Meni je vise logicno da sudija pogleda, njega ocjenjuju za sudjenje.arminz je napisao/la:Nidje veze. Zar nije logicno da ima nego zaduzen samo za to i da svaku sumnjivu situaciju pregleda. Ako je sudija pogrijesio da mu javi. Ovo meni nema smisla
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Serie A
Cudi me da je imo mud4 i penal sviratSissoko je napisao/la:Pa šta misliš kako Juve opet misli uzet titulu...cccjelle je napisao/la: Zato sto je takvo pravilo....sudija moze odlucit koji situaciju zeli gledat.....tj opet se moze navlacit...
nek glavnog sudiju ocjenjuju za njegove odluke, ovog iza ekrana za njegovetuzlak1987 je napisao/la:Meni je vise logicno da sudija pogleda, njega ocjenjuju za sudjenje.arminz je napisao/la:Nidje veze. Zar nije logicno da ima nego zaduzen samo za to i da svaku sumnjivu situaciju pregleda. Ako je sudija pogrijesio da mu javi. Ovo meni nema smisla
We all have a past. We have ours and we're proud of it.
- tuzlak1987
- Kontakt:
U USA kod NFL-a sudija samo ode pored terena i pokrije se onim crnim plastom te pogleda par puta i odluci jer ipak taj sto je na terenu stvara kriterij neki. Mozda je njemu penal, a nekoj drugoj osobi ne u tom trenutku. Tako da to ne bih sirio na vise osoba, vise osoba vise sranjaarminz je napisao/la:nek glavnog sudiju ocjenjuju za njegove odluke, ovog iza ekrana za njegovetuzlak1987 je napisao/la:Meni je vise logicno da sudija pogleda, njega ocjenjuju za sudjenje.arminz je napisao/la:Nidje veze. Zar nije logicno da ima nego zaduzen samo za to i da svaku sumnjivu situaciju pregleda. Ako je sudija pogrijesio da mu javi. Ovo meni nema smisla
Al će bit VAR-enja.
Svako malo ekipe će tražit varenje ko C.Ronaldo faul.
Biće više frustrirajuće nego inače.Mark my words.
Svako malo ekipe će tražit varenje ko C.Ronaldo faul.
Biće više frustrirajuće nego inače.Mark my words.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
VAR bi i onu simulaciju cigana Strootmana protiv Lazija signalizirao kao penal :mrgreen:
Kako funkcionira taj VAR? Zar ne bi trebalo da poboljša kvalitet sudijskih odluka?
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa i poboljsati ceBiscione je napisao/la:Kako funkcionira taj VAR? Zar ne bi trebalo da poboljša kvalitet sudijskih odluka?
Insigne doktoreeeee 
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.
Jesi li ti ikad vidio u NFL.u da sudija promjeni odluku za PI recimo?tuzlak1987 je napisao/la:Pa i poboljsati ceBiscione je napisao/la:Kako funkcionira taj VAR? Zar ne bi trebalo da poboljša kvalitet sudijskih odluka?
Max Allegri
Ne znam, al ono danas je bilo ocajno. Lik je pogledo tri sekunde snimka i na osnovu toga odlucio da je penaltuzlak1987 je napisao/la: U USA kod NFL-a sudija samo ode pored terena i pokrije se onim crnim plastom te pogleda par puta i odluci jer ipak taj sto je na terenu stvara kriterij neki. Mozda je njemu penal, a nekoj drugoj osobi ne u tom trenutku. Tako da to ne bih sirio na vise osoba, vise osoba vise sranja
- tuzlak1987
- Kontakt:
haha to bas i ne ali fumble ili TD znaju ponistiti, catch ili takve stvari. Uglavnom uvijek kada pregledaju kontas da je 50-50 i uvijek se svi iznenade odlukom ali u konacnici svi na kraju skontaju da je odluka dobra, 95% ce tacna biti sigurno..Mig_Mig je napisao/la: Jesi li ti ikad vidio u NFL.u da sudija promjeni odluku za PI recimo?
I zbog toga imaju status sporta sa najkorektnijim sudjenjem.
I ne samo to, pogledao je ugao kamere, pa mislim da je onaj televizijski, dakle nista bolji ili jasniji, da pogleda malo detaljnije, pa i gestikulaciju, npr. onaj igrač se bacio i par puta okrenuo kao da ga je Sandro polomio. Te stvari i da duže vremena gleda teško je uočiti i na kraju se sve svodi da treba što prije pregledati snimak i donijeti odluku kako gledaoci pored ekrana i na stadionu ne bi osjetili "srklet" čekajući odluku.arminz je napisao/la:
Ne znam, al ono danas je bilo ocajno. Lik je pogledo tri sekunde snimka i na osnovu toga odlucio da je penalsto je najgore, ja ono ne bi nikad sviro
Bio sam za tehnologiju, ali ovo je onako, mutno još. Ali hajde, inicijalna je faza pa će valjda biti bolje. Najjača scena je kad oni kao redari pored laptopa govore onim ljudima okolo da se sklone da ne utiču na sudiju.
