NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Re: NK Čelik Zenica
Uvijek ista prica.Imate među navijacima pristalica Fude, onda imate jos uvijeke neke koji nisu bas skepticni jer i rang takmicenja sam po sebi govori.Dakle sve su to neke stvari gdje se izgubi na posjeti.Ulazak u veci rang ce se osjetiti ja sam u to potpuno siguran i tada se sve mijenja onda.
I to su po tebi navijaci Celika?Celicni je napisao/la: ↑12 avg 2022, 20:10Uvijek ista prica.Imate među navijacima pristalica Fude, onda imate jos uvijeke neke koji nisu bas skepticni jer i rang takmicenja sam po sebi govori.Dakle sve su to neke stvari gdje se izgubi na posjeti.Ulazak u veci rang ce se osjetiti ja sam u to potpuno siguran i tada se sve mijenja onda.
-
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Dok ne bude neki atraktivniji protivnik, ili dok se ne uđe u viši rang, ne treba očekivati čuda od posjete. Jednostavno, poklopili su nam se takve okolnosti da je gotovo nemoguće navući veći broj, bez obzira na nadljuske napore i volju uprave.
Činjenice su sljedeće:
- Od 2010. do danas, ogroman je broj ljudi napustio Zenicu, a od tog broja ljudi velika većina njih bili su navijači Čelika. Popis od prije par godina nije stvarni pokazatelj jer ljudi mahom imaju dupla prebivališta.
- Na čelu grada je otvoreni neprijatelj kluba, zbog kojeg određeni broj ljudi ima averzije prema klubu.
- Godine uništavanja, sramoćenja i neuspjeha.
- Rang.
Davno i nepovratno su prošla vremena, kad nam niko osim Torcide i Delija nije mogao parirati brojevima i posjetom. Nažalost okolnosti, po tom pitanju, nam nisu naklonjene.
Činjenice su sljedeće:
- Od 2010. do danas, ogroman je broj ljudi napustio Zenicu, a od tog broja ljudi velika većina njih bili su navijači Čelika. Popis od prije par godina nije stvarni pokazatelj jer ljudi mahom imaju dupla prebivališta.
- Na čelu grada je otvoreni neprijatelj kluba, zbog kojeg određeni broj ljudi ima averzije prema klubu.
- Rang.
Davno i nepovratno su prošla vremena, kad nam niko osim Torcide i Delija nije mogao parirati brojevima i posjetom. Nažalost okolnosti, po tom pitanju, nam nisu naklonjene.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Pisao sam ranije, ljeto 2019, Sarajevo 10k, Zeljo 12k, Tuzla 4k. Nije otislo 50k ljudi u zadnje 3 godine. Tako da to ne pije vode.JonSnow je napisao/la: ↑12 avg 2022, 21:29Dok ne bude neki atraktivniji protivnik, ili dok se ne uđe u viši rang, ne treba očekivati čuda od posjete. Jednostavno, poklopili su nam se takve okolnosti da je gotovo nemoguće navući veći broj, bez obzira na nadljuske napore i volju uprave.
Činjenice su sljedeće:
- Rang.
Ovdje je stvar da se gospodi sve servira na gotovo, pa ce doci, tj. kad bude PL. Nemoj da se gospoda trzne i pogura klub, nego daj neko treci nek rijesi probleme, pa cemo mi doci.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Uvijek je tako bilo i brojnost je ovisila o imenu protivnika, samo što je jezgra bila brojnija i posljedično posjeta je bila osjetno veća.Truhlo je napisao/la: ↑12 avg 2022, 21:36Pisao sam ranije, ljeto 2019, Sarajevo 10k, Zeljo 12k, Tuzla 4k. Nije otislo 50k ljudi u zadnje 3 godine. Tako da to ne pije vode.JonSnow je napisao/la: ↑12 avg 2022, 21:29Dok ne bude neki atraktivniji protivnik, ili dok se ne uđe u viši rang, ne treba očekivati čuda od posjete. Jednostavno, poklopili su nam se takve okolnosti da je gotovo nemoguće navući veći broj, bez obzira na nadljuske napore i volju uprave.
Činjenice su sljedeće:
- Rang.
Ovdje je stvar da se gospodi sve servira na gotovo, pa ce doci, tj. kad bude PL. Nemoj da se gospoda trzne i pogura klub, nego daj neko treci nek rijesi probleme, pa cemo mi doci.
Slažem se s tobom za "gospodu" ali ni to nije nov fenomen u Zenici.
