Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Bilal
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Bilal » 29 sep 2010, 11:43

Edo_77 je napisao/la:Kakav Vladavic? Sad nemoze da igra ni u bjednoj Zilini.....Mi Bosanci smo pristrasni, samo bi gurali svoje sugradjane, rodjake itd itd. Mostarci su u ovom slucaju previse pristrasni bili i trazili da se on pozove....

Realno, nije dovoljno dobar.
A ko je to dobar? Berberovic, Muratovic, Jahic, Ibricic, Nadarevic, Lulic? Od ovih nabrojanih jedino Ibricic zna igrat ali je vise kostao repku sa svojim soliranjem i driblanjem dok neizgubi loptu, vec sto je pomogao. Kada neko spomene Pandzu svi se odvale smijati ali je covjek nas najbolji stoper pored Spahica i trebao bi svaku minutu odigrati za repku. Nadarevic je dobar covjek ali nije kvalitet za repku. Ali j'ebiga neki ljudi nemogu smislit Pandzu i k'urac ce zaigrati dok se takvi pitaju. Vladavic je sigurno medju 6 najvaznijih igraca za reprezentaciju i nisam subjektivan isto ko ni za Pandzu. Mozda nije dovoljno dobar za neku jacu repku ali za nas je predobar i jedan i drugi i zasluzuju prvi sastav.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 29 sep 2010, 11:55

Bilal je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Kakav Vladavic? Sad nemoze da igra ni u bjednoj Zilini.....Mi Bosanci smo pristrasni, samo bi gurali svoje sugradjane, rodjake itd itd. Mostarci su u ovom slucaju previse pristrasni bili i trazili da se on pozove....

A ko je to dobar? Berberovic, Muratovic, Jahic, Ibricic, Nadarevic, Lulic? Od ovih nabrojanih jedino Ibricic zna igrat ali je vise kostao repku sa svojim soliranjem i driblanjem dok neizgubi loptu, vec sto je pomogao. Kada neko spomene Pandzu svi se odvale smijati ali je covjek nas najbolji stoper pored Spahica i trebao bi svaku minutu odigrati za repku. Nadarevic je dobar covjek ali nije kvalitet za repku. Ali j'ebiga neki ljudi nemogu smislit Pandzu i k'urac ce zaigrati dok se takvi pitaju. Vladavic je sigurno medju 6 najvaznijih igraca za reprezentaciju i nisam subjektivan isto ko ni za Pandzu. Mozda nije dovoljno dobar za neku jacu repku ali za nas je predobar i jedan i drugi i zasluzuju prvi sastav.
ma uglavnom su bolji od Vladavica

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 sep 2010, 15:10

Bilal je napisao/la:

Pandza stvarno igra odlicno u klubu.Hvale ga na sve strane.Pocev od trenera,navijaca a i u belgijskoj stampi je dobio par intervjua.Kao stoper je vec na dvije tekme njegovim golovima donio pobjede,a i u odbrani je odlican.
Protiv Anderlehta su tek kiksali ali zbog dva crvena kartona.Dok je Pandza bio u igri Anderleht je vodio 1-0.Radi lakse povrede zamijenjen i onda potop kluba od 0-5.Nesto kao Spahic u Monpelieru.Trener mu je dao veliku podrsku.
Uostalom opet kotiraju jako visoko na tabeli treci ili cetvrti.
Kod Vladavica nije problem neznanje,kod Vladavica je problem lijenost.Taj trci samo kad ima loptu u nogama.
Kad je nema mozes ga zaj....boraviti.
Kod bilo kojeg jaceg trenera to ne pije vode.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 30 sep 2010, 02:12

Bilal je napisao/la:

I brate i ti ga bas prechera...Cuj, medju 6 igraca :D . Znaci kad bi igrali po 6 on bi bio u prvom timu :lol:
Jarane, slazem se da nam je reprezentacija prosjecna, da je ona samo odraz sveopste situacije u drzavi BiH, koja je na nivout africkih kriterijuma...ali brate da smo slabije od Austrije Salzburg ili Ziline...e to je precherivanje.
Vladavic je imao jednu ili dvije solidne utakmice za vrijeme proslih kvalifikacija, jednom je sa desne strane centrirao a Ibro pogodio za 1:0 protiv haman ce biti Armenije u gostima...i to je sve sto se mogu sjetiti. Posle se potpuno izgubio u Austriji, sada povremeno igra za Zilinu...ni po kakvim kriterijumima nije ni blizu reprezentacije.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 30 sep 2010, 02:25

Vladavić je prema engleskim medijima bio najbolje ocijenjeni igrač Žiline protiv Chelsea-a. Imao 3 ekstra šuta iz daljine. Misterij je zašto je ostao na klupi u Rusiji. A i odmah po povratku u Zilinu je zabio iz penala, a to što mu je odmah povjereno da ih izvodi(i prije odlaska u Austriju ih je izvodio) dosta govori. Ovdje ga jedni ludo guraju, dok drugi govore da pojma nema, a istina je u sredini negdje. Dobar igrač za reprezentacije, kad igra za klub.

