Rekonstrukcija stadiona u BiH

FaraonTM
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la FaraonTM » 20 okt 2013, 19:21

DukeOfWellington je napisao/la:Interesantne komparacije. Kad se priča o Sarajevu onda jedna priča, a kad se priča o Vitezu onda sasvim druga. I Zenica je za Sarajevo selo jednako kao što je Vitez za Zenicu, pa to svejedno ne znači da je Čeliku mjesto u seoskoj ligi. Vitez je svoje mjesto u ligi izborio osvajanjem lige FBiH i to je jedini način da neko zauzme mjesto u Premijer ligi, nikakva sećijska politika "ovo je selo, ovo nije selo". To ljudi kad shvate onda će im bit jasno zbog čega je NK Široki Brijeg iz sela Široki Brijeg fudbalska institucija za NK Čelik iz metropole Zenica. Nema ništa od blebetanja.

I Sarajevo je za New York selo, da ne ispadne da ja ovdje nešto guram Sarajevo u prvi plan, radi se o principu. Toliko.
Neko je u ratu gubio, a neko profitirao ;) To je razlog pojave ovih anonimus klubova iz nekih pripizdina nakon rata. I to je tako u svim sportovima nažalost. Sada kada govorim kao neutralac, jedna Sloboda i Jedinstvo igraju drugu ligu, dok neki Vitez, Široki Brijeg, Olimpik, Zrinjski igraju Premijer ligu a niko za njih nije čuo do 96-e. Ali kakva država, takva i liga.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 okt 2013, 19:30

Sta bi neko trebao zalit za Slobodom ili Jedinstvom? Zar su Siroki ili Olimpic krivi sto je Sloboda u drugoj ligi. To nije bas ovdje tema, ali pripizdanama ne oslovljavaj ostale gradove.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 okt 2013, 19:30

I Sloboda i Velež i Čelik i Sarajevo pa kasnije i Željo (znamo šta je bilo nakon rata) su žestoko profitirali u odnosu na neke druge klubove za vrijeme Jugoslavije, to nikom ništa jel? Jedina referenca im je bila što su iz velikog grada. Isto kao što je i Zvezda profitirala u odnosu na ove nabrojane klubove. Danas, kad više nema protekcije tog tipa ovi veliki klubovi kukaju i ništa ne rade (uslovno rečeno, neki manje, neki više), kao njima bi trebalo s neba pasti sve, da im se Vitez nakloni zato što su Čelik. E pa mohune, prošla su vremena kad se za svaki klub znalo koju ligu mora igrat i kad je svaki grb im'o zvijezdu. A mnogi to nisu skontali, zato su danas na dnu.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 20 okt 2013, 19:37

Lillard je napisao/la:Sta bi neko trebao zalit za Slobodom ili Jedinstvom? Zar su Siroki ili Olimpic krivi sto je Sloboda u drugoj ligi. To nije bas ovdje tema, ali pripizdanama ne oslovljavaj ostale gradove.
Izvini prijatelju, Široki Brijeg je do rata imao 5 000 stanovnika, ja ne znam da se to može nazvati gradom. Možda se izgradio sad nakon rata kao i recimo Laktaši, Ljubuški, Vitez ili šta već. Nemam ja nikog namjeru vrijeđati samo govorim činjenice. Recimo da je čudno da neki klubovi nastali poslije rata igraju umjesto klubova sa dugom tradicijom, ali nije ovo tema, upravu si.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 okt 2013, 19:39

FaraonTM je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Sta bi neko trebao zalit za Slobodom ili Jedinstvom? Zar su Siroki ili Olimpic krivi sto je Sloboda u drugoj ligi. To nije bas ovdje tema, ali pripizdanama ne oslovljavaj ostale gradove.
Izvini prijatelju, Široki Brijeg je do rata imao 5 000 stanovnika, ja ne znam da se to može nazvati gradom. Možda se izgradio sad nakon rata kao i recimo Laktaši, Ljubuški, Vitez ili šta već. Nemam ja nikog namjeru vrijeđati samo govorim činjenice. Recimo da je čudno da neki klubovi nastali poslije rata igraju umjesto klubova sa dugom tradicijom, ali nije ovo tema, upravu si.
Pa neki su osteceni prijasnjim ratom pa se ne place...Ajd dosta o ovome.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 20 okt 2013, 19:43

