Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA
A nije a mlada jeste vise puta u Bijeljini, Modrici, Foci.
Mozda je bilo jos. Radilo se mladoj repki.
Inace, mnogo kenjate ovdje, tema je suspenzija...
Mozda je bilo jos. Radilo se mladoj repki.
Inace, mnogo kenjate ovdje, tema je suspenzija...
- Los_Blanos2
- Kontakt:
http://www.uefa.com/uefa/aboutuefa/news ... 30465.html
http://www.uefa.com/uefa/aboutuefa/news ... 18723.html
http://www.uefa.com/uefa/aboutuefa/news ... 18723.html
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
- NoName
- Kontakt:
Ja ovo ništa ne vjerujem dok ne dodje Aco sa informacijama iz prve ruke 

Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- Megamon
- Kontakt:
Hoce li ostati Colakovic,Dominkovic u savezu ?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
šta ti ovo znaci "Bevanda i drustvo sa Istoka" , hoćeš reci da je ovo što je dogovoreno loše? Za BH nogomet u budućnosti. Da više nikada ne dođe (Alija, Mate i Rade za "svojom" ekipom i kaže ajmo ovako i nitko nam ne može ništa)aleksandar_veliki je napisao/la:Evo Ace, vidim euforija vlada, no samo postavljam pitanje zbog cega. Da li je bh. fudbal dobitnik, svi cemo se sloziti da jeste, ali kratkorocno. Ko je pobjednik ovdje, reci cete svi bh. fudbal, a Aca ce reci Bevanda i drustvo sa Istoka. Predsjednik ce imati ulogu ikebane, a odluke sve ko donosi. Malo ublazite euforiju i bolje proucite amandmane i sve ce vam biti jasno.NoName je napisao/la:Ja ovo ništa ne vjerujem dok ne dodje Aco sa informacijama iz prve ruke
A sta bi ti,da predsjednik ima apsolutnu moc?aleksandar_veliki je napisao/la: Evo Ace, vidim euforija vlada, no samo postavljam pitanje zbog cega. Da li je bh. fudbal dobitnik, svi cemo se sloziti da jeste, ali kratkorocno. Ko je pobjednik ovdje, reci cete svi bh. fudbal, a Aca ce reci Bevanda i drustvo sa Istoka. Predsjednik ce imati ulogu ikebane, a odluke sve ko donosi. Malo ublazite euforiju i bolje proucite amandmane i sve ce vam biti jasno.

- NoName
- Kontakt:
Ti si kao neka ptica kukalica, ali ne zamjerim ti, većina je takvih ovdje. Idu iz krajnosti u krajnost, u momentu suspenzije su svi bili potonuli do dna, a evo sada su na vrhu. Ne tvrdim da će doći do nekih spektakularnih promjena, ali su ovo sigurno promjene na bolje, tačnije, ovo sve je pozitivnije u odnosu na period prije suspenzije. Ja ako se dobro sjećam, ti si tvrdio otprilike da je suspenzija katastrofa, da nema ništa od nastavka kvalifikacija i slično, a kao što vidimo, velike su šanse da će suspenzija biti skinuta.aleksandar_veliki je napisao/la:Evo Ace, vidim euforija vlada, no samo postavljam pitanje zbog cega. Da li je bh. fudbal dobitnik, svi cemo se sloziti da jeste, ali kratkorocno. Ko je pobjednik ovdje, reci cete svi bh. fudbal, a Aca ce reci Bevanda i drustvo sa Istoka. Predsjednik ce imati ulogu ikebane, a odluke sve ko donosi. Malo ublazite euforiju i bolje proucite amandmane i sve ce vam biti jasno.NoName je napisao/la:Ja ovo ništa ne vjerujem dok ne dodje Aco sa informacijama iz prve ruke
Da li je za tebe ova suspenzija, iz današnje perspektive, dobra ili loša? Da li bi bilo bolje da do suspenzije nije ni došlo?
Po meni je veliki dobitak to što su se u naš fudbal, tačnije Savez, involvirala najveća imena našeg fudbala.
Vec samo jednom ovo napisao, napisacu opet, vecina clanova foruma je mislila da ce FIFA i UEFA rijesiti stvar tako sto ce ukinuti FSRS i sa tim zavrsiti svu pricu oko FSBIH, a ja sam jos tada rekao da od toga nema nista da ce se na kraju sjesti i dogvoriti. I sta bi na kraju?
Ali dobro necu sada da kazem da sam vidovit

