Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Romanista10
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Romanista10 » 14 jan 2014, 09:20

Murga je napisao/la:
Salu na stranu, ja se samo pitam sta ce se postici sa tim postovima tolikim koji se ponavljaju. Isto kao da mi mozemo nesto da promjenimo. Cilj Pelegrinija je da osvoji sta moze, da opravda svoj dolazak, troskove na igrace, platu i ne interesuje ga ko je ko. Sve dok ide dobro, gurat ce istom ekipom kao sto bih i ja da sam na njegovom mjestu kao sto nisam, a to koliko ko doprinosi igri, to je njegovo i ima svoje razloge. Svako neka gleda sebe i neka radi kako je najbolje, a mi cemo za Dzeku uvijek navijati i traziti od njega da daje sve od sebe jer zelimo da ima odlicne rezultate.
Ovako meni nije jasno zasto me pojedini ljudi podcjenjuju ili cak pljuju. Ponoviti cu jos jednom. Slazem se da su ciljevi Pellegrinija da osvoji cim vise i slazem se da covjek nema nista licno protiv Dzeke. Ali vi konstantno zaboravljate jednu stvar. UKRATKO. Aguero je sa pravom prvi napadac. Za drugu spicu bore se dva po svemu ( vrijednost, godine, iskustvo , golovi ) jako slicna igraca. Ali postoje DVA NACINA kako se moze prici tvoj stvari. I to mnogi ovdje zaboravljaju. I samo u tome se mi ne slazemo.
1) Razvijati udarni tandem Aguero-Negredo, koji ce odigrati 80 % svih "vaznijih" utakmica i zbog velike kolicine zajednickih utakmica taj tandem ce rasti i postajati sve uigraniji ( Negredo, Aguero oko 20 tak golova, Dzeko do 10 ligaskih ).
2) Aguero treba igrati sve utakmice kada je zdrav a Dzeko i Negredo bi se rotirali otrprilike 50%/50% ali ne jedan ligaske a drugi kupove ( kao dobrim dijelom dosad ) nego sve utakmice. Na taj nacin bi Aguero postigao opet oko 20 ligaskih a Dzeko i Negredo oko 15-tak. Na taj nacin bi Dzeko pocinjao i pojedine derbije, vaznije utakmice a to je trenutno naucna fantastika. ( osim povrede konkurenta )

Izmedju ostaloga jer Dzeki istice ugovor za 18 mjeseci ( vjerovatno ce ga prodati za 6 mjeseci, na ljeto ) a Negredu za 3,5 godine. I zbog toga jer je Dzeko jako brzo izbacen iz vaznijih utakmica a Negredo poslije 3,4 lose tekme nije. Skoro sam pa siguran da je trener izabrao prvu varijantu. Po mom ( i ne samo mom )"skromnom" znanju i misljenju to je bilo izhitreno i ne slucajno. ( Ponavljam za ove koji traze dlaku u jajetu. To NE znaci da ja mislim da trener mrzi Dzeku ).

Zato jer znam da je Dzeko dovoljno dobar da igra u vecini klubova vaznu ulogu. I jer ce poslije City-a zakoraciti u 29 godinu, misljenja sam da se treba izboriti za status koji zasluzuje sada ili da mijenja klub cim prije.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 14 jan 2014, 09:36

Romanista10 je napisao/la: Ovako meni nije jasno zasto me pojedini ljudi podcjenjuju ili cak pljuju. Ponoviti cu jos jednom.
bla bla bla bla
Nemoj molim te.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 14 jan 2014, 09:44

robijas_Ri je napisao/la:Romanista ne daj se, sta mislis hoce li Dzeko pocet sutra :D :
1. Ako pocne zbog cega ga stavlja svaku utakmicu unazad mjesec dana?
2. Ako ne pocne jel zbog povrede ili ga cuva za EPL? :D
1) Mnogo utakmica u zadnjih mjesec dana je igrao zbog povrede Aguera. Bar to mislim da niko ne negira. Isto tako je odigrao u zadnjem mjesecu toliko kao u prosla tri mjeseca, sto isto nesto govori.
2) Nikada on nece Dzeku cuvati za EPL. Namjera je da Negredo odigra ove dvije EPL sa povratnikom Aguerom.

