NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Pa ono nije bas da je ova Lillardova ekipa nesto drasticno jaca od one Kyrieve iz Clevelanda prije dolaska Jamesa. Plus da ne spominjem koliko je danasnji zapada jaci od tadasnjeg istoka.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Lillard>Irving definitivno 
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Moram sada braniti @adriana , nemoj takoEpidaurus je napisao/la:Pa ono nije bas da je ova Lillardova ekipa nesto drasticno jaca od one Kyrieve iz Clevelanda prije dolaska Jamesa. Plus da ne spominjem koliko je danasnji zapada jaci od tadasnjeg istoka.
Najbolji mu je suigrac bio Tristan Thomson koi tek sada izgra ozbiljnu kosarku , stalno povrjedjeni Varejao , najbolji igrac mu je bio L.Deng koji je odigrao samo pola sezone....
Treba biti posten , Portland ima trenercinu Irving je kuburio sa povredama a imao je poluamatere , Waiters , Benet u zadnjoj sezoni....
- Kobe Bryant
- Kontakt:
do danas jeste bez obzira na ove brijeljantne partije u finalu, od iduce sezone vidjet cemo , po meni ima vece sanse da postane bolji igrac kod Lillarda ne znam sta jos moze biti bolje , dok ovaj ima slicno nesta kao Curry prostora za napredak , eh sad vidjet cemo jel ga moze popunitiJoseeMourinho je napisao/la:Lillard>Irving definitivno
Pa ono svi igraci kojima je bio okruzen su manje-vise bili lutrijski pickovi (Tristam, Waiters, Bennet) plus igraci koji su igrali ili igraju solidne role u jacim timovima (Livingston, Jack, Deng). Sad definitivno nije njegova greska sto je uprava Clevelanda nesposobna i sto je od 4 top 5 picka u razmaku od 3 godine ubola samo sa jednim i po pickom. Opet po meni taj Cle je i pored svega toga imao dovoljno dobru ekipu da se bori za ulazak u PO a oni istom nisu prismrdili.Kobe Bryant je napisao/la:Moram sada braniti @adriana , nemoj takoEpidaurus je napisao/la:Pa ono nije bas da je ova Lillardova ekipa nesto drasticno jaca od one Kyrieve iz Clevelanda prije dolaska Jamesa. Plus da ne spominjem koliko je danasnji zapada jaci od tadasnjeg istoka.
Najbolji mu je suigrac bio Tristan Thomson koi tek sada izgra ozbiljnu kosarku , stalno povrjedjeni Varejao , najbolji igrac mu je bio L.Deng koji je odigrao samo pola sezone....
Treba biti posten , Portland ima trenercinu Irving je kuburio sa povredama a imao je poluamatere , Waiters , Benet u zadnjoj sezoni....
To su pukom srecom bili lutriski pikovi,realnost i kvalitet je druga runda,tako da Kyre je ipak igrao sa second round pickovima,cini mi se da playoffu nisu mogli ni prici,a i ovaj danasnji Kyre se dosta razlukuje od igrac iz tog perioda
Trener je vrlo bitan faktor u toj prici.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Pa u ovom slucaju da su treneri bili Phil Jackson i Tex Winter tesko da bi vise isjedili iz onog rostera
Rostera Cavsa?
Da
Ne bih se slozio s tim, al dobro.
- adriano_leite
- Kontakt:
I nekom bolesnom (smijesnom) logikom = Irving glavni krivac, tj. njegova nesposobnost na terenu, to je toEpidaurus je napisao/la:Pa ono svi igraci kojima je bio okruzen su manje-vise bili lutrijski pickovi (Tristam, Waiters, Bennet) plus igraci koji su igrali ili igraju solidne role u jacim timovima (Livingston, Jack, Deng). Sad definitivno nije njegova greska sto je uprava Clevelanda nesposobna i sto je od 4 top 5 picka u razmaku od 3 godine ubola samo sa jednim i po pickom. Opet po meni taj Cle je i pored svega toga imao dovoljno dobru ekipu da se bori za ulazak u PO a oni istom nisu prismrdili.Kobe Bryant je napisao/la:Moram sada braniti @adriana , nemoj takoEpidaurus je napisao/la:Pa ono nije bas da je ova Lillardova ekipa nesto drasticno jaca od one Kyrieve iz Clevelanda prije dolaska Jamesa. Plus da ne spominjem koliko je danasnji zapada jaci od tadasnjeg istoka.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
adriano_leite je napisao/la: I nekom bolesnom (smijesnom) logikom = Irving glavni krivac, tj. njegova nesposobnost na terenu, to je to.
