vedator je napisao/la:
Čuj "da zamjene glavne zvjezde".

Očito ne kontaš da ne postoji taj termin "da zamjene" i da je to laičko gledište, nego je treneru najbitnije da u svakom momentu ima frišak i najjači mogući sastav, što je nemoguće jer se bore za trofeje na nekoliko frontova, te ne postoji taj presmiješni laički i medijski termin koji si naveo "glavnih zvijezda" ko da tim čine samo imena.

Ne kupuju oni toliko dobrih igrača da bi jedni bili zamjene nekakvim zvijezdama, nego da stvore nekoliko timova sa kojim će izdržati širinu frontova na kojima se bore.
Sve je to meni poznato jako dobro. Uvijek bilo. I sve sam objasnio ne zelim se ponavljat. Jer ocigledno ima osoba koji traze sukob na licnoj osnovi. Koliko vidim i sa drugim osobama na drugim temama. Ali isto tako postoje igraci koji ce odigrati u srijedu kup utakmicu ( rezervna garnitura ) i igraci koji ce odigrati sljedecu ligasku Cardiff City odmorni. Vjerovatno identicnih 11 koje sam ja nabrojao prije, kao udarni tim. Ovi "rezervni" sluze da koliko je moguce olaksaju ovim udarnim da svjezi docekaju sve najvaznije utakmice.
Misljenja sam da je Pellegrini tradicionalan trener koji igra tradicionalni 4/4/2 i ima taktiku da napravi prvi tim ( koji se je po meni vec davno formirao, udarni tim ) i klasicne zamjene koje uskacu po potrebi. Pojedini treneri mnogo vise rotiraju ovaj ne. U udarni tim se JAKO tesko ulazi/izlazi kod ovog trenera.
Sta znaci u prijevodu. Tekme protiv Uniteda, Arsenala, Chelsea, Liverpoola, Tottenhama, Evertona i Barcelone zapocinje 95% udarni tim ( ako ne bude povrjeda ). Trener ce toliko izroitirati tim. Da ce mu cim vise clanova udarnog tima docekati nabrojene derbije ( kao i vecinu PL tekmi ) u dobroj formi.