Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

savatihotece
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la savatihotece » 16 avg 2012, 15:31

zizu1991 je napisao/la:
likma23 je napisao/la:Evo nekih komentara navijaca Netsa za sinosnju utakmcicu( kopirano sa klix-a) :D :

- If he’s having a bad night like this he’ll unlikely see the floor unless his defense is really good.
- Not good. Let’s hope that when he transitions to the NBA he can actually put the ball in the basket in an efficient manner.
- 8/26 is just awful. His other recent international numbers have been pretty awful too. Hopefully, just a case of a bad shooting stretch.
- He's not going to get many shot attempts here
Vidim, uglavnom, dosta pohvalno pišu o njemu :lol:
Pa dobro, navijači su Netsa su nezadovoljni njegovim šutom. Njegov procenat šuta smatraju strašnim i kažu da ga nisu doveli da bi tamo samo trošio lopte (grubi prijevod).
Ali ja sam već napisao da u ovakvoj postavi Bosne Mirza ne može dati svoj max. Mislim da će eksplodirati u NBA.
Oni što sada pišu kako Latvija nije banana reprezentacija, su nas neki dan dizali u nebesa. A da nisu banana reprezentacija, u neku ruku jeste tačna, jer po večerašnjoj utakmici mi smo sa njima po kvaliteti u gram. I ne znam ko se to silio po ovom forumu, osim onih koji sada brane našu sinošnju katastrofalno lošu igru.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 avg 2012, 15:34

@savatihotece, jesi to ocekivao NBA kosarku sinoc u Skenderiji, ili?
Pojasni nam kako smo to uzasni bili sinoc isto kao da smo igrali protiv Albanije ili neke slicne reprezentacije. Momci su odigrali losije, prva utakmica, puna dvorana, veliki pritisak, otvorenje kvalifikacija, Djedovica i Teletovica nije islo u velikom dijelu utakmice, i opet smo iscupali na kraju.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 avg 2012, 15:37

Livnjak je napisao/la:
lumani je napisao/la:Sinanovica je izveo iz igre,nakon sto je se spetljao 2 napada..2 puta su ga pokusali uposliti ,nije uhvatio loptu i jednom je se okrenuo i bacio loptu protivniku u ruke..Posto niko nije bio raspolozen u tom djelu igre sem kikanovica,to je bio razlog!
kako ce uhvatiti, kad su oba dodavanja bila prekratka, odnosno niska, nije bilo teoretske mogucnosti da dodje do te 2 lopte, tu se nesmi njemu pripisati ni 1% greske!

Sinanovic je nam mnogo potreban, ovo mu nije bila najbolja utakmica, ali on moze reprezentacija puno toga dati!
Nesmimo zaboraviti da mu je to bio debi u reprezentaciji, prvi put u zivotu se prezentirao BIH publici, cijela BIH je mogla gledati na TVu, pa sigurno je se tio dokazati, i imao tremu, ali sve ce to doci na svoje!

Nisam ni mislio nista lose za Sinanovica,nego je izveden posle greske. Siguran sam da ce biti od koristi,ali sve zavisi kako protivnik igra.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 avg 2012, 15:45

Ma dobar je Mirza s procentom :mrgreen:, juce onaj Albanac imao 0/17 iz igre. :lol: :lol:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 avg 2012, 15:54

retro je napisao/la:Ma dobar je Mirza s procentom :mrgreen:, juce onaj Albanac imao 0/17 iz igre. :lol: :lol:

heheh.. :lol: Mirzin procenat bih bio tragican ,da na kraju nije nista pogodio.Ko prati NBA zna o cemu pricam :!:
Par lopti je preforsirao,2,3 faula nisu svirali ...

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 16 avg 2012, 15:55

Mirza odigra u Caji Laboral 10-15 utakmica, a u 3-4 bude igrac utakmice...
Nekada upise 8-9 poena,nekada 25-26....Mirza je nama opet velika prevaga...

Ja samo ocekujem od Djedovica,i Kikana da se prikljuce Zacku barem dvocifren broj poena,po utakmici...

A od ostalih sa klupe,ili kao Mašić npr. ,neka pogode 1-2 trice,ubace neki zicer i pobjeda ce biti vise nego lagana.

Holandija,gledao sam sinoc statistiku je imala dobar procenat šuta protiv Rumuna. Imaju dobrog centra,on je dao preko 20 poena...