City ce odigrati u 14 dana 4 utakmice. Po nacinu dosadasnjeg vodenja i pretrpanih termina mislim da je bar 95% da Pelegrini zeli odigrati 2 tekme sa PRVIM TIMOM a 2 sa mahom rezrevnim.
/1/ 15/01/14 FAC Manchester City - Blackburn Rovers
/2/ 18/01/14 PRL Manchester City - Cardiff City
/3/ 21/01/14 LEC West Ham United - Manchester City
/4/ 29/01/14 PRL Tottenham Hotspur - Manchester City
/5/ 03/02/14 PRL Manchester City - Chelsea
/6/ 08/02/14 PRL Norwich City - Manchester City

Ukratko. Jako vjerovatno bi "trebale" 2,4 i 5 poceti udarna ekipa / Hart; Zabaleta, Kompany, Nastasic/Demichelis, Kolarov; Silva, Fernandinho, Yaya, Nasri, Negredo i Aguero /. Posto Nasrija nece biti oko 2 mjeseca njegovu poziciju ce igrati ili Navas ili Milner.
1,3, i 6 su jako vjerovatno rezervisane za slabiju ekipu sa puno rezervnih igraca. Posebno prve dvije. Te utakmice bi trebali odigrati igraci: Pantilimon, Lescott, Richards, Clichy, Garcia, Milner i Navas ( ovaj dvojac nesto manje zbog povrede Nasrija ), Jovetic ( ako se oporavi ) i DZEKO.

Potvrdili su da Dzeko ima kao neku sitnu povredu. Mislim da bi bilo jako pametno ako bi to sanirao to do kraja. Na kraju krajeva niko ga ne moze prisiliti da igra ako osjeca povredu, sitno zatezanje a i da ne, ko to zna. Nijedan klub ne radi slikanja ako je igrac odsutan oko sedmice. Neka Negredo igra protiv Blackburna sa losijim timom i protiv Blacburnovog bunkera. A Dzeko sljedecu protiv Cardiffa sa Aguerom ( i jacim timom ) koju bi realno trebao City dobiti 2,3 + razlike ( kao vecinu dosadasnjih domacih tekmi ).

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 14 jan 2014, 10:00

Romanista10 je napisao/la:
adal je napisao/la:romanista je si ti onaj english fan sa city foruma?
Ali odgovori krtako molim te moram vecerat.
Nisam. Ne da se mi zajebavati i prevodit na ENG. Inace citam ovaj forum vec 4,5 godina. A njihov 3 godine. Ponekad i nesto "pokupim" od kojeg postera. Izgleda da su ovdje osobe kao Hurem i slicni več davno digle ruke. I 2,3 dezurnih maltretira svaku osobu koja ima drugacije misljenja. Cak pojedinim smeta i duzina posta. Eto nek je pricem gluposti. Sve sami fudbalski eksperti i forumski ratnici.
lazes i petljas, znas da jesi, RvPersie aka Romanista aka Baka Sliskovic :) dovoljno je vidjeti stil pisanja na Bluemoon-u i ovdje (Caps Lock,podvlacenje teksta,duzina postova i naravno tupljenje o jednom te istom 100 puta) da skontas da se radi o istoj osobi...jos samo da postavis koji klip Ibisevica i to je to ;)

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 14 jan 2014, 10:16

[quote="maximusdecimus"]

RvPersie da. Bluemoon samo citam. Engleski mi nije jaca strana. Osim kad upotrijebim google translate. Nego reci ti meni koje od sljedecih 6 tekmi mislis da ce Dzeko odigrati. Dali sam mozda bio u pravu. Da vidimo to tvoje znanje. Pa cemo uporediti ko je od nas dvojice bio u pravu ( za 20-30 dana ). Cemu uvrede i personalni postovi. Dali sam komu nesto uzeo mozda. Ili koga uvrjedio.Trosim svoje **** vrijeme da iznesem neke konstatacije koje se baziraju na 3 godisnjem pracenju kluba. A uz to znam i ponesto o fudbalu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 10:29

Više se ti baziraš na klanove negoli na fudbal. Podvlačenje rečenica, korištenje CAPS LOCKa kako bi dokazao nedokazivo, kako bi po 100. put ponovio jednu te istu stvar. Opusti se, čovječe! Tačno pereš na ruke. Savjetujem ti da pišeš blogove o Džeki; vjerujem da bi to bilo x puta korisnije od ovoga. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 14 jan 2014, 10:38

