Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Monolog » 07 avg 2010, 11:41

niccolo je napisao/la: Opet isto, zapitacu si imas li mozga uopste.
Zamisli kad bi ja tebi govorio, brate ba stos prelaziti u drugu firmu ( tamo bi ti mjesecna plata bila recimo 1200 KM) kad solidno zivis sa 7 glava mjesecno vec 5 godina.

Pa naravno da je i spaha materijal za ovaj Arsenal, koji zavrsava na 3 ili 4 mjestu koji ne moze ni u jednom takmicenju do samog kraja otici. gunners je sigurno mislio da spaha nije ono sto bi arsenal ucinilo jacim i konkurentnijim. Ocigledno je da ti nisi shvatio njegov post, vec si jednostavno uletio tu da iskoristis priliku da pametujes. Kad nemas nista pametno i konstruktivno reci bolje ti je da sutis.
Da, baš si naveo pravi primjer, u pravu si. :lol:
Ti znaš šta je Gunners mislio, a ne znaš šta sam ja mislio. Dobro je i to, vidi se iz priloženog da si pojedini navijači Arsenala međusobno čitaju misli.
Da li stvarno moram upotrijebiti Paint da bi ti shvatio šta želim reći? Pusti ti tu priču "Spaha ne bi bio iskorak za vrh tabele" i sl. Ovdje se govori o prokletim kvalitetama pojedinih igrača, a to što ti Spahu(da, piše se velikim početnim slovom, kao što pišeš i Arsenal)ne vidiš kao nekog ko bi mogao donijeti kvalitet, to je do tebe.

Jbt, gori sam ja što pokušavam s tobom ući u diskusiju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

haris334
Kontakt:

Post Postao/la haris334 » 07 avg 2010, 11:44

Bosco je napisao/la:
Hairlija je napisao/la:@Bosco
samo da znas da pratim Arsenal odavno

Wiltord,Pires,Henry,Parlour i ostala kompanija kada je harala
mozda nepisem puno na temi ali to neznaci da ja nepratim arsenal

Pozz
Majstore nisi me shvatio, ne kažem ja da ti ne pratiš Arsenal, i ne znam za koga navijaš, ali npr. ovi forumaši gore navijaju za druge klubove i većina njih ne prati Arsenal koliko ja i onda dođu tu pisatda je Vermaelen rupa.Mislim halo, ne idem ni ja na njihove teme i govorim da je Milito ili Terry, lupam sad, da su kuurčine. Malo poštovanja treba pokazat.
jarane nije to nista ,odi malo na Unitedovu temu da vidis sta su ljudi izvala sinoc istresli :lol: za ne povjerovat, inace ti si stvarno po meni veoma pametan i realan forumas i vidi se da stvarno navijas za Arsenal , i nisi jedan od onih sto omalozava druge klubove u PL.... poz :)
FC Manchester United

niccolo
Kontakt:

Post Postao/la niccolo » 07 avg 2010, 12:00

Monolog je napisao/la:
niccolo je napisao/la: Opet isto, zapitacu si imas li mozga uopste.
Zamisli kad bi ja tebi govorio, brate ba stos prelaziti u drugu firmu ( tamo bi ti mjesecna plata bila recimo 1200 KM) kad solidno zivis sa 7 glava mjesecno vec 5 godina.

Pa naravno da je i spaha materijal za ovaj Arsenal, koji zavrsava na 3 ili 4 mjestu koji ne moze ni u jednom takmicenju do samog kraja otici. gunners je sigurno mislio da spaha nije ono sto bi arsenal ucinilo jacim i konkurentnijim. Ocigledno je da ti nisi shvatio njegov post, vec si jednostavno uletio tu da iskoristis priliku da pametujes. Kad nemas nista pametno i konstruktivno reci bolje ti je da sutis.
Da, baš si naveo pravi primjer, u pravu si. :lol:
Ti znaš šta je Gunners mislio, a ne znaš šta sam ja mislio. Dobro je i to, vidi se iz priloženog da si pojedini navijači Arsenala međusobno čitaju misli.
Da li stvarno moram upotrijebiti Paint da bi ti shvatio šta želim reći? Pusti ti tu priču "Spaha ne bi bio iskorak za vrh tabele" i sl. Ovdje se govori o prokletim kvalitetama pojedinih igrača, a to što ti Spahu(da, piše se velikim početnim slovom, kao što pišeš i Arsenal)ne vidiš kao nekog ko bi mogao donijeti kvalitet, to je do tebe.