DukeOfWellington je napisao/la:I Sloboda i Velež i Čelik i Sarajevo pa kasnije i Željo (znamo šta je bilo nakon rata) su žestoko profitirali u odnosu na neke druge klubove za vrijeme Jugoslavije, to nikom ništa jel? Jedina referenca im je bila što su iz velikog grada. Isto kao što je i Zvezda profitirala u odnosu na ove nabrojane klubove. Danas, kad više nema protekcije tog tipa ovi veliki klubovi kukaju i ništa ne rade (uslovno rečeno, neki manje, neki više), kao njima bi trebalo s neba pasti sve, da im se Vitez nakloni zato što su Čelik. E pa mohune, prošla su vremena kad se za svaki klub znalo koju ligu mora igrat i kad je svaki grb im'o zvijezdu. A mnogi to nisu skontali, zato su danas na dnu.
Zar ti stvarno misliš da su Široki, Zrinjski, Olimpik dovedeni u ligu radi fudbala. Eto potrefila im se zlatna generacija i došli u najviši rang. Sve je to došlo iz novčanih ulaganja i nekih viših sila, a ne iz ljepote fudbalske igre ili tradicije, sve je to nakon 95 nastalo na mišiće..
Zamisli sad da u Premijer ligi imaš sve "bosnjačke" klubove ili da nemaš nijednog "hrvatskog" kluba, to je nemoguće
Kratko i jasno: Prošla su vremena kada je klupski fudbal na Balkanu vrijedio.

Što se mene tiče ja sam završio sa ovom temom.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 okt 2013, 19:45

Oni su profiteri novog sistema isto kao što su gore nabrojani klubovi bili profiteri bivšeg sistema. Ja samo kažem da je glupo govoriti da je ono prije bilo pošteno, a ovo sad nije. Jednako je pošteno/nepošteno i jedno i drugo.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 20 okt 2013, 20:45

Signore je napisao/la:Doboj

slika

slika

Fino ovo djeluje u Doboju.

Ima li na ovom stadionu i druga tribina, da li se radi na njoj, ili imaju planovi za to??

Izgleda da Doboj priprema situaciju da ispuni plan ulaska u PL. Doboj kao centar tog regiona i zasluzuje jedno mjesto u PL.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 okt 2013, 21:34

I mene to zanima. Po marke je iz Doboja pa nek nam napise imal tu nekih ozbiljnijih planova.

Inace, stadion ima samo tu jednu tribinu

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 okt 2013, 21:36

DukeOfWellington je napisao/la:Oni su profiteri novog sistema isto kao što su gore nabrojani klubovi bili profiteri bivšeg sistema. Ja samo kažem da je glupo govoriti da je ono prije bilo pošteno, a ovo sad nije. Jednako je pošteno/nepošteno i jedno i drugo.
To prije i ovo sada uopste nije isto! "Profiteri bivseg sistema" su igrali vaznu ulogu u evropskom fudbalu, i te kako vaznu, dok ovi sada ne igraju ama bas nikakvu. U ovom sistemu su vrijednosti totalno poremecene. Sto je nekada bio ponos sada je sramota i obratno. Jel' treba da postavim slike krcatih tribina nekada? Mislis li da su nekada narod tjerali pendecima na stadion? A, sada? Na tribinama je najvise onih koji udju djaba na stadion da zaborave glad i nemastinju, da ispolje svu negativnost jer poslije zadnjeg zvizduka sudije postaju ono sto jesu. Niko i nista.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 20 okt 2013, 21:40

Probisvjet je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Oni su profiteri novog sistema isto kao što su gore nabrojani klubovi bili profiteri bivšeg sistema. Ja samo kažem da je glupo govoriti da je ono prije bilo pošteno, a ovo sad nije. Jednako je pošteno/nepošteno i jedno i drugo.
To prije i ovo sada uopste nije isto! "Profiteri bivseg sistema" su igrali vaznu ulogu u evropskom fudbalu, i te kako vaznu, dok ovi sada ne igraju ama bas nikakvu. U ovom sistemu su vrijednosti totalno poremecene. Sto je nekada bio ponos sada je sramota i obratno. Jel' treba da postavim slike krcatih tribina nekada? Mislis li da su nekada narod tjerali pendecima na stadion? A, sada? Na tribinama je najvise onih koji udju djaba na stadion da zaborave glad i nemastinju, da ispolje svu negativnost jer poslije zadnjeg zvizduka sudije postaju ono sto jesu. Niko i nista.
+1 Ne možeš ti to dokazati ovim ljudima na ovoj temi. Odmah se hvataju nekih nacionalnih pitanja i zabrana, a niko ne spominje kakav se fudbal igrao u ta doba..