Monolog je napisao/la:Više se ti baziraš na klanove negoli na fudbal. Podvlačenje rečenica, korištenje CAPS LOCKa kako bi dokazao nedokazivo, kako bi po 100. put ponovio jednu te istu stvar. Opusti se, čovječe! Tačno pereš na ruke. Savjetujem ti da pišeš blogove o Džeki; vjerujem da bi to bilo x puta korisnije od ovoga. :D
Vjeruj da inace ne volim pisanje ili blogove. Citao sam jako dugo forume a nisam nikada pisao. Nekako me u zadnje vrijeme uhvatilo i pitanje dali ce to dugo trajati. Cisto sumnjam :). Niti imam Dzekine postere ili slicno daleko bilo. Nego jednostavno u detalje pratim vec tri godine SVE o ovom timu. Isto tako jako detaljno pratim cijelu Englesku ligu. Bukvalno sve da sada ne nabrajam. I jednostavno zelim isto sto zeli ( ili je bar zeljela ) velika vecina ljudi na ovom forumu. Od kada ga citam a to je jako dugo. Da predje u neki drugi vrhunski klub ili da se izbori u sadasnjem samo to. Isto tako bavio sam se neko vrijeme aktivno sportom na jednom solidnom nivou. I imam neko osnovno znanje. Doduse ne fudbalom ali slican timski sport.
Sto se tice CAPS LOCKA to koristim u svim temama: Susic, Hajrovic, Pjanic, Dres Repke itd. Ne samo ovoj.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 14 jan 2014, 11:26

Monolog je napisao/la:Više se ti baziraš na klanove negoli na fudbal. Podvlačenje rečenica, korištenje CAPS LOCKa kako bi dokazao nedokazivo, kako bi po 100. put ponovio jednu te istu stvar. Opusti se, čovječe! Tačno pereš na ruke. Savjetujem ti da pišeš blogove o Džeki; vjerujem da bi to bilo x puta korisnije od ovoga. :D
Vjeruj da inace ne volim pisanje ili blogove. Citao sam jako dugo forume a nisam nikada pisao. Nekako me u zadnje vrijeme uhvatilo i pitanje dali ce to dugo trajati. Cisto sumnjam :). Niti imam Dzekine postere ili slicno daleko bilo. Nego jednostavno u detalje pratim vec tri godine SVE o ovom timu. Isto tako jako detaljno pratim cijelu Englesku ligu. Bukvalno sve da sada ne nabrajam. I jednostavno zelim isto sto zeli ( ili je bar zeljela ) velika vecina ljudi na ovom forumu. Od kada ga citam a to je jako dugo. Da predje u neki drugi vrhunski klub ili da se izbori u sadasnjem samo to. Isto tako bavio sam se neko vrijeme aktivno sportom na jednom solidnom nivou. I imam neko osnovno znanje. Doduse ne fudbalom ali slican timski sport.
Sto se tice CAPS LOCKA to koristim u svim temama: Susic, Hajrovic, Pjanic, Dres Repke itd. Ne samo ovoj.
i na Bluemoon-u :mrgreen:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 14 jan 2014, 19:32

Opra frajer u tri vode.

Mislim da je do sada napisao bar 27 puta da će Džeko na klupu kad se vrati Aguero.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 14 jan 2014, 20:01

ceze je napisao/la:
Mislim da je do sada napisao bar 27 puta da će Džeko na klupu kad se vrati Aguero.
Sta ima CEZE. Evo Guidetti potpisao za Stoke do kraja sezone. Los znak, prema mojim ocekivanjima. Inace pretjerao sam sa kolicinom postova to stoji. Glavni razlog je. Jer se nadam da ce preci u Januaru. Ako ne predje onda nam stvarno samo ostane da gledamo i "cudimo" se. Od Februara pa do ljeta mozemo pjevati borbene.

Evo mnogi mediji objavljuju da je City spreman pustiti Jovetica ali za Pogbu. OPA !!!!!! Juventusu ( Interu, Fiorentini ) je jako interesantan Jovetic. Cak i sa svim njegovim "povredama". PSG se je ukljucio u borbu za odlicnog Pogbu.
Zadnja izmjena: Romanista10, dana/u 14 jan 2014, 20:04, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jan 2014, 20:02

Pellegrini rekao da je Dzeko izasao iz igre protiv Newcastlea zbog povrede lista. Sto se tice Aguera, oporavio se, i bice u sastavu sutra za Blackburn.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 14 jan 2014, 20:07

Pjesma za druga @Romanistu10
[youtube][/youtube]
Postovi mu cesto imaju smisla, i covjek shvati sta hoce da kaze, ali brate odvadi malo...
Bombardujes nas esejima svaku stranicu, ne moze covjek pohvatati sve. :mrgreen:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 14 jan 2014, 20:12

Goalgetter je napisao/la:Pellegrini rekao da je Dzeko izasao iz igre protiv Newcastlea zbog povrede lista. Sto se tice Aguera, oporavio se, i bice u sastavu sutra za Blackburn.
Prema ocekivanjima. Dali mislis da ce chileanac krenuti protiv Blackburna sa Aguerom I Negredom ili samo Negredom. Ako Dzeko odluci da "sanira" do kraja ozljedu jos par dana. Izvukao ga jeste zbog lista u 51 min. Isto tako bi ga izvukao vjerovatno u 60-65 min, zar ne ??