Ljeto nije mjerodavno po ničemu jer je dosta dijaspore u gradu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Sve ok, ali svelo se na 500 ljudi prosle sezone u prosjeku. Bez obzira na fudu, odlaske vani, pic.ke materine, da nema minimum 1000 ulaznica po utakmici ne ide mi u glavu. Ne ocekuje niko rasprodan stadion, ali ono milja na zapadu i 200, 300 u kopu bombona. Ko zna mozda procepi ove sezone.JonSnow je napisao/la: ↑12 avg 2022, 21:47Uvijek je tako bilo i brojnost je ovisila o imenu protivnika, samo što je jezgra bila brojnija i posljedično posjeta je bila osjetno veća.Truhlo je napisao/la: ↑12 avg 2022, 21:36Pisao sam ranije, ljeto 2019, Sarajevo 10k, Zeljo 12k, Tuzla 4k. Nije otislo 50k ljudi u zadnje 3 godine. Tako da to ne pije vode.JonSnow je napisao/la: ↑12 avg 2022, 21:29Dok ne bude neki atraktivniji protivnik, ili dok se ne uđe u viši rang, ne treba očekivati čuda od posjete. Jednostavno, poklopili su nam se takve okolnosti da je gotovo nemoguće navući veći broj, bez obzira na nadljuske napore i volju uprave.
Činjenice su sljedeće:
- Rang.
Slažem se s tobom za "gospodu" ali ni to nije nov fenomen u Zenici.
Ljeto nije mjerodavno po ničemu jer je dosta dijaspore u gradu.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Pozivajte i vi staru raju koja je isla na utakmice. Vjerujem da im se moze probuditi zelja da gledaju nasu Celicnu ekipu.
Svi na Bilino!
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.
Mnogo utiče kada pozivamo međusobno našu raju da dođe na utakmicu. Vjerujte 100 puta ispričana priča ali nek svako sa sobom povede dodatno jednu osobu to je umjesto 1000 ljudi, 2000...
Izgovora sada stvarno nema... svi na Bilino jer Čelik nas fakat treba
Izgovora sada stvarno nema... svi na Bilino jer Čelik nas fakat treba

Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
-
- Kontakt:
Mislim da je vrijeme da svi prestanemo pametovati i učinimo jedinu stvar koju klub traži od nas, a to je da kupimo ulaznicu. Učinili su nam to dostupnima par dana ranije po kafićima i fanšopu. Pa samo tu banalnu stvar smo sanjali godinama da imamo. Kupimo je i ako nismo 100% sigurni da ćemo ići na utakmicu ali za mene je budala ko god ne ode. Godinama smo imali alkoholičare, narkomane, kriminalce, **** u ekipi koji su nosili naš crnocrveni dres i sramotili ga gdje god su bili. Sad su tu naša djeca, iz naših mahala iz naših prigradskih naselja koji ga ponosno nose i srcem se bore za njega. E ako je one prve podržavalo 3-4 hiljade u prosjeku, a ove ne bude bar 1200 mi onda stvarno ne zaslužujemo da imamo dobar Čelik, a ni sport u gradu.
Ja ne pamtim kada je Čelik igrao ovako atraktivan, otvoren, napadački i prije svega smišljen fudbal. Pa ove 3 zadnje pripremne s Veležom, Toškom i Gradinom su mi zanimljivije bruku nego većina utakmica koje smo igrali u PL pogotovo zadnje dvije-tri godine. Sjetite se one jedne ekipe za memoare kad je Kemo vodio i kakvih smo sve debila imali i kakvih blamaža doživljavali..
Termin utakmice je vrhunski. Marketing je ubitačan svaka čast momku/momcima koji to vode. Ovu ideju s mahalama može imati samo neko ko osjeti ovaj grad i klub.
Jednom kada se vratimo...
LIKČE DO BAGRO!
Ja ne pamtim kada je Čelik igrao ovako atraktivan, otvoren, napadački i prije svega smišljen fudbal. Pa ove 3 zadnje pripremne s Veležom, Toškom i Gradinom su mi zanimljivije bruku nego većina utakmica koje smo igrali u PL pogotovo zadnje dvije-tri godine. Sjetite se one jedne ekipe za memoare kad je Kemo vodio i kakvih smo sve debila imali i kakvih blamaža doživljavali..
Termin utakmice je vrhunski. Marketing je ubitačan svaka čast momku/momcima koji to vode. Ovu ideju s mahalama može imati samo neko ko osjeti ovaj grad i klub.
Jednom kada se vratimo...
LIKČE DO BAGRO!
