Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 avg 2017, 18:57

arminz je napisao/la:Nidje veze. Zar nije logicno da ima nego zaduzen samo za to i da svaku sumnjivu situaciju pregleda. Ako je sudija pogrijesio da mu javi. Ovo meni nema smisla
Meni je vise logicno da sudija pogleda, njega ocjenjuju za sudjenje.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 19 avg 2017, 18:57

Sissoko je napisao/la:
jelle je napisao/la: Zato sto je takvo pravilo....sudija moze odlucit koji situaciju zeli gledat.....tj opet se moze navlacit...
Pa šta misliš kako Juve opet misli uzet titulu...ccc :D
Cudi me da je imo mud4 i penal svirat :mrgreen:

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 19 avg 2017, 18:58

tuzlak1987 je napisao/la:
arminz je napisao/la:Nidje veze. Zar nije logicno da ima nego zaduzen samo za to i da svaku sumnjivu situaciju pregleda. Ako je sudija pogrijesio da mu javi. Ovo meni nema smisla
nek glavnog sudiju ocjenjuju za njegove odluke, ovog iza ekrana za njegove
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 avg 2017, 18:59

arminz je napisao/la:
nek glavnog sudiju ocjenjuju za njegove odluke, ovog iza ekrana za njegove
U USA kod NFL-a sudija samo ode pored terena i pokrije se onim crnim plastom te pogleda par puta i odluci jer ipak taj sto je na terenu stvara kriterij neki. Mozda je njemu penal, a nekoj drugoj osobi ne u tom trenutku. Tako da to ne bih sirio na vise osoba, vise osoba vise sranja :D

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 19 avg 2017, 18:59

Al će bit VAR-enja.
Svako malo ekipe će tražit varenje ko C.Ronaldo faul.
Biće više frustrirajuće nego inače.Mark my words.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 avg 2017, 19:34

VAR bi i onu simulaciju cigana Strootmana protiv Lazija signalizirao kao penal :mrgreen:

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 19 avg 2017, 20:14

Kako funkcionira taj VAR? Zar ne bi trebalo da poboljša kvalitet sudijskih odluka?
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 avg 2017, 20:18

Biscione je napisao/la:Kako funkcionira taj VAR? Zar ne bi trebalo da poboljša kvalitet sudijskih odluka?
Pa i poboljsati ce :D

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 19 avg 2017, 21:26

Insigne doktoreeeee :bow:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 19 avg 2017, 21:40

Biscione je napisao/la:Kako funkcionira taj VAR? Zar ne bi trebalo da poboljša kvalitet sudijskih odluka?
Pa i poboljsati ce :D
Jesi li ti ikad vidio u NFL.u da sudija promjeni odluku za PI recimo?
Max Allegri

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 19 avg 2017, 22:03

tuzlak1987 je napisao/la: U USA kod NFL-a sudija samo ode pored terena i pokrije se onim crnim plastom te pogleda par puta i odluci jer ipak taj sto je na terenu stvara kriterij neki. Mozda je njemu penal, a nekoj drugoj osobi ne u tom trenutku. Tako da to ne bih sirio na vise osoba, vise osoba vise sranja :D
Ne znam, al ono danas je bilo ocajno. Lik je pogledo tri sekunde snimka i na osnovu toga odlucio da je penal :crazy: sto je najgore, ja ono ne bi nikad sviro

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 avg 2017, 22:05

Mig_Mig je napisao/la: Jesi li ti ikad vidio u NFL.u da sudija promjeni odluku za PI recimo?
haha to bas i ne ali fumble ili TD znaju ponistiti, catch ili takve stvari. Uglavnom uvijek kada pregledaju kontas da je 50-50 i uvijek se svi iznenade odlukom ali u konacnici svi na kraju skontaju da je odluka dobra, 95% ce tacna biti sigurno..

I zbog toga imaju status sporta sa najkorektnijim sudjenjem.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 19 avg 2017, 22:32

arminz je napisao/la:
Ne znam, al ono danas je bilo ocajno. Lik je pogledo tri sekunde snimka i na osnovu toga odlucio da je penal :crazy: sto je najgore, ja ono ne bi nikad sviro
I ne samo to, pogledao je ugao kamere, pa mislim da je onaj televizijski, dakle nista bolji ili jasniji, da pogleda malo detaljnije, pa i gestikulaciju, npr. onaj igrač se bacio i par puta okrenuo kao da ga je Sandro polomio. Te stvari i da duže vremena gleda teško je uočiti i na kraju se sve svodi da treba što prije pregledati snimak i donijeti odluku kako gledaoci pored ekrana i na stadionu ne bi osjetili "srklet" čekajući odluku. :?

