RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

drakensang
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la drakensang » 10 sep 2018, 13:50

josipmusa je napisao/la:
drakensang je napisao/la:Najbolja uorava koja je oatavila najvece dugove. Uveli tim u PL tako sto je Seslija izricito trazio da se kupe sudije pred svaku utakmicu, a na strani bi kao htio "posteno sudjenje". Ne vjerujes meni, pitaj direktora tadasnjeg jel istina to. Za mene to ne moze bit nikako "najbolja" uprava. Vrijeme ce pokazat najbolje, za mene je ovo ispravan put.
Za mene nije ispravan put da 2 čovjeka odlučuju o svemu, a UGMR služi samo kad se treba neka akcija izvesti. Jel' po tebi ispravno da mi igramo prijateljsku I TO PRVII TIM na 3 dana prije jednog od najdaljih gostovanja u ligi, zašto je igrana ta utakmica, za čiju korist, Veležovu sigurno NE. Radi te utakmice igrači kažnjeni zakašnjenjem plata, čija je to odluka, bi li i jedan ozbiljan klub u svijetu kaznio igrače radi neke prijateljske utakmice. i na kraju da te pitam ako je tako bajno 11 od 15, na papiru jeste, zašto su 3 ekipe ispred nas, sa svim težim protivnica igramo vani drugi dio prvenstva, jedinstvo će se napucat za proljeće sigurno i zašto smo napravili jednu šansu u zadnje dvije utakmice. Da li će opet biti igrači krivi kao lani ili struka ove godine. hvala na čitanju

Nastavit cemo raspeavu za tri kola,kad budemo prvi na tabeli. Citiraj me :) Za Ibrinu korist se igrala utakmica,uzeli Ibro i Mirso pare i idu na Bahame sad. Nksu igraci kaznjeni zakasnjenjem plata iskljuxivo zblg te utakmice,nego zbog odnosa koji su pokazali i nz treninzima i na toj utakmici. Jedinstvo iz jednog suta dobije Slavena, znamo i ti i ja da ce na kraju isplivat kvalitet, a mi smo sig najkvalitetnija ekipa u ligi. U tesnju si imao prvo polvrijeme 2-3 sanse, kao i protiv olimpika,nije htjelo uci, ali cinjenica je da mozemo puno bolje. I moramo a i hocemo. Kritike na UGMR ne primamo, tek neko ko nesto uradi za Velez moze kitikovat.

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 10 sep 2018, 13:54

Eto vidiš da priznaš da su pare u pitanju, tu sam te samo i čekao, ali je najlakše skočit joletu za vrat i pričati kako lažem. Mi smo izgubili 2 boda jer je nekom došao čejf da bezveze kazni igrače i još da ih umara pred 3 tekme u 8 dana. To se u svijetu samovolje zove diktatura.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 10 sep 2018, 13:58

Jedinstvo je imalo pored gola jos 2 sanse, tako da nije iz jedne sanse dalo gol, druga stvar je sto je sudija cijelo drugo poluvrijeme navlacio Slavenu, sjeckao igru i svirao faulove oko 16m, dovoljno je reci da je Jedinstvo dobilo 6 zutih a Slaven samo jedan, dok predjemo centar u drugom poluvremenu zastavica je u zraku, tako da nisi ni mogao odigrati bolje, al bitna su tri boda, vidjeli ste repku protiv Sjeverne Irske, bodovi su bitni, ne igramo dobro al skupljamo bodove, nama nije cilj PL ove godine al bilo bi dobro da nakon 15 kola ne zaostajemo vise od 4-5 bodova za prvoplasiranim timom, ma da ja i dalje tvrdim da ste vi prvi favorit za visi rang
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 10 sep 2018, 14:32

drakensang je napisao/la:Najbolja uorava koja je oatavila najvece dugove. Uveli tim u PL tako sto je Seslija izricito trazio da se kupe sudije pred svaku utakmicu, a na strani bi kao htio "posteno sudjenje". Ne vjerujes meni, pitaj direktora tadasnjeg jel istina to. Za mene to ne moze bit nikako "najbolja" uprava. Vrijeme ce pokazat najbolje, za mene je ovo ispravan put.

