Što se tiče hladnjaka, to mi je najlakše
Imam cooler master s dva "rotora" koji hlade k'o frižider. Odlična stvar ako voliš držati u krilu više ili ako voliš opterećivati komp pa da "puše" vrelinu...
A što se tiče proizvođača laptopa hmm. Ja sam ti koristio prije Acer Travelmate 2490, i imao sam dodir s još nekim Acerovim laptopima (nisu laptopovi nema šanse xd ) i ok su mi. HP je klasa za sebe, ali su preskupi realno, nije sad da odskaču od svakog laptopa ali eto. Trenutno imam Asus K54C i zadovoljan sam s njim. Realno Asus daje najbolji omjer snage, kvaliteta, izdržljivosti : novac. Evo imam ga godinu dana i nije me izdao nikad, a mučim ga k'o budalu
Što se tiče rutera (pretpostavljam da želiš wireless) preporučujem uvijek TP-Link uređaje...pa npr možeš odabrati ovih par..: (naravno na
http://www.ue.ba" onclick="window.open(this.href);return false;)
TP-Link TL-MR3220 3G/4G Wireless N Router 67 KM
Bežični 150Mbps 3G/4G Lite N Ruter, USB 2.0 izlaz za UMTS, HSPA, EVDO USB Modem, 4port switch, 5dBi Detachable Antenna, Security NAT, SPI Firewall, MAC, IP, URL, Certifikati CE, FCC, RoHS, Napajanje 9VDC/0.85A
TP-Link TL-WR842ND Wireless N Router 85 KM
300Mbps Multi-function Wireless Router, Atheros, 4port switch, USB port (printer port or FTP server), Embedded media server, 2x 5dBi detachable antennas
TP-Link TL-WR841N Wireless N Router 57 KM
Wireless N speed up to 300Mbps, Atheros, 4port Switch, 2x 5dBi Fixed Antennas, Easily setup a WPA encrypted, WDS wireless bridge provides, DHCP Server, Client, DHCP Client List, Supports virtual serve,VPN Pass PPTP, L2TP, IPSec, Wi-Fi On/Off Button, Power Supply 9VDC / 0.6A (PN: 1750502035)
To su ti eto neke karakteristike...ja trenutno imam ovaj zadnji

dobar je, samo mi se dešava nešto čudno, nakon par dana negašenja samo mi izgubi pristup mreži, a hajde ga opet restartuj..nekad živac izvuče

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D