Postao/la VolimLiverpool » 22 apr 2012, 00:00
Lucas je bio naš ključan igrač.Čim se on povrijedio ,odmah smo otišli u pizdu materinu.Znao sam da od TOP 4 nema ništa čim se brazilski lav povrijedio.Naš glavni igrač definitivno.
Reina ove sezone nije bio loš.Navikli smo na njegove nevjerovatne kikseve koji se dese 1-2 put u sezoni ,ali znao je i odbraniti nemoguće.Znao je samo tako je izvući.Da se mene pita ,ja bih ga zadržao u timu i sljedeće sezone ,ali eto vidjećemo kakav će bit u finalu,moglo bi to otići i na penale tako da...
Doni od konstantnosti Reine se nije mogao pokazati ,smatram ga izuzetno kvalitetnim golmanom i možda bi on ipak trebao otići i potražiti klub u kojem će braniti jer on ne zaslužuje da bude rezervni golman bilo koje ekipe.
Brad Jones zaslužuje da bude naš drugi golman.Na onakav način odbraniti jedanaesterac nakon svega što mu se desilo je vrijedno divljenja.U jako teškoj utakmici protiv Evertona bio je jako dobar ,izboksovao i pokupio nekoliko teških lopti.Svaka mu čast.
Johnson je odličan bek.Previše je nastrojen ka naprijed ,ali je sasvim solidan i nazad.Zna zatvoriti kako treba ; pak se može desiti da i on ima loš dan pa da odigra lošu partiju.Međutim ,zbog njegovog osjećaja za prodor po toj strani i kakvoj takvoj (solidnoj) igri u defanzivni ,zaslužuje da bude naš desni bek i sljedeće sezone s tim da ga Kenny možda treba iskoristiti ponekad i kao desno krilo.
Mislim da Enrike nije kalibar za Liverpool.On ima fantastičnu kontrolu lopte ,ali sklon je velikim greškama (United,City) + groozaan centaršut.Definitivno mislim da moramo da kupimo boljeg lijevog beka od njega.
Aurelio je otpisan ,mislim da on na ljeto definitivno ide iz Liverpoola.Nije to toliko loš igrač i dalje ,ali definitivno mora da ide ,hvala mu za sve ,pogotovo za onaj gol iz slobodnog protiv Uniteda.
Sumnjiv sam što se tiče Suarezovog ostanka.Volio bih da ostane ,ali daj Bože.S obzirom da mu se zviždi na svakoj gostujućoj utakmici ,ponekad i na Anfieldu ,možda se teško nosi sa tim i možda će zatražiti da ode na kraju sezone iako je nedavno izjavio da mu je odlično u Liverpoolu.Velike su ipak šanse da će ostati ,ali možda i ode.Trebao bi ostati ,to bi bilo dobro za našu ekipu,jer on može u svakom trenutku nekom svojom čarolijom da nas izvuče iz teške situacije.
Gerrard je i dalje glavni igrač u našem timu ,ali od sljedeće sezone mogao bi dobivati i on sve manje i manje šansi.Mogao bi ,rekoh.Definitivno je i dalje najbolji u toj sredini ,najbolje nastrojen ka napadu ,ali ukoliko dovedemo kakvo pojačanje centralnog veznog na ljeto u šta sumnjam,mislim da se Gerrad neće baš naigrati sljedeće sezone.Vidjećemo ,to je samo moje mišljenje ,ja bih volio da igra ,ali godine čine svoje.
Carrolu treba samo neko da ga hrani loptama i on će postići 15+ sljedeće sezone.Samo mu treba neko ko će mu nabacivati kako treba,tj. treba jedno super kvalitetno krilo.On se mnogo trudi,mnogo trči i rezultati i nagrada za to moraju da dođu.
Što se Maxia tiče,mislim da će otići.Iako je pri kraju prošle sezone bio fantastičan ,ove sezone se nije naigrao baš tako da će morati potražiti novi klub.Još se nerado sjetimo koliko smo živaca izgubili zbog njega u eri Hodgsona.Zna on iskoristiti priliku ,ali čisto sumnjam da će ostati.
Henderson ove sezone nije bio nikako dobar ,ali bar meni protiv Evertona nije uopšte loše odigrao.Štaviše,imao je nekoliko sjajnih lopti gurnutih ka naprijed kao i nekoliko driblinga.Definitivno preko ljeta treba možda neko da ga na psihičkoj bazi malo ohrabri i možda on sljedeće sezone ipak bude jako dobar ,ko zna,svakom se desi loša sezona pa sljedeće zna da briljira.
Coates je odlično iskoristio svoje šanse ove sezone.Ne mogu zaboraviti onaj gol protiv QPR-a .Baš svaku utakmicu odigrao je jako dobro ,dešavale su se tu neke greške ,međutim,kad se sve sabere ,dobra sezona za njega ,jako dobra.
Kuyt se nije naigrao ove sezone i mislim da je i on sam svjestan da na ljeto mora da napusti klub.Hvala mu za sve njegove sjajne golove ,bilo ih je mnogo lijepih i važnih ,ja posebno pamtim onaj protiv Benfice i Evertona.Fantastičan je to igrač i želim mu mnogo sreće u novom klubu ,da se još nadaje golova.
Spearing je igrač koji uvijek može da odigra dobro ,međutim ,ima velikih oscilacija.On će sljedeće sezone sjediti na klupi i slabo će ulaziti s obzirom da se brazilski lav vraća.Ali definitivno ,Spearing je igrač koji treba ovom Liverpoolu,pravi Scouser koji će uvijek dati 120% svojih mogućnosti.Koliko mi je samo drag.
Za Downinga na kraju ovo ipak neće biti propala sezona.Igrač utakmice u onom finalu je bio i još par jako dobrih mečeva je odigrao.Međutim ,on mora i može daleko daleko bolje u sljedećoj sezoni.Mora da pokaže svima da je on kalibar za svetinju.Ako od njega ne bude ništa ,prodati ga na zimskom prijelaznom roku.Međutim,može se tu poraditi ,smatram da je ovo bila samo jedna loša sezona ,ali ne i propala za njega,bit' će to bolje,siguran sam.Ima taj igrač brzinu ,šut i još će poraditi na tome.
Carragheru ,našem legendi,hvala za sve ,ali vrijeme je za klupu i čekati svoju šansu kao i ove sezone.I iskoristiti je kada je dočekaš ,a ne praviti onakve greške kao protiv Evertona.Veliko Scousersko srce ne mogu da zaboravim ,želju za igrom,međutim definitivno za njega više nema mjesta u ovom timu.
Jonjo je bio solidan ove sezone ,ali mora još da napreduje i da se bori za prvi tim.Po meni to nije nešto dobro ,nije neki igrač,ali može da bude kvalitetna zamjena s obzirom da moramo imati dobru klupu.
Jedan od ključnih igrača za nas bio je Bellamy.Toliko važnih i lijepih golova ovog igrača ove sezone nismo očekivali ,ali eto.Međutim,godine čine svoje ,ne može Bellers konstantno dobro igrati ,ali može on još uvijek pomoći ovoj ekipi,itekako.
King mora da ostane.
Protiv Chelseaja nisam neki optimist baš ,mislim da će nas dobiti ,ali moramo im se osvetiti za ono 2005. u Carling Cupu.
You'll never walk alone.