HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Pasha

RođeniMostar
Kontakt:

Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post Postao/la RođeniMostar » 16 jan 2009, 00:09

Eagles je napisao/la:Antipolitika evo ti jedne provijerene informacije o nesposobnosti uprave:
Hajduk je ostavio otvoren termin za odigravanje pripremne utakmice sa mostarskim Zrinjskim.Trebalo je samo da nasa uprava potvrdi utakmicu ali ona to nije ucinila,ne znam zasto ali ostali smo bez jedne velike promocije i kluba i navijaca.
Ajde rodjeni ne serendaj majke ti, hajde spavat vrijeme ti je!
A šta ti sad ovdje glumiš mirotvorac je li ? To ti ko fin pa nećeš da sereš po forumu ?
***** da valjaš išta ne bi navijao za tu ratnu tvorevinu !
Ko 103 godina postojite,a tek prije tačno 100 godina se počeo igrati fudbal u BiH !
ko je sad tu lud ?
Isto ko i KN Ultras,čuj 94 !hahaha
Vi forcali a ostali ratovali ! ccc debilu
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...

antipolitika
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika » 16 jan 2009, 00:10

a jbg nisam zato znao,doduse dok je onaj debil Beus na celu ...hajvan ja znam kad je u jednog covjeka besplatno ljetovao i sve na njegov racun i poslje ga vidi nakon 3 tjedna ovaj ostao sokiran kad ga isti taj trunto beus nije htio pozdravit na ulici a o ulaznicama da ne pricam kako sve hoce u svoj dzep mamu li mu.jos njega izbacit ... :D
I kad izgube i kad pobjede uvjek pjevamo Zrinjski volim te ,Zrinjski volim teeeeeee

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 16 jan 2009, 00:10

Rodjeni koliko ti je godina majke ti?

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 16 jan 2009, 00:12

Eagles je napisao/la:Rodjeni koliko ti je godina majke ti?
Boli te neka stvar !
Koliko je tebi ?
Da u Eaglesu ima iko stariji znali bi da je ta grupa uvijek bila podgrupa RA a vi ste nesposobni niste mogli skontati drugo ime ! kao i CHS !

antipolitika
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika » 16 jan 2009, 00:12

ja sam mislio da je ovaj rodjeni normalan a on lud kao struja. :lol:
e moj sine i ja bi volio da je sve tako bajno al sve sto se umjetno stvori zavrsi kao tvoj klub a 1905 rat nije bio koliko ja znam.
I kad izgube i kad pobjede uvjek pjevamo Zrinjski volim te ,Zrinjski volim teeeeeee

CharlieHarper
Kontakt:

Post Postao/la CharlieHarper » 16 jan 2009, 00:13

Ajde ljudi dzabe se samo svadjate ****, u nekim stvarima nece nikada biti sloge, svak svome bez ljutnje.
HOS.

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 16 jan 2009, 00:13

antipolitika je napisao/la:ja sam mislio da je ovaj rodjeni normalan a on lud kao struja. :lol:
e moj sine i ja bi volio da je sve tako bajno al sve sto se umjetno stvori zavrsi kao tvoj klub a 1905 rat nije bio koliko ja znam.
Govorim za 94 glupsone !

antipolitika
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika » 16 jan 2009, 00:15

njemu je tlinest. :mrgreen:
Umjetni?
zrinjski?
Pa da velez nije bio umjetni opstao bi kao Hajduk,Dinamo,Zvezda,Sarajevo,Zeljo znaci da je bio pozeljan i toliko voljen kao sto ti navodis nikad ne bi igrao u Vrapcicima vec pod B.B!

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 16 jan 2009, 00:17

antipolitika je napisao/la:njemu je tlinest. :mrgreen:
Umjetni?
zrinjski?
Pa da velez nije bio umjetni opstao bi kao Hajduk,Dinamo,Zvezda,Sarajevo,Zeljo znaci da je bio pozeljan i toliko voljen kao sto ti navodis nikad ne bi igrao u Vrapcicima vec pod B.B!
Pa nije opstao radi vas iz Srednje Bosne i škutorije,vas kojima je Dinamo i Hajduk vazda bio klub za koji ste navijali !
Raskol će nastati sada kod vas za tekmu protiv Dinama,40 posto vas navija za Dinamo dok ostali za Hajduk i nešto malo za Svinjski !
Nego kako su Ultrasi nastali baš 94 ?

CharlieHarper
Kontakt:

Post Postao/la CharlieHarper » 16 jan 2009, 00:17

Hehe, ovo je kao Jerry Springer Show :D .
HOS.

antipolitika
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika » 16 jan 2009, 00:20

Da dosli ljudi iz srednje bosne i zatrali tvoj toliko obozavani velez i postavili klub zrinjski cudi me pa mu nisu dali naziv orasje.hehhe.molio bi da mi psovke ne upucujes,nismo ja i ti ovce zajedno cuvali iza velezova gola u vrapcicima. :D

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 16 jan 2009, 00:22

Uprava se dosta poboljsala u ove godine,to ne poricem,a tu prije svega mislim na ambicioznosti i dovodjenju pravih ljudi u struku i za to im hvala,ali se vidi da nisu dostojni od Zrinjskog napraviti brend kakav ovaj klub zasluzuje.
Igraci dolaze i odlaze u klub kada im padne napamet.Prelazni rok u Zrinjskom ne postoji,siguran sam da nasa uprava i ne zna sta je to.Onda pod hitno nam je potreban Fan Shop koji nikako da se realizira.Onda besplatne karte (npr.nagradne igre ili da se osnovnoskolcima podijele karte) i tako te sitnice.Po medijima se non stop provlaci pogresan grb a nerijetko i pogresno ime,a uprava ne reagira...
Ima u nas dosta stvari koje se mogu i moraju poboljsat.Onda moraju malo vise obratit pozornost na tribine,na stolicama ima 10 cm prasine (nije zbog mene ali zbog one gospode i cura koji dolaze),u nas se ne ide na stadion jer ljudi kontaju da ce nekakvu bolescinu zaradit, a fino mogu platit ultrasima 20-30 maraka (10-tak momaka je dovoljno) da ociste trivbine jednom tjedno.

