoAsprilla je napisao/la:
pitic je napisao/la:
99% Hrvata je na referendumu glasalo za napuštanje Jugoslavije , i za samostalnu BiH .

Što Hrvati tu BiH vide drukčije (više entiteta) od bošnjaka (unitariazam) , druga je stvar .

Po meni , realno je gledati od prvog play offa (prva titula Željo , druga Brotnjo itd) . Mada ce srpski predstavici i to osporiti a nije da nemaju argumente .

A kad smo već na prepucavanjima , koja je prva od FIFA-e priznata utakmica nogometne reprezentacije BiH ?
Nisu igrali jer je savez bio pod suspenzijom.)98 vec jesu.
Kakavi srbski argumenti. :?:
BiH je prvu zvanicnu utakmicu odigrala protiv albanije u Tirani 96.
Pristali su na play off da bi skinuli suspenziju savezu zbog mijesanja politike...jer odluke da ne nastupite u zvanicnom priznatom savezu BiH bile su politicki motivirane...nema bosnjackog saveza....nego fs BIH medjunarodno priznat....
Vi ste ga bojkotovali,i uefa je udarila suspenziju....
Zadnja izmjena: solinas, dana/u 19 sep 2016, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 19 sep 2016, 13:33

Ne znam sta pokusavas s tim lazima, ali otprilike ovako. Nije postojala prva liga Jugoslavije i uslo se u neku vrstu kvalifikacija. Igrana su PRVENSTVA republika. Prvenstvno Srbije osvojila Zvezda, prvenstvo Hrvatske osvojio Hajduk, Slovenije Donja Lendava, Makedonija Pobeda Skoplje. Dakle, to su bili prvaci republika.
Prvenstvno grada Sarajeva?
Zeljeznicar je osvojio prvenstvo Grada Sarajeva.
Velez republicku ligu Jug.
Borac republicku ligu Sjever.
Dakle pobjednici tri regije su igrali prvenstvno republike i Zeljeznicar osvojio prvo mjestu u prvenstvu republike. Jos jednom Borac osvojio prvenstvo regije, Velez prvenstvno regije, i Zeljo prvenstvo regije. Plasirali se u republicku ligu koju je osvojio Zeljeznicar. Naravno, posto neces ili ne zelis da shvatis nisu samo ta tri tima ucestvovala. Zeljo je bio bolji od ostalih timova u jednoj regiji, Borac u drugoj, a Velez u trecoj. Jasno?

"Stoga smo i mi pokrenuli akciju da nam se prizna i ta titula i nedavno smo napokon dobili i sluzbenu potvrdu te titule. Danas ponosno objavljujem kako je Hajduk ubiljezio i 18. titulu. U subotu ce se Hajduku tako uruciti pokali i za 1945. i 1946. godinu."

http://hrsp.ort.net/vijesti/412291/nogo ... 18-titula/

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 sep 2016, 13:35

dobrinja1 je napisao/la:
Ne počinje nama istorija od 92' i to znaš dobro, al' nema veze.

Nego, Sloboda više neće bit jaka kao zadnje 2 sezone, Željezničar užasan, Sarajevo pobjeđuje na suce i muku, Čelik se rapsada, Široki mrtvi prosjek.

Šta se događa? :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

dobrinja1
Kontakt:

Post Postao/la dobrinja1 » 19 sep 2016, 13:41

Lillard je napisao/la:
dobrinja1 je napisao/la:
Ne počinje nama istorija od 92' i to znaš dobro, al' nema veze.

Nego, Sloboda više neće bit jaka kao zadnje 2 sezone, Željezničar užasan, Sarajevo pobjeđuje na suce i muku, Čelik se rapsada, Široki mrtvi prosjek.

Šta se događa? :kafa:
sto si italikovao istorija :cool:

znam da vam ne pocinje, ali kad sve saberes bili ste nebitni faktor izmedju dva rata, pogotovo sramotno ucestvovanje u ndh je za osudu, pa tek 1998. postajete neko i nesto u bih, a jos nije proslo ni 20 godina od tada...

predmetmrznje
Kontakt:

Post Postao/la predmetmrznje » 19 sep 2016, 13:55

solinas je napisao/la: Nisu igrali jer je savez bio pod suspenzijom.)98 vec jesu.
Pristali su na play off da bi skinuli suspenziju savezu zbog mijesanja politike...jer odluke da ne nastupite u zvanicnom priznatom savezu BiH bile su politicki motivirane...nema bosnjackog saveza....nego fs BIH medjunarodno priznat....
pa ako ste vi bili taj pravi, pravno regularni, stvarni fsbih kojeg vraga ste dobili suspenziju? Šta uefu boli tuki za savez hrhb kad ste vi zvanični? Zbog čega onda suspenzija i tjeranje na ujedinjavanje? De saberi se majketi

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 19 sep 2016, 13:57

solinas je napisao/la:
FaustinoAsprilla je napisao/la:
pitic je napisao/la: BiH se je pravno otcijepila od Jugoslavije. Bili su izbori gdje je narod pokazao svoju volju o napuštanju bivše države, a to što neki to nisu mogli podnijeti to je drugi par cipela. Koga briga kakav se je fudbal igrao u ligi HB koja je bila na nivou mjesne zajednice i koju niko nije priznavao osim Hrvata koji su se takmičili u istoj.