Jbg, ne posjedujemo svi sposobnost citanja.Sad definitivno nije njegova greska sto je uprava Clevelanda nesposobna i sto je od 4 top 5 picka u razmaku od 3 godine ubola samo sa jednim i po pickom.
- adriano_leite
- Kontakt:
Posto ti posjedujes sposobnost citanja, pisao si ove stvari:Epidaurus je napisao/la:adriano_leite je napisao/la: I nekom bolesnom (smijesnom) logikom = Irving glavni krivac, tj. njegova nesposobnost na terenu, to je to.
Jbg, ne posjedujemo svi sposobnost citanja.Sad definitivno nije njegova greska sto je uprava Clevelanda nesposobna i sto je od 4 top 5 picka u razmaku od 3 godine ubola samo sa jednim i po pickom.
Opet po meni taj Cle je i pored svega toga imao dovoljno dobru ekipu da se bori za ulazak u PO a oni istom nisu prismrdili.
Ko pored sposobnosti citanja ima i sposobnost razmisljanja, moze vidjeti i skontati koliko zapravo kenjas po Irvingu i koliko ga vidis glavnim krivcem sto nije ekipa otisla u playoff, jer ti je i glavna linija razdvajanja izmedju ova dva igraca ta sto je Lillard otisao u playoff a Irving nije, sto je Lillard bolji lider zbog odlaska u playoff, u koji Irving nije otisao.Pa ono nije bas da je ova Lillardova ekipa nesto drasticno jaca od one Kyrieve iz Clevelanda prije dolaska Jamesa. Plus da ne spominjem koliko je danasnji zapada jaci od tadasnjeg istoka.
Dakle, citirao si dio posta iz kojeg si izvukao to sto si izvukao da pokazes da ne znam citati, a prethodna recenica je kako je Irving imao dobre saigrace:
a recenica poslije da nije imao slabiju ekipu:Pa ono svi igraci kojima je bio okruzen su manje-vise bili lutrijski pickovi (Tristam, Waiters, Bennet) plus igraci koji su igrali ili igraju solidne role u jacim timovima (Livingston, Jack, Deng).
Dakle???Opet po meni taj Cle je i pored svega toga imao dovoljno dobru ekipu da se bori za ulazak u PO a oni istom nisu prismrdili.
Ko ima mozak i ukljuci ga moze skontati na osnovu svih tih postova i recenica - Irving je glavni krivac jer nije lider, nema muda, nema kvalitet itd., IAKO NIJE DIREKTNO NAPISANO DA JE GLAVNI KRIVAC.
Dalje, to sto si napisao odnosno boldirao kao odgovor meni, onaj ko zna citati, procitat ce da Irving nije kriv za pickove koji su birani u lutriji, dok ga to ne iskljucuje iz krivice za plasman u playoff (posto trazis bukvalno, nigdje nisi bukvalno napisao da nije kriv za partije na terenu, tj. u borbi za playoff).
Dakle, procitaj opet, posto ti znas citati, bravo sto znas, nisam napisao da si ti napisao da je glavni krivac, nego bolesnom logikom se da zakljuciti da je glavni krivac (dakle, iako mislis da znas citati, ipak ti to malo popravi).
Pozdrav
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Da li je Irving glavni krivac sto ti Cavsi nisu usli u PO ? Ne.
Da li kao lider ekipe i kao silno talentovan igrac (koji je uz to nakon vrhunske rookie sezone nije pokazao ni priblizno dobre igre u kontinuitetu kakve su se od njega ocekivale sve do ovog PO) ima krivice sto ta ekipa nije nikad ni prismrdila PO ? Apsolutno.
Ko je glavni krivac sto ta ekipa nikad nije prismrdila PO ? Nesposobna uprava Clevelanda koja je silne lutrijske pickove protracila na igrace koji su talentom vrlo vrlo limitirani i ni u ludilu ne mogu biti bilo kakvi nosioci ekipe.
