Nea sanseadriano_leite je napisao/la:Imam pravo da koristim forum i ako krsim pravila istog banuj me. Do tada cu replicirati ono sto ja mislim da trebam replicirati. Uostalom i ti si pisao post nakon mog posta. Forum nije tvoja privatna prcija, po ko zna koji put ti se to mora reci.Epidaurus je napisao/la:I dalje mislim da je Ben veci potencijal od Ingrama i da dodatkom soidnog suta moze postati najbolji igrac na svijetu al to ne mijenja cinjenicu da Ingram ima potencijal kakav ima. Opet glup zakljucak. Izrazito.
Ko je gledao Lakerse ove sezone vidio je u kakvom je kontekstu igrao DLo. Cujemo se kad procvijeta dogodine u igri prigodnoj za 2016., a ne 1976. godinu.
Uprava na prva tri mjesta, onda mozda Irving kao vodja. Ostali ne mogu biti krivi ssto nisu sposobni igrat ozbiljnu kosarku u nositeljskim rolama.
Waiters i DLo se ne mogu poredit po talentu. Jedna dobra serija ne cini Waitersa igracinom. Covjek je granicno koristan igrac.
I da, na koliko tebi covjek jezika mora objasniti da me se klonis ? Evo ja znam 3 jezika (BKS, engleski i njemacki) i de proberi Bgt na kojem da ti kazem da me se klonis jer mi tvoje replike izazivaju nelagodu. Hvala.
Izrazito glup zakljucak, sta, koji? Ti kad vidis da ja pisem odmah osjecas potrebu da uvrijedis. Ti moderator? Smijesno.
Dakle, posto si rekao da znas citati, procitaj: ti si pisao za Bena u fazonu da je covjek novi James a da je Ingram dobar. Sad si nakon clipa na temi LAL pisao da Bog zna koja mu je granica, znaci porastao ti malo u ocima jer znas da je vas. Mislim ono, sta je tu glupo tu? Kakav glup zakljucak? Ko je sta glupo zakljucio? Nema tu nikakvog zakljucka nego cinjenica da ljepse pises o Ingramu kad znas da je vas. Meni je licno Ingram sigurniji igrac od Bena i mislim da ce imati bolju karijeru, tako da ne mislim da je to glupost. Koji je tvoj problem fakat? Cemu potreba za vrijedjanjem? Shvatas da je ovo razmjena misljenja a ne neki natjecaj za koji se dobijaju pare? Fakat ono ne vjerujem kakav si ti lik.
Sto se tice D'Angela, cujemo se svakako kad D'Angelo aka krizanac Manua i Roya procvjeta ili postane bolji igrac od Okafora.
NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
- adriano_leite
- Kontakt:
Vidjecemo. Tebi nema sanse, meni ima sanse. Uvijek cu uzeti igraca sa sutem umjesto onog bez suta.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Lbj?adriano_leite je napisao/la:Vidjecemo. Tebi nema sanse, meni ima sanse. Uvijek cu uzeti igraca sa sutem umjesto onog bez suta.
- adriano_leite
- Kontakt:
Ne mislim uopste za Simmonsa da ce biti LBJ. Za Ingrama mislim da ce prije biti Durant nego sto ce Simmons biti James. Nadam se da si skontao jer nemam namjeru vise oko toga pisati. Tek treba da ih vidimo obojicu na djelu. Pozzalemsa je napisao/la:Lbj?adriano_leite je napisao/la:Vidjecemo. Tebi nema sanse, meni ima sanse. Uvijek cu uzeti igraca sa sutem umjesto onog bez suta.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Slazem se s tobom @adriano po pitanju Simmonsa.Za Ingrama ne znam i iako i jedan i drugi moraju tek da izadju na parket,zdrava logika mi nalaze da nema sanse da se 2 Jamesa pojave u rasponu od 13 god.
James je ray allen u odnosu na Simmonsa, kad gledamo sut.alemsa je napisao/la:Lbj?adriano_leite je napisao/la:Vidjecemo. Tebi nema sanse, meni ima sanse. Uvijek cu uzeti igraca sa sutem umjesto onog bez suta.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Mislim da ovaj draft nece biti nista posebno,ova 2 igraca nece biti neke extra zvijezde.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 19 jun 2016, 19:29, ukupno mijenjano 1 put.
Ja bas mislim da ce draft iznjedriti neke sjajne wingmane.Vidio sam dosta potencijala plus moj tim,SA,pokusava da dodje do lutrijskog pika.To dovoljno govori da se tu krije neki jako zanimljiv igrac a koji nexe biti top 7-8....
Ako padne taj "vaš", dovoljno daleko, posaljete nama Greena za #15, i svi sretni 
Da ne ciljate na Luwawu-a ili Korkmaza? Sta mislis o Joshu Adamsu? Mozda uspije iznenaditi sve ko I.Thomas?
Da ne ciljate na Luwawu-a ili Korkmaza? Sta mislis o Joshu Adamsu? Mozda uspije iznenaditi sve ko I.Thomas?
