Da je bar izjednacti do poluvremena... Za one koji ne znaju, poluvrijeme kod U-17 traje 40 minuta...maximusdecimus je napisao/la:Slovenija vodi...
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Kao i ocekivano, Slovenija se pokazala kao dobar protivnik. Nakon prvog poluvremena, vode 1-0 sa golom Krivičiča iz 23. minute. Prema tekstualnom prenosu, utakmica djeluje poprilicno izjednaceno, obije ekipe napadaju iako je nakon gola Slovenija, BiH preuzalo realtivno inicijativu. Iako smo imali nesto vise prilika, Slovenci su uspjeli da postignu gol. U drugom poluvremenu ocekujem da ce Slovenija igrati na cuvanje rezultata i da cemo imati tezak posao da izjednacimo, a o pobjedi cu razmisljati kada se to desi.
Inace, u drugoj utakmici u ovoj grupi koja se odrzava na Gradskom SRC Slavija u istom terminu, Francuska i Grcka igraju tretnuno nerijeseno bez golova.
Inace, u drugoj utakmici u ovoj grupi koja se odrzava na Gradskom SRC Slavija u istom terminu, Francuska i Grcka igraju tretnuno nerijeseno bez golova.
Nista od drugog kruga kvalifikacija za nase kadete. Poraženi su od Slovenije na Koševu sa 0-1 golom iz 23' minute. Nakon gola, momci su napadali, prijetili, ali se na kraju nije isplatilo. U zadnjih nekoliko minuta cak je Slovenija opet bila preuzela inicijativu. 4 zuta kartona za BiH, naspram jednog za Sloveniju pokazuje da smo igrali u drugom poluvremenu poprilicno grubo i agresivno kako bi dosli do tog gola i boda i odrzale nase nade da se plasiramo dalje ali nismo uspjeli. Utakmicu nisam gledao uzivo, ali sam pratio tekstualni prenos na UEFAinoj stranici pa sada ne znam jeli Slovenski golman stvarno tako dobar pa brani svaki nas sut (nije primio nijedan gol u ove tri utakmice) ili je problem u nasim napadacima, u sta sumnjam jer inace nebi dali jedan gol Francuskoj i dva Grckoj. Upravo prema tom prenosu, djeluje mi da smo igrali solidno, zadovoljavajuce i u nekim djelovima bili bolji od Slovenije, prvenstveno nakon gola pa do tri minute prije kraja utakmice, ali da nam je falilo malo srece za taj gol.
U drugoj utakmici igranoj na Gradskom SRC Slavija Grcka je remizirala sa Francuskom 2-2. Za najbolje treceplasirane ekipe se gleda samo omjer protiv prve i druge ekipe iz grupe, u nasem slucaju Francuske i Slovenije, gdje smo obije izgubili, znaci 0 bodova sa gol razlikom 1/4, tj. -3
Konacni poredak grupe:
U drugoj utakmici igranoj na Gradskom SRC Slavija Grcka je remizirala sa Francuskom 2-2. Za najbolje treceplasirane ekipe se gleda samo omjer protiv prve i druge ekipe iz grupe, u nasem slucaju Francuske i Slovenije, gdje smo obije izgubili, znaci 0 bodova sa gol razlikom 1/4, tj. -3
Konacni poredak grupe:
Kod: Označi sve
Tim P N I DG PG GL Bod
Slovenija 2 1 0 2 0 +2 7
Francuska 1 1 1 5 3 +2 4
BiH 1 0 2 3 5 -2 3
Grčka 0 2 1 3 4 -1 2
MI SLOVENCI! 

jesi li nasao babu il ga jos trazis?iskratel je napisao/la:MI SLOVENCI!
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Sta je sa ovim malim iz dinama? Halilovic? Ima l` kakvih naznaka da bi mogao igrati za nasu reprezentaciju?
Sohu je napisao/la:Sta je sa ovim malim iz dinama? Halilovic? Ima l` kakvih naznaka da bi mogao igrati za nasu reprezentaciju?

