FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hamo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hamo » 05 jan 2011, 14:45

Samo da pare stignu.Onda malo duga vratiti,Šehiću,Staniću,Svraki ugovore poboljšati i onda ih prodati masnije.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 05 jan 2011, 15:01

evo para evo para :mrgreen: :mrgreen: samo daj boze da pametno uloze, ako nista rijesit se nekih dugova

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 05 jan 2011, 15:04

Ne bih da se ponavljam, ali mi se čini da je Žujo rekao da smo dužni 1,7 miliona KM ukupno. Od toga blizu 1,4 m.KM dugujemo poreznoj za PIO mislim, od toga je preko 600 000 KM kamata, a nešto manje od 800 000 KM dug=glavnica. Kada se dobije lova, mišljenja sam da bi se dug prema PIO (0,8 mil. glavnica + 0,6 mil. kamata =1,4 mil.KM) mogao sporazumno vratiti i to samo glavnicu i dug po tom osnovu bi bio otpisan. Ukoliko bi se tako postupilo Željo bi svoj cjelokupan dug mogao riješiti sa 1,1 milion KM. U tom slučaju Željo bi imao još najmanje 1 milion KM čiste love i početnog plusa sa kojim bi mogli rješavati igračku križaljku i sve ostale redovne obaveze u klubu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 05 jan 2011, 15:12

nisam znao da ce ovako tesko biti potrosit pare :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 05 jan 2011, 15:15

Sto bi se placo dug kad ce se on kad tad morati otpisati jer bi se u suprotnom svi klubovi pogasili, druga solucija je da ce se taj dug vrati(otpisati) kad udje privatni kapital tj. kad neko kupi klub

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 05 jan 2011, 15:16

lech je napisao/la:mislim da vasi prijedlozi nisu realni.

kada Travnik igra na Grbavici kvota na njih iznosi preko 9. pa zar im ne mozemo pustiti jednu utakmicu da nas pobjede, a pare od Dzeke uloziti na kladionicu ? :D ionako su skloni namjestanju...
2x9=18 miliona!!! :mrgreen:
ovo je najbolji prijedlog koji sam dosad procitao... :)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 05 jan 2011, 15:22

tm84 je napisao/la:
lech je napisao/la:mislim da vasi prijedlozi nisu realni.

kada Travnik igra na Grbavici kvota na njih iznosi preko 9. pa zar im ne mozemo pustiti jednu utakmicu da nas pobjede, a pare od Dzeke uloziti na kladionicu ? :D ionako su skloni namjestanju...
2x9=18 miliona!!! :mrgreen:
ovo je najbolji prijedlog koji sam dosad procitao... :)
pa i nebi me cudio neki takav poraz mozda ne ove sezone ali pocetkom slijedece, kad imas para sve mozes, sjetimo se nekih cudnih poraza sirokog kod kuce.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 05 jan 2011, 15:28

Nadam se da ce Dzeko ubrzo iz ManC preci u neki tim, za istu ili vecu odstetu, te da ce promjena timova obiljeziti njegovu karijeru :lol: :) :lol:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 jan 2011, 15:48

muamer10 je napisao/la:Nadam se da ce Dzeko ubrzo iz ManC preci u neki tim, za istu ili vecu odstetu, te da ce promjena timova obiljeziti njegovu karijeru :lol: :) :lol:
za dvije godine maksimum :mrgreen: ...city je ekipa kod koje se ne zadrzavaju previse igraci...ovaj ce odigrati dvije sezone i noga mu je u barcu,real,ili bayern :mrgreen: ,za neku pribliznu ili cak i vecu cifru :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 05 jan 2011, 15:49

boccaccio je napisao/la:
muamer10 je napisao/la:Nadam se da ce Dzeko ubrzo iz ManC preci u neki tim, za istu ili vecu odstetu, te da ce promjena timova obiljeziti njegovu karijeru :lol: :) :lol:
za dvije godine maksimum :mrgreen: ...city je ekipa kod koje se ne zadrzavaju previse igraci...ovaj ce odigrati dvije sezone i noga mu je u barcu,real,ili bayern :mrgreen: ,za neku pribliznu ili cak i vecu cifru :mrgreen:
Dosta, taman 8-) . Neka ode za 55 miliona eura, to je dosta :D

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 05 jan 2011, 15:55

Kada sam pisao svoje prve postove,odmah sam rekao da mi je zao nekih mladih igrača koji su bili ili sada u Želji, da stadion treba, zasad, staviti u drugi plan, treba s epobrinuti za razvoj i unapređenje omladinskih pogona, ugovorima vezati naše talente i kasnije im dati sansu u prvom timu...tada su neki pisali kako sam nerealan, kako moram sagledati stvari drukcije i kako je stadion prioritet...pa kad sam kritikovao Amara zbog nekih odluka, pisali su da sam glup i nenormalan...

