FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
Evo vidi te ljudi navijac sam Veleza al ovi Nultrasi stvarno Zavide BORCU VELEZU SARAJEVU na velikoj tradiciji njima je krivo sto su nastali tek 1994 zato ne obracaj te paznju na ove debile pozz 
Samo jedan klub Velež Mostar
Ja sam napisao koja bih ja ubacio,to je moje misljenje i a ne odraz realnog stanja stvariBabilon je napisao/la:Ta će dojućerasni drugligasi u balkanskoj ligi(citaj Borac i Velez)ne ispunjavate uvjete cak ni za tu ligu,dzaba nasljedstvo sto ovaj nas susjedski podvelezscki klub ima i vas kup marsala od prije 20 godina,znaci Sarajevo,Zrinjski i Siroki te Zeljo ,najuspjesniji klubovi u BiH povjesti od kad se igra zajednicka liga!
Ovi sto malo bljesnu pa padnu mislim da bi samo unakazili izgled balkanske lige.
pozz
radite i trudite se!
a evo jedan clanak vezan za regionalnu ligu,"kao sto napisah" - navijaci
http://www.24sata.hr/sport/bbb-mi-bas-n ... gu/159625/
" " " & СВЕ,ЈА НЕ ' & &,ПРВА / " " У " ', " & СА &
sorry na offtopicu,ali vidim poznajes decko materiju pravo...ljudi moji nema tu mi smo ovi,mi smo oni,mi trebamo,mi moramo igrati,ako dodje do toga igrat ce one ekipe koje u tom trenutku budu najbolje,nista vise...Adnel je napisao/la:Evo vidi te ljudi navijac sam Veleza al ovi Nultrasi stvarno Zavide BORCU VELEZU SARAJEVU na velikoj tradiciji njima je krivo sto su nastali tek 1994 zato ne obracaj te paznju na ove debile pozz
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...
Schlager je napisao/la:Vidim da se na drugim temama raspravlja o regionalnoj ligi. Ja licno mislim da to jako tesko moze zaziviti,ali svakim danom se sve vise prica o toj ligi.
Zanima me vase misljenje o toj ligi i da li biste voljeli da nas Borac igra u njoj?
Ja licno sam za tu ligu ali samo ako ce Borac igrati u njoj,u suprotnom sam protiv
moje licno misljemje je da ne trebaju da naprave regionalnu ligu jer se u toj ligi ne bi gledale utakmice vec tuce navijaca i kako da se izvuce zivu glavu
Ne bi trebalo dozvoliti dolazak gostujucih navijaca u druge drzave,bar prvih godina.
Isto kao sto nije dozvoljen ni u NLB ligi.
Jesu se to BBB prestrasili? Ne bojte se,necemo vam nista
Ili im je draze biti svake godine sampion,kako kaze ona narodna "Bolje biti prvi na selu nego drugi u gradu"....Bilo kako bilo,njih ce se o tome pitati otprilike kao i mene
Oni ne mogu Mamica otjerati,a 10 godina mu skandiraju da je cigan i da ode,a ovdje bi odlucivali o necemu....