Necu vise BadrHari obecavam. Nije ni meni interesantno ponavljati se vise. VIdjeti cemo ko je bio u pravu. Nego reci mi ako znas. Dali je Badr Hari prestao da se bori, ko sto se je govorilo ili je jos aktivan ??

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jan 2014, 20:24

Goalgetter je napisao/la:Pellegrini rekao da je Dzeko izasao iz igre protiv Newcastlea zbog povrede lista. Sto se tice Aguera, oporavio se, i bice u sastavu sutra za Blackburn.
Prema ocekivanjima. Dali mislis da ce chileanac krenuti protiv Blackburna sa Aguerom I Negredom ili samo Negredom. Ako Dzeko odluci da "sanira" do kraja ozljedu jos par dana. Izvukao ga jeste zbog lista u 51 min. Isto tako bi ga izvukao vjerovatno u 60-65 min, zar ne ??
Mislim da ce Edin poceti ovu protiv Blackburna, sa Negredom u napadu, jer im trebaju golovi. A sto se tice utakmice protiv Cardiffa za vikend, sve je otvoreno. Kun ce biti spreman za prvu postavu, a Dzeko i Negredo koji su sve utakmice dosad od pocetka igrali, zauzet ce mjesto pored njega u napadu. Sad hoce li staviti Negreda, i Dzeku odmarati, ili ce Dzeku staviti, a Negreda odmarati. Mada i postavlja se pitanje, ko je sada prvi napadac pored Aguera, jer je i Edina fino krenulo, tesko da mogu zamisliti da je izgurao Negreda, jer je i on briljirao zasada, stoga prognoziram da ce i dalje prvi pik biti Negredo i Aguero za Pellegrinija. Mada, nisam vidovit, ovo je samo neka moja procjena, vrijeme ce pokazati. Tesko je kod Dzeke, kao i Pellegrinija, prognozirati sta ce biti 2-3 tekme unaprijed.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 14 jan 2014, 20:38

Je* i ga, ko mu je kriv sto je presao u City. To je takav klub, gdje se dovodi citava kolonija kvalitetnih igraca i naravno da ce uvijek neko izvisiti. Jedna losa utakmica i nema te. Pogotovo ako ti je konkurent za prvu postavu jedan Negredo koji igra vrlo dobro ove sezone.

Ja Pellea, po dosad vidjenom, smatram izrazito fer osobom koja na teren izvodi ono najbolje tako da ce i Dzeko, sudeci po svojoj formi, dobijati svoje prilike. Mozda nece pocinjati svaku ( sto je i realno ocekivati ), ali svakako da ce imati pristojnu minutazu.
Mislim da ce se vratiti svojoj staroj taktici, onda kada je jednu pocinjao Negredo, a drugu Dzeko. Sada sve zavisi od njih samih.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 14 jan 2014, 21:26

Vjerovatno je OVO bio plan. E sada koliko ce Dzeki povreda koristiti/nastetiti. Jer ako ne bude igrao protiv Blackburna kao sto je bio plan. Imati ce vecu sansu da zaigra protiv Cardiff Citya ( umor Negreda ). Takode povreda Nasrija je zakomplikovala stvari. Jer ce Milner i Navas morati odigrati skoro sve utakmice. Cak i Silva ima neku sitnu povredu.

/1/ 15/01/14 FAC Manchester City - Blackburn Rovers ( Dzeko i Negredo/Aguero po 45 min )
/2/ 18/01/14 PRL Manchester City - Cardiff City ( Aguero i Negredo )
/3/ 21/01/14 LEC West Ham United - Manchester City ( Dzeko )
/4/ 29/01/14 PRL Tottenham Hotspur - Manchester City ( Aguero i Negredo )
/5/ 03/02/14 PRL Manchester City - Chelsea ( Aguero i Negredo. Mozda cak samo jedan od njih dvojice. Kao priprema za Barcelonu, gdje mislim da ce odigrati 4/5/1, u gostima ce sigurno )
/6/ 08/02/14 PRL Norwich City - Manchester City ( Dzeko + Aguero/Negredo )