Sve dođe na svoje, sada svi govorite da trebamo od Džekinih para dati mladim reprezentativcima u nasem klubu duplo bole ugovore, veću plaću, ovo ono, pa je neko spomenuo i ulaganje u omladinski pogon, svasta nesto...i na kraju je Amar sam rekao da ko god dođe, neće biti pojačanje ili se neće čak dovoditi niko (u šta ipak sumnjam...)

Znači, da smo se davno okrenuli našim igračima, talentima i pružanju prilike njima, do sada bi siguran sam u ovih nekoliko godina iza nas rezultatske krize, nekog igrača koji bi se za fine novce prodao vani ili u susjedne zemlje...a vjerovatno bi ih bilo vise...

Mišljenja sam, da se NI MARKA OD DŽEKINOG TRANSFERA NEĆE ULOŽITI U VRAĆANJE DUGA, vjerovatno će se novac položiti na bankovni račun, sačekati da prođe ova sezona, eventualno se izađe u Evropu, a tek sljedeće sezone, povući pare sa banke uz možda prodaju Sehe,Stanica ili Visce, stabilizirati klub, dobti sredstav za ispltu plata za nrednih nekoliko godina da bi se moglo raditi u zdravoj atmosfer
Dug će se vraćati kao i do sada (moje mišljenje), logično je, zašto bi dva-tri miliona uložili u jednu opciju (dug) kad na drugoj strani ima nekoliko drugih opcija (obezbejđivanje plata ovu i sljedeću sezonu, komunalije isto tako, potpisivanje ugovora sa primjer Đipom, Zolom, Hodzicem, pa i dovođenje igraca)...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 jan 2011, 16:07

lemi_kitao je napisao/la:Kada sam pisao svoje prve postove,odmah sam rekao da mi je zao nekih mladih igrača koji su bili ili sada u Želji, da stadion treba, zasad, staviti u drugi plan, treba s epobrinuti za razvoj i unapređenje omladinskih pogona, ugovorima vezati naše talente i kasnije im dati sansu u prvom timu...tada su neki pisali kako sam nerealan, kako moram sagledati stvari drukcije i kako je stadion prioritet...pa kad sam kritikovao Amara zbog nekih odluka, pisali su da sam glup i nenormalan...

Sve dođe na svoje, sada svi govorite da trebamo od Džekinih para dati mladim reprezentativcima u nasem klubu duplo bole ugovore, veću plaću, ovo ono, pa je neko spomenuo i ulaganje u omladinski pogon, svasta nesto...i na kraju je Amar sam rekao da ko god dođe, neće biti pojačanje ili se neće čak dovoditi niko (u šta ipak sumnjam...)

Znači, da smo se davno okrenuli našim igračima, talentima i pružanju prilike njima, do sada bi siguran sam u ovih nekoliko godina iza nas rezultatske krize, nekog igrača koji bi se za fine novce prodao vani ili u susjedne zemlje...a vjerovatno bi ih bilo vise...

Mišljenja sam, da se NI MARKA OD DŽEKINOG TRANSFERA NEĆE ULOŽITI U VRAĆANJE DUGA, vjerovatno će se novac položiti na bankovni račun, sačekati da prođe ova sezona, eventualno se izađe u Evropu, a tek sljedeće sezone, povući pare sa banke uz možda prodaju Sehe,Stanica ili Visce, stabilizirati klub, dobti sredstav za ispltu plata za nrednih nekoliko godina da bi se moglo raditi u zdravoj atmosfer
Dug će se vraćati kao i do sada (moje mišljenje), logično je, zašto bi dva-tri miliona uložili u jednu opciju (dug) kad na drugoj strani ima nekoliko drugih opcija (obezbejđivanje plata ovu i sljedeću sezonu, komunalije isto tako, potpisivanje ugovora sa primjer Đipom, Zolom, Hodzicem, pa i dovođenje igraca)...
Tvoje se misljenje i ne razlikuje od vecine ovdje ali tada nije bilo novca za podebljanje ugovora sada ga ima i u tome je razlika, ovaj dio u kome kazes da ce se pare ostaviti za neka druga vremena heh znas li koliko ce ljudi kojima smo duzni vec sutra pokucati na vrata, mislim da nije to neka posebno velika cifa ali je cifra...
I ja sam istog misljenja za ovu Amarovu izjavu i nama treba jedan dva igraca da bi uzeli titulu i igrali opet LP a on samo ne zeli dizati cijenu eventualnim pojacanjima a i ujedno mu je i bitan sklad i mir unutar ekipe.
Uvijek se sjetim Alispahica i Zeca kako su nam otisli ispred nosa a trebali doci za kikiriki fakticki sreca pa je Bekric ostao dovoljno dugo ali ima takvih jos ja bi za pocetak doveo onog malog iz Iskre Smajica
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 05 jan 2011, 16:42, ukupno mijenjano 2 puta.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 05 jan 2011, 16:21