Za ovu generaciju sam siguran da ce prije svega izbacit 2 ekstra klase i vrlo vjerovatno visestruke All star igrace. To su naravno Ben Simmons i Brandon Ingram. Ben je all round monstrum kakav se nije pojavio jos od Jamesa, ja iskreno tako mocnog all roundera nisam vidio upravo od LeBrona. Sut je ogroman, ogroman problem jer fakticki ne postoji ali on je u ostalim kategorijama vec toliko dobar da ce vjerovatno odmah u rookie sezoni imati bum i jos u Philli gdje ce imati sve ovlasti ocekujem neku 17-9-5 sezonu od njega. Sa onakvom atletikom i pregledom igre ne vjerujem da moze neki bust biti. Uz dodatak solidnog suta on je potencijalni najbolji igrac na svijetu.
Brandon je takodjer prestrasan talent jer ima strasnu duzinu (npr standing reach mu je veci nego od jednog Andre Drummonda npr), vec sad skace glavom iznad obruca, a uz to ima fenomenalan sut koji moze biti neodbranjiv kao KDev ili Dirkov upravo zbog te duzine (cak mu i izbacaj malo podsjeca na Dirkov plus mu je izbacaj 20 milisekundi sporiji od Klayevog sto je strasno). O cistom scoring talentu da i ne pricam. Fantazija. Mana mu je sto jos nema dovoljno snage cak ni za NCAA nivo kosarke (mucio se s realizacijom oko obruca protiv jacih odbrana) al mislim da to nije nesto sto se ne moze nadoknadit (prije svega jacanjem corea). Licno mi je Ben veci talent jer ima taj strasan osjecaj za asist al i Brandon je fantazija. Oko prva dva picka definitivno nema dileme.
Od ovih ostalih igraca, Jaylen Brown, Skal Labissiere, Dragan Bender, Marquesse Chris, Jamal Murray mogu biti takodjer znacajni NBA igraci. Posebno bih izdvojio Thon Makera koji je na highlightsima izgledao kao produzena verzija KDa i takodjer ima strasan potencijal. On je klasicni boom or bust prospekt jer trenutno ne nalikuje na nekog kosarkasa ali cisti skillset (dribling i sut, bar po onom vidjenom na highlightsima) u kombinaciji sa fenomenalnom duzinom i atletikom koju ima definitivno intrigira pogotovo u ovakvoj draft klasi gdje imas samo 2 sigurna klasna prospekta.
Brandon je takodjer prestrasan talent jer ima strasnu duzinu (npr standing reach mu je veci nego od jednog Andre Drummonda npr), vec sad skace glavom iznad obruca, a uz to ima fenomenalan sut koji moze biti neodbranjiv kao KDev ili Dirkov upravo zbog te duzine (cak mu i izbacaj malo podsjeca na Dirkov plus mu je izbacaj 20 milisekundi sporiji od Klayevog sto je strasno). O cistom scoring talentu da i ne pricam. Fantazija. Mana mu je sto jos nema dovoljno snage cak ni za NCAA nivo kosarke (mucio se s realizacijom oko obruca protiv jacih odbrana) al mislim da to nije nesto sto se ne moze nadoknadit (prije svega jacanjem corea). Licno mi je Ben veci talent jer ima taj strasan osjecaj za asist al i Brandon je fantazija. Oko prva dva picka definitivno nema dileme.
Od ovih ostalih igraca, Jaylen Brown, Skal Labissiere, Dragan Bender, Marquesse Chris, Jamal Murray mogu biti takodjer znacajni NBA igraci. Posebno bih izdvojio Thon Makera koji je na highlightsima izgledao kao produzena verzija KDa i takodjer ima strasan potencijal. On je klasicni boom or bust prospekt jer trenutno ne nalikuje na nekog kosarkasa ali cisti skillset (dribling i sut, bar po onom vidjenom na highlightsima) u kombinaciji sa fenomenalnom duzinom i atletikom koju ima definitivno intrigira pogotovo u ovakvoj draft klasi gdje imas samo 2 sigurna klasna prospekta.
JHam je napisao/la:Ako padne taj "vaš", dovoljno daleko, posaljete nama Greena za #15, i svi sretni
ako Zagorac izade na draft ,on ide u Spurse a Rade je
Niko ne zna ko je meta.Najbolje cuvane tajne u NBAu su one SA.I sumnjam da bi se davao Green ako nije neki paket za top 7 pik..Prije je to nas pik plus Mills,Diaw ili Anderson za 13-15 pik.JHam je napisao/la:Ako padne taj "vaš", dovoljno daleko, posaljete nama Greena za #15, i svi sretni
@lumani 99% je da SA nece draftovati evropljanina ove godine.
Ben ima 19 godinaBIHfan je napisao/la:James je ray allen u odnosu na Simmonsa, kad gledamo sut.alemsa je napisao/la:Lbj?adriano_leite je napisao/la:Vidjecemo. Tebi nema sanse, meni ima sanse. Uvijek cu uzeti igraca sa sutem umjesto onog bez suta.