Jbt, gori sam ja što pokušavam s tobom ući u diskusiju.
Mislim da ti nik savrseno pristaje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 avg 2010, 12:07

niccolo je napisao/la:Mislim da ti nik savrseno pristaje.
Malkice si ti polupao lonćiće.

Što se tiče ovoga što govori da Spaha nema kvalitet za Arsenal, veću glupost odavno nisam pročitao. Arsenal koji puca po svim odbrambenim šavovima? Sa smiješnim Vermalenom, Silvestreom, Koscielnym... jedini igrač vrijedan respekta je Gallas...

Cijena za Spahu jeste malo previsoka, ali da nema kvalitet za Arsenal? Kakva glupost...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

niccolo
Kontakt:

Post Postao/la niccolo » 07 avg 2010, 12:24

Virtu4l je napisao/la:
niccolo je napisao/la:Mislim da ti nik savrseno pristaje.
Malkice si ti polupao lonćiće.

Što se tiče ovoga što govori da Spaha nema kvalitet za Arsenal, veću glupost odavno nisam pročitao. Arsenal koji puca po svim odbrambenim šavovima? Sa smiješnim Vermalenom, Silvestreom, Koscielnym... jedini igrač vrijedan respekta je Gallas...

Cijena za Spahu jeste malo previsoka, ali da nema kvalitet za Arsenal? Kakva glupost...
"Malkice" si ti polupao loncice.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 07 avg 2010, 12:26

Vermaelen smiješan i rupa i loš - pa to može reći neko ko nije pogledao ni jednu utakmicu Arsenala prošle sezone
Vermaelen - pa ja ne mogu da vjerujem kakve vi gluposti pišete vezane za njega.Čovjek je među 10 najboljih štopera svijeta i toliko je dobar da je to strahota. Ako ćete ga samo suditi po utakmici BiH-Belgija onda ste bez uvrede debili.Onda je i Rahimić bolji od Fellainija,Zec od Soncka, Jahić od Hazarda

:twisted:
slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 avg 2010, 12:36

Gledao sam ga protiv Chelsea, kad je rutinski savladao svog golmana,

[youtube][/youtube]

Također sam ga gledao protiv Bosne, čak ga je i Miske uzimao na brzinu :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 avg 2010, 12:53

Spaha u Arsenal :mrgreen:, ah što bi to bilo lijepo....Da li je relno to očekivati?...Čisto sumnjam, jer čelnici Monpeljea su postavili zaista previsoku cijenu a i poznato je da Wenger nije toliko rastrošan (nije džaba završio eknomiju), pogotovo kad su u pitanju stariji igrači....Arsenal je već 5-6 godina bez bilo kakavih trofeja,a mogu li ove sezone konačno do trofeja teško je reći, ja ipak mislim da mogu biti opasan konkurent i Unitedu i Chelsea-u, pod uslovom da ne budu opet izmaskrirani povredama...Ipak godinu dana su zreliji, imaju strašan napadački potencijal, jedino ta odbrana i golman su malo klimavi, barem tako većina tvrdi....Eh što se tiče odbrane, meni lično, Vermalen je jedan od boljih štopera u PL, onako malo me podsjeća na Vidića svojom žestinom, uvijek je blizu svojih protivnika, brz je za štopera, i što je najvažnije dobar je i u organizaciji napada,što je jako bitno za igru Arsenala koji voli imati posjed, a nerijetko je i strijelac....Ovaj Koscielny je totalna nepoznanica za mene, 24. godine, nikad nije igrao za mlade selekcije Francuske, i bukvalno kao grom iz vedra neba se pojavio u Arsenalu...Nisma nikad gledao momka tako da ne mogu da dajem neke ocjene o njegovim kvalitetama, ali za sad ću se držati činjenice da ga je ipak jedan Wenger pratio duži vremenski period i da zna šta radi, kao i obično....Od stopera tu je još Djourou koji i nije neki super kvalitetan igrač, ali istakao bih još i činjenicu da i Song može jako dobro odigrati na poziciji stopre, što je demonstrirao par puta prošle sezone....Meni je nekako Arsenal najtanji na poziciji lijevog beka, jeste Clishy dobar, brz, ali nekako mi je uvijek premekan u odbrani, i Arsenal često prima golove iz tih centaršuteva sa njegove strane kada on gubi svoju defanzivnu poziciju....Golman je isto problematičan, mada mislim da bi Fabianski untaoč nekim kiksevima lani, mogao pokazati svoj potencijal ove godine ako dobije pravu priliku ( ja sam i sad pod dojmom onih njegovih odbrana protiv LFC)....Arsenal se svake godine gura rame uz rame sa Unitedom i Chelsea-om, a nemaju ni približan finansijski kapacitet kao te dvije ekipe i to je za svaku pohvalu, a usput igraju i veoma lijep nogomet....
Der Mann für die entscheidenden Tore.

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 07 avg 2010, 13:08

samo budala moze reci da spaha nema kvalitet za arsenal jer on sigurno je kvalitet i za mnogo vece klubove od arsenala
.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 07 avg 2010, 14:01

@bosco

...Vermaelen - pa ja ne mogu da vjerujem kakve vi gluposti pišete vezane za njega.Čovjek je među 10 najboljih štopera svijeta i toliko je dobar da je to strahota. Ako ćete ga samo suditi po utakmici BiH-Belgija onda ste bez uvrede debili.Onda je i Rahimić bolji od Fellainija,Zec od Soncka, Jahić od Hazarda ....

Problem je sto se gubi i spor je bas onda kad netreba da primi 4 komada. Dal igra za Arsenal ili Belgiju svejedno 8 komada primi. Neznam sta je to strahota u njemu, ali zivi bili pa vidjeli. Arsenal bi bio na konju ako naseg Spahu kupe. Do tebe je vidis li dalje od nosa. ;) Kakav Vermalen za Spahu ...

ps. il si ti bolji poznavalac od Vengera. :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

haris334
Kontakt:

Post Postao/la haris334 » 07 avg 2010, 14:12

za mene je Vermalen mozda poslije Fabregasa i najkvalitetniji pojedinac u Arsenalu nez stvarno zasto ga svi podcjenjuju....problem je ostatak odbrane jer nije na nivou Vermalena, on je ipak dao dosta vaznih golova za Arsenal u prosloj sezoni i bio standardan u odbrani...to je moje misljenje...kupite si jos jednog kvvalitetnog stopera i imate pravo nadati se borbi za naslov :)
FC Manchester United

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 07 avg 2010, 16:24

Hare_BvB je napisao/la:sezone....Meni je nekako Arsenal najtanji na poziciji lijevog beka, jeste Clishy dobar, brz, ali nekako mi je uvijek premekan u odbrani, i Arsenal često prima golove iz tih centaršuteva sa njegove strane kada on gubi svoju defanzivnu poziciju....
mislim da se on popravio u defanzivi jer je igrao protiv messia u prvoj utakmici i messi je imao vrlo malo mjesta te nije uspio dati gol (dobro zasluge idu i almuni-i XD) ali je i clichy dobro odigrao i sigurno meni je dobar... najgora pozicija je golman jer arsenal ima dva mlada golmana manone koji odlicno branio protiv fulhama prosle godine i sam je donio 3 boda i ovaj drugi poljak koji je odlican bio na posudbi i ja se nadam ako vec nece dovoditi nikoga da ce njih 2 braniti ... znam da ce sada biti mnogo pljuvanja ali evo : po meni puyol i pique nisu neki stoperi, nisu oni losi ali za odlicno treba malo vise jer njih uvijek izvlaci ta ''dominacija'' sredine koji uopste ne dozvoljavaju da se pridje golu, ali ako se pridje onda je i barca znala primati glupe golove ...

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 07 avg 2010, 16:27

@Virtu4L

Svako može sam sebi dati gol. Čak i najbolji štoper premieršipa

[youtube][/youtube]

;)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 07 avg 2010, 16:48

@ bparena
Bolji poznavalac Arsenala od Wengera nisam, ali hvala Bogu od tebe jesam. I glupo je poredit Vermaelena i Spahu kad je Belgijanac onako odokativno 5 puta bolji štoper od Spahe. Ja ne vidim dalje od svog nosa, ali za razliku od tebe barem nešto vidim.

@ Virtu4l
Tvoja genijalnost mjerenja kvaliteta štopera po tome koliko je autogolva dao me je zaista zadivila. Jesil razmišljao da se zapošliš u Sports Interactive i da na Manageru ti možeš davat ocjene onim igračima.Predlazem ti da to probaš.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 07 avg 2010, 18:44

LONDONSKI je Arsenal ponudio 23 milijuna funti Liverpoolu za otkup ugovora njihovog španjolskog reprezentativnog vratara Pepea Reine (28).

Tvrdi to The Sun, a prenose još neki engleski mediji obrazlažući interes "topnika" potragom za sigurnim i čvrstim rješenjem na osjetljivoj poziciji u momčadi.

Možda i previsok zid na koji bi Arsenal pritom mogao naići jest izjava menadžera "redsa" Roya Hodgsona prema kojoj klub ne namjerava prodati ključne igrače, a da na Reinu ozbiljno računaju u Liverpoolu su dokazali produljenjem ugovora u travnju za dodatnih šest sezona (do 2016.).

S druge strane Arseneu Wengeru potreban je čvrst i teško savladiv čuvar mreže koji će Arsenalu spašavati bodove koje su svojim pogreškama u prošloj sezoni znali rasipati Manuel Almunia i Lukasz Fabianski.
Dobro bi dosao
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 07 avg 2010, 19:00

Šta je s Arsenalom, malo tenisa igraju
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

haris334
Kontakt:

Post Postao/la haris334 » 07 avg 2010, 19:48

Legia - Arsenal 5:6

dokaz da stvarno imate dobar napad :) ali i losu odbranu :roll:
FC Manchester United

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 avg 2010, 20:26

haris334 je napisao/la:Legia - Arsenal 5:6

dokaz da stvarno imate dobar napad :) ali i losu odbranu :roll:
Joj ja igr'o dvicu na kladari, pogubio sam živce slika

Inače golove za Arsenal su postigli Chamakh, Eboue 2, Gibbs, Emmanuel-Thomas slika i Nasri...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 07 avg 2010, 20:26

OTNYS_YNWA je napisao/la:@Virtu4L

Svako može sam sebi dati gol. Čak i najbolji štoper premieršipa

[youtube][/youtube]

;)
odlican gol terria :mrgreen: :mrgreen:
.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 07 avg 2010, 20:38

Jay Emmanuel - Thomas je mladić iz akademija i zabio je još par golova na ovim pripremama.Inače mladić ima konstituciju Adebayora, samo je tehnički potkovaniji. Velika nada za budućnost i može pokriti također sve vezne pozicije iako je napadač. Ruku na srce, odbrana je danas bila haotična, ali ništa strašno igralo se ipak za gol više.Evo slika JET-a za neupućene.
slika

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.