Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Titova-Juga
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Titova-Juga » 27 avg 2013, 13:56

Linux dragi moj nije za obične korisnike i ti to dobro znaš.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 avg 2013, 15:01

Titova-Juga je napisao/la:Linux dragi moj nije za obične korisnike i ti to dobro znaš.
Ima verzija koje jesu, npr. ZorinOS, koji je veoma slican XP-u, i ne moras previse raditi po konzolama onim.

P.S
Ako neko hoce kupiti laptop:
Acer Aspire 5741G i5 @2.4GHz
5GB RAM-a
250GB HDD-a
GT 320M graficka(1GB DDR3)
Javiti se na pp za cijenu i ostalo.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 27 avg 2013, 15:44

Titova-Juga je napisao/la:Linux dragi moj nije za obične korisnike i ti to dobro znaš.
Za jednog korisnika koji ne zna otići u Safe mode i prčkati po njemu i nije baš, dobro si rek'o :)
Isto k'o da ja predložim nekom dedi što je vječno im'o nokiu 3310 da pređe na Nokia Lumia 620 :lol:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 avg 2013, 15:48

iVar je napisao/la:
Za jednog korisnika koji ne zna otići u Safe mode i prčkati po njemu i nije baš, dobro si rek'o :)
Isto k'o da ja predložim nekom dedi što je vječno im'o nokiu 3310 da pređe na Nokia Lumia 620 :lol:

Ma naravno, na to sam i mislio.
Nama koji znamo je to mačiji kašalj i teško nam se staviti u poziciju onih koji ne znaju iako smo i sami nekada bili u istoj :D
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 27 avg 2013, 15:49

Kad se sjetim sebe na početku, prvi laptop 2006. nisam smio otvoriti kontrol panel :lol: :lol:
A dobro ne znam ni sad nešto ekstra i meni bi trebalo malo da se uvedem u te linux konzole, al nije to špansko selo :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 avg 2013, 15:54

iVar je napisao/la:Kad se sjetim sebe na početku, prvi laptop 2006. nisam smio otvoriti kontrol panel :lol: :lol:
A dobro ne znam ni sad nešto ekstra i meni bi trebalo malo da se uvedem u te linux konzole, al nije to špansko selo :)

Znaš kako kažu, ništa nije teško ako te dovoljno interesuje.
Ja ne'am neke namjere prelaziti na linux u skorije vrijeme, prosto sam prezadovoljan sedmicom.
Nakon onog njasra od viste, ovo je ODLIČNO. Naravno, ni xp nikada nije za zanemariti :)

Btw, ja sam svoj prvi komp dobio negdje krajem 2000-e, sjećam se dobro i prvih web str. koje sam otvorio.

Smrt nacionalizmu !!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 avg 2013, 15:58

XP rules 8-)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 avg 2013, 16:06

W8 dominira,pali se u par sekudni,ne koci.

Meni dobar.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 27 avg 2013, 16:22

Ja sam sebi stavio Win 7 Enterprise za rad i na drugi HD sam stavio Win 7 Ultimate da imam sve na raspolaganju prezadovoljan sam..Vista je najvece smece :)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 27 avg 2013, 16:26

ja koristim win 7 home premium i zadovoljan 8-)
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 avg 2013, 17:04

Gle ovih gore hakera :lol: pa kad ste tako pametni sto onda ne znate u cemu je problem. Ja momku nadjem kvar preko neta, za auto koji vrijedi 40 milja u pola minute. A nisam mu govorio vozas makinu a ne znas u cemu je problem. Ako ne znate u cemu je problem... Ne vidim svrhu postova. Probat cu jos par stvari. Ako ne pomogne nista onda cu oboriti pa dici sistem. A zast koristim ovaj OS odg. Je navika. Hvala ostalim forumasima na odgovorima

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 27 avg 2013, 17:10

Titova-Juga je napisao/la:
iVar je napisao/la:Kad se sjetim sebe na početku, prvi laptop 2006. nisam smio otvoriti kontrol panel :lol: :lol:

Znaš kako kažu, ništa nije teško ako te dovoljno interesuje.
Ja ne'am neke namjere prelaziti na linux u skorije vrijeme, prosto sam prezadovoljan sedmicom.
Nakon onog njasra od viste, ovo je ODLIČNO. Naravno, ni xp nikada nije za zanemariti :)

Btw, ja sam svoj prvi komp dobio negdje krajem 2000-e, sjećam se dobro i prvih web str. koje sam otvorio.
Upravo, a ja sam prešao na Win8, oduševljen sam fkt, tolika jednostavnost 8-)

Stranica hmm...yahoo i http://www.sex.com" onclick="window.open(this.href);return false; :lol: :lol: :lol: :lol:
Papastathopoulos je napisao/la:XP rules 8-)
Win8 :mrgreen:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Gle ovih gore hakera :lol: pa kad ste tako pametni sto onda ne znate u cemu je problem. Ja momku nadjem kvar preko neta, za auto koji vrijedi 40 milja u pola minute. A nisam mu govorio vozas makinu a ne znas u cemu je problem. Ako ne znate u cemu je problem... Ne vidim svrhu postova. Probat cu jos par stvari. Ako ne pomogne nista onda cu oboriti pa dici sistem. A zast koristim ovaj OS odg. Je navika. Hvala ostalim forumasima na odgovorima

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
jarane tvoj opis problema stao u 4 riječi, možeš uslikat ajfonom ekran ako ne mozes screenshot napraviti ;) ima milion errora na windowsu :)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 avg 2013, 17:16

@BL ma šta ćemo se mi znojiti kad imamo tebe vrsnog znalca u svemu i svačemu.

iVar, koja je osnovna razlika w7-w8 ?