Ne znam što niko ne spominje 34-godišnju uzdanicu koja nikada više neće igrati za klub. Ukupno pola sata u 15 utakmica, a kod nas nezamisliva selektoru reprezentacija bez njega.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 30 sep 2010, 20:25

buric/stilic medju prvi 11 protiv salzburga veceras..
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 30 sep 2010, 21:56

Lech satra Red Bull, uglavnom preko Peszka. Štilić solidan, Burić skoro da i nema posla.
Sad ispada smiješno kad vidim u kakvom klub Vladavić nije imao mjesta u prvih 11 (nekad i 18)
100% sportski i krajnje opušten potpis

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 sep 2010, 22:30

Ovaj Serif izgleda ima pik na Dinama ko' i Hajduk.Vode 2-0 protiv sevcenka i co.
Vranjes vise nego dobar.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 sep 2010, 22:39

RiNo je napisao/la:Lech satra Red Bull, uglavnom preko Peszka. Štilić solidan, Burić skoro da i nema posla.
Sad ispada smiješno kad vidim u kakvom klub Vladavić nije imao mjesta u prvih 11 (nekad i 18)
+ asistencija. 8-) 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 30 sep 2010, 22:40

stilic izveo korner, arboleda zabija za vodstvo lecha ;)

edit: stilic i asistent na golu peszka 8-)
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 01 okt 2010, 09:48

Adem Ljajić u dresu BiH?
Prema pisanju srbijanskih medija za Adema Ljajića interesira se i N/FS BiH koji bi nogometaša Fiorentine želio vidjeti u BH dresu.
Bivši igrač Partizana, Adem Ljajić, svojim igrama oduševljava simpatizere Fiorentine ali i širu nogometnu javnost u Italiji.

Ovaj nogometaš rođen u Sandžaku prošao je sve mlade nogometne selekcije Srbije no još nije debitirao u A selekciji.

Prema pisanju srbijanskih medija za ovog igrača interesirao se i N/FS BiH no Ljajić nije mogao reći puno na tu temu.

- I pored moje dobre volje, ne mogu vam ništa reći jer trener Siniša Mihajlović mi je zabranio davati izjave. Moram poštovati njegovu odluku. Mene, niko iz BiH nije kontaktirao, što ne znači da nije moje menadžere - kazao je 19-godišnji Ljajić za Dnevni Avaz.

Napomenimo da je Ljajić prije dvije godine zajedno sa suigračem iz Partizana Zoranom Tošićem otišao u Manchester United gdje je jedno vrijeme trenirao s prvom momčadi nakon čega je vraćen u Partizan. Početkom ove godine potpisao je petogodišnji ugovor s Fiorentinom koju s klupe vodi njegov sunarodnjak Siniša Mihajlović.
-----------------
malo mog texta:konacno desn strana perfektno popunjena,da se ovo desi,samo mali pritisak na savez mediji da naprave (i na saju naravno) :D Mujdza-Ljajic,lijeva strana,fali nam papac uzas koliko god mi to ne htjeli priznati(covjek je legenda,cijenim ga),papac-salihovic-vec bi na nesto licilo,ovako nadati se je da ce od onog Lulica biti nesto,da se sejo vrati za 3 tekme pa da prestava pocne,a bogovsku ekipu bi imali uz papca i ljajica

dzeko muslimovic/ibisevic

salihovic pjanic rahimic/jahic ljajic

papac spahic nadarevic mujdza
hasagic/begovic
tek toliko da imate prestavu gdje smo,sta smo,po kvaliteti :)
jedino hasagic i nadarevic da potraze nove,bolje klubove,a tu su uvijek begovic i abd sudic,koji je igracina(gled'o sam ga nekoliko puta)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 01 okt 2010, 11:00

Arnelinho je napisao/la:Adem Ljajić u dresu BiH?
Prema pisanju srbijanskih medija za Adema Ljajića interesira se i N/FS BiH koji bi nogometaša Fiorentine želio vidjeti u BH dresu.
Bivši igrač Partizana, Adem Ljajić, svojim igrama oduševljava simpatizere Fiorentine ali i širu nogometnu javnost u Italiji.

Ovaj nogometaš rođen u Sandžaku prošao je sve mlade nogometne selekcije Srbije no još nije debitirao u A selekciji.

Prema pisanju srbijanskih medija za ovog igrača interesirao se i N/FS BiH no Ljajić nije mogao reći puno na tu temu.

- I pored moje dobre volje, ne mogu vam ništa reći jer trener Siniša Mihajlović mi je zabranio davati izjave. Moram poštovati njegovu odluku. Mene, niko iz BiH nije kontaktirao, što ne znači da nije moje menadžere - kazao je 19-godišnji Ljajić za Dnevni Avaz.