I ako ne bude prenosa iz holandije....pojest cu se ziv!
Kindže, kindže...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 avg 2012, 15:58

Adibhf88 je napisao/la:Mirza odigra u Caji Laboral 10-15 utakmica, a u 3-4 bude igrac utakmice...

Ja samo ocekujem od Djedovica,i Kikana da se prikljuce Zacku barem dvocifren broj poena,po utakmici...

A od ostalih sa klupe,ili kao Mašić npr. ,neka pogode 1-2 trice,ubace neki zicer i pobjeda ce biti vise nego lagana.

Holandija,gledao sam sinoc statistiku je imala dobar procenat šuta protiv Rumuna. Imaju dobrog centra,on je dao preko 20 poena...

Ne brini,pisat cu ja iz dvorane!!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 16 avg 2012, 15:59

Ma ja mislim da će bit prenos, ako ništa mora biti onaj textualni na fibaeurope.com
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 avg 2012, 15:59

Čuj šta napisa kaže puna dvorana treba momke razumjeti što su odigrali lošije.
A da se igralo pred 200 ljudi rekli bi nije bilo podrške navijača sa njima bi se odigralo puno bolje.
Izgleda uvjek navijači krivi,došli il ne došli.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 16 avg 2012, 16:01

lumani je napisao/la:
Adibhf88 je napisao/la:Mirza odigra u Caji Laboral 10-15 utakmica, a u 3-4 bude igrac utakmice...

Sto ce nam to pomoc care moj XD i ja cu se pojest samo da bude neki stream i nesto ne mogu sjedit na rezultatima i cekat da se rezultat promjeni pojede mi zivce a ne mogu odustat nikako da ne pratim XD

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 avg 2012, 16:02

LBJ MVP je napisao/la:Čuj šta napisa kaže puna dvorana treba momke razumjeti što su odigrali lošije.
A da se igralo pred 200 ljudi rekli bi nije bilo podrške navijača sa njima bi se odigralo puno bolje.
Puna dvorana uvijek stvori pritisak u prvoj utakmici. Ti ako to ne razumijes sta cu ti ja.

Ostalo je samo ime.....

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 avg 2012, 16:05

neno#4 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Čuj šta napisa kaže puna dvorana treba momke razumjeti što su odigrali lošije.
Puna dvorana uvijek stvori pritisak u prvoj utakmici. Ti ako to ne razumijes sta cu ti ja.
Možda da su pripremne utakmice bile otvorenog tipa možda bi igrači naučili igrati pod podrškom navijača na vrijeme.

Ali eto,trebao si na vrijeme obavjestiti sve one koji su sinoć krenuli ka dvorani da navijaju da će biti samo teret i otežavajuća okolnost našim momcima.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 avg 2012, 16:07

grgr je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Sto ce nam to pomoc care moj XD i ja cu se pojest samo da bude neki stream i nesto ne mogu sjedit na rezultatima i cekat da se rezultat promjeni pojede mi zivce a ne mogu odustat nikako da ne pratim XD
Razumijem te,nije ni meni bolje!Ja sam prestao ici na tekme,zbog zivaca..

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 16 avg 2012, 16:18

Sinanovicu ne treba brojati skokove ionako ne skače lik 8-)
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

Rios

Post Postao/la Rios » 16 avg 2012, 16:28

Kad cemo moci racunati na ovog Savovica? Tek za EP vjerovatno jelde..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 avg 2012, 16:31

LBJ MVP je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Možda da su pripremne utakmice bile otvorenog tipa možda bi igrači naučili igrati pod podrškom navijača na vrijeme.

Ali eto,trebao si na vrijeme obavjestiti sve one koji su sinoć krenuli ka dvorani da navijaju da će biti samo teret i otežavajuća okolnost našim momcima.
Mozda da ti odrastes pa napises neki smisljeni komentar? Mozda, mozda....
Sta ja imam da obavjestavam ikoga, kad sam sinoc bio obicni navijac kao i ostali :roll: :roll:
A samo ti trci i gledaj sta sam ja napisao da kontra napises. Samo.

Ostalo je samo ime.....

