Pa navedi mi eto jednog igrača koji je sam osvojio titulu? Niko. Normalno zato što je košarka timski sport, najbolji je dokaz LeBron.. koliko god da odskakao(ovdje ne potežem priču jel imao dobre suigrače ili ne, preskočiću to, jer je bila ta tema jedno 500 puta) ne može sam.Kawhi je napisao/la:Pa @kokuze ne bi ni Jordan bez Pippena osvojio titulu, niti Pippen bez Jordana, ali zna se ko je bio babo te ekipe. Tako je isto za Kobea i Shaqa. Shaq 2MVP regularne sezone 3 puta MVP finala u tim godinama titula. Imao je i Kobe ogromnu pomoć u Gasolu u one kasnije dvije titule, ali tu Paua niko ne spominje iako mi je on i bliži Kobaji nego Kobaja Shaqu u three peatu.
Tako da upravo to što si rekao da Jordan ne bi bez Pippena, nit ovaj bez njeg, nit Shaq Kobe itd. itd..
Kobeu je to bila četvrta sezona u ligi sa 21 godinom (faktički druga, prve dvije je presjedio na klupi), Shaquljici je to bila osma sezona i svejedno su osvojili titulu. To po meni ne može nikako bit minus Kobeu pod izlikom "da je dobio Shaqa" nego plus što je sa 21-om godinom nosio(sa Shaqom) svoj tim do titule.
Sad opet, sve je stvar ukusa, tebi je Shaq zaslužniji od Kobea, pošteno. Ja ne kažem da je Kobe bolji, jer su to titule njih dvojica pa ostatka ekipe. Po meni najjači duo koji je ikad šetao NBA parketima. Ali konstataciju da je Shaq nosio Kobea do tih titula nikad neću prihvatiti.
To gore se u potpunosti slažem, sve je stvar do ukusa, i kako odgovorih Kawhiu, samo mi smeta to da je Shaq nosio Kobea odnosno da Kobe nema nikakvog udjela u tome.adriano_leite je napisao/la: Ma realno, sve je to stvar ukusa i od osobe do osobe. Me mozemo se lagati da ce neko nekom misljenje promijeniti.
Nije meni nesto Magic drag bio kao sto mi je recimo Stockton bio drag ili Malone ili AI, nego jednostavno mi je fascinantno sve oko njega. Rivalstvo sa Birdom, pa izbivanje s parketa pa povratak, pa naravno nevjerovatan kvalitet i pozicija koju je igrao s onom visinom. Jednostavno nesto nevidjeno u ligi.
Za dvojac Kobe Shaq, normalno da su jedan drugom pomogli, samo cesto Kobe kupi sve zasluge kao da Shaq nije ni igrao u Lakersima jer je Kobe ostao a Shaq otisao. Mnogi vide zbog toga Kobea u top 10 a Shaqa ne. Meni je Shaq defintiivno u top 10 prije Kobea. Opet kazem to je individualno sve i moze i ovako i onako.
Sad za taj drugi dio. Kobeov legacy je sigurno veliki + u njegovoj karijeri, ali da ga se samo zbog tog svrstava u top 10 - nikako. (doduše malo se dvoumim jesam li dobro razumio rečenicu, možda si na nešto drugo mislio.)
Po meni će Kobe uvijek biti veći igrač od Shaqa.. njegov longevity, 5 titula, svi ostali rekordi, legacy i jednostavno ta revolucionarnost Mambe.