Rekonstrukcija stadiona u BiH

romeo
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la romeo » 28 okt 2013, 15:12

Svi premijerligaski klubovi dobijaju po 87 000 eura. Ta sredstva moraju biti ulozena u stadion ( travnjake ). Naravno da npr. BP nece ulagati u travnjak, nego u neke druge stvari. Nece moci biti marlverzacija, jer Savez nadgleda radove, cak i mislim da savez pare nece pare davati klubovima, vec izvodjacima koji ce izvoditi te radove.

To je koliko ja znam ;)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 okt 2013, 15:55

Nebi bilo lose da Savez s UEFA-om pogodi neki dogovor, da im ovi daju 5 milijuna eura i da se u Savez jave klubovi iz prva dva ranga natjecanja, te da se odabere deset njih koji imaju najbolju ponudu, odnosno, oni koji ce najvise da urade na svom stadionu. Tih deset klubova dobije po pola milijuna eura uz uvjet da moraju uloziti jos minimalno pola milijuna koje ce obezbijediti grad, opcina, klub ili netko deseti. Za jedan milijun eura se moze cudo napraviti, a oni koji su voljni ulagati dobit ce nagradu za svoje ulaganje - dodatnih pola milijuna. Takodjer nebi bilo lose da te pare idu direktno izvodjacu radova uz to da izvodjac prije uplate prikaze racun, tj. koji iznos mora klub platiti i dokaz da je vec uplaceno.

Evo jedan primjer iz Srbije. Tribina stadiona u Indjiji. Cijena 300 000 eura uz misljenje mnogih da su pare pokradene i da je tribina cak i jeftinija. Kapacitet 2500 sjedecih mjesta. U ovu cijenu je ukljuceno sve, od projekta, izgradnje pa do postavljanja stolica.

slika

Za ostalih 700 tisuca mogu pokriti tribinu i urediti travnjak, a vjerujem da ostane novaca da se srede neki WC-i ispod tribine i slicno.

U svakom slucaju jako lijepo izgleda, krov bi dao jako dobar komfor i mozes uzivati na utakmicama puno vise nego na recimo ovom

slika

Kad pogledam stadione u PL, mislim da bi mnogi rijesili jako puno problema s tih milijun eura, ali je najveci problem sto klubovi nisu sposobni naci tih pola milijuna, jer vjerujem da bi UEFA sigurno dala ovih pet milijuna ako cuju da ce se uraditi cak deset stadiona. I na kraju mislim da i kad bi sve uspjeli to izganjati da klubovi nebi uradili posao kako Bog zapovjeda. Umjesto da urade nesto novo, nesto ljepse uvjeren sam da bi renovirali tribine koje se ruse. Vec vidim presvlacenje betona preko istoka i juga Grbavice i slicno.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 okt 2013, 16:38

romeo je napisao/la:Svi premijerligaski klubovi dobijaju po 87 000 eura. Ta sredstva moraju biti ulozena u stadion ( travnjake ). Naravno da npr. BP nece ulagati u travnjak, nego u neke druge stvari. Nece moci biti marlverzacija, jer Savez nadgleda radove, cak i mislim da savez pare nece pare davati klubovima, vec izvodjacima koji ce izvoditi te radove.

To je koliko ja znam ;)
100% tačno :!:

već u februaru kreću radovi, koliko sam ja shvatio...

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 28 okt 2013, 20:46

Signore je napisao/la: Evo jedan primjer iz Srbije. Tribina stadiona u Indjiji. Cijena 300 000 eura uz misljenje mnogih da su pare pokradene i da je tribina cak i jeftinija. Kapacitet 2500 sjedecih mjesta. U ovu cijenu je ukljuceno sve, od projekta, izgradnje pa do postavljanja stolica.

slika
ma 100% jeftinija. Pa tribina u Cazinu (kapacitet 2000) je kostala oko 150 000 KM (ali eto haj nek je i 300 000, znaci jos uvjek duplo manje) ako se nevaram, s stolicama, ma da su bez naslonjaca i sto je da tribina nije skroz iz nova gradjena. Nova tribina s kapacitetom oko 2000 sigurno se moze za pola miliona KM izgraditi.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 okt 2013, 20:52

kako sam, svatio,nasa sjeverna tribina u tz,kostala dosad 3.5 mil km,po vasim postovima,neko je kod nas omastio brk,moglo je to jeftinije :?
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 28 okt 2013, 20:54

Krovna konstrukcija puno košta ,da nije toga za tih 3,5 ili 4 miliona se mogao uraditi sjever i pola istoka ali neka ovako barem kad se radi da se uradi kako treba.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 28 okt 2013, 20:56

wienultras je napisao/la:kako sam, svatio,nasa sjeverna tribina u tz,kostala dosad 3.5 mil km,po vasim postovima,neko je kod nas omastio brk,moglo je to jeftinije :?
U Tuzli je napravljena najbolja i najkvalitetnija tribina. Možda je neko i omastio brke, ali definitivno tribina je vrh, tako da tih 3,5 miliona nije baš u vjetar otišlo.

