Da i ja nešto napišem nakon što sam dva infarkta preživio

.
Kao prvo potrebna je kritika na račun igre i ja sam apsolutno za to, ali priče kako ne možemo poderati Latviju i kako su svi loši počevši od Mirze, preko Ace do svih ostalih je bezveze.
Najveći problem je prije svega kratak roster, pa stoga ćemo moći očekivati možda i još lošije partije, jer 7 igrača ne može izgurati utakmice svaka 3 dana. Nažalost ova trojica koja fale su trebala biti upravo ta prevaga s klupe, pa i njihovi poeni jučer (posebno Gordića) su puno falili.
Zatim, napadačka igra po meni i nije bila toliko slaba (87 poena složit ćete se nije malo). Mi smo ekipa koja završava brzo napade u ovom sistemu, tako da puno i šutamo, te možemo dozvoliti sebi lošiji procenat šuta, a da opet idemo 80 plus. Jednom u 10 godina se dešava da jedna ozbiljna ekipa promaši toliko puno zicera. Jedina stvar koja mi smeta u napadu je da sam sinoć vidio samo jednu akciju za Teleta na trojci, kada je čini mi se istrčao iz bloka i pogodio pred kraj utakmice. Za igrača koji je od prije dvije godine počeo ozbiljnije tek da igra ledjima prema košu je po meni previče spuštanja na post. Ne znam zašto se barem ne odigra jednom centralni pick, što je on u Caji igrao s Prigionijem konstantno. S druge strane, Tele nije igrač koji će imati 12-15 poena po utakmici i imati neki prihvatljivi prosjek. On je ili man of the match ili flop of the match, upravo zbogtoga što troši puno lopti i to je znao raditi i u Caji (doduše ne onoliko kao sinoć).
Odbrana. Tu sam primjetio nekoliko stvari, ali sam se previše nervirao da bih bolje upratio. Na početku su nas ubili blokovima i pick igrom, tako da im je onaj play došao do nekoliko laganih šuteva i održavao ih je, plus asisti za unutrašnje igrače iz picka, ili povratnim pasovima na trojku. Tu sam najviše popizdio na Kikana, ali nisam znao da je imao temperaturu, tako da mu se ovim putem izvinjavam

. Kasnije je malo Sinanović zatvorio reket, izbalansirao skok i podijelio jednu blokadu i u tom periodu donio malo živosti u odbrani (u napadu gotovo neupotrebljiv, osim onog jednog skoka). I onda kad smo stali u zonu pomračenje. Ljudi su stajali sami po 2-3 sekunde u nekim momentima. Onda na kraju nakon što je Bertans pogodio par ludih šuteva Tele izlazi na njega, ovaj promaši a ljudi preko Kikana skaču nije malo.
Sve u svemu nisam toliko nezadovoljan iz prostog razloga što sam vidio kako je igrala ova repka u pripremnom preiodu, zatim činjenica da su se vratili i pobijedili u neizvjesnoj završnici, što je za jednu mladu ekipu bolje za samopouzdanje nego pobjeda od 20 razlike i treći razlog jevećpomenuti roster.