Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Po meni opet uzima Bayern, i ako se sada nalazi u nezavidnoj situaciji. Sve ekipe koje se trenutno nalaze u vrhu ce kikstati, svakoj normalnoj osobi je logicno da ekipe iz samog vrha ne mogu zadrzati ovaj tempo tokom cijele sezone. Kao sto Geronimo napisah, sezona je duga, a Bundesliga je nepredvidiva. Ne bi me cudilo da neko iz donjeg dijela tabele zavrsi u samom vrhu, jer prethodnih godina je tradicija, da neko u proljetnom dijelu krene s serijom i na kraju bude medju top tri ekipe. Pa imamo sljedecu statistiku:
2006/07 - HSV - s 18 pozicije dosli na poziciju broj 7 i obezbijedili ucesce u Kupu Uefa
2007/08 - VfB Stuttgart - s pozicije broj 15 dosli na poziciju broj 6, i obezbijedili ucesce u Kupu Uefa
2008/09 - Vukojebina - s pozicije broj 9, osvojili prvenstvo, isto tako i VfB Stuttgart s pozicije broj 11, na poziciju tri
2009/10 - Werder Bremen - s pozicije broj 10, dosli do pozicije broj tri
Moja prognoza je da ce sada bas Bayern iznenaditi, i doci recimo s pozicije broj 15, na poziciju broj 1. Da ucine ligu malo interesantniju. Koliko god nama bilo drago sto je ova liga interesantna i puna iznenadjenja, ove godine je pokazala svoju slabost, jer Bayern nije u formi, a jedine dvije ekipe koji im mogu parirati bjeze tri odnosno deset bodova, s tim sto treba imati na umu da BVB igra svoj maksimum kao i Mainz, i da od onoga ne moze bolje. Htjeli mi to priznati ili ne Bayern se nalazi jednu svijetlosnu godinu ispred ostalih Bundesligasa, tuzno ali istinito. Ovo je samo neko moje realno vidjenje situacije, no opet Bundesliga ima svoje "cari" sto druge lige nemaju.
2006/07 - HSV - s 18 pozicije dosli na poziciju broj 7 i obezbijedili ucesce u Kupu Uefa
2007/08 - VfB Stuttgart - s pozicije broj 15 dosli na poziciju broj 6, i obezbijedili ucesce u Kupu Uefa
2008/09 - Vukojebina - s pozicije broj 9, osvojili prvenstvo, isto tako i VfB Stuttgart s pozicije broj 11, na poziciju tri
Moja prognoza je da ce sada bas Bayern iznenaditi, i doci recimo s pozicije broj 15, na poziciju broj 1. Da ucine ligu malo interesantniju. Koliko god nama bilo drago sto je ova liga interesantna i puna iznenadjenja, ove godine je pokazala svoju slabost, jer Bayern nije u formi, a jedine dvije ekipe koji im mogu parirati bjeze tri odnosno deset bodova, s tim sto treba imati na umu da BVB igra svoj maksimum kao i Mainz, i da od onoga ne moze bolje. Htjeli mi to priznati ili ne Bayern se nalazi jednu svijetlosnu godinu ispred ostalih Bundesligasa, tuzno ali istinito. Ovo je samo neko moje realno vidjenje situacije, no opet Bundesliga ima svoje "cari" sto druge lige nemaju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Možda nemogu bolje ni Mainz nit B.Dortmund, al je to dovoljno da budu prvi, odnosno drugi
Ja sam tamo na temi B.Dortmunda rekao, ako Dortmund ima klupu i sreće da ih povrede zaobiđu, garantujem da će bit među prva 4 kada se završi sezona... A Mainz, to bi se več dalo raspravljat. Možda budu kao i Hoffenhaim prije koju sezonu, al nedo Bog 
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
prema ovim statistikama, opet bi najveci pomak u drugoj polusezoni mogao napraviti Stutgart. Evo zadnjih godina vazda puno slabije odigraju prvi dio, dok se u drugom vrate.amerosm je napisao/la:Po meni opet uzima Bayern, i ako se sada nalazi u nezavidnoj situaciji. Sve ekipe koje se trenutno nalaze u vrhu ce kikstati, svakoj normalnoj osobi je logicno da ekipe iz samog vrha ne mogu zadrzati ovaj tempo tokom cijele sezone. Kao sto Geronimo napisah, sezona je duga, a Bundesliga je nepredvidiva. Ne bi me cudilo da neko iz donjeg dijela tabele zavrsi u samom vrhu, jer prethodnih godina je tradicija, da neko u proljetnom dijelu krene s serijom i na kraju bude medju top tri ekipe. Pa imamo sljedecu statistiku:
Još jedna dominantna predstava Elfa.
