Ovako meni nije jasno zasto me pojedini ljudi podcjenjuju ili cak pljuju. Ponoviti cu jos jednom. Slazem se da su ciljevi Pellegrinija da osvoji cim vise i slazem se da covjek nema nista licno protiv Dzeke. Ali vi konstantno zaboravljate jednu stvar. UKRATKO. Aguero je sa pravom prvi napadac. Za drugu spicu bore se dva po svemu ( vrijednost, godine, iskustvo , golovi ) jako slicna igraca. Ali postoje DVA NACINA kako se moze prici tvoj stvari. I to mnogi ovdje zaboravljaju. I samo u tome se mi ne slazemo.Murga je napisao/la:
Salu na stranu, ja se samo pitam sta ce se postici sa tim postovima tolikim koji se ponavljaju. Isto kao da mi mozemo nesto da promjenimo. Cilj Pelegrinija je da osvoji sta moze, da opravda svoj dolazak, troskove na igrace, platu i ne interesuje ga ko je ko. Sve dok ide dobro, gurat ce istom ekipom kao sto bih i ja da sam na njegovom mjestu kao sto nisam, a to koliko ko doprinosi igri, to je njegovo i ima svoje razloge. Svako neka gleda sebe i neka radi kako je najbolje, a mi cemo za Dzeku uvijek navijati i traziti od njega da daje sve od sebe jer zelimo da ima odlicne rezultate.
1) Razvijati udarni tandem Aguero-Negredo, koji ce odigrati 80 % svih "vaznijih" utakmica i zbog velike kolicine zajednickih utakmica taj tandem ce rasti i postajati sve uigraniji ( Negredo, Aguero oko 20 tak golova, Dzeko do 10 ligaskih ).
2) Aguero treba igrati sve utakmice kada je zdrav a Dzeko i Negredo bi se rotirali otrprilike 50%/50% ali ne jedan ligaske a drugi kupove ( kao dobrim dijelom dosad ) nego sve utakmice. Na taj nacin bi Aguero postigao opet oko 20 ligaskih a Dzeko i Negredo oko 15-tak. Na taj nacin bi Dzeko pocinjao i pojedine derbije, vaznije utakmice a to je trenutno naucna fantastika. ( osim povrede konkurenta )
Izmedju ostaloga jer Dzeki istice ugovor za 18 mjeseci ( vjerovatno ce ga prodati za 6 mjeseci, na ljeto ) a Negredu za 3,5 godine. I zbog toga jer je Dzeko jako brzo izbacen iz vaznijih utakmica a Negredo poslije 3,4 lose tekme nije. Skoro sam pa siguran da je trener izabrao prvu varijantu. Po mom ( i ne samo mom )"skromnom" znanju i misljenju to je bilo izhitreno i ne slucajno. ( Ponavljam za ove koji traze dlaku u jajetu. To NE znaci da ja mislim da trener mrzi Dzeku ).
Zato jer znam da je Dzeko dovoljno dobar da igra u vecini klubova vaznu ulogu. I jer ce poslije City-a zakoraciti u 29 godinu, misljenja sam da se treba izboriti za status koji zasluzuje sada ili da mijenja klub cim prije.