Champions League 2014/15

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Evrope?

Barcelona
76
45%
Juventus
92
55%

Ukupno glasova: 168

effe_sa
Kontakt:

Re: Champions League 2014/15

Post Postao/la effe_sa » 06 maj 2015, 00:28

Juve taktički dobar, u prvih pola sata su zatvorili sve prilaze svom golu, dobro sve pokrili, bili opasni iz kontri i mogli zabiti i više od jednog gola u tom periodu. Onda taj gol Reala, malo odbrana zaspala, ali protiv Reala je bez malo sreće teško baš sve sačuvat. Taj gol je bio i rezultat dobre akcije Reala.
Juventus trkački bio dobar, svi su se borili i generalno dobro izdanje cijele ekipe.
U revanšu je sve otvoreno...Juve je kompaktan da odbrani ovaj rezultat, a Real ima naprijed dovoljno potencijala da zabije i više golova. Juventus će vjerovatno prijetiti kontrama, tako da je baš sve otvoreno... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2015, 00:29

IlFantasista je napisao/la:Juventus se sigurno neće braniti i zatvoriti
Neće imati izbora.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 06 maj 2015, 00:37

DANTES je napisao/la:
najpametnije je na kontre i polukontre, da hvata real među linijama kretanja
Pa na nešto takvo sam i mislio, slično kao u Dortmundu, doduše tad je Tevez brzo postigao gol, pa je utakmica bila praktično i završena. Mislio sam na to da neće biti onaj mrtvi katanačo kao što to rade Mourinho i Simeone...
Virtu4l je napisao/la:
IlFantasista je napisao/la:Juventus se sigurno neće braniti i zatvoriti
Neće imati izbora.
Pogledaj nakon čega je došao drugi gol pa me ponovo citirij.

Real nema adute da napadne svim silama Juventus i to zato što ne igra Modrić. Real ako hoće da napadne onda u veznom redu ne smije imati defanzivca, a takva postava protiv Teveza, Vidala i Pogbe je samoubistvo...
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 06 maj 2015, 00:48

Daj ba jarane sad Juveov vezni red ispada neki bauk za Real. Predstavi Pogbu, Vidala i Pirla ko Xavija, Iniestu i Busquetsa u primeu :crazy: Jesu oni odlicni igraci, to ja ne sporim, i Juve je veceras energijom i zeljom ubio Real u pojam al necemo sad pretjerivat s tim veznim redom i "samoubistvnom". Cisto sumnjam da ce Juve moc ovako pritisnut Reala na Bernabeu (to je ovom Realu u drugom Perezovom mandatu mogla samo Barca na vrhuncu napravit) i da im nece dat da pridju golu. Sigurno je da ce Real imati bar 3-4 dosta dobre sanse u revansu i ako bi slucajno Real postigao rano prvi go, Juve bi morao napast a napasti Real nije pametno ni ofanzivnom jacim ekipama od Juventusa. U slucaju da Juve povede na pocetku, to bi sigurno stvorilo dosta nervoze Realu i tek bi onda gledali utakmicu punu varnica.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 maj 2015, 00:52

Ovaj Algeri je vjerovatno najviše osporavan trener u zadnjih 5-6 godina, a covjek radi odlican posao sa Juventusom.
Štaviše, bolje radi nego njegov prethodnik Konte (koji je stvarao ovaj Juventus)... vec osigurana titula u Italiji, polufinale LP i borba za finale - a realno ima slabiji i dosta jeftiniji tim od ostale 3 ekipe polufinala....a i sa Milanom je ranije osvojio titulu.

jbg, nekad treba covjeku odati respekt i dati kredita za njegov rad

Ne znam hoce li uopšte proci u finale, ali mu se mora odati priznanje za neke stvari :thumbup:

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 06 maj 2015, 00:56

Real Madrid u veznom redu možda ima zvučnija imena, ali Juventusovi veznjaci su trenutno u daleko boljoj formi od Realovih i to je poenta.

Vidal je sam pojeo Ramosa i Kroosa, a Marchisio Isca, jedini koji je bio iznad prosjeka je James i to što ga je čuvala najslabija karika Juventusovog veznog reda.
Kun fejekun!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 06 maj 2015, 01:09

Eto ja ti kazem da ce tesko Juveov vezni red ovakvu utakmicu ponovit na Bernabeu. Nemoguce je da neka ekipa 2 utakmice ovako nadigra vrrlo vjerovatno najjaci vezni red na svijetu.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 maj 2015, 01:13

Epidaurus je napisao/la:Eto ja ti kazem da ce tesko Juveov vezni red ovakvu utakmicu ponovit na Bernabeu. Nemoguce je da neka ekipa 2 utakmice ovako nadigra vrrlo vjerovatno najjaci vezni red na svijetu.
kakav bolan najbolji vezni red na svijetu? večeras od veznjaka su imali samo kroosa, ovo ostalo su sve krila bila i jedan štoper u ulozi DMF; non sense..

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 06 maj 2015, 01:14

Izvini, ali Realov vezni red bez Modrića nije najjači na svijetu, a koliko znam on propušta i revanš. Ne pamtim kad je Real dobio neku jaču utakmicu sa prirodnim veznjacima na terenu i bez Modrića u ekipi.