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 okt 2013, 21:48

FaraonTM je napisao/la:
+1 Ne možeš ti to dokazati ovim ljudima na ovoj temi. Odmah se hvataju nekih nacionalnih pitanja i zabrana, a niko ne spominje kakav se fudbal igrao u ta doba..
...i kakva je gospoda na tribinama bila.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 okt 2013, 22:44

Vodite glupu i nebitnu raspravu, kvarite temu, jer da pisete tri dana i dalje ce svatko pisat po svome. Nadam se da ce admin uklonit ove postove.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 okt 2013, 01:22

To nema veze. Mogla su preduzeća biti sponzor recimo Gradini, a ne Slobodi i onda bi cijela regija navijala za Gradinu i u Srebreniku bi bili puni stadioni, i Gradina bi igrala važnu ulogu u europskom fudbalu. Kriterijum veći grad - veći klub je apriori nepravedan. Sad neko na osnovu stare slave želi da mu se neka Gradina pokloni. Neće da može.

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 21 okt 2013, 06:35

Ta cifra od 400.000 stanovnika Sarajeva ne pije vode. Ako pominjes broj stanovnika onda moras reci koje Sarajevo. Jel' istocno il zapadno? Kada se uzme u obzir na podjeljenost grada onda je to manja cifra.
Druga stvar. Ono sto cini gradom je stanovnistvo. Po tome je Zenica i Tuzla ispred Sarajeva, jer ruku na srce u Sarajevu sada na zalost zivi vise ruralaca nego gradjana. Da se na popisu izjasnjavalo ko je sa sela, a ko iz grada, dobio bi se sigurno rezultat da je Sarajevo "urbano mjesto" u kojem zivi najvise seljaka (starih sarajlija je vrlo malo u odnosu na ove). Valjda je to zato sto je u dolini, pa se bilo lako dokotrljati onima sa planina.
prazna pricha jarane. kolko onda ima sa? po miliona? :lol: hajd dobro... sve dok ti mozes poredit tz i ze sa sarajevom, znachi da nisu sela za sa.... ;) to ruralci, dijaspora, okolina, opstina, istocno-zapadno, ovolko, onolko, ako oduzmes ovo, dodas onda ono... sve u svemu nisi u pravu da je zenica za sarajevo selo. zenica nije selo ni za jedan grad na balkanu...moze bit zaostala za zagrebom, puno manja od beograda, al da je selo za nevedena mjesta, nije...pogotovo ne za sarajevo. jel onda sarajevo selo za zagreb? jer zagreb je za sarajevo duplo vishe nego sarajevo za zenicu... pa eto.. razmisli. kazem, ko i ostali, skrechemo s teme previse, tako da cu prestat odgovarat na ovo dalje..
Prvo zenica nema 200 000 nego 127 000 I to kao opcina a sam grad ima oko 100...sarajevo 4 gradske opcine plus ilidza koja iz samo njima znanih razloga se ne broji pod grad ima oko 360 hiljada plus dijaspora od minimalno 100 000 ljudi ako ne I vise.sarajevo kanton ima oko 430 000 bez dijaspore..tuzla kao opcina ima oko 135 000 stanovnika...banjalukaa oko 170. U gradu plus oko 50 okolnim selendrama plus dijaspora od oko 50 do 70 hiljada plus laktasi I celinac koji se mogu brojati kao predgradza banjaluke... Zato nelupajte sa ciframa
prvo, nisam reko da ima 200,000, nego blizu... sigurno ima puno vise od 100,000 sinko :lol: :lol: sarajevo "sa dijasporom" 100,000. a bog te mazo sta covjek izvali. :lol: :lol: :lol: kolko sa sandzakom ima? jel i to dijaspora od sarajeva :lol: :lol: :lol:

lupas stim ciframa sine da nisi svjestan. prvo zenicu si smanjio za trechinu MINIMUM. drugo te dijasporske statistike su ti tako neopisljivo glupe. to "s okolinom" te "u gradu" bubanja nemaju smisla. ajd brojimo grad s uzom okolinom (znachi "selendra" blizu grada", ne u kantonu") i sve to kad pogledas, saberes, oduzmes, zenica i tuzla i banja luka su daleko od "sela" za sarajevo... iako sa ima duplo vecu populaciju i jos na to 50ak hiljada minimum...
al idemo daleko od teme tako da odustajem. ugodan dan statistichari :lol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 okt 2013, 07:40

Čovjek ti argumentovano i precizno napiše kako stoje stvari, a tvoj odgovor je "nije tako" uz neizostavni kontigent smajlija. Tebi ćemo vjerovat'.

Još je taj podatak o broju stanovnika zapravo najmanja prednost Sarajeva u odnosu na Zenicu. Kulturno-historijsko naslijeđe Sarajeva u odnosu na Zenicu je nemjerljivo. O ugledu da i ne pričamo. Toliko.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 21 okt 2013, 08:43

@najjacajezenica - Hmm, ides linijom manjeg otpora pa moj odgovor koji je svaku cifru argumentovao preskocis. A odakle ti znas da je on umanjio Zenicu za trecinu? Jesi li to vrsio popis na svoju ruku i dosao do tog zakljucka? I da, tom logikom se i ja mogu voditi onda za Sarajevo jer npr. Novo Sarajevo je prije rata brojalo preko 90000 stanovnika, a sada sluzbeno 71000 na 9,9 km2 (preko 7000 po km2, ubjedljivo najgusce naseljena opstina u BiH) iako je stambeni fond narastao. No hajmo sacekati barem preeliminarne rezultate popisa koji ce izaci za 90 dana pa mozemo se raspravljati iako znamo da je bilo mnogo propusta tokom prikupljanja podataka.

Sto se tice Doboja, veoma mi je drago za taj grad iako Sloga nikad slabija :/

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 21 okt 2013, 10:42

Signore je napisao/la:Mislim solidan za BiH uvjete. To bi znacilo neke dvije obicne betonske tribine, 3-4 tisuce mjesta. Mozda neka tisuca pokrivena i sredjene svlacionice.
nemamo isti kriteriji
Za mene solidan stadion imas u Sirokom i Zenici i to je to. U citavoj drzavi 3 stadiona sa "normalnim svlacionicama", vecina njih ima te neke tribine, ali nema gdje covjek pisati ili sjesti, o terenu da ne govorim. :)
wienultras je napisao/la:
Buu je napisao/la:Sarajevo nema solidan stadion, sto bi Doboj :) :)
znaci ako nema sarajevo,nemora ni doboj :?
samo_lijevo je napisao/la:
wienultras je napisao/la:
Buu je napisao/la:Sarajevo nema solidan stadion, sto bi Doboj :) :)
znaci ako nema sarajevo,nemora ni doboj :?
Oprostite momci ja sam zaboravio da vecini poslije napisanog posta treba i objasnjenje posta. Nece se vise ponoviti.
NO PYRO NO PARTY

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 21 okt 2013, 10:49

Signore je napisao/la:I mene to zanima. Po marke je iz Doboja pa nek nam napise imal tu nekih ozbiljnijih planova.

Inace, stadion ima samo tu jednu tribinu
Ima i istocna tribina sa nekih 5-6 redova, ali je isto u ocajnom stanju. Ove godine je cilj bio ulazak u PL, ali od toga nema nista. A sto se tice stadiona nemam pojma, hoce li se sta vise raditi. Da se Sloga bori za ulazak u PL a ne za opstanak mozda bi se nesto i radilo. Mislim i ovo sto su uradili nije nesto posebno, ali kako je bilo prije sada je odlicno.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 21 okt 2013, 18:01

Pa super, sredite i tih 6 redova sa druge strane kao sto ste ovu tribinu i imat cete za nase uslove dvije sasvim fine tribine. ;)
Zadnja izmjena: AdiRajvosa, dana/u 21 okt 2013, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.