Smrt nacionalizmu !!

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 27 avg 2013, 17:21

da vas pitam
jutros palim laptop sasvim normalno i pojavi mi se nesto tipa windows se nije pravilno ugasio,ne može se pokrenuti i sl. probam na "start windows normally" i dođe do starting windows i zaštopa te se na samo sekundu pojavi plavi ekran i laptop se restartuje. isto tako sam pokušao i safe mode ali opet isto,zaštopa i pojavi se plavi ekran jako kratko i restartuje se
kad udjem u bios nemam opciju da pokrenem cd jer samo mislio sve ponovno instalirati :roll:
ko zna neka pomogne,jer ovaj mi je komp. s kojeg sad pišem olupina samo takva :roll:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 27 avg 2013, 17:23

Titova-Juga je napisao/la: iVar, koja je osnovna razlika w7-w8 ?
Jednostavnost korištenja vjeruj mi i dostupnost.
Boota se za nekih cca 8 sekundi od pritiska na dugme (+ što ja imam one startup programe i to više njih pa je opet brzo, ko to nema ide i do 4-5), drugo dočeka ti veliki metro screen što mijenja start, zaboravih da se na računar loguješ sa mejl adresom i šifrom, tako da ti je sve sinhronizovano, dobiješ mejl, odma ti javi, twitter aplikacije, fejs aplikacije i slično. Ugrađen antivirus tj. onaj defender radi odlično svoj posao, evo 2 mjeseca imam win8 i nemam problema bgm :)

što se tiče multimedije i tih stvari, ma prednost je ogromna, nema toliko grešaka kao win7, pa kad pokreneš nešto error ako nisi ovo napravio i slično...mislim da je to sistem bas za korisnike koji žele napredovati..et' im'o sam prije windows 7 ultimate i ne bi se vratio na njega ni da mi plate :) Otela sam navratio da instalira win8 i evo momak ga fali što znači da nisam mašio :mrgreen:

@Lesnar..koji je sistem bio? mozes li uci u safe mode? obicno se to po*ebe neki fajl u folderu system32 100% evo ruka ako nije :)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 avg 2013, 17:24

napravio. Hvala.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 avg 2013, 17:24

iVar je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la: iVar, koja je osnovna razlika w7-w8 ?
Jednostavnost korištenja vjeruj mi i dostupnost.
Boota se za nekih cca 8 sekundi od pritiska na dugme (+ što ja imam one startup programe i to više njih pa je opet brzo, ko to nema ide i do 4-5), drugo dočeka ti veliki metro screen što mijenja start, zaboravih da se na računar loguješ sa mejl adresom i šifrom, tako da ti je sve sinhronizovano, dobiješ mejl, odma ti javi, twitter aplikacije, fejs aplikacije i slično. Ugrađen antivirus tj. onaj defender radi odlično svoj posao, evo 2 mjeseca imam win8 i nemam problema bgm :)

što se tiče multimedije i tih stvari, ma prednost je ogromna, nema toliko grešaka kao win7, pa kad pokreneš nešto error ako nisi ovo napravio i slično...mislim da je to sistem bas za korisnike koji žele napredovati..et' im'o sam prije windows 7 ultimate i ne bi se vratio na njega ni da mi plate :) Otela sam navratio da instalira win8 i evo momak ga fali što znači da nisam mašio :mrgreen:

@Lesnar..koji je sistem bio? mozes li uci u safe mode? obicno se to po*ebe neki fajl u folderu system32 100% evo ruka ako nije :)

Thank you ;)

Smrt nacionalizmu !!

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 27 avg 2013, 17:32

iVar je napisao/la:@Lesnar..koji je sistem bio? mozes li uci u safe mode? obicno se to po*ebe neki fajl u folderu system32 100% evo ruka ako nije :)
xp
ne mogu ući u safe mode,pođe učitavati i odjednom stane,pojavi se plavi ekran i tako stalno

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 27 avg 2013, 17:37

Probaj Repair uraditi sa cd-om xp sistema mozda su se neki fajlovi izbrisali,ako nije to onda te zeza neka komponenta u racunaru(zvucna,procesor,ram ili slicno)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 27 avg 2013, 17:40

već sam gore napomenuo da ne mogu ni pokrenuti cd u bios-u

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.