Nigdje nisam procitao da neko pominje argentinski model,a po meni bi to bilo sjajno...Naime,oni svake godine igraju dva prvenstva,Clausuru i Aperturu,koje traju po 19 kola i dobijaju svake godine dva prvaka...Ovdje bi to bilo idealno,jesenji dio da se igra posebno za svaku drzavu,a proljetni dio bi se igrala 19 kola,takodje po jednostrukom bod sistemu ta regionalna liga u kojoj bi igralo po recimo 4-5 najbolje plasiranih timova iz jesenjih prvenstava Srbije,Bih i Hrvatske i po 1-2 iz CG,Makedonije i Slovenije i tada bi se djelile vize zaLigu Sampiona i Ligu Evrope..Nijedan klub se ne bi mogao zaliti da je nepravedno zapostavljen i da ne igra regionalnu ligu jer bi jedini kriterijum bio uspjeh na zelenom polju! Proljetni dio u nacionalnim ligama bi bio nesto kao Liga za opstanak.Dodje mi da patentiram ovu ideju i da je zastitim,toliko mi se dobrom cini
A ovi sto govore da bi bilo mrtvih glava,bojim se da brzo zaboravljaju da ih ima i ovako nazalost i bez te lige.Da ih podsjetim da je ubijen navijac Vozdovca od navijaca Rada u vozu,pa upucan navijac Vojvodine od strane Grobara u dogovorenoj tuci,pa takodje Grobari (hebote,ti grobari prave ubice
)su raketom ubili momka na vjecitom derbiju,pa koliko stotina bude privedenih nakon svakog derbija Hajduk-Dinamo,pa ubijeni Vedran i nekoliko ranjenih u Sirokom Brijegu..... Posto bi u ovoj zamisljenoj ligi bilo vrhunsko obezbjedjenje,mozda bi se i smanjio broj mrtvih,ne bi sigurno kao u Sirokom bilo 5 policajaca...
A podrazumjeva se da ocekujem da bi svake jeseni nas Borac bio medju prvih 5 u Bosni i igrao svakog proljeca tu regionalnu ligu sa najboljima iz ostalih drzava.
Ovaj odnos koliko bi koja drzava davala klubova sam naveo na pamet,jer koliko se sjecam otprilike je ovako bilo u bivsoj JU,nekako je BiH uvijek imala najvise timova 5-6,a Srbija i Hrvatska po 4-5....a ovi ostali uglavnom po jednog,Vardar,Olimpiju i Buducnost.po nekad bi im usao i drugi klub ali nije se nikad dugo zadrzavao...
Ili im je draze biti svake godine sampion,kako kaze ona narodna "Bolje biti prvi na selu nego drugi u gradu"....Bilo kako bilo,njih ce se o tome pitati otprilike kao i mene
Oni ne mogu Mamica otjerati,a 10 godina mu skandiraju da je cigan i da ode,a ovdje bi odlucivali o necemu....
Nigdje nisam procitao da neko pominje argentinski model,a po meni bi to bilo sjajno...Naime,oni svake godine igraju dva prvenstva,Clausuru i Aperturu,koje traju po 19 kola i dobijaju svake godine dva prvaka...Ovdje bi to bilo idealno,jesenji dio da se igra posebno za svaku drzavu,a proljetni dio bi se igrala 19 kola,takodje po jednostrukom bod sistemu ta regionalna liga u kojoj bi igralo po recimo 4-5 najbolje plasiranih timova iz jesenjih prvenstava Srbije,Bih i Hrvatske i po 1-2 iz CG,Makedonije i Slovenije i tada bi se djelile vize zaLigu Sampiona i Ligu Evrope..Nijedan klub se ne bi mogao zaliti da je nepravedno zapostavljen i da ne igra regionalnu ligu jer bi jedini kriterijum bio uspjeh na zelenom polju! Proljetni dio u nacionalnim ligama bi bio nesto kao Liga za opstanak.Dodje mi da patentiram ovu ideju i da je zastitim,toliko mi se dobrom cini
A ovi sto govore da bi bilo mrtvih glava,bojim se da brzo zaboravljaju da ih ima i ovako nazalost i bez te lige.Da ih podsjetim da je ubijen navijac Vozdovca od navijaca Rada u vozu,pa upucan navijac Vojvodine od strane Grobara u dogovorenoj tuci,pa takodje Grobari (hebote,ti grobari prave ubice
A podrazumjeva se da ocekujem da bi svake jeseni nas Borac bio medju prvih 5 u Bosni i igrao svakog proljeca tu regionalnu ligu sa najboljima iz ostalih drzava.