Napomenimo da je Ljajić prije dvije godine zajedno sa suigračem iz Partizana Zoranom Tošićem otišao u Manchester United gdje je jedno vrijeme trenirao s prvom momčadi nakon čega je vraćen u Partizan. Početkom ove godine potpisao je petogodišnji ugovor s Fiorentinom koju s klupe vodi njegov sunarodnjak Siniša Mihajlović.
-----------------
malo mog texta:konacno desn strana perfektno popunjena,da se ovo desi,samo mali pritisak na savez mediji da naprave (i na saju naravno) :D Mujdza-Ljajic,lijeva strana,fali nam papac uzas koliko god mi to ne htjeli priznati(covjek je legenda,cijenim ga),papac-salihovic-vec bi na nesto licilo,ovako nadati se je da ce od onog Lulica biti nesto,da se sejo vrati za 3 tekme pa da prestava pocne,a bogovsku ekipu bi imali uz papca i ljajica

hasagic/begovic
jedino hasagic i nadarevic da potraze nove,bolje klubove,a tu su uvijek begovic i abd sudic,koji je igracina(gled'o sam ga nekoliko puta)
njegov (ljajicev) nadimak je ako se ne varam kaka iz sandzaka :) dobro bi nam dosao ako pristane igrati za bih

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 01 okt 2010, 12:03

Arnelinho je napisao/la:Adem Ljajić u dresu BiH?

-----------------

hasagic/begovic
Gdje ti je ovdje Misimović :roll: a i ova priča je dosta onako šuplja pa nije se on izjasnio niti da će igrati niti ne dakle ista je situacija kao i prije interview-a a sad što je on diplomatski odgovorio 8-)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 okt 2010, 12:18

Uopste je pitanje dali postoje mogucnosti, da dobije nase drzavljanstvo etc.
Kad vec cujem: "Trener mi zabranio da dajem izjave." Inace izjave, ili ovakve izjave?

Nek Adem sam odluci gdje se vise osjeca privucen, u dresu svoje maticne drzave ili mu je drazi onaj sa 4S. Kad se sagleda sadasnja situacija tamo na Sandzaku, tesko je sta reci.

Ali eto grb njegove sadasnje ekipe isto nije los :D :

slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 okt 2010, 15:10

Sad i srpske novine prenose pricu oko Ljajica:
http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 29495.html

Ispod clanka mnogo komentara...ranziraju izmedju:
"Nemoj Adame, igro si dosada za Srbiju i zvace te Srbija i dalje, samo polako.Dobar si momak. Grobar"

i "Ademe nemoj me razočarati,drž' se Srpske rep. i ne budali,ovi imaju vještačku državu,nemaju himnu,vještačku zastavu,nametnutu,sve je izvještačeno,zato za nezavisnu REPUBLIKU SRPSKU!!!"

ili "I treba da igra za njih kao i Sulejmani u Srbiji treba da igraju Srbi."

Kolika je uopste sansa da zaigra za nas? Ako ima najmanje vrijedi probati.
Novinari, Safete! :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 01 okt 2010, 15:28

Pa da je Ljajic odrastao u Novom Pazaru bio bi sigurno normalni Sandzaklija koji bi zelio zaigrati za BiH, ali problem je sto je Ljajic odrastao u Beogradu i proveo veliki dio svog zivota tu.

Sumljam u ovo, mislim da se samo suplja prica nazalost.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 okt 2010, 15:36

Pa ako se ispostavi suplja ok, ali treba izvrsiti pritisak sa strane medija na odgovorne da se ovim pozabave.
Jer jos jedanput: Nije rekao da ne zeli igrati za nas, niti se jasno izrazio. Za mene to bar znaci da postoji sanse.

Ako ne bude nista, boze moj.
To je nacin kako moramo razmisljati, neovisno o kome se radi, pa pogledaj sta Srbi pisu, da im se on ne izmakne kao sto su im se izmaklI: Misimovic, Marko Marin, Arnautovic etc.
Razumjes stos? Izmakli im se kao sve rodjeni beogradski Srbi.

Pa jedna njemacka reprezentacija nemoze sebi priustiti nacin razmisljanja, da im neko ne treba, ili da ne vrijedi pokusati. Procitaj samo komentare na toj stranici, pa poneki su i ovog misljenja: "pa super dobra vest.gde on da igra za srbiju?kao i miralem sulejmani....neka igraju za te turske ekipa...oni kad bi igrali za srbiju to bi bilo sramota...ipak srbija srbima i naravno pravoslavcima..."

Zato kazem vrijedi pokusati, radi nas, radi njega. Djecak je iz Sandzaka, a oni su nasi.
Ako mogu navijati za Tursku protiv Srbije i igrati kod njih, zasto ne kod nas.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 01 okt 2010, 15:41

Neka se Adem Ljajic ugleda na svog zemljaka Harisa Medunjanina i poluzemljaka Emira Spahica.

Valjda ce proraditi ta sandzacka veza.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

tik-tak
Kontakt:

Post Postao/la tik-tak » 01 okt 2010, 16:08

sredice fahro to
MOJA MISIJA JE DA NONAME DOBIJE BAN

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 01 okt 2010, 16:10

Ljajić bi bio ogromno pojačanje za BiH. Ali čisto sumnjam da će Ljajić preći igrati za BiH jer igra standardno u u21 reprezentaciji Srbije i prirodno je da u skoroj budućnosti zaigra za A tim.
...što je više lome to je volim jače...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.