Duljević ove sezone odigrao 26% mogućih minuta. Igrao u 14 utakmica, nijednom 90 minuta, od toga 7 puta 45 minuta ili manje. Učinak? 1 asistencija! Učestvovao je u ogromnih 4 % golova svoje ekipe! Impozantno, nema šta. Možda ovo nije njegova sezona? Prošle sezone je također igrao u 14 utakmica. Učinak? 3 asistencije! Al dobro, treba imati u vidu poziciju stopera na kojoj igra, zar ne?Harise je napisao/la: ↑27 feb 2021, 21:51Tako je! Duljevic igra redovno u Ligue 1 protiv jaki klubovi kao Lyon, Lille, Monaco, PSG, Marseille, Saint-Etienne dok su vrhunski utamice za Lovrica, Dinamo, Osijek i Rijeka, Hajduk. 5,5 milijona je smiješna cijena za njega pogotovo da pogledamo de ne igra Evropski tekme. Mozda je Mané za igraci iz BH Lige, ali nije igracina pored Visce, Stevanovica i Duljevica. Pa Ante Coric je neki da imao u Dinamo cijenu od 10 milijona, a danas igra za Olimpiju LjubljanaTristan10 je napisao/la: ↑27 feb 2021, 20:10Imas Duljevica koji zadnje vrijeme redovno igra solidno protiv vrhunskih timova kao PSG, Lyon, Monaco. Znaci ima naviku da barem igra protiv top ekipa, i to jeste reprezentativni nivo, i prednost naspram ranije. Isto je Balic igrao EL i prolazio grupu. Ne vidim razlog sto bi mi pozivali igrace iz regije i jacali njihov fudbal, kad se radi o igracima koji su vec formirani igraci u ozbiljnijim godinama a igraju u regionalnim ligama. To mi nema logike. Pokazi se na vecem nivou, predji barem u Belgiju ili Holandiju i igraj redovno, ne bih ni A prigovorio. Ali mene nista ne cudi, samo kad pogledas koliki trgovinski deficit imamo sa Hrvatskom i Srbijom, uvozimo njihove prosjecne proizvode. Pa mi cak i vodu od njih uvozimo, vodu. U fudbalu smo doduse sami i krivi, kad evo godinama ne znamo da produciramo igrace koji mogu da igraju u nekim ozbiljnim ligama, onda i sami prizivamo da nam se ovakvi igraci vrte u opcijama.U Osijeku igra Ramon Mierez koji je bio prosijek u Deportivo Alaves, a igracina je za mnogi igraci iz HNL. Sve si upravu bio, svaki potencijal iz Hrvatske lige ide rano vani. A kvalitetni pojacanje dolazi uglavnom u Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek Ovo je marketinski uradjeno preko medije da bi njega sto prije pozvali, a pogotovo prodali.
S druge strane, Lovrić ove sezone odigrao 73% mogućih minuta, i u 18 utakmica (samo tri utakmice manje od 75 minuta) dao 14 golova i 4 asistencije. Hmmm, tu je to negdje sa Duljine 4 asistencije i 0 golova za dvije sezone...
Uozbiljite se!