Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 sep 2013, 16:35

Vils je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la: Ljudi, jos nesto mi je hitno, molim vas..kako od C particije od 80gb napraviti C particiju od 40 i D particiju od 40 gb ?

Upravo nabacujem sistem i jel treba sad nesto radit il kad se sve zavrsi ?
Najbolje "sad", ali ako već nisi onda možeš i kasnije nekim programom, npr. Easeus Partition Master. Ne sekiraj se samo. :mrgreen:
hvala :* :mrgreen: kasnije idu i pp pa da to detaljno pojasnis :D

@murga nema vise opcija, u pola sam posla :D znaci, samo ide u obzir kad sve sredim..

Btw, xp je os..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 02 sep 2013, 16:48

Eto izgleda si skonto kako ces. Ne moras imati program instaliran, mozes i bez njega, znaci imas opet vise opcija ;)
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 02 sep 2013, 17:44

Vils je napisao/la:
iVar je napisao/la: To su ti eto neke karakteristike...ja trenutno imam ovaj zadnji :mrgreen: dobar je, samo mi se dešava nešto čudno, nakon par dana negašenja samo mi izgubi pristup mreži, a hajde ga opet restartuj..nekad živac izvuče :mrgreen:
Imamo isti problem, ja imam neki D-Link i **** me k'o kantu, sve živo isprobav'o i ne mogu da nađem riješenje, ustvari nema ga izgleda, jednostavno kanta router...
P.S. Iste smo struke. :mrgreen:
Hhahaha, ma dok ne iskeširam 150€ za ruter, da fata do pola grada neću ni bit' miran :mrgreen:
Jedino da mu ponovo resetujem one adrese, tj. da vratim fabričke postavke pa pravi ponovo sve :mrgreen:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 02 sep 2013, 21:11

Ima mi stric na laptopu problem. Ne moze uopce da mice ikone na deskotpu, da ih pomjeri na drugo mjesto. Isto tako ne moze da uvecava slike, a ni na facebooku ne moze spustiti stranicu skroz,nego samo do pola. Znam da se nekad desi ono kao da ucitava, pa poslije sve bude normalno na fb, al njemu to traje vec nekoliko dana, samo pola stranice moze vidit. Zna li ko sta bi mogao biti problem i kako da se to rijesi?

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 02 sep 2013, 21:24

Pomogo bih ti, ali nemam bas dobru predstavu kako to izgleda sa stranicama. Izbrisi cash i istoriju u browseru, vidi je li to pomaze kod tih stranica. A to za desktop neznam, jedino ako je slikao neko desktop pa postavio sliku u pozadini, to sam ja radio da zezam ljude prije. Koji OS ima? Mozes li nam slikati to da vidimo o cemu pricas?

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 02 sep 2013, 21:57

Murga je napisao/la:Pomogo bih ti, ali nemam bas dobru predstavu kako to izgleda sa stranicama. Izbrisi cash i istoriju u browseru, vidi je li to pomaze kod tih stranica. A to za desktop neznam, jedino ako je slikao neko desktop pa postavio sliku u pozadini, to sam ja radio da zezam ljude prije. Koji OS ima? Mozes li nam slikati to da vidimo o cemu pricas?
A jedino mu mogu reci da izbrise to u browseru. Ne mogu slikat jer ne zivimo u istoj drzavi :P , a da njega sad pitam da slika i salje sliku, ne bi on to znao. A ima windows 7 i 8 na laptopu. Ne vjerujem da zbog toga moze imat problema jer ima dva programa na laptopu, kad je ranije sve bilo u redu. Moze bit da je on nesto dirao pa poremetio.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 03 sep 2013, 01:16

Hammer je napisao/la:
Murga je napisao/la:Pomogo bih ti, ali nemam bas dobru predstavu kako to izgleda sa stranicama. Izbrisi cash i istoriju u browseru, vidi je li to pomaze kod tih stranica. A to za desktop neznam, jedino ako je slikao neko desktop pa postavio sliku u pozadini, to sam ja radio da zezam ljude prije. Koji OS ima? Mozes li nam slikati to da vidimo o cemu pricas?
A jedino mu mogu reci da izbrise to u browseru. Ne mogu slikat jer ne zivimo u istoj drzavi :P , a da njega sad pitam da slika i salje sliku, ne bi on to znao. A ima windows 7 i 8 na laptopu. Ne vjerujem da zbog toga moze imat problema jer ima dva programa na laptopu, kad je ranije sve bilo u redu. Moze bit da je on nesto dirao pa poremetio.
A je li mu to stalno tako sa desktop-om, cak i kad upali kompjuter? Nebi trebalo da dualboot ima ikakve veze sa tim. Kad pritisne desnim misom na desktopu i ode na "View" (neznam sta pise na nasem), koje su mu opcije upaljene? Da nema ovo "Auto arrange icons" veze sa tim kod njega?