Ali dobro necu sada da kazem da sam vidovit

- NoName
- Kontakt:
SrdjanBL je napisao/la:Vec samo jednom ovo napisao, napisacu opet, vecina clanova foruma je mislila da ce FIFA i UEFA rijesiti stvar tako sto ce ukinuti FSRS i sa tim zavrsiti svu pricu oko FSBIH, a ja sam jos tada rekao da od toga nema nista da ce se na kraju sjesti i dogvoriti. I sta bi na kraju?
Ali dobro necu sada da kazem da sam vidovit![]()
![]()
![]()

- Megamon
- Kontakt:
SrdjanBL je napisao/la:Vec samo jednom ovo napisao, napisacu opet, vecina clanova foruma je mislila da ce FIFA i UEFA rijesiti stvar tako sto ce ukinuti FSRS i sa tim zavrsiti svu pricu oko FSBIH, a ja sam jos tada rekao da od toga nema nista da ce se na kraju sjesti i dogvoriti. I sta bi na kraju?
![]()
![]()
[youtube][/youtube]

Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
zaista ne znam sta napisati, ali mislim da je Aco potrefijo
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Osnovna stvar koji ljudi ne mogu da svare ovde je ta da FIFA i UEFA ne mogu da zadiru u ustavni poredak BIH, koji je takav kakav jeste sastavljena je od dva entiteta i kantona unutar jednog etiteta, isto kao sto je Hrv. sastavljena iz vise zupanija pa te zupanije predlazu tijela u savezu, tako ce i ovde entiteti i kantoni predlagati ljude u tijelima u savezu, jasno kao dan, samo, sto sam vec rekao, problem je sto su ljudi zeljeli da se ukine FSRS, a to nije imalo realnu osnovu od pocetka.
P.S.
Slika i klip su mi uljepslai dan, odavno se ovako nisam nasmijao (klip sam davno gledao ali nije lose jos jednom pogledati
)
P.S.
Slika i klip su mi uljepslai dan, odavno se ovako nisam nasmijao (klip sam davno gledao ali nije lose jos jednom pogledati

Da, nema
Pa zasto su onda svi nacinalni savezi , za koje ja znam, uredjeni na temelju drzave, vec sam naveo primije Hrv. a i u Srbiji je isto, u Italiji takodje, ne znam samo kako to u BIH mora biti drugacije.
Vase zelje i stavovi su nebuloze, BIH je takva drzava kakva jeste FSBIH ne moze biti drugaci, tu se sva prica zavrsava

Pa zasto su onda svi nacinalni savezi , za koje ja znam, uredjeni na temelju drzave, vec sam naveo primije Hrv. a i u Srbiji je isto, u Italiji takodje, ne znam samo kako to u BIH mora biti drugacije.
Vase zelje i stavovi su nebuloze, BIH je takva drzava kakva jeste FSBIH ne moze biti drugaci, tu se sva prica zavrsava

- dr.van nostrand
- Kontakt:
Nazalost tako je i uvijek ce biti pred suspenzijom i problemima koje sami ne mozemo rijesiti 

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Tako sam i ja rekao.SrdjanBL je napisao/la:Vec samo jednom ovo napisao, napisacu opet, vecina clanova foruma je mislila da ce FIFA i UEFA rijesiti stvar tako sto ce ukinuti FSRS i sa tim zavrsiti svu pricu oko FSBIH, a ja sam jos tada rekao da od toga nema nista da ce se na kraju sjesti i dogvoriti. I sta bi na kraju?
![]()
![]()
Potpuno si upravu.SrdjanBL je napisao/la:Da, nema![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Megamon
- Kontakt:
Komitet za normalizaciju N/FS BiH na čelu sa Ivicom Osimom, održao je jučer u Cirihu sastanak sa čelnim ljudima FIFA-e i UEFA-e Seppom Blatterom i Michelom Platinijem.
Dobili su obećanje i podršku da će evropska i svjetska krovna nogometna kuća dodatno pomoći oko usvajanja Statuta.
Najavljeno je da će FIFA i UEFA prihvatiti ustupke kada su u pitanju određeni amandmani na Statut N/FS BiH, a koje su tražili FS RS-a i pojedini kantonalni savezi. To se odnosi na kvorum i način odlučivanja u Skupštini i Izvršnom odboru N/FS BiH.
Ipak, postoji mogućnost da na Skupštini koja će se održati 26. maja dođe do obrnute situacije.
Kako sada stvari stoje pojedini delegate iz reda bošnjačkog naroda mogli bi glasati protiv predloženih amandmana.
“Ovo je neprihvatljivo za nas. Ja ću glasati protiv, a ima još dosta onih koji razmišljaju kao ja. Nazovite ih pa ih pitajte”, rekao je za Sarajevo-x.com Nijaz Gracić, delegat ispred Nogometnog saveza Kantona Sarajevo.
Prvi čovjek sarajevskog Olimpica smatra da su napravljeni preveliki ustupci i da to nije dobro.

