Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Titova-Juga
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Linux dragi moj nije za obične korisnike i ti to dobro znaš.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Ima verzija koje jesu, npr. ZorinOS, koji je veoma slican XP-u, i ne moras previse raditi po konzolama onim.Titova-Juga je napisao/la:Linux dragi moj nije za obične korisnike i ti to dobro znaš.
P.S
Ako neko hoce kupiti laptop:
Acer Aspire 5741G i5 @2.4GHz
5GB RAM-a
250GB HDD-a
GT 320M graficka(1GB DDR3)
Javiti se na pp za cijenu i ostalo.
Za jednog korisnika koji ne zna otići u Safe mode i prčkati po njemu i nije baš, dobro si rek'oTitova-Juga je napisao/la:Linux dragi moj nije za obične korisnike i ti to dobro znaš.

Isto k'o da ja predložim nekom dedi što je vječno im'o nokiu 3310 da pređe na Nokia Lumia 620

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- Titova-Juga
- Kontakt:
iVar je napisao/la:Za jednog korisnika koji ne zna otići u Safe mode i prčkati po njemu i nije baš, dobro si rek'oTitova-Juga je napisao/la:Linux dragi moj nije za obične korisnike i ti to dobro znaš.![]()
Isto k'o da ja predložim nekom dedi što je vječno im'o nokiu 3310 da pređe na Nokia Lumia 620
Ma naravno, na to sam i mislio.
Nama koji znamo je to mačiji kašalj i teško nam se staviti u poziciju onih koji ne znaju iako smo i sami nekada bili u istoj

- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Kad se sjetim sebe na početku, prvi laptop 2006. nisam smio otvoriti kontrol panel
A dobro ne znam ni sad nešto ekstra i meni bi trebalo malo da se uvedem u te linux konzole, al nije to špansko selo

A dobro ne znam ni sad nešto ekstra i meni bi trebalo malo da se uvedem u te linux konzole, al nije to špansko selo

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- Titova-Juga
- Kontakt:
iVar je napisao/la:Kad se sjetim sebe na početku, prvi laptop 2006. nisam smio otvoriti kontrol panel![]()
![]()
Znaš kako kažu, ništa nije teško ako te dovoljno interesuje.
Ja ne'am neke namjere prelaziti na linux u skorije vrijeme, prosto sam prezadovoljan sedmicom.
Nakon onog njasra od viste, ovo je ODLIČNO. Naravno, ni xp nikada nije za zanemariti

Btw, ja sam svoj prvi komp dobio negdje krajem 2000-e, sjećam se dobro i prvih web str. koje sam otvorio.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- Papastathopoulos
- Kontakt:
W8 dominira,pali se u par sekudni,ne koci.
Meni dobar.
Meni dobar.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Ponos Torina
- Kontakt:
Ja sam sebi stavio Win 7 Enterprise za rad i na drugi HD sam stavio Win 7 Ultimate da imam sve na raspolaganju prezadovoljan sam..Vista je najvece smece 

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
- Evolution87
- Kontakt:
ja koristim win 7 home premium i zadovoljan 

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Gle ovih gore hakera
pa kad ste tako pametni sto onda ne znate u cemu je problem. Ja momku nadjem kvar preko neta, za auto koji vrijedi 40 milja u pola minute. A nisam mu govorio vozas makinu a ne znas u cemu je problem. Ako ne znate u cemu je problem... Ne vidim svrhu postova. Probat cu jos par stvari. Ako ne pomogne nista onda cu oboriti pa dici sistem. A zast koristim ovaj OS odg. Je navika. Hvala ostalim forumasima na odgovorima
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Upravo, a ja sam prešao na Win8, oduševljen sam fkt, tolika jednostavnostTitova-Juga je napisao/la:iVar je napisao/la:Kad se sjetim sebe na početku, prvi laptop 2006. nisam smio otvoriti kontrol panel![]()
![]()
Znaš kako kažu, ništa nije teško ako te dovoljno interesuje.
Ja ne'am neke namjere prelaziti na linux u skorije vrijeme, prosto sam prezadovoljan sedmicom.
Nakon onog njasra od viste, ovo je ODLIČNO. Naravno, ni xp nikada nije za zanemariti
Btw, ja sam svoj prvi komp dobio negdje krajem 2000-e, sjećam se dobro i prvih web str. koje sam otvorio.

