Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

LlullSergio
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la LlullSergio » 28 okt 2021, 19:03

harden je napisao/la:
28 okt 2021, 19:00
LlullSergio je napisao/la:
28 okt 2021, 18:53
Sorry hardenu stari cinkarošu, nisam znao da ti je Rikica član uze porodice ili ne daj boze kakav guzni haver. Izbija inteligencija iz njega, nisam to odmah uvidio.

Normalno da jest ispodprosječni fudbalercic kad sa 25 godina završiš u našoj ligi.

@bombay sorry i ti stara iskusnjaro, de mi pojasni neke stvari.
Izvini iznadprosjecni naucnik, ti si uspio u zivotu i zaradio pare.Svi su glupi osim tebe. Jel OK?

Cinkaros :rol:
Ok skontali smo, Riki ti je burazer, necemo vise vrijedjati Rikija.

Na forumu na kojem se mazu **** sve moguce sportske velicine od Lebrona, Duranta, Messija ili Ronalda ovaj mene smara jer sam nazvao fucking Rifeta Kapica fudbalercicem upitne inteligencije.

Jos onda prelazi na licno nivo i propituje moju inteligenciju i moja primanja. Ok, jasno je, guzni haveri.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 okt 2021, 19:05

Jbg, skuplji sat od svega što sreće i što ima, skuplji od kluba. Ne ide. Za igrača njegova statusa 10-15 puta jeftiniji sat je mjera.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 28 okt 2021, 19:07

bombaysaphire je napisao/la:
28 okt 2021, 18:59

Napisao sam to da je TRENUTNA vrijednost sata 120 hiljada, i da on nije platio tu cijenu , već puno manju .

Ta vrijednost sata svakim danom raste , lik je bukvalno uložio pare koje će mu se višestruko vratiti , naravno ako ga ne neko ne ukrade ili ne izgubi .

Ne znam šta ti je toliko čudno majke mi , cijenim te kao forumaša , sa ovim postovima si kao neki balavac :crazy:
Sorry, ali i ti dajes pretpostavku. Ako je kupio sat lupam za 30 hiljada (mada i to mi je pretjerano za njega) pa sad ima tu cijenu nevjerovatna investicija. Ali licno sumnjam da je takva situacija. A i ti ne mozes da kazes da je sto posto tako.

Polazim od pretpostavke da ga je platio tolike pare, i cak da je igrao u Svabiji za tipa 250 hiljada eura ( a i to mi je golema plata) fakticki pola plate jedne godisnje plate ode na sat. E to je tek ludilo.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 okt 2021, 19:14

Covjek se cudi satu od 120k kod momka koji je do 25te godine zaradio blizu 2 miliona. OK.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 28 okt 2021, 19:18

harden je napisao/la:
28 okt 2021, 19:14
Covjek se cudi satu od 120k kod momka koji je do 25te godine zaradio blizu 2 miliona. OK.
Pa to bi znacilo da je dao 6% svoje zarade tokom karijere na jedan, ponavljam jedan sat. Licno misljenje je da ga je kupio da bude flashy, a ne kao investiciju.

Sta znam, ja bih 6% svoje zarade ulozio u neki stan, nekretninu i tako. Zato se cudim.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 okt 2021, 19:20

harden je napisao/la:
Bil ti istreso 5-6 plata sa sat koji nosaju oni čiji je status 50 puta veći od tvog?

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 okt 2021, 19:23

28 okt 2021, 19:18
harden je napisao/la:
Pa to bi znacilo da je dao 6% svoje zarade tokom karijere na jedan, ponavljam jedan sat. Licno misljenje je da ga je kupio da bude flashy, a ne kao investiciju.

Sta znam, ja bih 6% svoje zarade ulozio u neki stan, nekretninu i tako. Zato se cudim.
A ako kupis stan i jos neku nekretninu, pa auto i jos ponesto i opet ti ostane kesa?

I sat je investicija kao sto momak govori. Nista cudno sto neko voli skupljati/ ulagati u to. Da hoce pokemone uzimati, posteno je zaradio pare.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 28 okt 2021, 19:24

28 okt 2021, 19:18
harden je napisao/la:

Pa to ti ja pišem , i @Neutral je pisao .
Zbog dugog čekanja sata kada naručiš , čim izađe iz salona skače mu cijena .