Ovaj odnos koliko bi koja drzava davala klubova sam naveo na pamet,jer koliko se sjecam otprilike je ovako bilo u bivsoj JU,nekako je BiH uvijek imala najvise timova 5-6,a Srbija i Hrvatska po 4-5....a ovi ostali uglavnom po jednog,Vardar,Olimpiju i Buducnost.po nekad bi im usao i drugi klub ali nije se nikad dugo zadrzavao...
bilo bi to dobro ali da se uvede zakon ko u Engleskoj uvezi navijaca
U Engleskoj ako uletis u teren mozes dobiti do 8 godina zatvora! A svaki cosak tribine je pokriven kamerama i video nadzorom.Zato me ne cudi sto ni jedan stadion nema ogradu na tribini
Zato su engleski navijaci na njihovim stadionima kao bubice,ali cim predju La Manche postaju nocna mora za sve evropske policajce! Doduse,ponegje i najebu kao u Istanbulu.
Zato su engleski navijaci na njihovim stadionima kao bubice,ali cim predju La Manche postaju nocna mora za sve evropske policajce! Doduse,ponegje i najebu kao u Istanbulu.
Schlager je napisao/la:U Engleskoj ako uletis u teren mozes dobiti do 8 godina zatvora! A svaki cosak tribine je pokriven kamerama i video nadzorom.Zato me ne cudi sto ni jedan stadion nema ogradu na tribini![]()
A "slučaj" u Splitu, 1984. polufinale UEFA, kad je na poluvremenu utakmice Hajduk - Tottenham navijač 'Bilih' zaklo pijetla na centru igrališta ('simbol' Tottenham-a, iako je stvarni sibol tetrijeb) ....
Efekat:
Hajduk pobijedio, ali Englezi, ipak, otišli u finale....
Hajduk dobio godinu kazne - neigranja u Evropi....
http://img228.imageshack.us/img228/7097/041agf4.jpg
Bosno moja poharana....
HAHAHAHA
Legendarno, šta bi bilo da im je gostovao ajaks, hahahahahah
Legendarno, šta bi bilo da im je gostovao ajaks, hahahahahah
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Da i ja napišem svoje mišljenje u vezi te neko nove zajedničke lige...
Naravno da je takva liga odlična ideja i vrlo vjerovatno je da će ona da zaživi, pitanje je samo vremena...
Evidentno je da će onog momenta kada klubovi dožive vlasničku transformaciju njihovi vlasnici donijeti odluku o pokretanju takve lige, koja će sigurno biti magnet za tv kuće, a samim tim i za sponzore, a naravno i za gledaoce koji će u to sam potpuno siguran početi da pune stadione...
Dosadašnji najveći protivnik pokretanja takve lige je bio Hajduk, ali u Hajduku stvari više nisu kao što su bile, tamo je gospodin Andabak taj koji u klub ulaže dio svog novca i ujedno je poslije grada i vlasnik najvećeg broja akcija kluba... Njegov najveći interes je novac, zato oko poslednjih dešavanja nismo čuli ni glasa od Splitskih "bilih".
Zvezda tj njen predsjednik neki dan istrča i reče kako on neće da priča o tome, nego hoće da pravi jaku Srpsku ligu, za koju se već unaprijed deset godina zna da će šampion biti ili Zvezda ili Partizan, liga u kojoj je prvi put prošle jeseni odigrana jedna utakmica van Beograda, a da je igrana pod reflektorima... reče to predsjednik koji je izabran kako je već izabran, a da pri tome u klub nije uložio ni jednu jedinu marku iz svog džepa...
Liga bi bila pun pogodak i to znaju svi samo o tome ćute i njoj se protive samo oni koji imaju neke svoje lične interese, a da pri tome ne razmišljaju o tome koliko gubi njegov klub ili navijači njegovog kluba...
Zamislite koliko bi uleznica bilo prodano na Marakani da dolazi Hajduk ili obrnuto ili koliko ulaznica bi bilo na na Koševu da gostuje Partizan ili koliko ulaznica da u Banjaluku dolazi Dinamo, koliko bi televizija plaćala tv prava za takvu ligum, a koliko plaćaju danas... Možda bi tv prava za takvu ligu htjeo da kupi RTL ili DSF, više iz razloga onoga što se ovdje dešavalo prije petnaest godina, ali ne smije da se zaboravi da bi oni to platili i to jako skupo, a to bi onda bila lančana reakcija u kojoj bi najviše profitirao fudbal i oni koji ga vole kao igru, iz takve lige klubovi bi po kvalitetu sigurno mogli da izbore ligu šampiona ili da prezime u Euro kupu...