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 14 jan 2014, 23:02

U smislu ekipe City je u drugoj dimenziji. Njihova se situacija ne može uspoređivati ni sa jednom drugom ekipom. Neki se ljudi ne slažu, a neki menadžeri ne žele reći, ali ja kažem šta mislim. City je drugačiji. Ne radi se o kvaliteti igrača jer i drugi imaju kvalitetu. Ali City ima savršen tajming. Oni nemaju mladih ili starih igrača. Jedini mlađi igrač im je Matija Nastasić, a on igra ponekad. Svi su igrači između 25 i 29 godina starosti u najboljim su fazama karijere. Količina igrača koje imaju na istoj razini je nevjerovatna, a fizički su se sjajno prilagodili Premierligi. Imaju i četiri napadača koji su svi vrhunske klase i na terenu jedan uvijek postiže pogodak.
Lijepo je to Mourinho rekao.

twostepsfromhell
Kontakt:

Post Postao/la twostepsfromhell » 15 jan 2014, 00:57

vedator je napisao/la:
U smislu ekipe City je u drugoj dimenziji. Njihova se situacija ne može uspoređivati ni sa jednom drugom ekipom. Neki se ljudi ne slažu, a neki menadžeri ne žele reći, ali ja kažem šta mislim. City je drugačiji. Ne radi se o kvaliteti igrača jer i drugi imaju kvalitetu. Ali City ima savršen tajming. Oni nemaju mladih ili starih igrača. Jedini mlađi igrač im je Matija Nastasić, a on igra ponekad. Svi su igrači između 25 i 29 godina starosti u najboljim su fazama karijere. Količina igrača koje imaju na istoj razini je nevjerovatna, a fizički su se sjajno prilagodili Premierligi. Imaju i četiri napadača koji su svi vrhunske klase i na terenu jedan uvijek postiže pogodak.
Lijepo je to Mourinho rekao.
da da :D

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 15 jan 2014, 08:22

Romanista uzmi u obzir da se Aguero tek oporavio i da ga nece forsirat odmah na pocetku i ako Dzeko i ne bude startao utakmice koje si napisao da nece, uci ce vjerojatno umjesto Aguera u 2 poluvremenu kao prva izmjena.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 15 jan 2014, 14:37

robijas_Ri je napisao/la:Romanista uzmi u obzir da se Aguero tek oporavio i da ga nece forsirat odmah na pocetku i ako Dzeko i ne bude startao utakmice koje si napisao da nece, uci ce vjerojatno umjesto Aguera u 2 poluvremenu kao prva izmjena.
Kao sto sam rekao. Dzeko je bio zamijenjen u 51 min tekme. Da bi bio spreman da starta protiv Blackburna i West Hama kupove. To je JEDINI nacin da Negredo i Aguero ostanu potpuno spremni za tri ligaske Cardiff City i Tottenham i Chelsea. Dzeko je izavaden da ne "trosi" Negreda protiv drugoligasa Blackburna( glavni razlog ). I da Negredo popravi svoj OCAJAN skor u gostujucim utakmicama ( sto mu je jedva uspjelo u 90+ min u 8 pokusaju ). Aguero ce dobiti danas minimalno 20,30 min a onda Cardiff City, Tottenham i Chelsea starta od pocetka. Dzeko da nije zamjenjen i da je zabio jos koji protiv Newcastlea vec bi dihao Negredu za vratom. A ovako trener je ubio 2 muhe u jedan mah. U ovih dosadasnjih 20 tekmi Navasi i Milner su bili prve zamjene a Dzekson je ulazio zadnjih 10 tak minute. Da upravu si sada ce ulaziti zadnjih 30 min ali ne kao nagrada za odlicne partije. Nego zato jer ce se Navas i Milner puno vise trositi od pocetka zbog odsustva Nasrija.
Dzeko da je pametan trebao bi izjaviti da ga malo zateze. Presjediti ovu kup utakmicu ( nece igrati SIlva, Kolarov, Aguero, Yaya, Nasri ) i onda za tri dana poceti u udarnom timu protiv Cardiff Citya. Ako moze Jovetic pola godine izigravat budalu. Da na kraju vise ni trener ni doktori neznaju sta mu je. E moze vala i Dzeko 3,4 dana zbog sitne povrede. Niko mu nebi mogao nista zamjeriti. Ali nazalost posto je on nezapamceno posten igrac vjerovatno pocinje danas. I sam sebe ce ukopati sa tim. Svoje sanse da se probije u prvi tim.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.