Da li je Kyrie obzirom na talenat koji on ima mogao ako ako nista biti u kakvoj takvoj borbi za PO s tom ekipom ? Definitivno.
Btw zanimljivo mi je kako si napokon shvatio da su svi ti igraci koje su Cavsi birali nakon Irvinga ustvari polutalenti, a donedavno si ih branio na sve moguce nacine. Napredujes
Da li kao lider ekipe i kao silno talentovan igrac (koji je uz to nakon vrhunske rookie sezone nije pokazao ni priblizno dobre igre u kontinuitetu kakve su se od njega ocekivale sve do ovog PO) ima krivice sto ta ekipa nije nikad ni prismrdila PO ? Apsolutno.
Ko je glavni krivac sto ta ekipa nikad nije prismrdila PO ? Nesposobna uprava Clevelanda koja je silne lutrijske pickove protracila na igrace koji su talentom vrlo vrlo limitirani i ni u ludilu ne mogu biti bilo kakvi nosioci ekipe.
Da li je Kyrie obzirom na talenat koji on ima mogao ako ako nista biti u kakvoj takvoj borbi za PO s tom ekipom ? Definitivno.
Btw zanimljivo mi je kako si napokon shvatio da su svi ti igraci koje su Cavsi birali nakon Irvinga ustvari polutalenti, a donedavno si ih branio na sve moguce nacine. Napredujes
- adriano_leite
- Kontakt:
Nakon sto si sve to fino ispisao, ko je krivac? Uprava i Irving. Sto se tice igraca iz Clevelanda, rekoh Erden mi je bio drazi od svakog ko se nije zvao Tim Duncan. Nisam od onih koji vise vole gledati druge igrace nego igrace svog tima, niti sam od onih koji mogu bodriti druge timove kao da je moj tim.Epidaurus je napisao/la:Da li je Irving glavni krivac sto ti Cavsi nisu usli u PO ? Ne.
Ajmo malo tebe analizirati: branis Russella i svi su krivi osim njega, a lik slabiju sezonu ima od Waitersa kojeg sam ja tada branio na osnovu sezone koju je igrao, a na kraju odigra odlicno i u playoffu, pokaza i razvoj i napredak, a ti ga proglasavao bezmozgasem najgorim u historiji itd itd. Ben je svjetlosnim godinama bio udaljen od Ingrama, sada preko noci i Ingram dobi "samo nebo je granica" potencijal. Razlika?? Ti mislis da je ima, ali je nema. No polako, naucit ces i ti.
Igraci koje sam ja hvalio su bar imali brojke, dok tvoj krizanac Manua i Roya nema brojke bolje od Waitersovih, a jednog si pljuvao, drugog u zvijezde kujes. Waiters nije timski igrac i rak rana je za ekipu, dok krizanac kojeg branis i koji je lice fransize "baci saigraca pod autobus". Dobrodosli u Epijevu realnost.
Pozdrav
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
I dalje mislim da je Ben veci potencijal od Ingrama i da dodatkom soidnog suta moze postati najbolji igrac na svijetu al to ne mijenja cinjenicu da Ingram ima potencijal kakav ima. Opet glup zakljucak. Izrazito.
Ko je gledao Lakerse ove sezone vidio je u kakvom je kontekstu igrao DLo. Cujemo se kad procvijeta dogodine u igri prigodnoj za 2016., a ne 1976. godinu.
Uprava na prva tri mjesta, onda mozda Irving kao vodja. Ostali ne mogu biti krivi ssto nisu sposobni igrat ozbiljnu kosarku u nositeljskim rolama.
Waiters i DLo se ne mogu poredit po talentu. Jedna dobra serija ne cini Waitersa igracinom. Covjek je granicno koristan igrac.
I da, na koliko tebi covjek jezika mora objasniti da me se klonis ? Evo ja znam 3 jezika (BKS, engleski i njemacki) i de proberi Bgt na kojem da ti kazem da me se klonis jer mi tvoje replike izazivaju nelagodu. Hvala.
Ko je gledao Lakerse ove sezone vidio je u kakvom je kontekstu igrao DLo. Cujemo se kad procvijeta dogodine u igri prigodnoj za 2016., a ne 1976. godinu.