Cuj najbolja uprava i dan danas dolaze potrazivanja dugovanja na racun kluba zbog iste uprave. :lol:
Ja se vise ne obazirem na ovakve postove bezmozgovica poput @josipmusa, @MUSVDG81 i slicnih koji vidimo jedva docekaju kiks da mogu blatiti po klubu i upravi, a kada nema kiksa onda nalaze nekakve mane, ali dzaba to im je jedino ostalo da zugaju preko foruma. :opaopa:
Bod u Tesnju nije los, ali moramo se trznuti i naredne 2 utakmice kuci pobijediti Bratstvo kup u srijedu i Zvijezdu u subotu zbog bolje atmosfere u i oko tima.
C'mon Velež. :mrgreen:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 10 sep 2018, 14:41

A i kada nema pobjede ili s nekim dijelis bodove, nemoj brinuti bodrit cemo te, samo jako nema predaje :opaopa:

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 10 sep 2018, 14:42

Radi nekih ovdje na vasem forumu postanete mi odvratni. Jer su puni hvale bez pokrica. Za dvije godine dvanest stepenica odlili i uradili plasticni teren. Jedini klub u federalnoj koji nema adekvatan broj stolica i to vam se gleda kroz prste.
Ali onda se sjetim koliku tezinu nosi ime Velez u nasim okvirima pa pomislim da jadnici sa ove vase teme i njihovo ku rcenje bez pokrica nisu ni bitni.
Zato vam ovo govorim iz dobre namjere. Vi ovako necete nikad uci u PL. Niti je kad usao neko bez kupi, prodaj, oduzmi i dodaj.
Vi realno imate ekipu nesto malo bolju od prosjeka lige. To je u prevodu samo nekih 15-20 % bolju od pojedinih ekipa. Kad vam se na to nakace sudije plus naspanovan i premiran domacin vi realno nigdje na gostovanju necete bit favorit. Kod kuce takode ako budete htjeli posteno zalomi ce vam se protiv najmanje 3-4 ekipe da izgubi te bodove.
Ovo vam govorim iz dobre namjere. Sto se prije saberete da niste nikakvi apsolutni favoriti bice vam lakse.
Da se razumijemo favoriti jeste ali nista veci od Olimpika. A za pola koplja ste tek mozda jaci od Rudara, Zvijezde i jos nekih ekipa.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 10 sep 2018, 14:53

Znas koliko nas zanima tvoje misljenje :urnebes:

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 10 sep 2018, 15:04

Dugo ce te se vi giganti jos ganjat u blatu prve federalne. Pogotovo radi vas takvih.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 10 sep 2018, 15:08

Mozda i hocemo, al uvijek ce ostati to GIGANTI, to se ne moze kupiti.

MUSVDG81
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG81 » 10 sep 2018, 15:18

treba biti realan i argumentovano diskutovat.
ja sam ovdje zbog Veleza a ne zbog Semsudina, Dzubura ili vas koji jeste ucesnici diskusije na temi Velez.
licno ne bih volio da Ibro ide iz kluba ali sam isto ubjedjenja da on ha je malo veci otpor protivnika, nedovoljno dobar kao strateg i trener koji ce nas dovesti do zeljenih ciljeva. vrijeme ce pokazati dal ja ovo sto govorim je tacno ili ne. a protivnik i mrzitelj mu nisam, cak sta vise. nama vec sada, treba bolji strucnjak na klupi nego je to Ibro. a on da ce se sam povuci kad rezultati ne budu dobri? drake? sumnjam, mada i ako to on uradi, vjerujem da tada ce biti vec malo pokasno i ako ode.
Zadnja izmjena: MUSVDG81, dana/u 10 sep 2018, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.