Mislim da su poslovni Sloveci pet koraka ispred ostalih i da će oni u ekonomskom smislu tu profitirati najviše, zato što su imali hrabrosti da preuzmu inicijativu i pokrenu veliku priču o tome, ali protiv toga nemam ništa, mene raduje i nadam se da ćemo opet imati pune stadione i gledati dobar i pravi fudbal...
Naravno da je takva liga odlična ideja i vrlo vjerovatno je da će ona da zaživi, pitanje je samo vremena...
Evidentno je da će onog momenta kada klubovi dožive vlasničku transformaciju njihovi vlasnici donijeti odluku o pokretanju takve lige, koja će sigurno biti magnet za tv kuće, a samim tim i za sponzore, a naravno i za gledaoce koji će u to sam potpuno siguran početi da pune stadione...
Dosadašnji najveći protivnik pokretanja takve lige je bio Hajduk, ali u Hajduku stvari više nisu kao što su bile, tamo je gospodin Andabak taj koji u klub ulaže dio svog novca i ujedno je poslije grada i vlasnik najvećeg broja akcija kluba... Njegov najveći interes je novac, zato oko poslednjih dešavanja nismo čuli ni glasa od Splitskih "bilih".
Zvezda tj njen predsjednik neki dan istrča i reče kako on neće da priča o tome, nego hoće da pravi jaku Srpsku ligu, za koju se već unaprijed deset godina zna da će šampion biti ili Zvezda ili Partizan, liga u kojoj je prvi put prošle jeseni odigrana jedna utakmica van Beograda, a da je igrana pod reflektorima... reče to predsjednik koji je izabran kako je već izabran, a da pri tome u klub nije uložio ni jednu jedinu marku iz svog džepa...
Liga bi bila pun pogodak i to znaju svi samo o tome ćute i njoj se protive samo oni koji imaju neke svoje lične interese, a da pri tome ne razmišljaju o tome koliko gubi njegov klub ili navijači njegovog kluba...
Zamislite koliko bi uleznica bilo prodano na Marakani da dolazi Hajduk ili obrnuto ili koliko ulaznica bi bilo na na Koševu da gostuje Partizan ili koliko ulaznica da u Banjaluku dolazi Dinamo, koliko bi televizija plaćala tv prava za takvu ligum, a koliko plaćaju danas... Možda bi tv prava za takvu ligu htjeo da kupi RTL ili DSF, više iz razloga onoga što se ovdje dešavalo prije petnaest godina, ali ne smije da se zaboravi da bi oni to platili i to jako skupo, a to bi onda bila lančana reakcija u kojoj bi najviše profitirao fudbal i oni koji ga vole kao igru, iz takve lige klubovi bi po kvalitetu sigurno mogli da izbore ligu šampiona ili da prezime u Euro kupu...
Mislim da su poslovni Sloveci pet koraka ispred ostalih i da će oni u ekonomskom smislu tu profitirati najviše, zato što su imali hrabrosti da preuzmu inicijativu i pokrenu veliku priču o tome, ali protiv toga nemam ništa, mene raduje i nadam se da ćemo opet imati pune stadione i gledati dobar i pravi fudbal...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Onda ne vidim razlog sto bi se uopste i igralo, nogomet se igra radi navijaca a zabraniti istim dolazak na utakmicu je glupost, ne vidim svrhu osnivanja te lige onda...Schlager je napisao/la:Ne bi trebalo dozvoliti dolazak gostujucih navijaca u druge drzave,bar prvih godina.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ovdje je klasična zamijena teza, fudbal se igra zbog navijača i to je tačno, ali zbog 500 ili 1000 gostujućih navijača, to je zista smiješan argument...pile87 je napisao/la:Onda ne vidim razlog sto bi se uopste i igralo, nogomet se igra radi navijaca a zabraniti istim dolazak na utakmicu je glupost, ne vidim svrhu osnivanja te lige onda...Schlager je napisao/la:Ne bi trebalo dozvoliti dolazak gostujucih navijaca u druge drzave,bar prvih godina.