NAPRIJED NARODE!
Sve zavis kada ce otici iz Dinama.Ako ode prije nego debituje za HR onda je nas 100%,a ako neode navakat onda jebgananek je napisao/la:Cisto sumnjam za halilovica da bi mogao ikad zaigrati za nas.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Nisu hrvatu mulci kao bosanci. Ovjerice malog sa 17 g., pa se vi slikajte.TMovac je napisao/la:Sve zavis kada ce otici iz Dinama.Ako ode prije nego debituje za HR onda je nas 100%,a ako neode navakat onda jebgananek je napisao/la:Cisto sumnjam za halilovica da bi mogao ikad zaigrati za nas.
Nasi bi cekali da se ustali u prvih 11 Barcelone. Hahah. Nidje 'vakih glupana. Al' nidje.

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Ovaj zadnji ti je propao ko' stari kauc 

"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
- maximusdecimus
- Kontakt:
otići će kada Maminjo dobije ček od 15 do 20 mil eura, pa računaj...TMovac je napisao/la:Sve zavis kada ce otici iz Dinama.Ako ode prije nego debituje za HR onda je nas 100%,a ako neode navakat onda jebgananek je napisao/la:Cisto sumnjam za halilovica da bi mogao ikad zaigrati za nas.
Za 9 dana, tj. 11 oktobra, naša juniorska reprezentacija igra svoju prvu kvalifikacionu utakmicu. Vecina nas zna da su nam protivnici reprezentacije Norveške, Slovačke i Kazakastana, a igra se u Sarajevu izmedju 11. i 16. oktobra na Koševu i Gradskom SRC Slavija. Grupa je poprilicno ujednacena, sa Kazakstanom koji se moze reci da outsider, dok je Norveška favorit, ali definitivno ne ubjedljivi. Slovačka bi trebala biti reprezentacija naseg kalibra, no ovaj prvi krug kvalifikacija ce pokazati pravi omjer. Ja se nadam da ce Juniori proci dalje kao sto su to uradili i prosle godine, pa da ih na proljece mozemo pratiti u elitnom (drugom) krugu kvalifikacija.
Konacni spisak jos nije objavljen od strane Tonija Karačića, a ja ocekujem da ce objaviti 3-5 dana prije prve utakmice
Prolaz u elitni (drugi) krug kvalifikacija ostvaruju prve dvije reprezentacije u grupi i najbolja treceplasirana reprezentacija iz svih 12 grupa.
Mi svoje kvalifikacije pocinjemo protiv Norveške 11 oktobra u 15:00 na stadionu Asim Ferhatović Hase. Narednu utakmicu igramo 13 oktobra protiv Slovacke u istom terminu i na istom mjestu, a isto vazi za utakmicu protiv Kazakastana koju igramo 16 oktobra.
Konacni spisak jos nije objavljen od strane Tonija Karačića, a ja ocekujem da ce objaviti 3-5 dana prije prve utakmice
Prolaz u elitni (drugi) krug kvalifikacija ostvaruju prve dvije reprezentacije u grupi i najbolja treceplasirana reprezentacija iz svih 12 grupa.
Mi svoje kvalifikacije pocinjemo protiv Norveške 11 oktobra u 15:00 na stadionu Asim Ferhatović Hase. Narednu utakmicu igramo 13 oktobra protiv Slovacke u istom terminu i na istom mjestu, a isto vazi za utakmicu protiv Kazakastana koju igramo 16 oktobra.
Za ovaj mini-turnir selektor „U-19“ reprezentacije Toni Karačić je objavio spisak reprezentativaca:
DURAKOVIĆ Reuf /Lustenau/ GK,
PLAKALO Emir /Sarajevo/ GK,
RAHMANOVIĆ Amar /Novi Pazar/,
ŠPIKIĆ Jozo /Široki Brijeg/,
BUHAĆ Ivan /Široki Brijeg/,
MARKOVIĆ Omar /IK Start/,
ČIVA Adin /Sarajevo/,
VILA Belmin /Hajduk/,
HAJTIĆ Halil /Kaiserslautern/,
HAJRADINOVIĆ Haris /Olimpic/,
ČERIMAGIĆ Armin /Gent/,
IMAMOVIĆ Ervin /Lokomotiv /,
OMERBAŠIĆ Adis /Schalke/,
DANILOVIĆ Nikola/ OFK Beograd/,
PREDRAGOVIĆ Fedor /Borac/,
JOVANOVIĆ Miodrag /Podbrezova/,
ZEC Asim /Hradec/,
ČORLUKA Josip /Široki Brijeg/,
HODŽIĆ Armin /Željezničar/,
JOTANOVIĆ Radoš /Borac/,
ALEŠEVIĆ Armin /Zurich/,
VLAHO Romano /Zrinjski/.
DURAKOVIĆ Reuf /Lustenau/ GK,
PLAKALO Emir /Sarajevo/ GK,
RAHMANOVIĆ Amar /Novi Pazar/,
ŠPIKIĆ Jozo /Široki Brijeg/,
BUHAĆ Ivan /Široki Brijeg/,
MARKOVIĆ Omar /IK Start/,
ČIVA Adin /Sarajevo/,
VILA Belmin /Hajduk/,
HAJTIĆ Halil /Kaiserslautern/,
HAJRADINOVIĆ Haris /Olimpic/,
ČERIMAGIĆ Armin /Gent/,
IMAMOVIĆ Ervin /Lokomotiv /,
OMERBAŠIĆ Adis /Schalke/,
DANILOVIĆ Nikola/ OFK Beograd/,
PREDRAGOVIĆ Fedor /Borac/,
JOVANOVIĆ Miodrag /Podbrezova/,
ZEC Asim /Hradec/,
ČORLUKA Josip /Široki Brijeg/,
HODŽIĆ Armin /Željezničar/,
JOTANOVIĆ Radoš /Borac/,
ALEŠEVIĆ Armin /Zurich/,
VLAHO Romano /Zrinjski/.
Ima igraca u dobrim klubovima, i vidim ima ih ovaj put dosta iz Sirokog. Ovaj Markovic je dugo igrao u trecoj ligi Norveske, ali evo vidim da je presao sad u drugoligasa koji ce od sljedece sezone bit prvoligas i koji je inace dobar klub. Kazu da ima talenta lik.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
O golmanu Durakoviću,zatim Vili,Hajradinoviću,Zecu i Hodžiću sam čuo hvalospjeve.
Ako su zaista tako dobri,ovo bi mogla biti jaka generacija,nadam se da će ovi koji će gledati utakmice pisati svoje utiske o njima.
Btw,zašto smo uvjek mi domaćini ovih turnira
Ako su zaista tako dobri,ovo bi mogla biti jaka generacija,nadam se da će ovi koji će gledati utakmice pisati svoje utiske o njima.