U globalu ovo može pomoći prije svega u simuliranju i provjeri da li je bio kontakt, ali belaj je što će i na kontakt koji ne bi bio penal isti svirati jer se ne vidi magnituda kontakta.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Bas zato kazem da bi bilo bolje da je neko drugi zaduzen da donosi te odluke, jer ono danas je izgledalo ko pravi cirkus.Pogba je napisao/la: I ne samo to, pogledao je ugao kamere, pa mislim da je onaj televizijski, dakle nista bolji ili jasniji, da pogleda malo detaljnije, pa i gestikulaciju, npr. onaj igrač se bacio i par puta okrenuo kao da ga je Sandro polomio. Te stvari i da duže vremena gleda teško je uočiti i na kraju se sve svodi da treba što prije pregledati snimak i donijeti odluku kako gledaoci pored ekrana i na stadionu ne bi osjetili "srklet" čekajući odluku.![]()
Bio sam za tehnologiju, ali ovo je onako, mutno još. Ali hajde, inicijalna je faza pa će valjda biti bolje. Najjača scena je kad oni kao redari pored laptopa govore onim ljudima okolo da se sklone da ne utiču na sudiju.
U globalu ovo može pomoći prije svega u simuliranju i provjeri da li je bio kontakt, ali belaj je što će i na kontakt koji ne bi bio penal isti svirati jer se ne vidi magnituda kontakta.
Gledo sam utakmicu gdje su testirali VAR, mislim da su igrali Francuska i Spanija, i tu su par puta provjeravali da li je bio offside kod golova. Cekalo se malo da se javi sudiji al je to bilo podnosljivo i sve u svemu je islo brzo.
E pa to ti kazem, znaci samo se moze pregledati giometrija. I prvobitna odluka sudije se mjenja samo ako postoji nepobitan dokaz da se desilo suprotno, a to se nikad ne moze desit u slucaju faula. Ono sto sudija ima u stvarnom trenutku je jedno, a ono na snimku u mnogim slucajevima kako kazu sudije je nesto potpuno drugo.tuzlak1987 je napisao/la:haha to bas i ne ali fumble ili TD znaju ponistiti, catch ili takve stvari. Uglavnom uvijek kada pregledaju kontas da je 50-50 i uvijek se svi iznenade odlukom ali u konacnici svi na kraju skontaju da je odluka dobra, 95% ce tacna biti sigurno..Mig_Mig je napisao/la: Jesi li ti ikad vidio u NFL.u da sudija promjeni odluku za PI recimo?
I zbog toga imaju status sporta sa najkorektnijim sudjenjem.
Max Allegri
To mi je u NBAu najjačePogba je napisao/la:Najjača scena je kad oni kao redari pored laptopa govore onim ljudima okolo da se sklone da ne utiču na sudiju.

- tuzlak1987
- Kontakt:
To se slazem, morati ce poraditi na tome i toj lakoci promjena odluka. Kod penala kada vec pregledavaju onda treba biti 5% promjena odluke, 95% ne promjeni odluke. Da odluku promjeni samo u slucaju ako bas nije vidio situaciju tj bio je pokriven drugim igracima.Mig_Mig je napisao/la: E pa to ti kazem, znaci samo se moze pregledati giometrija. I prvobitna odluka sudije se mjenja samo ako postoji nepobitan dokaz da se desilo suprotno, a to se nikad ne moze desit u slucaju faula. Ono sto sudija ima u stvarnom trenutku je jedno, a ono na snimku u mnogim slucajevima kako kazu sudije je nesto potpuno drugo.
A pregled trebaju ovakav napraviti, da ima neku privatnost i moze na miru pregledati.
uvodjenje tehnologije u fudbal je katastrofa, sta ce sve uvesti, pitam se
sve treba bit priroda, ne plastika
sve treba bit priroda, ne plastika
Ma yebo prirodu kad te neki ofsajd ili penal sjebu, sjeti se samo Džekinog ofsajda protiv Nigerije, eto ne moramo dalje ići.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
nema veze, to je sastavni dio fudbala, uopste mi se ne svidja u kom pravcu je otisao fudbal
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.