Većina fudbalera tako i radi , kupuje nekretnine i stanove . Džeko pokupovao boga oca u Sarajevu...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 okt 2021, 19:25

sljivo je napisao/la:
28 okt 2021, 19:20
harden je napisao/la:
Bil ti istreso 5-6 plata sa sat koji nosaju oni čiji je status 50 puta veći od tvog?
Volim satove, sto ne bih? Plus velike su sanse da ce nakon nekog vremena vrijediti vise nego sam ga ja platio. Ne vidim problem, pa nije potrosio na kurve i koks.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 okt 2021, 19:26

Joj seljackog mentaliteta, sta te bolan boli ku.rac koliko je platio sat i koliko je zaradio u karijeri :rol:

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 28 okt 2021, 19:34

Seoski Ribery :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 28 okt 2021, 19:38

harden je napisao/la:
28 okt 2021, 19:23

A ako kupis stan i jos neku nekretninu, pa auto i jos ponesto i opet ti ostane kesa?

I sNt je investicija kao sto momak govori. Nista cudno sto neko voli skupljati/ ulagati u to. Da hoce pokemone uzimati, posteno je zaradio pare.
Pa i ne govorim da nije posteno, sto se mene tice nek kupi alkohola za 20 hiljada pa nek polijeva i prosipa po qrvama, samo ako on vec sa 25 i takvom karijerom kakva je moze zivit takav zivot i ima tolika primanja ja sam frapiran. Zato sam i postavio prvobitno pitanje, jer nisam vjerovao da tolike novce igrac takvog kalibra ima. I dalje mi tih 250 hiljada eura godisnje zvuci golemo.

Jer ima sigurno tog bespotrebnog trosenja, to auto je npr. gubljenje novaca, ali je to razumljivo jer svako ce poletiti pa kupiti sebi mocno auto kad pocne velike novce zaradjivati. Plus sigurno i na odjecu i "eksterijer" ulaze puno, garant se ne oblaci u Azel Franceu.

Bombay spominje Dzeku, pa za jednog Dzeku je jasno da ce ulagati jer je takva zvijezda i tolike godine igra za velike ugovore. Da si mi rekao Zukanovic jedan koji je dugogodisnji reprezentativac sa lijepom internacionalnom karijerom, par godina u Seriji A itd nemam problema. Jasno mi je da su ti ljudi zaradili ogromne pare. Ali nisam vjerovao da eto igraci ovog ranga bez eto nastupa za repku mogu tolike pare zaradjivati.

Treba djecu samo u sport gurat :mrgreen:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 okt 2021, 19:41

Epidaurus je napisao/la:
28 okt 2021, 19:26
Joj seljackog mentaliteta, sta te bolan boli ku.rac koliko je platio sat i koliko je zaradio u karijeri :rol:
Pa dobro sad.
Djelimično.

Kod Kapića me stvarno nije briga jer sam svjestan da ima puno novca i da je to sve pošteno zaradio. (velika vjerovatnoća)
Bio je izložen poreskim institucijama u ozbiljnim državama kao što su Švica ili Njemačka.
Dok recimo, kod nekih političara ili wannabe biznismena me itekako briga, jer je njihova zarada blago rečeno sumnjiva.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 28 okt 2021, 19:41

Epidaurus je napisao/la:
28 okt 2021, 19:26
Eo poklopca. Od toliko retardiranih rasprava koje si ti vodio eto tebe da nekom spocitavas nesto.

Pitanje sam postavio u kontektsu zarade ovih iole jacih fudbalera nase seoske lige, a ne jer me zanima koliku platu ima komsija Nihad. Gle cuda, na sportskom forumu sam pokrenuo takvu temu, izvini ekselencijo, nece se ponoviti :crazy:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 okt 2021, 19:43

28 okt 2021, 19:38
P I dalje mi tih 250 hiljada eura godisnje zvuci golemo.
Malo jaci igraci nase Federalke uzimaju po 15-20k na ruke za polusezonu + plata 1000 minimalno... U HNLu imas igraca koji su blizu miliona godisnje ( eura ).

Kad skontas to, cifra od 250k za jedan Paderborn je nista :mrgreen:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 okt 2021, 19:46

harden je napisao/la:
28 okt 2021, 19:23

I sNt je investicija kao sto momak govori. Nista cudno sto neko voli skupljati/ ulagati u to. Da hoce pokemone uzimati, posteno je zaradio pare.
Pa i ne govorim da nije posteno, sto se mene tice nek kupi alkohola za 20 hiljada pa nek polijeva i prosipa po qrvama, samo ako on vec sa 25 i takvom karijerom kakva je moze zivit takav zivot i ima tolika primanja ja sam frapiran. Zato sam i postavio prvobitno pitanje, jer nisam vjerovao da tolike novce igrac takvog kalibra ima. I dalje mi tih 250 hiljada eura godisnje zvuci golemo.