MUSVDG81
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG81 » 10 sep 2018, 15:21

apropo josipmusa, lik napise i koju pametnu stvar ili informaciju. procitajte malo bolje ili dublje. ne moramo se odma na noz nabadati jbm ga .... svi mi napisemo, pokoju pametnu i svi smo mi tu zbog jedne te iste ljubavi :salut:

StarmoCity
Kontakt:

Post Postao/la StarmoCity » 10 sep 2018, 15:25

MUSVDG81 je napisao/la:apropo josipmusa, lik napise i koju pametnu stvar ili informaciju. procitajte malo bolje ili dublje. ne moramo se odma na noz nabadati jbm ga .... svi mi napisemo, pokoju pametnu i svi smo mi tu zbog jedne te iste ljubavi :salut:
Ja kako vidimjosipmusa je tu samo kad treba srati po svemu u Velezu. Od 5 stvari on kritikuje 6. Obicni pusiku*ac bivsih uprava.

MUSVDG81
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG81 » 10 sep 2018, 15:27

ali mu je ovaj npr dio za prijateljsku sa arapima ipak koliko toliko na mjestu?

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 10 sep 2018, 15:45

Da sutra bude neko sranje vi cete biti pusikurci bivsih uprava. A ne, čekaj, nećete, opet ćete novima da se pokorite i ližete pakaš. Karakter se kupiti ne može. Dok je sve u interesu Veleža super, ali ovo ne izgleda dobro. Razbili smo Čapljinu pa ste zaboravili prvo poluvrijeme gdje je moglo bit hlado 3-0 za njih. Dobili nafakaški Goražde, Jedinstvo samo zbog Fajića, ove zadnje dvije no comment. S onom igrom se protiv Zvijezde ne možemo nadat ni bodu jer će nas pregazit. Krenuli mjesec dana prije sviju u pripreme, a evo zadnje dvije ne možemo meda nakon 60. minute. Ali nije tu Sveti Ibro kriv nego moj dedo rahmetli

MUSVDG81
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG81 » 10 sep 2018, 15:59

strah me da se u potpunosti slazem sa tvojim zadnjim postom josipmusa .... a volio bih cak, da smo nas dvojica ti koji nisu u pravu ali eto :think:

Asimetric
Kontakt:

Post Postao/la Asimetric » 10 sep 2018, 16:12

Ja kad god vidim da ekipa loše igra ne bih mijenjao trenera odmah, prvo bih promijenio način treniranja, po ovim snimcima što vidimo na VeležTV uglavnom se igra s loptom i vježba se završnica, i kada uzmemo u obzir da nam igrači igraju samo do 60 minute sve nam se samo kaže.
Trebaju mnogo više na trenizima raditi na kondiciji, to je glavni preduslov za sve ostalo kad ste vidjeli da je nekome majica mokra od njih na treninzima nikad, niti ćemo vidjeti mnogo se oslanjamo na taj pojedinačni kvalitet i mislimo da možemo kroz pas igru nešto napraviti i onda odeš u neku vukojebinu i izvučeš bod, ponavlja se ista priča kao i prošlih sezona.
Kad odeš u Zivinice, Kakanj, Gradacac da bi osvojio bodove treba ti taktika a ne pas igra jer je tamo ne mozes igrati jer je teren ko kurrac i cemu se mi nadamo da smo jači za klasu i da cemo se setati ligom hahahaha, mi kad pobjedimo u gostima odmah slike iz autobusa slavlje, vi ste nasa prva ljubav, pravimo dočeke neke ovo ono zamisli jedan veliki velez slavi gostujucu pobjedu u Zivinicama na takav način, sve vam se samo kaže.
Ja koliko pratim Velež mogu gostujuće pobjede prebrojati na prste jedne ruke, sta mislite zasto je to tako zato sto mislimo da smo Arsenal kad negdje odemo i ne racunamo na to da ce recimo Tosk poginuti protiv nas, jer smo mi Velež, protiv nas ce poginuti i Rudar i Zvijezda i Metalege i svi ostali i na takvim utakmicama je nedovaljan igracki kadar treba ti sreca treba ti los dan protivnika i sve ostalo a igraci su najmanje bitni.
I da nismo najjaci u ligi necemo se setati ko god da je to pomislio i drugi igraju i drugi su jaki a najjaci su onda kada igraju protiv nas jer kad Velez dolazi nije 25 ljudi na stadionu nego 2000 jer im je to jedina prilika da popune stadion a mi po obicaju uvijek kisamo na takvim utakmicama.
Da skratimo priču prvo- KONDICIJA, NATOPLJEN DRES, SRCE NA TEREN pa onda sve ostalo...