Nemam namijeru da googlam i ispravljam krive Drine, znam da je u NS Hrv. na poslednjim izborima zupaniski savezi predlagali novog predsjednika, ne znam koliko zupanija ima ali znam da su zupaniski NS uredjeni na principu drzave HR. to znaci na temelju ustavnog poretka, isto stanje je u Srbiji, imas pokrajinski savez Vojvodine i regionalne saveze, na tome se temelji i ustavni poredak Srbije. Znaci nema razloga da BiH bide razlicita.
Spisak lijepih zelja ostaje spisak lijepih zelja, pomirite se sa tim, kada BIH postane drugacije uedjena drugacije ce biti i uredjen savez to cijela pojetna moje price.
Spisak lijepih zelja ostaje spisak lijepih zelja, pomirite se sa tim, kada BIH postane drugacije uedjena drugacije ce biti i uredjen savez to cijela pojetna moje price.

Novi statut donosi mnogo lijepih stvari.
Ukida troclano predsjednistvo. Donosi jednog predsjednika.
Skupstina i IO u kojoj niko nece moci biti preglasan il se zaliti zbog necega. Potpuna ravnopravnost, postovanje svih regiona i zastita svih klubova iz svih regiona.
Da vas napomenem, svaki selektor je izabran jednoglasno. Tako ce biti i za predsjednika, vidite da niko ne prica ni o rotiranju. Rotiranje je nebitno jer ce svi podrzati predsjednika. Da li imamo takvih ljudi, imamo ih dosta.
Malo realnosti nebi bilo na odmet, ovo je maksimalno sto se moglo izvuci za sve narode u BIH, sad se niko nemoze zaliti, a imamo i strucne ljude u vrhu koji su uradili vise za 4-5 sastanaka nego one glavonje za godinu dana sastancenja...
RS, navijali oni il ne za BIH, oni su dio BIH i na njihovu dusu ide njihov odnos prema reprezentaciji. Novoim statutom se nemogu zaliti ni za sta. Imaju poptunu zastitu svojih interesa i klubova.
Bez njih se nije moglo donijeti nikakvo rjesenje.
Ukida troclano predsjednistvo. Donosi jednog predsjednika.
Skupstina i IO u kojoj niko nece moci biti preglasan il se zaliti zbog necega. Potpuna ravnopravnost, postovanje svih regiona i zastita svih klubova iz svih regiona.
Da vas napomenem, svaki selektor je izabran jednoglasno. Tako ce biti i za predsjednika, vidite da niko ne prica ni o rotiranju. Rotiranje je nebitno jer ce svi podrzati predsjednika. Da li imamo takvih ljudi, imamo ih dosta.
Malo realnosti nebi bilo na odmet, ovo je maksimalno sto se moglo izvuci za sve narode u BIH, sad se niko nemoze zaliti, a imamo i strucne ljude u vrhu koji su uradili vise za 4-5 sastanaka nego one glavonje za godinu dana sastancenja...
RS, navijali oni il ne za BIH, oni su dio BIH i na njihovu dusu ide njihov odnos prema reprezentaciji. Novoim statutom se nemogu zaliti ni za sta. Imaju poptunu zastitu svojih interesa i klubova.
Bez njih se nije moglo donijeti nikakvo rjesenje.
Nadam se da je ovo samo trenutna reakcija .Megamon je napisao/la:Komitet za normalizaciju N/FS BiH na čelu sa Ivicom Osimom, održao je jučer u Cirihu sastanak sa čelnim ljudima FIFA-e i UEFA-e Seppom Blatterom i Michelom Platinijem.
Dobili su obećanje i podršku da će evropska i svjetska krovna nogometna kuća dodatno pomoći oko usvajanja Statuta.
Najavljeno je da će FIFA i UEFA prihvatiti ustupke kada su u pitanju određeni amandmani na Statut N/FS BiH, a koje su tražili FS RS-a i pojedini kantonalni savezi. To se odnosi na kvorum i način odlučivanja u Skupštini i Izvršnom odboru N/FS BiH.
Ipak, postoji mogućnost da na Skupštini koja će se održati 26. maja dođe do obrnute situacije.
Kako sada stvari stoje pojedini delegate iz reda bošnjačkog naroda mogli bi glasati protiv predloženih amandmana.
“Ovo je neprihvatljivo za nas. Ja ću glasati protiv, a ima još dosta onih koji razmišljaju kao ja. Nazovite ih pa ih pitajte”, rekao je za Sarajevo-x.com Nijaz Gracić, delegat ispred Nogometnog saveza Kantona Sarajevo.
Prvi čovjek sarajevskog Olimpica smatra da su napravljeni preveliki ustupci i da to nije dobro.![]()
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Proximic i 14 gostiju.