Bio sam za tehnologiju, ali ovo je onako, mutno još. Ali hajde, inicijalna je faza pa će valjda biti bolje. Najjača scena je kad oni kao redari pored laptopa govore onim ljudima okolo da se sklone da ne utiču na sudiju. :lol:

U globalu ovo može pomoći prije svega u simuliranju i provjeri da li je bio kontakt, ali belaj je što će i na kontakt koji ne bi bio penal isti svirati jer se ne vidi magnituda kontakta.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 19 avg 2017, 22:51

Pogba je napisao/la: I ne samo to, pogledao je ugao kamere, pa mislim da je onaj televizijski, dakle nista bolji ili jasniji, da pogleda malo detaljnije, pa i gestikulaciju, npr. onaj igrač se bacio i par puta okrenuo kao da ga je Sandro polomio. Te stvari i da duže vremena gleda teško je uočiti i na kraju se sve svodi da treba što prije pregledati snimak i donijeti odluku kako gledaoci pored ekrana i na stadionu ne bi osjetili "srklet" čekajući odluku. :?

Bio sam za tehnologiju, ali ovo je onako, mutno još. Ali hajde, inicijalna je faza pa će valjda biti bolje. Najjača scena je kad oni kao redari pored laptopa govore onim ljudima okolo da se sklone da ne utiču na sudiju. :lol:

U globalu ovo može pomoći prije svega u simuliranju i provjeri da li je bio kontakt, ali belaj je što će i na kontakt koji ne bi bio penal isti svirati jer se ne vidi magnituda kontakta.
Bas zato kazem da bi bilo bolje da je neko drugi zaduzen da donosi te odluke, jer ono danas je izgledalo ko pravi cirkus.

Gledo sam utakmicu gdje su testirali VAR, mislim da su igrali Francuska i Spanija, i tu su par puta provjeravali da li je bio offside kod golova. Cekalo se malo da se javi sudiji al je to bilo podnosljivo i sve u svemu je islo brzo.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 19 avg 2017, 23:07

Mig_Mig je napisao/la: Jesi li ti ikad vidio u NFL.u da sudija promjeni odluku za PI recimo?
haha to bas i ne ali fumble ili TD znaju ponistiti, catch ili takve stvari. Uglavnom uvijek kada pregledaju kontas da je 50-50 i uvijek se svi iznenade odlukom ali u konacnici svi na kraju skontaju da je odluka dobra, 95% ce tacna biti sigurno..

I zbog toga imaju status sporta sa najkorektnijim sudjenjem.
E pa to ti kazem, znaci samo se moze pregledati giometrija. I prvobitna odluka sudije se mjenja samo ako postoji nepobitan dokaz da se desilo suprotno, a to se nikad ne moze desit u slucaju faula. Ono sto sudija ima u stvarnom trenutku je jedno, a ono na snimku u mnogim slucajevima kako kazu sudije je nesto potpuno drugo.
Max Allegri

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 avg 2017, 23:42

Pogba je napisao/la:Najjača scena je kad oni kao redari pored laptopa govore onim ljudima okolo da se sklone da ne utiču na sudiju. :lol:
To mi je u NBAu najjače :mrgreen:
slika

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 avg 2017, 23:47

Mig_Mig je napisao/la: E pa to ti kazem, znaci samo se moze pregledati giometrija. I prvobitna odluka sudije se mjenja samo ako postoji nepobitan dokaz da se desilo suprotno, a to se nikad ne moze desit u slucaju faula. Ono sto sudija ima u stvarnom trenutku je jedno, a ono na snimku u mnogim slucajevima kako kazu sudije je nesto potpuno drugo.
To se slazem, morati ce poraditi na tome i toj lakoci promjena odluka. Kod penala kada vec pregledavaju onda treba biti 5% promjena odluke, 95% ne promjeni odluke. Da odluku promjeni samo u slucaju ako bas nije vidio situaciju tj bio je pokriven drugim igracima.

A pregled trebaju ovakav napraviti, da ima neku privatnost i moze na miru pregledati.
slika

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 avg 2017, 00:17

uvodjenje tehnologije u fudbal je katastrofa, sta ce sve uvesti, pitam se
sve treba bit priroda, ne plastika

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 avg 2017, 00:39

Ma yebo prirodu kad te neki ofsajd ili penal sjebu, sjeti se samo Džekinog ofsajda protiv Nigerije, eto ne moramo dalje ići.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 avg 2017, 00:58

nema veze, to je sastavni dio fudbala, uopste mi se ne svidja u kom pravcu je otisao fudbal

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.