Gadafi
Kontakt:

Post Postao/la Gadafi » 16 avg 2012, 16:41

savatihotece je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Jao,jao pojedinci pricaju da mi nemamo akcija! :o Jao,jao,idite gledati badminton,to je sport za vas!Usput,ako neko nije primijetio silne kretnje i blokove,onda nema svrhe ni detaljno ih opisivati...
Jesil ti gledo fudbal il košarku. Ne kontam o kojoj utakmici pišeš. O kojim to silnim kretnjama i blokovima pričaš. Pogledaj snimak.
Jedini koji je pokušao blokove radit bio smotani Sinanović, ali nije ništa odradio u onih 3-4 minute što je igrao.
Sve ostalo je bilo zalijetanje pod koš ili šutevi za dva bez bloka. Nijedan blok za trojku nismo napravili.
taj smotani Sinanovic je za 6 min provedenih na parketu odradio sasvim korektno..tako da nemoj covjeka blatit jer ocigledno da nisi cak ni gledao tekmu

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 16 avg 2012, 17:18

Da i ja nešto napišem nakon što sam dva infarkta preživio :D .

Kao prvo potrebna je kritika na račun igre i ja sam apsolutno za to, ali priče kako ne možemo poderati Latviju i kako su svi loši počevši od Mirze, preko Ace do svih ostalih je bezveze.

Najveći problem je prije svega kratak roster, pa stoga ćemo moći očekivati možda i još lošije partije, jer 7 igrača ne može izgurati utakmice svaka 3 dana. Nažalost ova trojica koja fale su trebala biti upravo ta prevaga s klupe, pa i njihovi poeni jučer (posebno Gordića) su puno falili.

Zatim, napadačka igra po meni i nije bila toliko slaba (87 poena složit ćete se nije malo). Mi smo ekipa koja završava brzo napade u ovom sistemu, tako da puno i šutamo, te možemo dozvoliti sebi lošiji procenat šuta, a da opet idemo 80 plus. Jednom u 10 godina se dešava da jedna ozbiljna ekipa promaši toliko puno zicera. Jedina stvar koja mi smeta u napadu je da sam sinoć vidio samo jednu akciju za Teleta na trojci, kada je čini mi se istrčao iz bloka i pogodio pred kraj utakmice. Za igrača koji je od prije dvije godine počeo ozbiljnije tek da igra ledjima prema košu je po meni previče spuštanja na post. Ne znam zašto se barem ne odigra jednom centralni pick, što je on u Caji igrao s Prigionijem konstantno. S druge strane, Tele nije igrač koji će imati 12-15 poena po utakmici i imati neki prihvatljivi prosjek. On je ili man of the match ili flop of the match, upravo zbogtoga što troši puno lopti i to je znao raditi i u Caji (doduše ne onoliko kao sinoć).

Odbrana. Tu sam primjetio nekoliko stvari, ali sam se previše nervirao da bih bolje upratio. Na početku su nas ubili blokovima i pick igrom, tako da im je onaj play došao do nekoliko laganih šuteva i održavao ih je, plus asisti za unutrašnje igrače iz picka, ili povratnim pasovima na trojku. Tu sam najviše popizdio na Kikana, ali nisam znao da je imao temperaturu, tako da mu se ovim putem izvinjavam :D . Kasnije je malo Sinanović zatvorio reket, izbalansirao skok i podijelio jednu blokadu i u tom periodu donio malo živosti u odbrani (u napadu gotovo neupotrebljiv, osim onog jednog skoka). I onda kad smo stali u zonu pomračenje. Ljudi su stajali sami po 2-3 sekunde u nekim momentima. Onda na kraju nakon što je Bertans pogodio par ludih šuteva Tele izlazi na njega, ovaj promaši a ljudi preko Kikana skaču nije malo.

Sve u svemu nisam toliko nezadovoljan iz prostog razloga što sam vidio kako je igrala ova repka u pripremnom preiodu, zatim činjenica da su se vratili i pobijedili u neizvjesnoj završnici, što je za jednu mladu ekipu bolje za samopouzdanje nego pobjeda od 20 razlike i treći razlog jevećpomenuti roster.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 16 avg 2012, 17:50

reptil, uploadaj prvo poluvrijeme pa postavi link
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 avg 2012, 18:06

kokuz je napisao/la:Ma ja mislim da će bit prenos, ako ništa mora biti onaj textualni na fibaeurope.com
(Y) :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.