KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

ipsa
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la ipsa » 17 jun 2009, 16:44

pitanje jedno a vezano je za tekmu fener efes koju je fener izgubio u zadnjim sekundama nakon dosudjene nesportske licne greske omeru onanu prilikom ubacivanja lopte za efes....jel istina da postoji pravilo po kojem na samom kraju tekme se ne smije pravit faul dok se lopta ne ubaci sa strane...u protivnom se dobija nesportska licna greska...turci kazu da postoji to pravilo...a ja zaista ne znam...u slucaju da ne postoji tako nesto, onda su definitivno zakinuli fener u 5 toj tekmi finala prvenstva turske....
I feel devotion!!

koma
Kontakt:

Post Postao/la koma » 17 jun 2009, 17:14

ipsa je napisao/la:pitanje jedno a vezano je za tekmu fener efes koju je fener izgubio u zadnjim sekundama nakon dosudjene nesportske licne greske omeru onanu prilikom ubacivanja lopte za efes....jel istina da postoji pravilo po kojem na samom kraju tekme se ne smije pravit faul dok se lopta ne ubaci sa strane...u protivnom se dobija nesportska licna greska...turci kazu da postoji to pravilo...a ja zaista ne znam...u slucaju da ne postoji tako nesto, onda su definitivno zakinuli fener u 5 toj tekmi finala prvenstva turske....
U NBA postoji.. vjerovatno je uvedeno i u Turskoj(Evropi?), suvise je vazna utakmica bila da prodje neopazeno...

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 17 jun 2009, 17:23

koma je napisao/la:
ipsa je napisao/la:pitanje jedno a vezano je za tekmu fener efes koju je fener izgubio u zadnjim sekundama nakon dosudjene nesportske licne greske omeru onanu prilikom ubacivanja lopte za efes....jel istina da postoji pravilo po kojem na samom kraju tekme se ne smije pravit faul dok se lopta ne ubaci sa strane...u protivnom se dobija nesportska licna greska...turci kazu da postoji to pravilo...a ja zaista ne znam...u slucaju da ne postoji tako nesto, onda su definitivno zakinuli fener u 5 toj tekmi finala prvenstva turske....
U NBA postoji.. vjerovatno je uvedeno i u Turskoj(Evropi?), suvise je vazna utakmica bila da prodje neopazeno...
ja fakat nisam znao a sumnjam i da su fenerovi igraci znali.. :shock: ....doduse ono i nije bio po meni faul covjek se okliznuo samo...ima na kk bosna forumu video snimak koga interesuje....izvinjavam se na off topicu...
I feel devotion!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 17 jun 2009, 17:26

Zna li iko hoce li Bosna ucestvovati na nekim turnirima,kao onda kad smo igrali u Grenoblu?i ko bi mogao doci na turnir Mirza Delibasic?

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 17 jun 2009, 17:29

Na trunir Mirza Delibasic dolaze Partizan Cibona i Crvena Zvezda

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 jun 2009, 18:14

newbie je napisao/la:Na trunir Mirza Delibasic dolaze Partizan Cibona i Crvena Zvezda
Na tom turniru ćemo vidjeti kako se ova Bosna može nositi sa klubovima koji osvajaju NLB ligu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 17 jun 2009, 18:20

za "košarkaš-a"iz Širokog i sličnih njemu(ne odnosi se na Kevina koji je imao korektan mail):
Kako bih volio da vas Matija "izmasakrira" u dresu Bosne u srid Širokog Brijega.Pojedinim navijačima iz Širokog teško je pomiriti se sa činjenicom da će u Bosni igrati jedan bivši igrač Širokog.Matiju sam gledao više puta i mogu reći da za novce za koje igra i za ulogu koja mu je namjenjena će biti više nego koristan.Ćešković je u ligi 8 imao drugi najbolji procenat šuta za tri poena(46% ili 68-31).Đorđević je imao bolji procenat(56% ili 18-10) ali uz mnogo manje pokušaja. I nije istina da Matija pogodi za tri tu i tamo nego skoro svaki drugi šut.Poređenje ovoga vašeg Mišića i Ćeškovića i stavljati ih u skoro isti rang je stvar vaše ljubomore.Puljku(u ligi 8 šut za tri 28% ili 83-23) i Ćeškovića možemo porediti i o tome možemo diskutovati.Da govorim istinu brzo ćete se uvjeriti.

košarkaš
Kontakt:

Post Postao/la košarkaš » 17 jun 2009, 18:26

deniso je napisao/la:za "košarkaš-a"iz Širokog i sličnih njemu(ne odnosi se na Kevina koji je imao korektan mail):
Kako bih volio da vas Matija "izmasakrira" u dresu Bosne u srid Širokog Brijega.Pojedinim navijačima iz Širokog teško je pomiriti se sa činjenicom da će u Bosni igrati jedan bivši igrač Širokog.Matiju sam gledao više puta i mogu reći da za novce za koje igra i za ulogu koja mu je namjenjena će biti više nego koristan.Ćešković je u ligi 8 imao drugi najbolji procenat šuta za tri poena(46% ili 68-31).Đorđević je imao bolji procenat(56% ili 18-10) ali uz mnogo manje pokušaja. I nije istina da Matija pogodi za tri tu i tamo nego skoro svaki drugi šut.Poređenje ovoga vašeg Mišića i Ćeškovića i stavljati ih u skoro isti rang je stvar vaše ljubomore.Puljku(u ligi 8 šut za tri 28% ili 83-23) i Ćeškovića možemo porediti i o tome možemo diskutovati.Da govorim istinu brzo ćete se uvjeriti.
prika nije nitko ljubomoran, eto vam matiju, nek on igra kod vas.......Sami će te skužiti kakv je i koliko vrijedi, nemojte samo da ja vidim za vrijeme nlb lige ijedan komentar protiv njega :lol: igrao je sad solidno za zrinjski, ali on se nikad ne snađe u malo jačem klubu......ja vam kažem, on će vam biti rakić II, odigrat će svaku petu utakmicu dobro...vidit će te...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 jun 2009, 19:11

newbie je napisao/la:Na trunir Mirza Delibasic dolaze Partizan Cibona i Crvena Zvezda
ako se vrati gurovic u zvezdu sumnjam da ce oni doci
You are someone else I am still right here

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 17 jun 2009, 19:31

Matija je najbolji play koji je ikada igrao u BiH :roll: , ljudi šta je s vama ja pokušavam lijepo da vam pojasnim šta čovijek može i što je pružao u dresu Širokog sad vi kao ja ljubomoran pa na koga majketi na Ćeškoviće alo . Sretno vam bilo s njim .
Zadnja izmjena: kksiroki, dana/u 17 jun 2009, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 jun 2009, 19:33

fera je napisao/la:
Jel to onaj što ima naku tetovažu, pa Zvezda ne dolazi na turnir, ovi naši im nedaju, šta li.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 17 jun 2009, 19:38

ma ja mislim da je upitan uopste njegov dolazaka u cz a sumnjam i da dođe da ce pesic zbog njega otkazat ucesce.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 jun 2009, 19:39

el-fighter je napisao/la:
fera je napisao/la:
Jel to onaj što ima naku tetovažu, pa Zvezda ne dolazi na turnir, ovi naši im nedaju, šta li.
pa molim te,samo zasto postas,ako ne znas tko je milan gurovic......
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 17 jun 2009, 19:41

newbie je napisao/la:ma ja mislim da je upitan uopste njegov dolazaka u cz a sumnjam i da dođe da ce pesic zbog njega otkazat ucesce.
najmanje se pesic pita u dolazak zvezde na turnir,one godine kad smo zabranili dolazak gurovica sa galatasarajem,pobunila se i zvezda i nije htjela doci zbog tog istog gurovica,nema razloga da mjenjaju misljenje

a uopste ne znam odakle informacija da ova tri tima dolaze na turnir
mislim da je u cilju da dodje neko slabiji da ga klepimo,i onda finale sa nekim jacim igramo :D

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 17 jun 2009, 21:30

Kevin je napisao/la:
kengur je napisao/la: Raja, sto ste navalili sa tvrdnjama, covjek jos nije stao na parket u zvanicnoj tekmi u nasem dresu. Vidjece se sve, laganini. Za sada su sva misljenja ljudi koji su ga gledali prije - dobrodosla. Sve zavisi kakvu ce ulogu dobiti, kako ce se uklopiti u OVAJ tim, kako igra pod stresom,....

Budite posteni po prvi put nakon duuuugo godina klub ide pravim smjerom i samo zato sto su pojedinci razocarani jer nismo doveli jos 2 jaca igraca a'la BB, sada se siri nervoza i panika. Da budem iskren, klub radi svoje a uskoro bi se i od navijaca moglo ocekivati da urade svoj dio.