MUSVDG
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG » 10 sep 2018, 16:24

Kakvi idioti sve dolaze na nasu temu
Zadnja izmjena: MUSVDG, dana/u 10 sep 2018, 16:34, ukupno mijenjano 2 puta.

MUSVDG81
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG81 » 10 sep 2018, 17:05

Asimetric je napisao/la:Ja kad god vidim da ekipa loše igra ne bih mijenjao trenera odmah, prvo bih promijenio način treniranja, po ovim snimcima što vidimo na VeležTV uglavnom se igra s loptom i vježba se završnica, i kada uzmemo u obzir da nam igrači igraju samo do 60 minute sve nam se samo kaže.
Trebaju mnogo više na trenizima raditi na kondiciji, to je glavni preduslov za sve ostalo kad ste vidjeli da je nekome majica mokra od njih na treninzima nikad, niti ćemo vidjeti mnogo se oslanjamo na taj pojedinačni kvalitet i mislimo da možemo kroz pas igru nešto napraviti i onda odeš u neku vukojebinu i izvučeš bod, ponavlja se ista priča kao i prošlih sezona.
Kad odeš u Zivinice, Kakanj, Gradacac da bi osvojio bodove treba ti taktika a ne pas igra jer je tamo ne mozes igrati jer je teren ko kurrac i cemu se mi nadamo da smo jači za klasu i da cemo se setati ligom hahahaha, mi kad pobjedimo u gostima odmah slike iz autobusa slavlje, vi ste nasa prva ljubav, pravimo dočeke neke ovo ono zamisli jedan veliki velez slavi gostujucu pobjedu u Zivinicama na takav način, sve vam se samo kaže.
Ja koliko pratim Velež mogu gostujuće pobjede prebrojati na prste jedne ruke, sta mislite zasto je to tako zato sto mislimo da smo Arsenal kad negdje odemo i ne racunamo na to da ce recimo Tosk poginuti protiv nas, jer smo mi Velež, protiv nas ce poginuti i Rudar i Zvijezda i Metalege i svi ostali i na takvim utakmicama je nedovaljan igracki kadar treba ti sreca treba ti los dan protivnika i sve ostalo a igraci su najmanje bitni.
I da nismo najjaci u ligi necemo se setati ko god da je to pomislio i drugi igraju i drugi su jaki a najjaci su onda kada igraju protiv nas jer kad Velez dolazi nije 25 ljudi na stadionu nego 2000 jer im je to jedina prilika da popune stadion a mi po obicaju uvijek kisamo na takvim utakmicama.
Da skratimo priču prvo- KONDICIJA, NATOPLJEN DRES, SRCE NA TEREN pa onda sve ostalo...
trener postavlja sistem treninga i igre, tako da nama treba trener koji ce to da uskladi sa ligom i protivnicima koje imamo mada analiza ti je prilicno ispravna

na dosta polja nas dobri Ibra fula i bojim se da nas samo on povratka u premijer ligu moze kostati, nazalost

pogotovo si u pravu i onaj dio da slavimo i docekujemo ekipu ha negdje na gostovanju pobjede. slike slavljenika u busu, ko da smo reala dobili a ne uz duzno postovanje jedinstvo?! previse dugo je ovaj klub u blatu i **** da smo skroz zaboravili nivo kojem mi u biti pripadamo.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 10 sep 2018, 17:22

Ljudi (odnosno ova "nasa" dvojica) nema mjesta za paniku.Bice jos ovakvih tvrdih utakmica kad ce biti tesko probiti odbranu naseg protivnika.Ali i drugi ce gubiti bodove sto je sigurno.Sredit ce to Ibro u to sam siguran,trebamo im samo davati cvrstu podrsku a ne odmah bljuvati vatru po svemu.