Stranica hmm...yahoo i http://www.sex.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Win8Papastathopoulos je napisao/la:XP rules

jarane tvoj opis problema stao u 4 riječi, možeš uslikat ajfonom ekran ako ne mozes screenshot napravitiBosniacum Lilium je napisao/la:Gle ovih gore hakerapa kad ste tako pametni sto onda ne znate u cemu je problem. Ja momku nadjem kvar preko neta, za auto koji vrijedi 40 milja u pola minute. A nisam mu govorio vozas makinu a ne znas u cemu je problem. Ako ne znate u cemu je problem... Ne vidim svrhu postova. Probat cu jos par stvari. Ako ne pomogne nista onda cu oboriti pa dici sistem. A zast koristim ovaj OS odg. Je navika. Hvala ostalim forumasima na odgovorima

- Titova-Juga
- Kontakt:
@BL ma šta ćemo se mi znojiti kad imamo tebe vrsnog znalca u svemu i svačemu.
iVar, koja je osnovna razlika w7-w8 ?
iVar, koja je osnovna razlika w7-w8 ?
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
da vas pitam
jutros palim laptop sasvim normalno i pojavi mi se nesto tipa windows se nije pravilno ugasio,ne može se pokrenuti i sl. probam na "start windows normally" i dođe do starting windows i zaštopa te se na samo sekundu pojavi plavi ekran i laptop se restartuje. isto tako sam pokušao i safe mode ali opet isto,zaštopa i pojavi se plavi ekran jako kratko i restartuje se
kad udjem u bios nemam opciju da pokrenem cd jer samo mislio sve ponovno instalirati
ko zna neka pomogne,jer ovaj mi je komp. s kojeg sad pišem olupina samo takva
jutros palim laptop sasvim normalno i pojavi mi se nesto tipa windows se nije pravilno ugasio,ne može se pokrenuti i sl. probam na "start windows normally" i dođe do starting windows i zaštopa te se na samo sekundu pojavi plavi ekran i laptop se restartuje. isto tako sam pokušao i safe mode ali opet isto,zaštopa i pojavi se plavi ekran jako kratko i restartuje se
kad udjem u bios nemam opciju da pokrenem cd jer samo mislio sve ponovno instalirati

ko zna neka pomogne,jer ovaj mi je komp. s kojeg sad pišem olupina samo takva

Jednostavnost korištenja vjeruj mi i dostupnost.Titova-Juga je napisao/la: iVar, koja je osnovna razlika w7-w8 ?
Boota se za nekih cca 8 sekundi od pritiska na dugme (+ što ja imam one startup programe i to više njih pa je opet brzo, ko to nema ide i do 4-5), drugo dočeka ti veliki metro screen što mijenja start, zaboravih da se na računar loguješ sa mejl adresom i šifrom, tako da ti je sve sinhronizovano, dobiješ mejl, odma ti javi, twitter aplikacije, fejs aplikacije i slično. Ugrađen antivirus tj. onaj defender radi odlično svoj posao, evo 2 mjeseca imam win8 i nemam problema bgm

što se tiče multimedije i tih stvari, ma prednost je ogromna, nema toliko grešaka kao win7, pa kad pokreneš nešto error ako nisi ovo napravio i slično...mislim da je to sistem bas za korisnike koji žele napredovati..et' im'o sam prije windows 7 ultimate i ne bi se vratio na njega ni da mi plate

@Lesnar..koji je sistem bio? mozes li uci u safe mode? obicno se to po*ebe neki fajl u folderu system32 100% evo ruka ako nije

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
napravio. Hvala.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
- Titova-Juga
- Kontakt:
iVar je napisao/la:Jednostavnost korištenja vjeruj mi i dostupnost.Titova-Juga je napisao/la: iVar, koja je osnovna razlika w7-w8 ?
Boota se za nekih cca 8 sekundi od pritiska na dugme (+ što ja imam one startup programe i to više njih pa je opet brzo, ko to nema ide i do 4-5), drugo dočeka ti veliki metro screen što mijenja start, zaboravih da se na računar loguješ sa mejl adresom i šifrom, tako da ti je sve sinhronizovano, dobiješ mejl, odma ti javi, twitter aplikacije, fejs aplikacije i slično. Ugrađen antivirus tj. onaj defender radi odlično svoj posao, evo 2 mjeseca imam win8 i nemam problema bgm![]()
što se tiče multimedije i tih stvari, ma prednost je ogromna, nema toliko grešaka kao win7, pa kad pokreneš nešto error ako nisi ovo napravio i slično...mislim da je to sistem bas za korisnike koji žele napredovati..et' im'o sam prije windows 7 ultimate i ne bi se vratio na njega ni da mi plateOtela sam navratio da instalira win8 i evo momak ga fali što znači da nisam mašio
@Lesnar..koji je sistem bio? mozes li uci u safe mode? obicno se to po*ebe neki fajl u folderu system32 100% evo ruka ako nije
Thank you

Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
xpiVar je napisao/la:@Lesnar..koji je sistem bio? mozes li uci u safe mode? obicno se to po*ebe neki fajl u folderu system32 100% evo ruka ako nije
ne mogu ući u safe mode,pođe učitavati i odjednom stane,pojavi se plavi ekran i tako stalno
- Ponos Torina
- Kontakt:
Probaj Repair uraditi sa cd-om xp sistema mozda su se neki fajlovi izbrisali,ako nije to onda te zeza neka komponenta u racunaru(zvucna,procesor,ram ili slicno)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
već sam gore napomenuo da ne mogu ni pokrenuti cd u bios-u
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.