@neno
ti napravi analizu ko' da se radi o ekipi kalibra Barce - a na nasem pod-forumu. Stipu ga loma, vidis da te frajer satrira. Njima je veca prpa sto mi gradimo solidan tim pa te frajer salta.
zar ne napadate 4 poziciju? solidan tim vam nece biti dovoljan :roll:
Cilj bi trebao biti izlazak u Evropu iduce sezone. I ja bi volio jos par pojacanja, ali budzet odredjuje sta se moze kupiti. Bar se tim pravi na vrijeme. Prvo se treba dici na nivo RK Bosna pa onda planirati i dalje. Zbog toga bi ovo bio solidan tim - znas kako se kaze "Pasha moj solidni" ?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 jun 2009, 21:55

kengur je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
kengur je napisao/la: Raja, sto ste navalili sa tvrdnjama, covjek jos nije stao na parket u zvanicnoj tekmi u nasem dresu. Vidjece se sve, laganini. Za sada su sva misljenja ljudi koji su ga gledali prije - dobrodosla. Sve zavisi kakvu ce ulogu dobiti, kako ce se uklopiti u OVAJ tim, kako igra pod stresom,....

Budite posteni po prvi put nakon duuuugo godina klub ide pravim smjerom i samo zato sto su pojedinci razocarani jer nismo doveli jos 2 jaca igraca a'la BB, sada se siri nervoza i panika. Da budem iskren, klub radi svoje a uskoro bi se i od navijaca moglo ocekivati da urade svoj dio.

@neno
ti napravi analizu ko' da se radi o ekipi kalibra Barce - a na nasem pod-forumu. Stipu ga loma, vidis da te frajer satrira. Njima je veca prpa sto mi gradimo solidan tim pa te frajer salta.
zar ne napadate 4 poziciju? solidan tim vam nece biti dovoljan :roll:
Cilj bi trebao biti izlazak u Evropu iduce sezone. I ja bi volio jos par pojacanja, ali budzet odredjuje sta se moze kupiti. Bar se tim pravi na vrijeme. Prvo se treba dici na nivo RK Bosna pa onda planirati i dalje. Zbog toga bi ovo bio solidan tim - znas kako se kaze "Pasha moj solidni" ?
Rukometnom klubu Bosna treba mnogo manje para,i konkurencija u rukometu je mnogo slabija,pa konkurencija u eurocupu je prejaka a da ne govorimo o euroligi,mi razbijemo albu a oni u top 16 udju....oni sa solidnom,prosjecnom ekipom se prosetaju nasom ligom.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 17 jun 2009, 22:01

kksiroki je napisao/la:Matija je najbolji play koji je ikada igrao u BiH :roll: , ljudi šta je s vama ja pokušavam lijepo da vam pojasnim šta čovijek može i što je pružao u dresu Širokog sad vi kao ja ljubomoran pa na koga majketi na Ćeškoviće alo . Sretno vam bilo s njim .
hvala na lijepim željama ;) .

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 17 jun 2009, 22:15

Neno,
U pravu si za Albu, ono je bila pobjeda - samo tako', ali nisam mislio na uspjehe rukometasa u Evropi nego u domacem prvenstvu. Titula nije bila u pitanju, nije se pricalo o sudijama i bili su superiorni. Prvo i u kosarci treba to postici, zatim proci par kola glatko u ULEBu pa onda razmisljati kako bi se moglo u Ligu prvaka.

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 17 jun 2009, 22:30

uz jos jednog playa kk bosna ce sigurno igrati zapazenu rolu u nlb-u a sigurno i glavni kandidat za duplu krunu u bih....mislim da je velika stvar sto ce konacno pripreme odraditi u sastavu koji ce i igrati narednu sezonu...a sto se matije tice..mora da je pravo popularan cim se ovolika prica razvezala oko njegovog dolaska i angazmana u bosni...VV najbolje zna sto ga je doveo i za koju platu..nije mi jasno tolike kritike su upucene na racun ceskovica a sezona nije ni pocela..sta ko zna kako ce on odigrati ovu sezonu u kk bosna...mozda covjek explodira i odigra najbolju sezonu ikad a mozda bude indisponiran i VV ga otjera na pola sezone...al komentare o tome treba ostavit kada sezona pocne....
I feel devotion!!

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 17 jun 2009, 22:34

eee zna li neko od vas ko ce doci kao drugi play u bosnu ima li kakvih informacija

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.