Uprava na prva tri mjesta, onda mozda Irving kao vodja. Ostali ne mogu biti krivi ssto nisu sposobni igrat ozbiljnu kosarku u nositeljskim rolama.
Waiters i DLo se ne mogu poredit po talentu. Jedna dobra serija ne cini Waitersa igracinom. Covjek je granicno koristan igrac.
I da, na koliko tebi covjek jezika mora objasniti da me se klonis ? Evo ja znam 3 jezika (BKS, engleski i njemacki) i de proberi Bgt na kojem da ti kazem da me se klonis jer mi tvoje replike izazivaju nelagodu. Hvala.
- adriano_leite
- Kontakt:
Imam pravo da koristim forum i ako krsim pravila istog banuj me. Do tada cu replicirati ono sto ja mislim da trebam replicirati. Uostalom i ti si pisao post nakon mog posta. Forum nije tvoja privatna prcija, po ko zna koji put ti se to mora reci.Epidaurus je napisao/la:I dalje mislim da je Ben veci potencijal od Ingrama i da dodatkom soidnog suta moze postati najbolji igrac na svijetu al to ne mijenja cinjenicu da Ingram ima potencijal kakav ima. Opet glup zakljucak. Izrazito.
Izrazito glup zakljucak, sta, koji? Ti kad vidis da ja pisem odmah osjecas potrebu da uvrijedis. Ti moderator? Smijesno.
Dakle, posto si rekao da znas citati, procitaj: ti si pisao za Bena u fazonu da je covjek novi James a da je Ingram dobar. Sad si nakon clipa na temi LAL pisao da Bog zna koja mu je granica, znaci porastao ti malo u ocima jer znas da je vas. Mislim ono, sta je tu glupo tu? Kakav glup zakljucak? Ko je sta glupo zakljucio? Nema tu nikakvog zakljucka nego cinjenica da ljepse pises o Ingramu kad znas da je vas. Meni je licno Ingram sigurniji igrac od Bena i mislim da ce imati bolju karijeru, tako da ne mislim da je to glupost. Koji je tvoj problem fakat? Cemu potreba za vrijedjanjem? Shvatas da je ovo razmjena misljenja a ne neki natjecaj za koji se dobijaju pare? Fakat ono ne vjerujem kakav si ti lik.
Sto se tice D'Angela, cujemo se svakako kad D'Angelo aka krizanac Manua i Roya procvjeta ili postane bolji igrac od Okafora.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Kobe Bryant
- Kontakt:
@epi i @adriano
jedino šro zamjeram obojci je to što ne ostanete na 2 ili max. 3 odgovora na isto pitanje , vi kao da "morate" jedan drugog ubjediti ???
imate svoje stavove izlozite , replicirate i eentualno jos jednom i tu zavrsava , nema potrebe da se ide dalje jer po meni razvodnjava dobru raspavu i svodi se na prepucavanje
sto ne ostane da se niste slozili a da set najbolje moguce izlozili svoj stav 
jedino šro zamjeram obojci je to što ne ostanete na 2 ili max. 3 odgovora na isto pitanje , vi kao da "morate" jedan drugog ubjediti ???
imate svoje stavove izlozite , replicirate i eentualno jos jednom i tu zavrsava , nema potrebe da se ide dalje jer po meni razvodnjava dobru raspavu i svodi se na prepucavanje
- JoseeMourinho
- Kontakt:
pa to isto ko da moras ubjediti drugog, ovom okafor je igracina i koristan drugima drvo i ne mozes ga drugacije ubjeditiKobe Bryant je napisao/la:@epi i @adriano
imate svoje stavove izlozite , replicirate i eentualno jos jednom i tu zavrsava , nema potrebe da se ide dalje jer po meni razvodnjava dobru raspavu i svodi se na prepucavanjesto ne ostane da se niste slozili a da set najbolje moguce izlozili svoj stav
vamo epiju russel je igracina i ocekuje od njega velike stvari i drugacije ga ne mozes ubjediti
meni je npr. prosla rasprava lillard bolji od irvinga i drugacije me se ne moze ubjediti
itd..
djabe svaki put hocete da je vase misljenje ono pravo, a u vecini situacija diskutujete o necemu sto ima subjektivni aspekt pa oba misljenja budu koliko toliko ispravna
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.