Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Ne zaboravi na paradajz
- JarnoTrulli
U pravu si, da ima vise Srba, a sa sveistim paradajzom - bili bi gori od Bosne. 

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- JarnoTrulli
Evo jos taze (prije pola sata) kontradiktornih informacija i razlicitih iskustava za NRW.

Najpametnije vam je da ostanete u Njem. Za svaki slučaj.
I mi ovdje, dušu da odmorimo ovo ljeto.
Pare i kese sa robom šaljite Semi Toursom. Preuzimam na Šešlijama i Lončarima.
I mi ovdje, dušu da odmorimo ovo ljeto.
Pare i kese sa robom šaljite Semi Toursom. Preuzimam na Šešlijama i Lončarima.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
- JarnoTrulli
Za tranzit kroz Hrv iz Njem prema BiH ti ne treba nista.napapijri1987 je napisao/la: ↑19 jun 2020, 07:15Zna li neko kakva je situacija sto se croasana tice.
Rekose mi da se mora neki online obrazac ispunit za ulazak u drzavu.
Vazi li to i za nas koji smo samo u tranzitu ili je to za one koji planiraju boravit u Hr.
Za tranzit kroz Hrv iz BiH prema Njem ti treba dozvola za tranzit, koju trazis na mail: [email protected], a odgovor dobijes kroz 24h.
Za boravak (poslovni ili turisticki) u Hrv moras ispuniti obrazac na stranici: www.entercroatia.mup.hr, pa na mail dobijes popunjeno i to isprintas i das uz pasos na granici. Nije obavezno da ga popunis online, ali te onda izdvoje na granici i moras rucno popunjavati, pa ti procedura uzme pola sata-sat vremena.
Zadnja izmjena: JarnoTrulli, dana/u 19 jun 2020, 15:28, ukupno mijenjano 4 puta.
Di si Epi, pozz za tebe i fufnu iz lijepe nam nase

Dobra ova apdejtovana app, ako treba sta poslat za uplatu semestra ili kakvu papirologiju samo reci

27.10.2020
Najjaci su ovi sto pisu, nama na granici nisu nista rekli tako da nema karantina.
Mozda ja ipak i dodjem 
Ali ako ce ukinuti karantenu do 15tog 7. isao bi one tamo sedmice. Da ovamo se vratim oko 18tog.
Imal nade za takvo sto, jucer kaunas spomenuo je nesto .

Ali ako ce ukinuti karantenu do 15tog 7. isao bi one tamo sedmice. Da ovamo se vratim oko 18tog.
Imal nade za takvo sto, jucer kaunas spomenuo je nesto .
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Ovi iz Gesundheitsamta za Landkreis Reutlingen pišu kao botovi - bez konkretnog odgovora pošalju link za RKI, a zanimale su me one iznimke u slučaju da se ne zadržim duže od 48 sati u BiH i odradim test na COVID-19 da li onda moram u karantin pri povratku u DE
100% sportski i krajnje opušten potpis
- JarnoTrulli
Sto se tice RKI linka, posebno sada obratiti paznju na jedan dio, tacnije na jednu rijec - kann. Znaci, moze, ne mora.RiNo je napisao/la: ↑19 jun 2020, 13:54Ovi iz Gesundheitsamta za Landkreis Reutlingen pišu kao botovi - bez konkretnog odgovora pošalju link za RKI, a zanimale su me one iznimke u slučaju da se ne zadržim duže od 48 sati u BiH i odradim test na COVID-19 da li onda moram u karantin pri povratku u DE

Opet su ostavili da pokrajinske drzave imaju zadnju rijec i odlucuju, a RKI ce samo davati preporuku i sumirati info o rizicnim zemljama.
Po mom tumacenju, a zadao sam se danas bas 3-4h, u NRW nema karantina ni za koga, sve dok pokrajinska vlada (ponovno) ne donese odluku o istom.
Prethodna odluka vlade po kojoj se moralo u karantin je ponistena 08.06.2020. presudom Ustavnog suda i tako stoji na zvanicnoj stranici vlade NRW.
GA svakako ne odlucuje o karantinu, a na stranici policije stoji odluka koju je ponistio Ustavni sud.
Nisam pravnik, ali po meni je situacija jasna - bez nove odluke, ja ne idem u karantin.

Znaci da idem u petak sljedeci u bosnu, joj al me saltate 
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- JarnoTrulli
Imas sve informacije, samo sebi protumaci kako ti odgovara. Nemoj samo da janje trpi i preraste u kurban.

JarnoTrulli je napisao/la: ↑19 jun 2020, 14:58Imas sve informacije, samo sebi protumaci kako ti odgovara. Nemoj samo da janje trpi i preraste u kurban.![]()

Sve su prilike da cu ici, ne mogu vise, trebam odmor stvarno. 10 mjeseci nisam kuci bio, ono malo cure sto imam ce me ostaviti

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- kraljttbvb
- Kontakt:
Nije ni vama lako 

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Gde lako matori
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ja idem u nedjelju autom nazad za Minhen, vidjet ćemo, vratilo se par mojih tokom prošlih 10 dana i počeli raditi, nisu se nikome javljali. Ja se dvoumim još uvijek, ali su sve prilike da ću bar onaj test uraditi tamo kad odem, sikirli sam i baksuz inače. 

Evo npr. meni je odobrena radna dozvola za DHL, u Minhenu kao student. Ovi koji su nam završavali to, kažu da poslije 15.7 sigurno ćemo moći ići gore raditi bez bilo kakvog karantina i tih stvari...
Tako blizu, a tako daleko.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Valjda janje ima i u NjemackoMJarnoTrulli je napisao/la: ↑19 jun 2020, 14:58Imas sve informacije, samo sebi protumaci kako ti odgovara. Nemoj samo da janje trpi i preraste u kurban.![]()

Ili ipak nema nigdje meraka i zelenila ko u Bosni

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ma valjda nama merak dole, jer smo svi dole na okupu. A vjeruj da mi je ova moja ovdje razmisljao bi da odem gdje na odmor u eu. Spanija, holandija, francuska... ovako jbga malo mi je specificna situacija, a sto se bosne tice mogao bi vise nikad da ne odem, yebe mi se samo da nemam roditelje dole.
@sheyi haj pa javi kako si prosao
Jos u mene jucer rodjak krenuo mami u posjetu, nemam pojma kako. Al ide turisticki, nema ovdje vize i prebivaliste, sad kako ce proci bas me interesuje.
@sheyi haj pa javi kako si prosao

Jos u mene jucer rodjak krenuo mami u posjetu, nemam pojma kako. Al ide turisticki, nema ovdje vize i prebivaliste, sad kako ce proci bas me interesuje.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- JarnoTrulli
Ima janje u Njemackoj, ali samo kao kucni ljubimac.
Janjad kod Turaka su gora nego nase ovce, a domaci mesari preferiraju gice.
Znas onu pricu kad je nas Bosnjo uzeo ovdje janje u shopu, zaklali ga u kadi, okrenuli u dvoristu, zavrsili ga za dan... kad nakon 3 mjeseca dosli na vrata da vide kako se ljubimac privikao na kucne uslove.

Janjad kod Turaka su gora nego nase ovce, a domaci mesari preferiraju gice.

Znas onu pricu kad je nas Bosnjo uzeo ovdje janje u shopu, zaklali ga u kadi, okrenuli u dvoristu, zavrsili ga za dan... kad nakon 3 mjeseca dosli na vrata da vide kako se ljubimac privikao na kucne uslove.