slika

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 03 sep 2013, 04:10

Zanima me da li programi kao npr. registry reviver stvarno pomazu pri ukljanjanju gresaka..itd. i jeli uopste preporucljivo imati ga? Prijatelj mi rekao da ne pomaze nista.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 03 sep 2013, 07:42

ccleaner ima registry repair :mrgreen: radi provjereno
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 03 sep 2013, 09:17

High je napisao/la: Bacite i koji komentar u vezi sa kupovinom laptopa - mislim na proizvođača. Ne znam baš koji bih kupio. Šta kažete na ova postolja i hladnjake za laptope? Služe li? :D
Hladnjaci, prva liga. To bi preporučio svakome ko koristi laptop. Extra stvar.

Što se tiče proizvođača laptopa, ako planiraš dobru cifru izdvojit za laptop, onda nek' ti HP bude na prvom mjestu.
Samo bježi od Toshibe. :mrgreen:

Imal' iko da bi kupio laptop, dogovorit' ćemo se za cijenu. :mrgreen:

HP 6730b, Win 8

slika

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8600 @ 2.40GHz 2.40GHz
RAM: 4 GB
64-bitni OS
HDD - 160GB (može i veći, po potrebi)

slika

Baterija, do 2h 30m.

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 03 sep 2013, 09:41

Moze malo pitanje, zaboravio sam nesto. Kada odem u network connections Local Area Connnection mi pise da je network cable unplugged i da nije konektovan.
Nemam pristup internetu da se razumijemo cekam da mi operater dodje. Nemam ni modem spojen nikkakav, nedavno sam dizao sistem, pa me interesuje samo da li je ovo normalno ili sam ofulao neki driver.
Driver za mreznu sam instalirao. Prije sam uvijek imao spojen neki modem pa mi je ovo pisalo connected.
Sad nemam nikakav i je li to razlog zasto mi je ovako, ili da ponovo dizem sistem, hvala na odgovoru
Glory Glory Man United!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 sep 2013, 10:06

Anderson8 je napisao/la:Moze malo pitanje, zaboravio sam nesto. Kada odem u network connections Local Area Connnection mi pise da je network cable unplugged i da nije konektovan.
Nemam pristup internetu da se razumijemo cekam da mi operater dodje. Nemam ni modem spojen nikkakav, nedavno sam dizao sistem, pa me interesuje samo da li je ovo normalno ili sam ofulao neki driver.
Driver za mreznu sam instalirao. Prije sam uvijek imao spojen neki modem pa mi je ovo pisalo connected.
Sad nemam nikakav i je li to razlog zasto mi je ovako, ili da ponovo dizem sistem, hvala na odgovoru
pa ako nemas spojeno kablo u mrežnu kako će ti pisat connected?
normalno da je unplugged
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 03 sep 2013, 10:26

Shvatio :) ... Ma joj nesto mi to sinoc naumpade! Kako cekam operatere 15 dana pa reko ako dodju a meni ujeban kompjuter eto belaja.
Morao sam pitati ovdje, ko pita ne skita, i hvala na odgovoru :roll:
Glory Glory Man United!

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 03 sep 2013, 15:10

"Your system startup took too long"

Kako najjednostavnije ovo riješiti?
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 03 sep 2013, 15:16

ronweasley je napisao/la:"Your system startup took too long"

Kako najjednostavnije ovo riješiti?
Sistem repair. :mrgreen:

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 03 sep 2013, 15:26

Samo to jel'? :D Ima li šta brže?
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 03 sep 2013, 16:08

Kako se ovo da rjesiti? Inace nemam neke muzike na kompu, neda mi se stavljati pa slusam ovaj windows radio, i od juce mi se ovo pojavljuje, mozda sam nesto slucajno izbrisao..

slika

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 sep 2013, 04:57

ronweasley je napisao/la:Samo to jel'? :D Ima li šta brže?
Ima.... kad ga jednom upalis, nemoj ga vise nikad gasit.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 sep 2013, 05:56

vopi je napisao/la:Kako se ovo da rjesiti? Inace nemam neke muzike na kompu, neda mi se stavljati pa slusam ovaj windows radio, i od juce mi se ovo pojavljuje, mozda sam nesto slucajno izbrisao..
Kako vidim na engleskom ti je....

Otvori Internet Explorer > Tools > Internet Options > Advanced
Gledaj da imas kvaku na Disable script debugging (Internet Explorer) i Disable script debugging (Other)
Skini kvaku sa Display a notification about every script error i potvrdi sa OK.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 sep 2013, 05:59

Sta vam je ovo sa forumom.... Malo malo pa zakazu serveri.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, sirBobbyMoore i 2 gosta.