Po nekom poredjenju/stilu Ben je Lbj, Ingram KD
- adriano_leite
- Kontakt:
Po poredjenju, to je kljucno, poredjenje. Poredjenje ne znaci da ce oni opravdati to.alemsa je napisao/la:Ben ima 19 godinaBIHfan je napisao/la:
James je ray allen u odnosu na Simmonsa, kad gledamo sut.
Po poredjenju Ben je Lbj, Ingram KD
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Nece Simmons biti James. Ko ga bude gledao kroz prizmu jednog od najvecih igraca ikad, Simmons mu nikad nece ni biti dobar. S druge strane ne mogu vjerovati da postoje ljudi koji intenzivno prate kosarku i odabrali bi Ingrama ispred Simmonsa
Al ne planiram nikom pokusat mijenjat misljenje tako da, vrijeme ce pokazati. 
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- Kobe Bryant
- Kontakt:
draft prospect je tesko odrediti , osim baš ako je očito , nije Durant toliko baš obečavao , kao što niko nije vjerovao u George-a i sl....
Simons podsjeca na Lebrona zato sto je point forvard tj. krilo koji je playmaker , nabacio je je 8-9 kg , ali nema suta .
Nije ni Westbrook obecavao ovoliko gledao sam ga na UCLA , tako da prve procjene mogu tek doci iza all star-a .
Simons ti mora biti vodja ekipe od samog pocetka i sve moras njemu podrediti i moze biti pun pogodak a moze biti i corak, dok si sa Ingramom punoooo sigurniji ako ne bude novi Durant moze biti uvijek solidan starter , losiji od Barnes-a ne moze biti npr.
Simons podsjeca na Lebrona zato sto je point forvard tj. krilo koji je playmaker , nabacio je je 8-9 kg , ali nema suta .
Nije ni Westbrook obecavao ovoliko gledao sam ga na UCLA , tako da prve procjene mogu tek doci iza all star-a .
Simons ti mora biti vodja ekipe od samog pocetka i sve moras njemu podrediti i moze biti pun pogodak a moze biti i corak, dok si sa Ingramom punoooo sigurniji ako ne bude novi Durant moze biti uvijek solidan starter , losiji od Barnes-a ne moze biti npr.
Ben ce opravdat hypeadriano_leite je napisao/la:Po poredjenju, to je kljucno, poredjenje. Poredjenje ne znaci da ce oni opravdati to.alemsa je napisao/la:Ben ima 19 godinaBIHfan je napisao/la:
James je ray allen u odnosu na Simmonsa, kad gledamo sut.
Po poredjenju Ben je Lbj, Ingram KD
- Kobe Bryant
- Kontakt:
a što se tiće očekivanja , Dante Exum su govorili novi Kobe , a "naš" D.Russell novi B.Roy ....
@Cluch
BTW
Da bas je nenormalno uzleti nekoga ko ima sut,kao kosarkaski osnov,ispred nekog ko nema mehaniku suta,pa tek onda nema preciznost a sveukupno nema ni s od suta,takodje je cudno birati nekoga ko je igrao ozb kosarku na Duke ipred nekog ko je igrao u katastrofalnom timu i uzasnoj konferenciji...prejaka ti je konstatacija i nije na mjestu,razlika izmedju nih dvojice nije tolika koliko tvoja recenica predstavlja,Ben je svakako talentovaniji i sa vecim potencijalom,ali tek treba vidjeti kako ce se on priviknuti na NBA odbrane
Ben da ce opravdati hype je zasnovano na nicemu,slicno kao i Okafor sto je hypan prije 2 god pa je dozivio da ga ekipa koja ga je draftovala stavlja na trejd nakon 6 mjeseci igre...polako ljudi,NBA je drugi svijet
To su tvoje rijeci Cluch ili si se zajebavaoIf you ask me,
With the 1st pick in the 2016 NBA Draft, the Philadelphia 76ers select Brandon Ingram from Duke University.
BTW
Da bas je nenormalno uzleti nekoga ko ima sut,kao kosarkaski osnov,ispred nekog ko nema mehaniku suta,pa tek onda nema preciznost a sveukupno nema ni s od suta,takodje je cudno birati nekoga ko je igrao ozb kosarku na Duke ipred nekog ko je igrao u katastrofalnom timu i uzasnoj konferenciji...prejaka ti je konstatacija i nije na mjestu,razlika izmedju nih dvojice nije tolika koliko tvoja recenica predstavlja,Ben je svakako talentovaniji i sa vecim potencijalom,ali tek treba vidjeti kako ce se on priviknuti na NBA odbrane
Ben da ce opravdati hype je zasnovano na nicemu,slicno kao i Okafor sto je hypan prije 2 god pa je dozivio da ga ekipa koja ga je draftovala stavlja na trejd nakon 6 mjeseci igre...polako ljudi,NBA je drugi svijet
Zadnja izmjena: ozy, dana/u 19 jun 2016, 23:16, ukupno mijenjano 2 puta.
Daryl Morey @dmorey Jun 18
Deep draft-we R still talking about ~50 players w/legit chance 2make impact in NBA-highest since I joined HOU-reminds me of deep 2005 draft
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."