-
- Kontakt:
Danas igra Čelik 
Svako ko je u mogucnosti, a zeli dobro klubu, simbolu i reprezentu Zenice trebao bi danas otici na Bilino polje i podrzati svoj Čelik. Nece ni Mosevac niti u visem rangu TOŠK biti atraktivni protivnici, uz svo postovanje prema navedenim klubovima, ali ne treba se tu zavaravati. Na stadion se odlazi prije svega zbog svog kluba. Sto mu vise pomazemo, to ce se prije rijesiti dugova i svojih problema, te dobiti sansu da se vrati na mjesto koje mu pripada, a to je da bude konkurentan za titulu u Premijer ligi i za evropska takmicenja. I dalje je dug put do tog cilja, ali sigurno je da navijaci i simpatizeri mogu dati veci doprinos nego sto je to bio dosad slucaj i da ispunimo taj cilj da Čelik bude jak klub, pa i da novi narastaji budu itekako ponosni na ono sto je njihovo, istinski zeničko!
Nasa duznost je da se uclanimo i da idemo na stadion bodriti svoj zenički Čelik kad god imamo priliku. Pomagati svom klubu treba biti nasa satisfakcija!
Svi na Bilino polje! SAMO ČELIK!
Nasa duznost je da se uclanimo i da idemo na stadion bodriti svoj zenički Čelik kad god imamo priliku. Pomagati svom klubu treba biti nasa satisfakcija!
Svi na Bilino polje! SAMO ČELIK!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
-
- Kontakt:
Ko izda pizda je, svu na Bilino 20 :00
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
-
- Kontakt:
Svi, svi, svi !
Počelo postavljanje pločica NA ČELIČNOM ZIDU! Pred glavnim ulazom na ZAPADU! Ko je medzu prvima uplatio en ga na zidu visi
Večeras mislim da bi klub mogao zaraditi nekih 7000 km od karti,mada je sve ispod 10000 slabo! Al zato još jednom treba apelovat na naše dzturume da ne diraju navijače Sarajeva kad ljudi igraju u Zenici! Vidite i sami da je do marke veoma teško doči...Večeras odmah zasjest na prvo mjesto i onda kao lidera nek nas svi dočekuju 

::::SAMO ČELIK::::
zamorano je napisao/la: ↑13 avg 2022, 12:28Počelo postavljanje pločica NA ČELIČNOM ZIDU! Pred glavnim ulazom na ZAPADU! Ko je medzu prvima uplatio en ga na zidu visiVečeras mislim da bi klub mogao zaraditi nekih 7000 km od karti,mada je sve ispod 10000 slabo! Al zato još jednom treba apelovat na naše dzturume da ne diraju navijače Sarajeva kad ljudi igraju u Zenici! Vidite i sami da je do marke veoma teško doči...Večeras odmah zasjest na prvo mjesto i onda kao lidera nek nas svi dočekuju
![]()

Sve ispod 100k godisnje od ulaznica je malo, a mi smo na 30k trenutno...
Dobro je ovo, jos Brzog isplatit i rijesili smo se igraca. Bog te pito dragi koliko ih je bilo za naplatu.
Da imamo normalnog gradonacelnika kao sto nemamo islo bi to jos brze prema deblokadi racuna.
Ma na nama je da pomazemo klub, ko ce ako ne mi, karte, fan sop, clanarina. Ovo je tezak i mukotrpan proces, ali izaci cemo na zelenu granu kad tad i dobro zapamtit za ubuduce kome cemo dozvolit da nam vodi klub.
Veceras aBd ocekujem 3-0. moSa likCe
Da imamo normalnog gradonacelnika kao sto nemamo islo bi to jos brze prema deblokadi racuna.
Ma na nama je da pomazemo klub, ko ce ako ne mi, karte, fan sop, clanarina. Ovo je tezak i mukotrpan proces, ali izaci cemo na zelenu granu kad tad i dobro zapamtit za ubuduce kome cemo dozvolit da nam vodi klub.
Veceras aBd ocekujem 3-0. moSa likCe
moSa likCe
Ne znam sta je brzi zapeo, pa preko nas je se i probio medju prvu ligu. Na pressu su rekli da apeluju na njega da prihvatis sto su mu ponudili. Sigurno nije mala cifra jbt, sta zajebaje on jedini eto. Nadam se da ce imati razumjevanja.
Veceras ocekujem da napravimo iskorak sa publikom i naravno pobjedu. Marketing pred utakmicu je super odradjen i ovo sto mahale obilaze je takodje fenomenalno. Mora se uci u direktni kontakt sa ljudima, priblizit ih klubu.
Sve u svemu, ima nade za nas. Ide to sve svojim tokom jos samo da grad nas ne koci. Treba izvrsit veci pritisak malo pred izbore, tu je najlabilniji
Veceras ocekujem da napravimo iskorak sa publikom i naravno pobjedu. Marketing pred utakmicu je super odradjen i ovo sto mahale obilaze je takodje fenomenalno. Mora se uci u direktni kontakt sa ljudima, priblizit ih klubu.
Sve u svemu, ima nade za nas. Ide to sve svojim tokom jos samo da grad nas ne koci. Treba izvrsit veci pritisak malo pred izbore, tu je najlabilniji

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.