Luis Suarez : Why I joined Liverpool?
I joined Liverpool to win trophies!
Luis Suarez has revealed that he joined Liverpool for games like their FA Cup semifinal against Everton.
The Uruguay international feels he’s up for the clash with their Merseyside neighbours.
He said: “I left Ajax to fight for trophies at a big club like Liverpool. Back in Uruguay and then in Holland I watched many FA Cup finals. They were always special and now I want to taste the same incredible experience. From the very first day I arrived on Merseyside I noticed the sensational rivalry with Everton. The fans live for our derby matches. Wembley is going to be a very intense occasion. There won’t be too many chances and it could be the side that shows the most patience will reach the final. A game like this is what every professional wants. If I could, I’d give 150 per cent for Liverpool. We want to lift the trophy — it means we must beat Everton. remember the joy and satisfaction of our success with Uruguay in the World Cup. Now I want to celebrate more cup success with two glorious Wembley wins.”
Ovaj čovjek nam mnogo znači u ekipi i bez obzira kakav bio, potreban nam je. Drago mi je čuti da neće ići iz kluba, makar ne još jednu sezonu, a sasvim sam siguran da ćemo naredne sezone biti mnogo jači nego ove. On i Carrol su dobar tandem, sve što je potrebno jeste više sreće nego ove sezone u realizaciji te kvalitetno desno krilo da ih pita loptama.
Imam neki osjećaj da je Carrol poslije one utakmice sa Newcastlom bio na izlaznim vratima, ali da će King poslije ove zadnje dvije tekme promjeniti odluku, pa makar naredne sezone bio treći napadač ali neka ga u klubu. U 31 utakmici je bio starter i postigao je 10 golova. Mislim da je on u stanju postići 15 golova po sezoni ( u svim takmičenjima ), dok se od Suareza očekuje barem 20 do 25.
No, današnja utakmica je definitivno pokazala da Kuyt ide na ljeto. Imam taj osjećaj, jer King bi ga ubacio u zadnje tri utakmice da misli drugačije. Mislim da mu je promašeni penal protiv Arsenala bio presudan faktor, tada je sve za njega krenulo down. Za Maxija više nisam siguran, možda ostane još jednu sezonu. Doni je onim crvenim kartonom također svoju budućnost u Liverpoolu doveo u pitanje. Aurelio je odavno prekrižen.
Ova ekipa je mlada i ima potencijala i vlasnici su učinili mnogo na čelu sa trenerom, ali ima još mnogo posla da se uradi kako bi se Liverpool izveo na pravi put. Gledam da je onaj Armero 3. asistent Serie A sa 9 asistencija, pa bi ga trebali dovesti. Ostalo svi znamo, desno krilo, kvalitetan vezni igrač koji zna igrati fudbala, te treći napadač i rezervni golman. Wolves ispada, Blackburn vjerovatno i možda Wigan. Trebali bi krenuti po Henneseya, Hoilleta i Mosesa, možda Dembseya, Armera, te tek poslije toga krenuti ka nekim ekstra igračima koji su dostupni.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).