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Ma **** ligu ako ja ne mogu otici na gostovanje hajd se zakuni da je to normalno....tih 500 navijaca prati klub kostantno bez obzira o kome se radilo uskratiti im tako nesto je bezveze...hocu ti reci ovo je sve na silu...
Pa jel ti misliš da si i u onoj bivšoj ligi putovalo na sva gostovanja bezbrižno kao da ideš na ekskurziju, pitaj nekoga kako je bilo, bilo je gostovanja gdje te neće zaboliti glava, al bilo je i više nego vrućih terena, isto bi bilo i sada, moža čak i lakše jer je danas policija više obrazovana i opremljenija, a onda je bilo, ako ti dođe brko, donji si...pile87 je napisao/la:Ma **** ligu ako ja ne mogu otici na gostovanje hajd se zakuni da je to normalno....tih 500 navijaca prati klub kostantno bez obzira o kome se radilo uskratiti im tako nesto je bezveze...hocu ti reci ovo je sve na silu...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Imam vise gostovanja od prije rata nego vecina na ovom forumu nakon rata...VB 1987 je napisao/la:Pa jel ti misliš da si i u onoj bivšoj ligi putovalo na sva gostovanja bezbrižno kao da ideš na ekskurziju, pitaj nekoga kako je bilo, bilo je gostovanja gdje te neće zaboliti glava, al bilo je i više nego vrućih terena, isto bi bilo i sada, moža čak i lakše jer je danas policija više obrazovana i opremljenija, a onda je bilo, ako ti dođe brko, donji si...pile87 je napisao/la:Ma **** ligu ako ja ne mogu otici na gostovanje hajd se zakuni da je to normalno....tih 500 navijaca prati klub kostantno bez obzira o kome se radilo uskratiti im tako nesto je bezveze...hocu ti reci ovo je sve na silu...
Pa onda neznam o čemu pričaš, jesi li te na gostovanjima dočekivali sa cvijećem...pile87 je napisao/la:Imam vise gostovanja od prije rata nego vecina na ovom forumu nakon rata...VB 1987 je napisao/la:Pa jel ti misliš da si i u onoj bivšoj ligi putovalo na sva gostovanja bezbrižno kao da ideš na ekskurziju, pitaj nekoga kako je bilo, bilo je gostovanja gdje te neće zaboliti glava, al bilo je i više nego vrućih terena, isto bi bilo i sada, moža čak i lakše jer je danas policija više obrazovana i opremljenija, a onda je bilo, ako ti dođe brko, donji si...pile87 je napisao/la:Ma **** ligu ako ja ne mogu otici na gostovanje hajd se zakuni da je to normalno....tih 500 navijaca prati klub kostantno bez obzira o kome se radilo uskratiti im tako nesto je bezveze...hocu ti reci ovo je sve na silu...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Pa pricam ti da ljudi hoce da zabrane gostujucim navijacima da uopste dodju na utakmicu i da tako funkcionira.Ne kazem ti ja da se bojim gostovanje nego da necu moci da idem radi te zabrane, meni se logicno namece pitanje je li normalno igrati ligu a da ne mogu otici na gostovanje.meni nije j.ebes to
Samo da ona počne, a onda će se ionako sve iskristalisati, samo polako, rano je sada pričati o tome na taj način kao da je neko rekao da će se liga igrati sutra, neka ljudi o tome pričaju i neka je ideja zaživila, ja ovdje pričam da bi to bilo dobro za kvalitet fudbala uopšte, a navijačka scena će se tome već prilagoditi, tako je bilo uvijek...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.