High

Post Postao/la High » 28 okt 2013, 20:57

Hoće li se znati ovi ''Aj Portugalci'' zahvaliti na lovi koju dobiju?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 okt 2013, 20:58

ma slazem se,juce pricam sa starim,on radi u opstini,reko sta ima dole,prical se sta za stadion,sace izbori,kaze na proljece se zavrsava komplet,tako se prica,ajde bilo bi lijepo,vidicemo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 okt 2013, 21:05

Vasa tribina u Tuzli ima zaista masivan krov, puno zeljeza je utuceno u njeg i to je nabilo dosta cijenu. Takodjer, vasa tribina ima puno vise redova od ove u Indjiji, ali i Cazinu sto opet donosi dodatne troskove. Ako izgradnja 5 redova kosta 100KM, izgradnja 10 redova kosta vise od 200KM, to ja onako za primjer kazem, logicno da nisu te cifre u pitanju. I kod vas je radjen podtribinski prostor, pregrade i sve ostalo, a kod ovih nema nista. Mislim samo da sam vidio da u Indjiji postoje 2 WC-a, al nisam siguran. U svakom slucaju mislim da ste jako dobro prosli s 3.5mil KM za tu tribinu koja ima i krov.

Ono sto sam ja u svom prijasnjem postu htio reci je to da nije potreban neki silan novac kako bi dobili pristojnu tribinu. Isto tako nisu potrebne ni silne pare za travnjak. Za 1-2 milijuna eura se moze napraviti stadion samo takav od 3-4 tisuca sjedecih mjesta, a vjerujem da se tih 1-2 milijuna moze obezbijediti kroz par godina. Planskom gradnjom svaki klub moze dobiti pristojan stadion. Druga stvar je sto neki sanjaju neke Mercedes arene od 30 milijuna eura i slicno. Napravi si ono sto si u mogucnosti, malo vise klubova treba da se ugleda na Zvijezdu Gradacac. Oni kao tim mozda nisu ozbiljno shvaceni, borit ce se za opstanak, ali su svi zadovoljni jer znaju da novac ide u stadion i da ce kada poboljsaju uvjete poboljsati i tim, ne srljaju kao neki. Daj ti nama Europu pa da ju igramo na tudjem stadionu i tako vec desetljece. Ne treba zaboraviti ni kukanje nadleznim institucijama i moljakanje za desetke milijuna eura za te neke arene, a najveci derbi se igra pred 10-12 tisuca ljudi. Zapita se covjek jel ijednom klubu u BiH potreban veci stadion od tih 10-12 tisuca mjesta. Mislim da trenutno nije i to treba prihvatiti, te graditi takve.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 okt 2013, 21:30

Signore je napisao/la:Vasa tribina u Tuzli ima zaista masivan krov, puno zeljeza je utuceno u njeg i to je nabilo dosta cijenu. Takodjer, vasa tribina ima puno vise redova od ove u Indjiji, ali i Cazinu sto opet donosi dodatne troskove. Ako izgradnja 5 redova kosta 100KM, izgradnja 10 redova kosta vise od 200KM, to ja onako za primjer kazem, logicno da nisu te cifre u pitanju. I kod vas je radjen podtribinski prostor, pregrade i sve ostalo, a kod ovih nema nista. Mislim samo da sam vidio da u Indjiji postoje 2 WC-a, al nisam siguran. U svakom slucaju mislim da ste jako dobro prosli s 3.5mil KM za tu tribinu koja ima i krov.