...Večeras su stradali Turci rezultatom 3-0, uz dva gola Klosea i pogodak Ozila....Klose je potpuno drugi igrač kad mu je Orao na dresu, pa bi ovi iz Baye možda trebali s unutrašnje strane dresa da mu prišiju pomenuti simbol, da i u Bayi prohara.
....Ozil nije proslavljao svoj pogodak. 
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Predsjednik Hannover Martin Kind se definitivno "puca" necim jakim. I ako je njegova porodica, njegovi prijatelji i njegovi klupski i reprezentativni igraci u soku zbog samoubistva Roberta Enkea, pomenuti kreten izjavi, da osobe bliske Enke-u su mogle sprijeciti smrt da su rekle koja je prava istina. Umjesto da pokaze razumjevanje i da planira kako obiljeziti godisnjicu smrti Enkea koja se blizi, on izjavljuje gluposti.

- Omerbavarac
- Kontakt:
Historija se ponavlja.
Cristian Gross je po uzoru na Markusa Babbela dobio otkaz, razlog su katastrofalni rezultati i porazavajuce posljednje mjesto u Bundesligi. Na klupu Svaba je sjeo prije deset mjeseci, tacnije u drugom dijelu prosle sezone i uspio je napraviti jedan odlican rezultat i iz donjeg dijela tabele preseliti se na mjesto koje vodi u Europu. Danas je totalno druga prica i Stuttgart je neprepoznatljiv.
Cristian Gross je po uzoru na Markusa Babbela dobio otkaz, razlog su katastrofalni rezultati i porazavajuce posljednje mjesto u Bundesligi. Na klupu Svaba je sjeo prije deset mjeseci, tacnije u drugom dijelu prosle sezone i uspio je napraviti jedan odlican rezultat i iz donjeg dijela tabele preseliti se na mjesto koje vodi u Europu. Danas je totalno druga prica i Stuttgart je neprepoznatljiv.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Žao mi Grossa, koji je mogao, uz malo sreće, ostaviti neki trag u Bundesligi. Sad im ostaje sljedeća parola:
Mit Keller aus dem Keller.
Vom Jäger zum Gejagten
Nek dovedu Veha.Postace opet prvaci.................geronimo je napisao/la:Žao mi Grossa, koji je mogao, uz malo sreće, ostaviti neki trag u Bundesligi. Sad im ostaje sljedeća parola:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
geronimo je napisao/la:Žao mi Grossa, koji je mogao, uz malo sreće, ostaviti neki trag u Bundesligi. Sad im ostaje sljedeća parola:
Polemiše se da bi Zama mog'o odstupiti iz DFB-a i preuzeti Švabe.
Sammer ili?Hare_BvB je napisao/la:geronimo je napisao/la:Žao mi Grossa, koji je mogao, uz malo sreće, ostaviti neki trag u Bundesligi. Sad im ostaje sljedeća parola:
Mit Keller aus dem Keller.![]()
![]()
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
Ja!van gall je napisao/la:Sammer ili?Hare_BvB je napisao/la:geronimo je napisao/la:Žao mi Grossa, koji je mogao, uz malo sreće, ostaviti neki trag u Bundesligi. Sad im ostaje sljedeća parola:
Mit Keller aus dem Keller.![]()
![]()
Vjeruj da sam 5 min izgovarao to ime nebil po naglasku skonto ko je
A da po meni on nije nikakvo rjesenje 
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
BAYERN MUNCHEN
Zama mi se sviđao kao igrač, kao ličnost...vidim ne manjka mu posla, bilo ona više foteljaška. Kao trener počeo je furiozno, osvajanjem Bundeslige, kao najmlađi trener u njenoj historiji. Već je bio kod Švaba i kao igrač i trener. Vjerujem da ovakav karakter, koliko god on bio težak, može napraviti nešto. Fachmann.