Realovi veznjaci su uglavnom ofanzivni i neodgovorni u defanzivi, teško to ide bez mozga tima. Večeras kod drugog gola Juventusa svi oko gostujućeg kaznenog i to pri rezultatu 1:1. To ti sve govori. :D

Vezni red Reala će i za vikend odigrati još jednu izuzetno tešku utakmicu, dok s druge strane će Juventusovi odmarati, sedam i tri dana odmora je ogromna prednost u modernom fudbalu.

Slovio je i Bayernov vezni red za jači prošle sezone u dvomeču protiv Reala pa šta bi, u pitanju je polufinale Lige šampiona, nema tu favorita, niti autsajdera...
Kun fejekun!

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 06 maj 2015, 01:19

Možda sa Modrićem u sastavu, ali ovaj vezni red Reala je mnogo neizbalansiran. James to igra, jer naprijed nema mjesta, pa je Ancelotti nekog veznog od njega napravio, Isco isto tako, više sa ofanzivnim karakteristikama. Bez Luke, nije to to. Juventus ima kompaktniju, da ne kažem bolju sredinu, mada je i to izvjesno sa Pogbom u sastavu.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

SELK
Kontakt:

Post Postao/la SELK » 06 maj 2015, 01:20

Najjaci vezni red na svijetu :rol: :rol:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 06 maj 2015, 01:22

@coelho samo krila i stoperi ? To James i Isco krila ? Jesi ti gledo ijednu Realovu utakmicu ove sezone i vidio sta su radili ta dvojica ? Pa taj James je vec sad j.e.b.e.n.a igracina, klasa nad klasama. Problem je Modric koji dosta fali, s njim to nije jedan od najjacih veznih redova svijeta nego daleko najjaci.

@fantasista slazem se da nema favorita i autsajdera u polufinalu i da je revans itekako otvoren al kazem ti da ne mozes govorit da ce Juve pojest Realov vezni red na Benabeuu, to je samo ona Barca s vrhunca mogla.

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 06 maj 2015, 01:22

Ovaj je meni odavno na ignore listi :mrgreen: ko će gluposti gledati

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 maj 2015, 01:24

Epidaurus je napisao/la:@coelho samo krila i stoperi ? To James i Isco krila ? Jesi ti gledo ijednu Realovu utakmicu ove sezone i vidio sta su radili ta dvojica ?
ma gledo sam ove zadnje protiv almerie, celte vigo, malage i eibara ubili ih nema šta :rol: :rol:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 06 maj 2015, 01:28

Neka, sad nek ide podcjenjivanje Reala ko sto je bilo podcjenjivanje Juventusa prije prve utakmice. Jbt lik za Jamesa i Isca kaze da nisu pravi veznjaci :rol: :rol: :rol:

SELK
Kontakt:

Post Postao/la SELK » 06 maj 2015, 01:29

Pojeo ih Vidal obojicu :kafa:

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 06 maj 2015, 01:31

@Epidaurus

Ja nisam rekao da će Juventusov vezni red pojesti Realov, to si ti pogrešno protumačio, samo sam rekao da početi utakmicu sa veznjacima koji igraju u jednom smjeru protiv Pogbe, Vidala i Teveza je potpuno pogrešno, ne samo protiv Juventusa, već i protiv bilo koje ekipe od ovih osam najboljih.

Isco i James su majstori, znaju sve s loptom, nema dileme, ali šta ćeš kad svako malo zanemare defanzivu pa onda odbrana ispašta.
Kun fejekun!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 maj 2015, 01:34

Dobra utakmica, i taktički i tehnički. Rezultatom zadovoljan. Moglo je biti i bolje, ali dobro je i ovo. Nisam očekivao pobjedu, ipak su ljudi aktuelni prvaci.

Međutim, odigrali su momci za svaku pohvalu. Fajterski, u kost, bez predaha. Lo stile Juve :cool:

Revanš će da bude jbn do bola. Valja pametno odigrati, čuvati prednost i čekati kontre. Ali će biti preteško. Napad im je luđački.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 maj 2015, 01:36

@ epidarius
dečko uporedi igru modrića i kroosa, pa et i xabi alonsa koji je doskora bio u realu, sa iscom i jamesom pa možda i shvatiš da vezni red nema samo zadatak da ide u ofanzivu i da napada; nego da mora bit kompaktan sa čitavom ekipom te pomagat i odbrani i napadu. toliko o tome, prijatan ostatak večeri.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 maj 2015, 01:38

Epidaurus je napisao/la:Neka, sad nek ide podcjenjivanje Reala ko sto je bilo podcjenjivanje Juventusa prije prve utakmice. Jbt lik za Jamesa i Isca kaze da nisu pravi veznjaci :rol: :rol: :rol:
Isco je veznjak ne znam kako to neko može osporavati. James je već diskutabilan jer mislim da ni on ne zna tačno koja je pozicija. Krilo, polušpic, ofanzivni vezni nema šta ne igra...

Ali nisu oni igrači koji će dobiti bitku na sredini protiv Vidala, Marchishia i Pogbe, oni spajaju sredinu terena i napad. Modrić je već druga stvar. Najbolji veznjak na planeti bez konkurencije, ogroman hendikep za Real.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.