Ono sto sam ja u svom prijasnjem postu htio reci je to da nije potreban neki silan novac kako bi dobili pristojnu tribinu. Isto tako nisu potrebne ni silne pare za travnjak. Za 1-2 milijuna eura se moze napraviti stadion samo takav od 3-4 tisuca sjedecih mjesta, a vjerujem da se tih 1-2 milijuna moze obezbijediti kroz par godina. Planskom gradnjom svaki klub moze dobiti pristojan stadion. Druga stvar je sto neki sanjaju neke Mercedes arene od 30 milijuna eura i slicno. Napravi si ono sto si u mogucnosti, malo vise klubova treba da se ugleda na Zvijezdu Gradacac. Oni kao tim mozda nisu ozbiljno shvaceni, borit ce se za opstanak, ali su svi zadovoljni jer znaju da novac ide u stadion i da ce kada poboljsaju uvjete poboljsati i tim, ne srljaju kao neki. Daj ti nama Europu pa da ju igramo na tudjem stadionu i tako vec desetljece. Ne treba zaboraviti ni kukanje nadleznim institucijama i moljakanje za desetke milijuna eura za te neke arene, a najveci derbi se igra pred 10-12 tisuca ljudi. Zapita se covjek jel ijednom klubu u BiH potreban veci stadion od tih 10-12 tisuca mjesta. Mislim da trenutno nije i to treba prihvatiti, te graditi takve.
upravo tako,pokrij se koliko ti je jorgan dug
ja nesto razmisljam,sada svako misli drugacije,sa ovom sjevernom tribinom,koja prima,3.5 hiljade sjedecih,napraviti jednu na istoku od dvije i po hiljade,natkriti je,malo usminkat zapad i imali bi stadion od 11 hiljada,,naravno natkriti i postojeci zapad,i bombona,jer kosto kazes,realno kada bi napunili stadion od 25 hiljada...a i prije bi bilo gotovo,ali eto

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 okt 2013, 21:44

Ma vi sredite zapad. Najpametnije bi vam bilo da skinete stolice, ispjeskarite beton, uradite loze, kabine za komentatore i sve to pokrijete. Vjerujem da bi bilo bas bombona i zadovoljilo bi uvjete igranja nekih pretkola. To nebi bas kostalo 100-200 tisuca, kostalo bi puno vise, ali bi imali jednu pravu tribinu. Kad zavrsite to onda radite taj istok kako bi i trebao da bude pa kako ide da ide. Ja se cudim da se odmah u startu nije zapad doveo do vrhunca i ovo ostalo ispocetka, jer bi tako imali neke uslove, a ostatak stadiona graditi koliko se moze brzo. Uraditi tri tribine i kad bude para mijenjati zapad. Sad kad ste vec zapoceli taj stadion bilo bi steta mijenjati planove.

I u kakvom stanju su vam reflektori? Trebajul oni neke promjene?

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 okt 2013, 22:07

reflektori su se trebali mjenjati,stavljati jace osvjetljenje,jer ove su dotrajale,malo to modernizovati,i usminkati te stubove,vrijednost toga je bila 500 hiljada km,trebali su ovog ljeta,neznam sta bi,bio je i tender,ali....

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 okt 2013, 22:22

I kontao sam da je tako. Steta, jer je to skupa roba, a pitanje je koliko ce vam sluziti dok igrate Federalnu ligu. Cak ni u PL se reflektori ne koriste pretjerano. Mislim da su utakmice pod reflektorima puno zanimljivije, veci je dozivljaj, trebali bi to klubovi koji su u mogucnosti iskoristavati vise.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 okt 2013, 22:33

Signore je napisao/la:I kontao sam da je tako. Steta, jer je to skupa roba, a pitanje je koliko ce vam sluziti dok igrate Federalnu ligu. Cak ni u PL se reflektori ne koriste pretjerano. Mislim da su utakmice pod reflektorima puno zanimljivije, veci je dozivljaj, trebali bi to klubovi koji su u mogucnosti iskoristavati vise.
reflektori rade,barem po onom sto ja znam,ali nekoriste se,valjda dodju nared

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 28 okt 2013, 23:52

ma samo polako, ajde, neka se prvo sjever ušminka, itd .. onda istok nek' se krene gradit' :D jebga, mislim, neće komplet stadion biti gotov do 2024 lupam, al' bitno je da se napravi, pa kad god :D bolje i 2024 nego nikad :mrgreen:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 28 okt 2013, 23:57

JTS je napisao/la:ma samo polako, ajde, neka se prvo sjever ušminka, itd .. onda istok nek' se krene gradit' :D jebga, mislim, neće komplet stadion biti gotov do 2024 lupam, al' bitno je da se napravi, pa kad god :D bolje i 2024 nego nikad :mrgreen:
Taman kad zavrsimo zadnju tribinu, sjever ce bit odavno za obnovit :mrgreen:
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 okt 2013, 23:59

klasik je napisao/la:
JTS je napisao/la:ma samo polako, ajde, neka se prvo sjever ušminka, itd .. onda istok nek' se krene gradit' :D jebga, mislim, neće komplet stadion biti gotov do 2024 lupam, al' bitno je da se napravi, pa kad god :D bolje i 2024 nego nikad :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 29 okt 2013, 00:56

wienultras je napisao/la:
klasik je napisao/la:
:lol: :lol: :lol:
dobar :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 29 okt 2013, 01:32

Da li ce mozda Tanove investicije ici prema rekonstrukciji Koseva?
[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.