Bolje i ovako, čekati pravu priliku, nego ko unsere loddar, čijoj bi karijeri i ćirkan pozavidio.
Bolje i ovako, čekati pravu priliku, nego ko unsere loddar, čijoj bi karijeri i ćirkan pozavidio.
Vom Jäger zum Gejagten
Prema pisanju Bilda za klupu Stuttgarta se spominju sljedaca tri kandidata:
1. Lorenz Guenter Koestner - mislim da nije neko dugorocno rjesenje, a takodjer nigdje nije pokazao kvalitet, osim kada je trenirao Unterhaching, ali tu nema pritiska za razliku od Stuttgarta
2. Hans Meyer - mislim da covjek nece ponovo na klupu jedne ekipe koja je ugrozena od ispadanja iz iste, covjek je takodjer u godinama i opet nije neko dugorocno rjesenje
3. Bruno Labbadia - za ovog kloca je Veh Mourihno
Po meni je Dieter Hundt, prva osoba kluba (takodjer sef Nadzornog odbora) napravio veliku gresku smjenom Grossa, koji za mene licno odlican trener. Gross je prije sezone trazio pojacanja koja nije dobio od gore pomenutog gospodina, i neko je morao snositi posljedice, ali nije snosila prava osoba. Prioritet je stadion, ali se bojim kada taj isti bude gotov da umjesto Bayerna, gost ne bude Union Berlin.
1. Lorenz Guenter Koestner - mislim da nije neko dugorocno rjesenje, a takodjer nigdje nije pokazao kvalitet, osim kada je trenirao Unterhaching, ali tu nema pritiska za razliku od Stuttgarta
2. Hans Meyer - mislim da covjek nece ponovo na klupu jedne ekipe koja je ugrozena od ispadanja iz iste, covjek je takodjer u godinama i opet nije neko dugorocno rjesenje
3. Bruno Labbadia - za ovog kloca je Veh Mourihno
Po meni je Dieter Hundt, prva osoba kluba (takodjer sef Nadzornog odbora) napravio veliku gresku smjenom Grossa, koji za mene licno odlican trener. Gross je prije sezone trazio pojacanja koja nije dobio od gore pomenutog gospodina, i neko je morao snositi posljedice, ali nije snosila prava osoba. Prioritet je stadion, ali se bojim kada taj isti bude gotov da umjesto Bayerna, gost ne bude Union Berlin.
Šta veliš: Bayo ispada, a ulazi Union!Prioritet je stadion, ali se bojim kada taj isti bude gotov da umjesto Bayerna, gost ne bude Union Berlin.
Joj ko da gledam Brunu će angažovati.
Svake sezone mjenjaju trenera, politika kluba im je loša do bola, ali su uvijek nekako iskoprcaju na kraju i dobro prođu. Neš' baš sumnjam da će im i ova sezona ići po već ustaljenom kolosijeku, tj. mogli bi debelo platiti za ovu neozbiljnost.
Slažem se da je Gross odličan trener, i trebali su barem još koje kolo sačekati da se vidi dalji razvoj situacije.
- majestic24
- Kontakt:
Ja neznam kakve vile cuvaju onog Soldu. Pa covjek je davno sazrio za otkaza.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Soldo je trebao biti otjeran još prošle sezone, te mi nikako nije jasno kako se uspio ovoliko dugo zadržati na mjestu trenera Kolna. Prvo, niti imaju rezultate, niti igru. Ali, kada vidim da je i kod nas Safet Sušić na klupi, onda shvatam da postoji mogućnost da će navijači Kolna morati trpiti Soldu barem do polusezone.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- majestic24
- Kontakt:
Trpe oni njega od prvog dana. Samo bi volio znati sto. Kupuje propale igrace,igra im je ko nasa pod vodstvom safeta...fuj. Ovdje samo ako Podolski zagalami,on ce dobiti otkaz 100%.Monolog je napisao/la:Soldo je trebao biti otjeran još prošle sezone, te mi nikako nije jasno kako se uspio ovoliko dugo zadržati na mjestu trenera Kolna. Prvo, niti imaju rezultate, niti igru. Ali, kada vidim da je i kod nas Safet Sušić na klupi, onda shvatam da postoji mogućnost da će navijači Kolna morati trpiti Soldu barem do polusezone.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.