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Dobri nam stadioni.Dylan Dog je napisao/la:O golmanu Durakoviću,zatim Vili,Hajradinoviću,Zecu i Hodžiću sam čuo hvalospjeve.

A steta sto je se Hodzic odma vratio iz Liverpoola radi radne vizne. Nadam se da ce se to sredit nekako.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Zasto nema Travancica iz Celika, jednog od rijetkih igraca ovog uzrasta koji je igrao skoro svaku utakmicu za seniorski tim?
imamovic je dosad uvjek bio ermin, a sad je odjednom ervin 
i znali neko koje godiste je alesevic, jer ovdje ima izgleda neka greska:
http://www.transfermarkt.de/de/armin-al ... 83015.html" onclick="window.open(this.href);return false;
inace mi djeluje fin spisak.
od 95. godista ima jos trvtkovic(golman), koji brani za hannover 96, a od 94. godistu imaju samardzic(vezni red) i seferagic(napadac: 6 utakmica, 3 gola) koji igraju redovno za druge ekipe grashoppersa i basela. mozda jos i kasumovic iz hannovera za kojeg se prica da je talenat, ali mu je statistika za napadaca losa.
i naravno tu su jos anjur osmanovic iz chelsea-a i muamer tankovic iz fulham-a, koji imaju svedski pasos

i znali neko koje godiste je alesevic, jer ovdje ima izgleda neka greska:
http://www.transfermarkt.de/de/armin-al ... 83015.html" onclick="window.open(this.href);return false;
inace mi djeluje fin spisak.
od 95. godista ima jos trvtkovic(golman), koji brani za hannover 96, a od 94. godistu imaju samardzic(vezni red) i seferagic(napadac: 6 utakmica, 3 gola) koji igraju redovno za druge ekipe grashoppersa i basela. mozda jos i kasumovic iz hannovera za kojeg se prica da je talenat, ali mu je statistika za napadaca losa.
i naravno tu su jos anjur osmanovic iz chelsea-a i muamer tankovic iz fulham-a, koji imaju svedski pasos
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.