Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Harrison
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Harrison » 15 nov 2009, 13:21

neznalica je napisao/la:ovo sinoc nije bilo do srece , ovo je nesto vise ,pravu rijec u bosanskom nisam uspio naci.....jos kad sam jutros vidio da je lopta prvo pogodila ibisevica pa onda stativu, eh tad sam shvatio koja smo mi nakaradna nacija, drzava , narod.......kao da nam je neko sve izrezirao i sad nam se smije......jos kad vidim kako je grcka igrala protiv ukrajine eh tad mi kiselina u zeludcu proradi, dodje mi da psujem ko pseto najvece, da psujem i srecu i to nesto drugo , da j...m majku i lopti i stativama i preckama , i svemu portugalckom( citaj ciganskom)....pa jeb..i sreckovici jos ce nam ga uvalit u devedesetoj pri rezultatu 2:0 za nas..... PA JEL MOGLO RUZNIJE SE IZGUBIT od ovog sranja sinoc.....pa da je bilo 3-0 lakse bi podnio poraz.... uslje jedne usljave... PSUJEM TE ZIVOTE......
I ja se isto tako osjecam i bas isto tako mislim. Potrefio si sve moje misli i osjecaje.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

piroman
Kontakt:

Post Postao/la piroman » 15 nov 2009, 13:22

Nevjerovatno kako se preko noci mjenjaju misljenja i stavovi kod naseg naroda.Sada su svi krivi,sreca,ciro,miske itd.Necu pametovati oko taktike u Portugalu jer zaista nema smisla.Mozda sam lud ali mislim da je 1-0 i kartoni Rahimica i Muratovica pozitivna stvar!!!Samo ovakva situacija ce ovu ekipu transformirati u napadacku i mi samo tako mozemo igrati.Da je bilo 1-1 ili kojim slucajem 2-1 za nas mi bi u Zenici igrali neku vrstu bunkera i tu bi nam bio definitivan kraj.Ali nesto slutim 1-0 za nas i nevidjenu dramu u produzetcima:-)Pozdrav svima koji jos uvijek vjeruju u cuda!!!

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 15 nov 2009, 13:22

bossna je napisao/la:
kalimero je napisao/la:Sinoc daleko najgori:Ibricic,Misimovic i Muratovic.Bolje bi bilo da smo sa osmoricom igrali nego s njima.Muslimovic uvijek bi meni prije Ibisevica igrao jer je jaci i bolje se nosi sa stoperima Portugala.Svaka cast:Spahi,Hasagicu i Rahimicu koji je pokazao da je pravi igrac.Jaha,Sejo i Nadarevic su dobro odigrali.Mislim da imao sansi u Zenici.Trebao bi i Pjanic igrati sto je velika prednost.
jarane samo mi reci koju si ti utakmicu sinoc gledo kad je po tebi ibricic bio naj gori pa jedino je on znao povuc loptu dok su ostali igraci svaku vracali golmanu on jest kriv sto smo primili go al je zato kriv i spahic sto ga je nani vozo po terenu kako je htjeo i sto mu je dozvolio da svaku ubaci u nas sesnesterac

Ibricic je kriv za gol i nikako ne smije igrati ispred Pjanicai Bajramovica.Samo je dobro igrao protiv Armenije i Estonije.
AMAR OSIM!

south_boys
Kontakt:

Post Postao/la south_boys » 15 nov 2009, 13:24

Jbt, sve sami stručnjaci i stratezi....Ćiro je za Vas mala maca.....

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 15 nov 2009, 13:24

ljudi fakat jos sebi nemogu doci, one precke ,stative :( :o :shock: vidim ovdje mnogi glume generale poslije bitke ,ja cu samo ovo reci ponosan sam na ovu reprezentaciju jer u ovim tmurnim danima jedino sunce koje nas malo ugrije i ove neke kritike fakat ne kontam te ljude koji juce govore to majstori a sutra mu sve po spisku :roll: mislim halo ljudi de malo na zemlju se spustite nije smak svijeta i ako ne prodjemo jer garantujem da ova mlada generacija ce biti il na evropskom il na svjetskom prevenstvu bilo to iduce godine il narednih godina,to je sto se tice ovih kvazistrucnjaka ,trenera itd.,sto se tice tekme sta reci poslije pogotove za mene one stative zlatana i kao sto vec neko rece nadam se da ce nam se ona ne(sreca) vratit u vidu srece sa kamatama u grotlu zenice :)

IDEMO ZMAJEVIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 15 nov 2009, 13:25

..................................hasagic.............

.............jahic..............nadarevic...........pandza.......

ibricic.......................................................salihovic

..........................bajramovic................................
.....pjanic....................................misimovic

.............ibisevic...........dzeko......................

Ja bi ovako
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 nov 2009, 13:25

Ibricic je kriv za gol i nikako ne smije igrati ispred Pjanicai Bajramovica.Samo je dobro igrao protiv Armenije i Estonije.
Šta predlažeš, da Pajnića stavimo na beka, ha?
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 15 nov 2009, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 nov 2009, 13:26

kenan hasagic - mislio sam da ce bolja opcija biti begovic , ali pokazalo se da sam bio u krivu hasagic je odradio utakmicu vrhunski iako nisam imao povjerenja u njega odlicna partija naseg golmana i svima nam je unio nadu za iducu utakmicu i sigurnost .

sanel jahic - iako nije odigrao savrseno veoma dobro izdanje i njega , trebamo biti svjesni da je on manjeg kapaciteta nego neki drugi igraci i opet se ne istice sasvim solidno , odbrana dobra, par kikseva dodavanja ali ipak solidno izdanje ,nedostatak fizicke spreme jedini minus.

safet nadarevic - igrao srcem ,nema veliki kvalitet kao spahic ali srcanost sve to nadoknaduje , nije se puno isticao na terenu ,pa zbog toga nije bio mnogo primjecen , moze jos usavrsiti svoju igru a pogotovo fizicku spremu !

sejad salihovic - znaci bez greske igrac utakmice uz rahimica , kao velike patriote sa ogromnim motivom jednostavno graizao teren i sve igrace portugala , nema se reci vise sta za njega veliki majstor ,ali iznenadio sam se kako je cvrst jak snazan mnogo snage i fizicke spremnosti , svaka cast sejo .

emir spahic - sta reci bez greske , jednostavno po meni je obrukao napadace portugala koji su isli na njegov dio terena . Iznenadio sam se s kakvom pamecu igra i tehnikom s cim se mnogi stoperi danasnjice nemogu pohvalit .

elvir rahimic - jednostavno tipican bosanac i hercegovac ,vidi se iskustvo, vidi se patriotizam , normalno da svaki covjek grijesi pa je i on imao nekoliko slabih dodavanja ali ova partija je bila iznad njegovog prosjeka ,kako samo zna napraviti faul kada treba veliki igrac.

Muratovic - Trudi se ali nemoze vise to se vidi ,covjek u godinama slaba liga u kojoj igra a imamo pjanica na toj poziciji mislim da sami sebe unistavamo s igrom muratovica , zna on to i sam htio se oprostiti da da pjanicu da igra ali ciro ne da , neznam zasto .

Senijad Ibricic - Igrac koji dolazi iz hnl-a ovakvu utakmicu je odigrao odlicno , siguran , snazan , brz ,ali ono sto mi je smetalo je sto je odigrao mnogo defanzivno , bilo je prostora za pogodak sa njegove strane ima taj sut ali nije ga koristio i nije trazio za to sansu .Predvidam mu na zimu promjenu sredine , nadmasio je hajduk i cjelu hnl.

Zvjezdan Misimovic - Mnogi ga napadaju ali ja se ne bih slozio sa tim , da njega nema mi nebismo sada uopste bili u euforiji jer ne bi bili u barazu . Najlosija partija u repki mozda samo zato sto su portugalci znali odakle dolazi najveca opasnost pa su ga dobro izucili i pokrili . U zenici ce biti igrac odluke iz inata svima , ja mu oprastam sve .

Edin Dzeko - kao da nije u formi , njegov kalibar ,jedan od najboljih napadaca danasnjice ono mora pogadati , trudio se cinio se sve sto je u njegovoj moci ali nije mogao do pogodka . Prosjecna partija za njega nadam se da ce biti strijelac na bilinom polju .

Vedad Ibisevic - igrac je talenat , to je neosporivo ,nocas je bio peh i svi smo ljuti na njega , ali zamislite se u njegovoj situaciji i on zeli i vise nego mi uspjeh izgorio u zelji , hoce trudi se i siguran sam da ce ga krenuti .

Muslimovic , Medunjanin , bajramovic a pogotov Pjanic moraju igrati zapazenu ulogu u reprezentaciji sa ovima navedenim .Nemogu jos da se objasnim nikako zasto pjanic ne igra zasto zasto ??

Ali DIGNICE SE BOSNA IZ PEPELA KAO STO PUTA DO SADA SA MIRISOM LJILJANA LJUBAVI MOJA JEDINA !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 15 nov 2009, 13:26

ma možda je ljudi i bolje za konačni ishod što nismo zabili u 89-oj minuti , da smo zabili svi bi bili sada u zraku i već u Africi , takav bi se pritisak stvorio na igrače pri pomisli da nam je dovoljno 0-0 da bi to bilo užasno teško izdržati,

ovako imamo dosta psihološki mirniju situaciju , portugalci su prividno u velikoj prednosti ali gledano s psihološke strane možda baš sada ti naši momci odigraju utakmicu života jer realno nemaju mnogo toga za izgubiti koliko bi imali da je recimo tamo rezultat bio 1-1 ,

moj optimizam se zasniva na tome , vjerujem u dragog Boga da će nam se sve te silne prečke , stative i promašaji u zadnje 2 utakmice vratiti u našu korist upravo u ovoj najbitnijoj koja slijedi u srijedu .... ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 15 nov 2009, 13:28

neznalica je napisao/la:ovo sinoc nije bilo do srece , ovo je nesto vise ,pravu rijec u bosanskom nisam uspio naci.....jos kad sam jutros vidio da je lopta prvo pogodila ibisevica pa onda stativu, eh tad sam shvatio koja smo mi nakaradna nacija, drzava , narod.......kao da nam je neko sve izrezirao i sad nam se smije......jos kad vidim kako je grcka igrala protiv ukrajine eh tad mi kiselina u zeludcu proradi, dodje mi da psujem ko pseto najvece, da psujem i srecu i to nesto drugo , da j...m majku i lopti i stativama i preckama , i svemu portugalckom( citaj ciganskom)....pa jeb..i sreckovici jos ce nam ga uvalit u devedesetoj pri rezultatu 2:0 za nas..... PA JEL MOGLO RUZNIJE SE IZGUBIT od ovog sranja sinoc.....pa da je bilo 3-0 lakse bi podnio poraz.... uslje jedne usljave... PSUJEM TE ZIVOTE......
X

Da, još mi je gore bilo kad sam vidio da je udarila Ibiševića, da nije bio bi to gol! :( :(

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 13:28

kalimero je napisao/la:
bossna je napisao/la:
kalimero je napisao/la:Sinoc daleko najgori:Ibricic,Misimovic i Muratovic.Bolje bi bilo da smo sa osmoricom igrali nego s njima.Muslimovic uvijek bi meni prije Ibisevica igrao jer je jaci i bolje se nosi sa stoperima Portugala.Svaka cast:Spahi,Hasagicu i Rahimicu koji je pokazao da je pravi igrac.Jaha,Sejo i Nadarevic su dobro odigrali.Mislim da imao sansi u Zenici.Trebao bi i Pjanic igrati sto je velika prednost.
jarane samo mi reci koju si ti utakmicu sinoc gledo kad je po tebi ibricic bio naj gori pa jedino je on znao povuc loptu dok su ostali igraci svaku vracali golmanu on jest kriv sto smo primili go al je zato kriv i spahic sto ga je nani vozo po terenu kako je htjeo i sto mu je dozvolio da svaku ubaci u nas sesnesterac

ne mozes reci da je ibricic bio kriv za gol.Gdje je bio Muratovic pitam te,Ibricic nije kriv za go vec muratovic koji je trebao biti na toj poziciji...al eto sad ebaiga,on je jedini igrac sinoc bio koji je vukao loptu naprijed,jedini koji je pokusavao da malo izadju iz svog 16-ca
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 15 nov 2009, 13:30

armin je napisao/la:
X

Da, još mi je gore bilo kad sam vidio da je udarila Ibiševića, da nije bio bi to gol! :( :(
zar ga je udarila kad je pucao Muslimović ? hebote , nisam to ni primjetio ...onda je to bilo tek toliko da je taman dovoljno da je skrene u stativu :(
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 15 nov 2009, 13:32

CRNI_SA je napisao/la:
Bez_komentara je napisao/la:I kao zivot se treba nastaviti nakon srijede?
Ako ne prodjemo,ja ne znam sta i kako,toliko me opalila emotivnost.
apsolutno te razumjem :( daj boze malo radosti ovom napacenom narodu :evil: nadam se da ce igrati medunjanin i pjanic, od pocetka, na mene najjaci dojam su ostavili salihovic i ibricic kako su se borili dushu su ostavili na terenu uz spahica . 8-)
Ja sinoc ne znadoh ni koga ni sta da krivim za ono.
Ma dzaba nam sad kritikovanje i smisljanje sta kako.
Jednostavno,samo se pitam sta smo mi tom bogu skrivili da toliku nesrecu na kraju dozivimo?
Oci su me moje pekle kad dade zuti Spahicu.
Uvijek su supci prolazili,a nama koji ne pamtimo dobra vremena od vajkada i ono malo srece ne moze biti potpuno.
Dodjemo do samog kraja,narod toliko sretan,osjeca se toplina u srcu.
I naprosto nije fer da opet patimo,a hocemo.Ko i uvijek.
Prokleti smo uvijek bili.
Gledam snimak one utakmice,himna se intonira,pa covjek samo da gleda one momke rasplako bi se.Tako su...
ma ne znam vise.
Ako prodjemo u srijedu,pocecu vjerovat u boga.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 15 nov 2009, 13:42

Ako prodjemo u srijedu,pocecu vjerovat u boga.
a ako ne prođemo, počet ću debelo sumnjati u njega.
al' ko zna, možda ovo parče zemlje stoji negdje ukleto u božjim mislima.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 13:42

ev moje formacije...jest da nisam selektor,al eto kad svi pa i ja :D

------------hasagic------------------

jahic nadarevic pandza salihovic

------------- pjanic ------------------

-- medunjanin ---- ibricic ---------

------------misimovic ---------------

------muslimovic ---- dzeko ------
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 15 nov 2009, 13:43

Stvarno se pitam zašto, uvijek se nadamo, ali ovaj put smo se nadali sa razlogom, nije fer da opet bude uzalud! :evil: :cry:

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 15 nov 2009, 13:46

kao prvo sinoc nismo imali srece jos kad sam vidio jutros da je lopta koju je opalio muslimovic malo udarila ibisevica totalno sam se shebo.
cestitam im na prvih pola sata i na onome sto su izdrzali tada, ako je ciro isao na nulu, imao je dobru postavu i dobru taktiku, i samo jedna neopreznost ibricica koji je pustio alvesa kostala nas je gola iako mislim da je i muratovic kriv za gol jer ga nije bilo u nasem sesnestercu uopce, hasagic je bio koncentrisan svih 90 minuta i zaista je bio odlican, misimovic se nije vidio, bio udvojen, ali mu zamjeram sto je uvalio spahhica u karton, jer je prema mom misljenju sinoc driblao i vise nego sto je morao, sredinu nismo imali jer se previse oslanjamo na misketa, a nema nikoga pored sebe da ga malo rastereti, mogu reci da mi je drago pa ce ciro biti primoran staviti pjanica u zenici od prve minute, covjek kad god udje unese zivost. Zamjeram mozda i to sto ciro na polovini drugog poluvremena nije napravio izmjene koje je napravio kad se vidjelo da su se portugalci malo povukli igrali defanzivnije i ikad su izvukli nanija, bilo je vremena moglo se mozda tada izmjenama napraviti nesto naprijed, sve u svemu aktivan rezultat, iako spahica ne moze niko zamjeniti, vjerujem da jos nije gotovo, i rekao sam ja sam zadovoljan dosadasnjim uspjehom, a valjda ce i malo te fortune puhnuti iz zenica ka nama, nemam dvojbi da mozemo dati gol u zenici, ali me brine kako cemo odigrati a da ga ne primimo. Vedo je fakat spor, kao da ima neku mentalnu blokadu kad igra za repku, u hofiju je nevjerovatno explozivan ali ovde je nekako pod rucnom, mozda do formacije ne znam...
vidjecemo u srijedu sta ce biti, ne treba zuriti imamo 90 minuta da zabijemo gol pa sta bude...mozda i penale budemo gledali...sve u svemu nismo se obrukali nije jos gotovo al ce biti yebeno tesko
Semper Fidelis

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 15 nov 2009, 13:46

-----------------hasagic------------------

jahic --nadarevic --pandza --salihovic

---------------medunjanin(bajramovic)------------------

-- pjanic ---- misimovic ---------ibricic

--------muslimovic ---- dzeko ------

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 15 nov 2009, 13:47

Ne kontam kako vas nije stid da pljujete napamet po određenim igračima. Ibričić i Muratović su sinoć bili fantastični!!! Baš bih volio da ima neki video gdje je su izdvojene sve njihove defanzivne i ofanzivne role. Igra im je graničila sa savršenstvom! Kod gola je Ibričiću praktično nemoguće bilo zatvoriti Alvesa.
Sinoć su svi odigrali velemangupski osim trojke(četvorke) od koje smo svi najviše očekivali(Džeko, Ibišević, Misimović, (Salihović)).
Miske i Vedo grozni, a Džeko grozan u odnosu na svoje mogućnosti. Ne mogu dočekati srijedu da ovo sve riješimo.
Kod gola je Muratović imao odličan start na desnoj strani, ali nije supermen da zatvori dvojicu koja su ostala na desnoj strani iz razloga jer je Sejo savršeno naivno izletio da ukrade loptu i potpuno ispao iz igre. Inače, Sejo je bio najmanje loš od fanatastične četvorke. Borio se za 1000, ali može on puno bolje.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 nov 2009, 13:49

Željovac je napisao/la:Ne kontam kako vas nije stid da pljujete napamet po određenim igračima. Ibričić i Muratović su sinoć bili fantastični!!! Baš bih volio da ima neki video gdje je su izdvojene sve njihove defanzivne i ofanzivne role. Igra im je graničila sa savršenstvom! Kod gola je Ibričiću praktično nemoguće bilo zatvoriti Alvesa.
Sinoć su svi odigrali velemangupski osim trojke(četvorke) od koje smo svi najviše očekivali(Džeko, Ibišević, Misimović, (Salihović)).
Miske i Vedo grozni, a Džeko grozan u odnosu na svoje mogućnosti. Ne mogu dočekati srijedu da ovo sve riješimo.
Kod gola je Muratović imao odličan start na desnoj strani, ali nije supermen da zatvori dvojicu koja su ostala na desnoj strani iz razloga jer je Sejo savršeno naivno izletio da ukrade loptu i potpuno ispao iz igre. Inače, Sejo je bio najmanje loš od fanatastične četvorke. Borio se za 1000, ali može on puno bolje.
Ti li si gledo utakmicu pod uticaju LSD-a ili je nisi ni gledo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.