To je koliko ja znam

100% tačnoromeo je napisao/la:Svi premijerligaski klubovi dobijaju po 87 000 eura. Ta sredstva moraju biti ulozena u stadion ( travnjake ). Naravno da npr. BP nece ulagati u travnjak, nego u neke druge stvari. Nece moci biti marlverzacija, jer Savez nadgleda radove, cak i mislim da savez pare nece pare davati klubovima, vec izvodjacima koji ce izvoditi te radove.
To je koliko ja znam
ma 100% jeftinija. Pa tribina u Cazinu (kapacitet 2000) je kostala oko 150 000 KM (ali eto haj nek je i 300 000, znaci jos uvjek duplo manje) ako se nevaram, s stolicama, ma da su bez naslonjaca i sto je da tribina nije skroz iz nova gradjena. Nova tribina s kapacitetom oko 2000 sigurno se moze za pola miliona KM izgraditi.Signore je napisao/la: Evo jedan primjer iz Srbije. Tribina stadiona u Indjiji. Cijena 300 000 eura uz misljenje mnogih da su pare pokradene i da je tribina cak i jeftinija. Kapacitet 2500 sjedecih mjesta. U ovu cijenu je ukljuceno sve, od projekta, izgradnje pa do postavljanja stolica.
U Tuzli je napravljena najbolja i najkvalitetnija tribina. Možda je neko i omastio brke, ali definitivno tribina je vrh, tako da tih 3,5 miliona nije baš u vjetar otišlo.wienultras je napisao/la:kako sam, svatio,nasa sjeverna tribina u tz,kostala dosad 3.5 mil km,po vasim postovima,neko je kod nas omastio brk,moglo je to jeftinije
upravo tako,pokrij se koliko ti je jorgan dugSignore je napisao/la:Vasa tribina u Tuzli ima zaista masivan krov, puno zeljeza je utuceno u njeg i to je nabilo dosta cijenu. Takodjer, vasa tribina ima puno vise redova od ove u Indjiji, ali i Cazinu sto opet donosi dodatne troskove. Ako izgradnja 5 redova kosta 100KM, izgradnja 10 redova kosta vise od 200KM, to ja onako za primjer kazem, logicno da nisu te cifre u pitanju. I kod vas je radjen podtribinski prostor, pregrade i sve ostalo, a kod ovih nema nista. Mislim samo da sam vidio da u Indjiji postoje 2 WC-a, al nisam siguran. U svakom slucaju mislim da ste jako dobro prosli s 3.5mil KM za tu tribinu koja ima i krov.
Ono sto sam ja u svom prijasnjem postu htio reci je to da nije potreban neki silan novac kako bi dobili pristojnu tribinu. Isto tako nisu potrebne ni silne pare za travnjak. Za 1-2 milijuna eura se moze napraviti stadion samo takav od 3-4 tisuca sjedecih mjesta, a vjerujem da se tih 1-2 milijuna moze obezbijediti kroz par godina. Planskom gradnjom svaki klub moze dobiti pristojan stadion. Druga stvar je sto neki sanjaju neke Mercedes arene od 30 milijuna eura i slicno. Napravi si ono sto si u mogucnosti, malo vise klubova treba da se ugleda na Zvijezdu Gradacac. Oni kao tim mozda nisu ozbiljno shvaceni, borit ce se za opstanak, ali su svi zadovoljni jer znaju da novac ide u stadion i da ce kada poboljsaju uvjete poboljsati i tim, ne srljaju kao neki. Daj ti nama Europu pa da ju igramo na tudjem stadionu i tako vec desetljece. Ne treba zaboraviti ni kukanje nadleznim institucijama i moljakanje za desetke milijuna eura za te neke arene, a najveci derbi se igra pred 10-12 tisuca ljudi. Zapita se covjek jel ijednom klubu u BiH potreban veci stadion od tih 10-12 tisuca mjesta. Mislim da trenutno nije i to treba prihvatiti, te graditi takve.
reflektori rade,barem po onom sto ja znam,ali nekoriste se,valjda dodju naredSignore je napisao/la:I kontao sam da je tako. Steta, jer je to skupa roba, a pitanje je koliko ce vam sluziti dok igrate Federalnu ligu. Cak ni u PL se reflektori ne koriste pretjerano. Mislim da su utakmice pod reflektorima puno zanimljivije, veci je dozivljaj, trebali bi to klubovi koji su u mogucnosti iskoristavati vise.
Taman kad zavrsimo zadnju tribinu, sjever ce bit odavno za obnovitJTS je napisao/la:ma samo polako, ajde, neka se prvo sjever ušminka, itd .. onda istok nek' se krene gradit'jebga, mislim, neće komplet stadion biti gotov do 2024 lupam, al' bitno je da se napravi, pa kad god
bolje i 2024 nego nikad
klasik je napisao/la:Taman kad zavrsimo zadnju tribinu, sjever ce bit odavno za obnovitJTS je napisao/la:ma samo polako, ajde, neka se prvo sjever ušminka, itd .. onda istok nek' se krene gradit'jebga, mislim, neće komplet stadion biti gotov do 2024 lupam, al' bitno je da se napravi, pa kad god
bolje i 2024 nego nikad
dobarwienultras je napisao/la:klasik je napisao/la:Taman kad zavrsimo zadnju tribinu, sjever ce bit odavno za obnovitJTS je napisao/la:ma samo polako, ajde, neka se prvo sjever ušminka, itd .. onda istok nek' se krene gradit'jebga, mislim, neće komplet stadion biti gotov do 2024 lupam, al' bitno je da se napravi, pa kad god
bolje i 2024 nego nikad
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.