Jer ima sigurno tog bespotrebnog trosenja, to auto je npr. gubljenje novaca, ali je to razumljivo jer svako ce poletiti pa kupiti sebi mocno auto kad pocne velike novce zaradjivati. Plus sigurno i na odjecu i "eksterijer" ulaze puno, garant se ne oblaci u Azel Franceu.

Bombay spominje Dzeku, pa za jednog Dzeku je jasno da ce ulagati jer je takva zvijezda i tolike godine igra za velike ugovore. Da si mi rekao Zukanovic jedan koji je dugogodisnji reprezentativac sa lijepom internacionalnom karijerom, par godina u Seriji A itd nemam problema. Jasno mi je da su ti ljudi zaradili ogromne pare. Ali nisam vjerovao da eto igraci ovog ranga bez eto nastupa za repku mogu tolike pare zaradjivati.

Treba djecu samo u sport gurat :mrgreen:
Itekako oni zarađuju.
Npr, Duljevic je u cvajti imao 50 hiljada eura mjesečnu platu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 28 okt 2021, 19:46

Jasno mi je da su ti ljudi zaradili ogromne pare. Ali nisam vjerovao da eto igraci ovog ranga bez eto nastupa za repku mogu tolike pare zaradjivati.
Nisi ti onda vidio šta Haris Handžić vozi i kako živi, a vrhunac karijere ruska Ufa :mrgreen:

Kažem ti, plivaju svi u parama, ko god je ikad zakoračio van granica BiH, a i ovi naši amateri ko god šta zna živi kao lord za naše uslove.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 okt 2021, 19:50

Pa dosta zavisi od fudbalera, ko je kakav kvalitet.
Daleko od toga da su svi fudbaleri milioneri. Jako malo ih je uspjelo postati milionari.

Nije to samo fenomen kod nas.
U Engleskim recimo u šestim, sedmim ligama imaš igrače koji uzimaju platu debelo iznad engleskog prosjeka.
Što je naravno daleko od toga da tu svi igrači imaju takve plate.

Edit: U Engleskoj nacionalnoj ligi (5.liga) je prosječna plata 700 funti sedmično.
Nacionalni prosjek je 585 funti.
Znači, govorimo o prosječnom igraču, ne onim najboljim, u jednoj poluprofesionalnoj ligi.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 28 okt 2021, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 okt 2021, 19:54

bodi123 je napisao/la:
28 okt 2021, 19:46
Jasno mi je da su ti ljudi zaradili ogromne pare. Ali nisam vjerovao da eto igraci ovog ranga bez eto nastupa za repku mogu tolike pare zaradjivati.
Nisi ti onda vidio šta Haris Handžić vozi i kako živi, a vrhunac karijere ruska Ufa :mrgreen:

Kažem ti, plivaju svi u parama, ko god je ikad zakoračio van granica BiH, a i ovi naši amateri ko god šta zna živi kao lord za naše uslove.
Krste prošle godine kupio novog Audija 2020, čini mi se A6.
Bodul vozi Porsche, ne znam koji, Panameru, ili tako nešto, a ima i G Klasu, strašno auto.
A eto, ni jedan ni drugi nisu strašne karijere imali.
Pogotovo Krste koji je imao samo 1 odlazak u inostranstvo, u Koreju.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 28 okt 2021, 19:57

harden je napisao/la:
28 okt 2021, 19:43

Malo jaci igraci nase Federalke uzimaju po 15-20k na ruke za polusezonu + plata 1000 minimalno... U HNLu imas igraca koji su blizu miliona godisnje ( eura ).

Kad skontas to, cifra od 250k za jedan Paderborn je nista :mrgreen:
To je vec sjeb, ja sam mislio da i dosta ovih iz ove Premier lige zaradjuje neki sitnis i prezivljava iz dana u dan.
GospodinIzSarajeva je napisao/la:

Itekako oni zarađuju.
Npr, Duljevic je u cvajti imao 50 hiljada eura mjesečnu platu.
To mi je za njega cak i optimalna cifra jer je bio kakvo takvo ime. Ono par godina jedan od najboljih igraca ove nase lige, plus je dosao do repke.
bodi123 je napisao/la:

Jap, za nase uslove to su bas bogovske zarade ocito bile. Ali eto kad spomeni Handzica naumpade mi Keno Hasagic, i on zivi bogovski, pogotovo kad uzmes cinjenicu da je vec prije 10-ak godina zavrsio karijeru, a i vecinu vremena kao internacionalac proveo u Turskoj.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: MrPink, rio_Ferdy88 i 44 gosta.