Nisu igrali jer je savez bio pod suspenzijom.)98 vec jesu.
pogledaj malo koju utakmicu FIFA smatra prvom :lol:

medjunarodno rezultati su priznati tek od 1999. kad se igrao play off. sve ostalo okaci macu o rep.

mislim mozes ti priznavat , priznajem i ja sirokom titule iz Herceg-Bosne. (iako su bili korumpirani realno su igrali bolji nogomet nego se sad igra u premijer ligi ).

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 19 sep 2016, 13:59

Predmetsprdnje
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 19 sep 2016, 14:01

jurisicduska je napisao/la:Al pazi logike priznaju sebi titulu 46 iako ona nije igrana na teritoriji cijele države tadašnje, koja nije legitimna i službeno priznata a nama ne priznaju 99 koja je legitimna i službeno priznata . - Mitologija

U sezoni 1945./46., Željezničar se takmiči u prvenstvu grada Sarajeva i u konkurenciji tri ekipe osvaja prvo mjesto.
Samo godinu dana kasnije, u kvalifikacijama, Željezničar postaje član Prve savezne lige Jugoslavije.

Ljudi osvajali titule prije nego što su postali član lige koja se igrala na teritoriji države, tadašnje. Priznaju titule u konkurenciji 4 kluba al zato u konkurenciji od 20 klubova jok.

Nadalje priznaju sebi titule bez srpskih klubova, te su najnormalnije. A nama ne priznaju bez hrvatskih. Iako smo mi u toj sezoni igrali ligu sa 20 klubova i imali 21 bod prednosti u odnosu na njih. -Mitologija

Nadalje ako titula 99 nije legitimna nije ni ona godinu ranije. Jer ni tad nije bila na cijeloj teritoriji i tad su neki klubovi odbijali da igraju, isto kao i 99. A i godinu poslije i godinu nakon tog. Al te se priznaju - Mitologija
Evo da ti ovdje spojim sve odgovore i sto kazu na ovoj temi da te isprskam po toj lazljivoj labrnji-Slaven Musa novi trener Zelje.
Svaka republika je igrala svoje PRVENSTVO.
Hajduk osvojio prvenstvo republike Hrvatske.
"Stoga smo i mi pokrenuli akciju da nam se prizna i ta titula i nedavno smo napokon dobili i sluzbenu potvrdu te titule. Danas ponosno objavljujem kako je Hajduk ubiljezio i 18. titulu. U subotu ce se Hajduku tako uruciti pokali i za 1945. i 1946. godinu."

http://hrsp.ort.net/vijesti/412291/nogo ... 18-titula/
Dakle priznata im ta titula. Zvezda osvojila u Srbiji, Donja Lendava u Sloveniji...

Zeljeznicar osvojio REPUBLICKU LIGU BIH.
Kazes takmicila se samo tri tima?
Borac pobjedio Kozaru i Slobodu iz Bosanskog Novog.
Nakon toga Jedinstvo iz Bihaca, a poslije i Slobodu iz Tuzle da bi se plasirao u republicku ligu Bih.
Nije cijela teritorija republike BiH?
Banja Luka, Gradiska, Tuzla, Bihac, Mostar, Sarajevo...
Mozda fali udbaski isprdak Torpedo da bi bila valjana titula? Ah, nije ni postojao tada. Republicku ligu su igrali svi veliki timovi iz republike BiH, osim ovih vjestackih tvorevina.

Napisao si kad neko prizna titulu, ti neces imati problem da je priznas i da sumnjas da ce neko sem nas priznati titulu u ligi u koj su ucestvovala 4 tima. Hrvatska je recimo priznala, a ta 4 tima mozes okaciti macku o rep, jer je tada ucestvovalo vise timova nego u danasnjoj premijer ligi Bih.
Imas li jos ofirnih pokusaja laganja i mitomanije?

predmetmrznje
Kontakt:

Post Postao/la predmetmrznje » 19 sep 2016, 14:02

shzna je napisao/la:Predmetsprdnje
:clap: jesi to sam smislio ili ti je neko pomogo

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []