FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 29 avg 2020, 16:07

hamzaTM87 je napisao/la:
29 avg 2020, 15:59
braco je napisao/la:
29 avg 2020, 15:56
:
farrys je napisao/la:
29 avg 2020, 15:46
Ne znam jel Hamza lobotomac, ali bih i ja volio da se pred odlazak u Izrael odrade testovi u klinici Al-Tawil, koju UEFA priznaje. Lijepo zaredati po dva negativna za svakog iz te klinike i poslati gospodi.
I šta ako odemo u Izrael i tamo u nekom njihovom laboratoriju takodjer priznatom od UEFE pokaže da ima pozitivnih? Njihovi dokazi protiv naših.
Problem je što je Željo imao 6 pozitivnih ovdje koji su sve vrijeme u kontaktu bili sa ostalima. Zar nisu svi igrači odmah trebali u izolaciju kao direktni kontakti i kako su uopšte smjeli putovati u Izrael?

Stvarno si mislio da će ih Izrael tek tako pustiti u državu zaražene, pogotovo što je njihova granica za BiH državljane zatvorena
Nisi me skonto ja sam samo pitao da u slučaju mi imamo dokaze da su nasi igraci negativni i to po testiranjima u laboratoriji koju je uefa priznala i odemo u Izrael sa tim i tamo se opet testiramo u nekoj laboratoriji priznatoj od strane UEFE i pokaze da ima pozitivnih, koji bi onda epilog bio? A ovo sto si ti u svom postu napisao nema veze s onim sto sam ja mislio nit sam ja dje napisao da bi nas tek tako pustili u Izrael.
Virtu4l je napisao/la:
29 avg 2020, 16:01

Njihovo Ministarstvo ponovo donosi odluku, može se ponovo zabraniti utakmica, a mogu dozvoliti zdravima da odigraju utakmicu, i UEFA nema ništa sa tim. Ukoliko je ponovo zabrane, tek onda je UEFA na potezu.
Hvala.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 avg 2020, 16:07

slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 29 avg 2020, 16:08

farrys je napisao/la:
29 avg 2020, 16:04
delinjo je napisao/la:
farrys je napisao/la:
29 avg 2020, 15:59

Pa makar imamo i mi dokaze da smo se u Sarajevu testirali od UEFA priznate laboratorije, a ovako nemamo ni to.
Ma pazi nismo mi njima toliko jak protivnik da bi oni nesto namjerno mutili,da je neko jaci od njih pa mozda ali ovako ja stvarno ne vidim sta im je u interesu da mute,posebno ovo kad smo osabljeni i kad bi nas uzeli bez problema vjerovatno....
Pa ne znam kakvo rješenje imamo onda. Ovaj put smo imali sreće zbog rep. pauze pa smo dobili sljedeći termin. Sljedeći put ako u avionu bude zarazenih dobit cemo nogu i 3-0 za domacina. Valjda smo toga svi svjesni.
Vise zbog nekakvog loseg statusa nase drzave se slazem. Ali ako je neki dan bilo po uefinom protokolu dovoljno da imas 13 negativnih,sto ne bi bilo i iduci put?

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 29 avg 2020, 16:14

imekorisnicko je napisao/la:
29 avg 2020, 16:08
farrys je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

Ma pazi nismo mi njima toliko jak protivnik da bi oni nesto namjerno mutili,da je neko jaci od njih pa mozda ali ovako ja stvarno ne vidim sta im je u interesu da mute,posebno ovo kad smo osabljeni i kad bi nas uzeli bez problema vjerovatno....
Pa ne znam kakvo rješenje imamo onda. Ovaj put smo imali sreće zbog rep. pauze pa smo dobili sljedeći termin. Sljedeći put ako u avionu bude zarazenih dobit cemo nogu i 3-0 za domacina. Valjda smo toga svi svjesni.
Vise zbog nekakvog loseg statusa nase drzave se slazem. Ali ako je neki dan bilo po uefinom protokolu dovoljno da imas 13 negativnih,sto ne bi bilo i iduci put?
Zato sto ce ponestati termina, vec ce se krenuti planirati drugo pretkolo, a mi nismo prvo ni odgirali. Uvuci ce se nervoza u UEFU, a tu samo mi mozemo izvuci deblji kraj. Izrael nece sigurno.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 avg 2020, 16:14

Pa ocigledno da i nismo imali 6. Dva od tih 6 su negativni. Mozda samo od tih 6 Ikic ima simptom neki, ali haman dvije hefte on ne trenira i udaljen je od ekipe. Znaci ni onih 6 u ponedjeljak nije pravo stanje.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 29 avg 2020, 16:15

hamzaTM87 je napisao/la:
29 avg 2020, 15:45
Nebitni za sve, prvo kakve crne koristi bi Makabi imao u odgađanju utakmice? Favoriti su sigurno u kad su obje ekipe u punoj snazi, veći su favoriti kad je 6 igrača ostalo u Sa, a tek ogromni su favoriti kad bi nama branio junior i ne bi nikako zadnjeg veznog imali.

I oni se prepadnu takvog Želje i mole za odgodu?

Druga stvar, jako je glupo ikakvo vađenje jer nije situacija da su svi bili zdravi pa odjednom 11 igrača pozitivno iz apsolutno ničega. Korona je u Želji već preko mjesec dana (iako su o tome šutili) i sasvim je normalno da će biti pozitivnih igrača.

Za ponovljenu utakmicu da se svi kolektovno nogom u guzicu udaramo a ne žalbe slati
Bravo. Sva čast, reci šefu da si dobio pohvale. :salut:
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

SoulEclipsee
Kontakt:

Post Postao/la SoulEclipsee » 29 avg 2020, 16:16

Željezničar za život cijeli ! :bih:

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 29 avg 2020, 16:17

farrys je napisao/la:
29 avg 2020, 16:14
imekorisnicko je napisao/la:
29 avg 2020, 16:08
farrys je napisao/la:

Zato sto ce ponestati termina, vec ce se krenuti planirati drugo pretkolo, a mi nismo prvo ni odgirali. Uvuci ce se nervoza u UEFU, a tu samo mi mozemo izvuci deblji kraj. Izrael nece sigurno.
Pa kazem ti,zbog statusa Izraela sa jedne i BiH sa druge strane nesto slicno je za ocekivati,ali pravno gledano mi nismo krivi. Ova ponovljena se morala igrati negdje drugo jer su Izraelski propisi ocito u sukobu sa uefinim.
Nije ni Makabi kriv ali realno njima da se neko zarazi samo bi ga sklonili i igrali normalno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 avg 2020, 16:17

braco je napisao/la:
29 avg 2020, 16:07
Hvala.
Ponovo previše naprđujemo i kakimo, u našem prepoznatljivom stilu.

Igrači se moraju čuvati ove dvije sedmice, poštovati mjere zaštite, što i ne bi trebalo biti teško obzirom na pauzu. Ne treba upasti u zamku manijakalnog testiranja, što evo vidim već rade ova dva dana.

Nije ovo ni prvi ni posljednji put otkako je pandemije da testovi pokazuju različite rezultate u par dana, naprotiv, redovno se to dešava u istoj laboratoriji, a kamoli u dvije različite.

Nikako da naučimo da stanemo na loptu i da smirimo situaciju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 29 avg 2020, 16:18

Fakat se ne razumijem al reče mi jedan od clanova SŠ da je test kod Serbe pokazao da je on na granici pozitivnosti. Kako može biti na granici?
moSa ljoŽe

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 29 avg 2020, 16:19

LjoZee je napisao/la:
29 avg 2020, 16:14
Pa ocigledno da i nismo imali 6. Dva od tih 6 su negativni. Mozda samo od tih 6 Ikic ima simptom neki, ali haman dvije hefte on ne trenira i udaljen je od ekipe. Znaci ni onih 6 u ponedjeljak nije pravo stanje.
Ne mora znaciti ako nemas simptome da nisi zarazen.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 29 avg 2020, 16:20

lijevapolutka je napisao/la:
29 avg 2020, 16:18
Fakat se ne razumijem al reče mi jedan od clanova SŠ da je test kod Serbe pokazao da je on na granici pozitivnosti. Kako može biti na granici?
Nisam ni ja strucnjak ali ti testovi valjda mjere broj necega, i ako recimo imas preko npr. 50 tog neceg onda si pozitivan.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 29 avg 2020, 16:21

Igre na granici. :rol:
I ja prvi put sada čujem za "granicu" do pozitive.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 29 avg 2020, 16:21

Ma ovo je sve otišlo u pm
moSa ljoŽe

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 29 avg 2020, 16:23

Neki enzim pozitivan neki negativan gore dole...
Samo to "na granici" sam cuo samo preko seroloskih testova. Preko PCR-a ne.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 29 avg 2020, 16:23

Kako ti ruzno zvuci zarazen, koja glupost jbt.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 avg 2020, 16:25

29 avg 2020, 16:21
Najbolje se ni ne testirati :mrgreen:
I ovako kad se testiras ne znas pravo stanje.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 avg 2020, 16:32

mamonelafo je napisao/la:
29 avg 2020, 16:15
hamzaTM87 je napisao/la:
29 avg 2020, 15:45
Nebitni za sve, prvo kakve crne koristi bi Makabi imao u odgađanju utakmice? Favoriti su sigurno u kad su obje ekipe u punoj snazi, veći su favoriti kad je 6 igrača ostalo u Sa, a tek ogromni su favoriti kad bi nama branio junior i ne bi nikako zadnjeg veznog imali.

I oni se prepadnu takvog Želje i mole za odgodu?

Druga stvar, jako je glupo ikakvo vađenje jer nije situacija da su svi bili zdravi pa odjednom 11 igrača pozitivno iz apsolutno ničega. Korona je u Želji već preko mjesec dana (iako su o tome šutili) i sasvim je normalno da će biti pozitivnih igrača.

Za ponovljenu utakmicu da se svi kolektovno nogom u guzicu udaramo a ne žalbe slati
Bravo. Sva čast, reci šefu da si dobio pohvale. :salut:
:mrgreen: :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 29 avg 2020, 16:34

LjoZee je napisao/la:
29 avg 2020, 16:25
29 avg 2020, 16:21
Najbolje se ni ne testirati :mrgreen:
I ovako kad se testiras ne znas pravo stanje.
Ili što bi nadrealisti rekli: 'ova voda nije radioaktivna, ona je malo radioaktivna '
moSa ljoŽe

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 avg 2020, 16:39

JERUSALEM, Aug. 27 (Xinhua) -- Israel's Ministry of Health reported 2,000 new COVID-19 cases on Thursday, bringing the total infections to 110,403.
The total number of deaths reached 884 with the addition of nine more fatalities, while the number of patients in serious condition rose from 404 to 409, out of 846 patients currently hospitalized.
The number of recoveries reached 87,726, with 1,260 new recoveries, while the number of active cases increased to 21,793.
The ministry also banned the UEFA Europa League match between Israel's Maccabi Haifa and FK Zeljeznicar Sarajevo of Bosnia, which was scheduled to be played on Thursday evening in the northern city of Haifa.
In a letter sent to the Israeli Football Association, a copy of which was seen by Xinhua, the ministry wrote that five players from the visiting team who landed in Israel had tested positive for COVID-19.
The tests were taken by the ministry on all the Zeljeznicar players who traveled to Israel, after six other players had tested positive before the trip and remained in Bosnia. Enditem

Treba traziti da igraju negdje drugo jer kod njih 1260 dnevno zarazeno.

Thursday's UEFA Europa League match between Israel's Maccabi Haifa and FK Zeljeznicar Sarajevo of Bosnia has been postponed after the intervention of Israel's Ministry of Health.

In a letter sent to the Israeli Football Association, a copy of which was seen by Xinhua, the ministry wrote that five players from the visiting team who landed in Israel had tested positive for COVID-19.

The tests were taken by the ministry on all the Zeljeznicar players who traveled to Israel, after six other players had tested positive before the trip and remained in Bosnia.

"The results mean that there is an ongoing outbreak of COVID-19 among the team players and therefore conducting the scheduled match constitutes a health hazard," the letter said.

The ministry also allowed Zeljeznicar to return to Bosnia without any further delay by a private charter flight, with the plane crew taking the necessary precautions.

The single-leg match, in the first qualifying round of the 2020-21 Europa League, was to take place behind closed doors at Sammy Ofer Stadium in Israel's northern city of Haifa.

European football's governing body UEFA has not yet set a new date for the match, with the possibility that the Israeli team will be awarded a 3-0 walkover.

Nadaju se 3-0 za njih.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.