Stabilizacijom kluba bi mnogo postigli, jer je Željo inače poznat po fantastičnoj omladinskoj školi, tako da bi našu djecu mogli zadržavati određeni period i s njima postizati uspjehe. Bilo bi npr. super da sada u vezi imamo Štilića za kojeg nam timovi nude 5 miliona eura, Cocalića i Kerlu kao stoperski tandem, Jahića, Bekrića. Ali, ne treba žaliti za njima nego sa svakim igračem koji obećava, potpisati jači ugovor i tako postepeno ih prodavati za veće cijene. Kako je Žujo rekao, za pet godina bi trebali doći na nivo da nam je normalno ući u grupnu fazu EL, a da nam za grupnu fazu LP nije potrebno čudo. Da tada prodajemo svoje najbolje igrače za milionske iznose, ali i da ih zadržavamo kod sebe određeni vremenski period. Da se afirmišu u Želji. Da bez problema kupujemo igrače iz naše, ali i iz susjednih zemalja, koji su veliki talenti. Da već tada budemo imali super-vrhunski stadion i odličan trening kamp, sponzore koji donose 3-4 miliona KM godišnje. Najmanje. Težak je put do toga, ali postao je nikad lakši, zahvaljujući kolko-tolko dobroj upravi, fantastičnom stručnom štabu, zdravoj atmosferi u klubu i zahvaljujući velikoj inicijativi za izgradnju stadiona. Ali ne treba ni Džeku zaboraviti 8-)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 05 jan 2011, 20:31

Još 51 dan do tekme sa Olimpikom, :roll:
a 11 dana do prozivke. 8-)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

adi11
Kontakt:

Post Postao/la adi11 » 05 jan 2011, 20:46

Ne mogu da vjerujem da necemo dovoditi nikakva pojacanja pogotovo ako dobijemo te pare ipak se nesto mora uloziti i u ekipu

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 05 jan 2011, 20:49

adi11 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da necemo dovoditi nikakva pojacanja pogotovo ako dobijemo te pare ipak se nesto mora uloziti i u ekipu
zeljo je dovodio pojacanja i kad nije imao ovoliko para, tako da se ne brinem oko novih kvalitetnih igraca, ali meni je bitno da se pocinje vracati dug od novca koje dobijemo za dzeku ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 05 jan 2011, 20:51

tm84 je napisao/la:
adi11 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da necemo dovoditi nikakva pojacanja pogotovo ako dobijemo te pare ipak se nesto mora uloziti i u ekipu
zeljo je dovodio pojacanja i kad nije imao ovoliko para, tako da se ne brinem oko novih kvalitetnih igraca, ali meni je bitno da se pocinje vracati dug od novca koje dobijemo za dzeku ;)
I to što kažeš :D

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 05 jan 2011, 20:52

Trebate se naviknuti na Amarov stil istupa u medijima. 8-)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 05 jan 2011, 20:54

ellaxaz je napisao/la:Trebate se naviknuti na Amarov stil istupa u medijima. 8-)
nista ne obecava, skroz realan u stavovima i bum titula 8-)

dinastija osima vlada(la) i vladat ce zeljom ;)

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 05 jan 2011, 21:01

Ma treba malo pogledati i sa ove strane amar za kojeg got igraca je rekao da nije los olimpik ga je doveo pa zato sto se tice pojacanja nece se znati nista dok ne bude sve zavrseno sa igracem

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], CentarsutNaClanak921, ErosViverosViv, Giba87, Hrasno15, ibz, Kajkutenjoyer, majtn22, Napapijri, Proximic i 71 gost.