Djaba je vise pisati o Ibri da li ce ici ili nece,da zavrsimo sa tom pricom odmah jer ce Ibro voditi Velez sigurno bar do kraja sezone(dakle neupitan je do kraja pa to bilo nekom krivo a nekom drago,a vjerovatno i duze kad udjemo u PL) a ako ne uspije(u sta cisto sumnjamo) on ce se sam povuci sa mjesta trenera(ali ne i iz kluba)
U redu je izraziti nezadovoljstvo kao navijac sa nekim neocekivnao losim rezultatom,i ja sam konto da bi smo mogli ovu dobiti (mada realno mi do sada nismo jos napravili neki tako los rezultat da panicimo )ali radi toga bljuvati vatru na sve i svasta to ne ide tako drug moj Jole.Ja kao navijac to nikad ne bi tako radio,osim ako nemam neke druge interese pa radi njih napadam sve i svasta.Moramo istrpiti i koji malo losiji rezultat,imamo mladu ekipu i bit ce oscilacija to je sigurno,nemojte odmah na qrac sve nabijati.
Svi trebamo stajati cvrsto uz klub i ljude koji ga vode,pomagati mu koliko ko moze (prema svojim mogucnostima),uclanit se u klub,ici bar na domace utakmice,bodriti klub tokom utakmice,vaditi clanske,dati i ruke ako sta treba i fizicki odraditi na stadionu,pricati finu pricu o klubu i jedino tako mozemo naprijed.Ovo sto vi pricate samo izaziva pomutnju i ide u pravcu razgradnje kluba i pomutnje njegovih navvijaca.

Da karikiram,da bolje shvatis/te;To ti je isto ko neki prosjecan brak u kome nije uvijek sve idealno,bude tu nekad i teskih situacija ali to sve supruznici ipak na kraju sve istrpe i nadju sami neki dogovor dobar za sve i za dobrobit te vase djece(kluba u ovom slucaju).Rijetko ko (ko zeli dobro svojoj porodici)iznosi prljav ves javno i na sva zvona prica i sta valja i sta ne valja(a hoce da rijesi problem),a ti Jole upravo to radis .Dodji u klub,ili Udruzenje Gradjana ili na Rodjeni forum(samo sto tu moras dati svoje pravo ime) i brate mozes o svemu diskutovati i iznijeti nezadovoljstvo,a ne ovako.Niko nije reko da je sve bajno( ali nije ni lose tako kako ti opisujes,cak sta vise situacija je jako dobra) i da se ne smije/moze dati neka konkretna i pozitivna kritika.Kad ima neki problem on se proba rijesiti sa upravom i navijacima,a dosta toga se rijesava u hodu a ovako kako ti mlatis praznu slamu se nista nece rijesiti, nego suprotno.

Otidji brate na Rodjeni forum das svoje ime i bices registrovan i tu mozes fino prodiskutovati o svemu sa "pravim" i odanim navijacima Rodjenih ili pak otidji do kluba pa poricaj sa kime god hoces,svi ce ti izaci u susret ,ja ne znam sta drugo da ti kazem,ili ces se nastaviti ofirati po ovom forumu ,pa vidis li da nemas podrske nikako u tome o cemu pricas.Eto, bez ljutnje ali brate ,daj se malo kontrolirati,ne :salut:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MUSVDG81
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG81 » 10 sep 2018, 17:40

Ne sumnjam ja u tebe rodjak kao velikog Velezovca.
ali me neces ubjediti u ono sto sam kontam, znam i vidim. Ibro mi niti malo nije mrzak ali Velez i njegovo dobro su mi ispred svih i svega ostalog.
Ne trazim ja da Ibro ide, nego kazem nesto sto sam vec vidio, trenutno znam i nesto sto cemo svi mi zajedno, bojim se i opet gledati.
ti i ostali budite abd u pravu i ja budem jednako sretan kao i vi.
mada iskren da budem, ako smijem tj ako mi se dozvoli?:)
sumnjam, nazalost. :salut:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.