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 16 jan 2009, 00:23

antipolitika je napisao/la:Da dosli ljudi iz srednje bosne i zatrali tvoj toliko obozavani velez i postavili klub zrinjski cudi me pa mu nisu dali naziv orasje.hehhe.molio bi da mi psovke ne upucujes,nismo ja i ti ovce zajedno cuvali iza velezova gola u vrapcicima. :D
Ja ti si čuvao ovce po Kaknju,Grudama,Gornjem Vakufu i ostalim vukojebinama !
Nego objasni mi kako ste nastali 94 godine ?

antipolitika
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika » 16 jan 2009, 00:25

Nastali u podrumu dok smo s kolegama iz srednje bosne smisljali kako se rijesit veleza.hehheh :o

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 16 jan 2009, 00:26

Početkom 1992. godine u Međugorju se obnavlja rad HŠK ''Zrinjski'', a sa njegovim obnavljanjem, polako se budi i organizirano navijanje u gradu na Neretvi. Već 1993. godine u glavama navijača rađa se ideja o pokretanju jedne navijačke grupe koja bi imala za cilj organizirati navijanje na utakmicama Zrinjskog. U tijeku te godine rađa se ideja da se oni najžešći navijači Zrinjskog nazovu imenom Ultras, po uzoru na navijačke grupe širom Europe.

Bilo je i nešto protivnika tog naziva, ali na kraju se to ukorijenilo, tako da se ime Ultras i danas veže za one najžešće fanove Zrinjskog, koji se okupljaju na istočnoj tribini – popularnom Stajanju na utakmicama Zrinjskog.

U travnju 1994. godine napravljen je i Inicijativni odbor Kluba navijača Zrinjskog, Ultras-a', koji je imao za cilj da u roku od dvije godine organizira Skupštinu navijača. Ipak, što radi ratnih okolnosti, što radi nemara u roku od dvije godine to se nije napravilo. Na utakmice se odlazilo, a Zrinjski je svoje domaće utakmice, mahom prijateljske, igrao u Imotskom (Republika Hrvatska), odnosno na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Godine 1994. u Mostaru je odigrana finalna utakmica za prvaka tadašnje HR H-B u kojoj su se sastali domaćin Zrinjski i ekipa Mladost Dubinta sa Širokog Brijega (današnji NK ''Široki Brijeg''). U dosta zanimljivoj igri navijači nisu uspjeli vidjeti ni jedan pogodak, te je rezultat ostao 0:0. Na toj utakmici skupilo se oko 5000 gledatelja, a onih najžešćih bilo je oko 300 – 400, koji su se smjestili na centralnu zapadnu tribinu. Na toj utakmici po prvi put je i postavljen transparent sa natpisom Ultras. Ta utakmica ostala je tako zapamćena po prvom organiziranom i donekle spontanom okupljanju Ultras-a na utakmicama svog voljenog kluba.

Nakon te utakmice piše se nova povijest organiziranog navijanja u gradu na Neretvi. Već godinu dana kasnije Ultras-i se okupljaju na košarkaškim utakmicama Zrinjskog, a česti su odlasci i na gostujuće terene.

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 16 jan 2009, 00:28

Eagles,to u Mostaru nije bilo rata '93 godine ?

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 16 jan 2009, 00:30

Godine 1997. u hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača održana je i prva Skupština Kluba navijača na kojoj se okupilo preko 400 članova ove navijačke grupe. Nakon te Skupštine jedna od udarnih podgrupa Ultras-a bila je ekipa navijača pod imenom ''Zrinjevci'', koji su bili česti na svim utakmicama koje je Zrinjski igrao. U tom periodu bilježe se brojna gostovanja širom Hercegovine, a odlazi se i u Kiseljak, Vitez, Ramu, Orašje…

Godinu dana kasnije Zrinjski po prvi put pokušava izboriti Europu i to preko Play off za prvaka Bosne i Hercegovine. Plemići se nalaze u grupi zajedno sa Željezničarom i Bosnom iz Visokog, a sve utakmice se igraju na stadionu Koševo u Sarajevu. Slobodno se može reći da su upravo Ultras-i bili oni koji su prvi prešli tadašnju ratnu granicu sa navijačkim obilježjima i došli organizirano u Sarajevo. Na Koševu se pred oko 10000 gledatelja okupilo i oko 50-tak Ultras-a koji su se više nego odlično prikazali, ali ni njihovo gromoglasno navijanje nije pomoglo Zrinjevcima da zabilježe pobjedu. Zrinjski je poražen sa 2:1, a u tadašnjem sastavu Zrinjskog nastupio je i Blaž Baka Slišković, koji je sigurno jedan od najboljih igrača sa prostora bivše Jugoslavije.

Do početka 2000. godine navijači Zrinjskog obilaze sve stadione širom Bosne i Hercegovine na kojima nastupa Zrinjski, a dosta se radi i na marketingu, da bi tribine stadiona i dvorane izgledale ljepše. Napravljen je i dosta veliki broj barjaka, a baklje i dimne kutije postaju nezaobilazan dekor na utakmicama Plemića.

antipolitika
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika » 16 jan 2009, 00:31

Kratko i jasno samo se ja nebi toliko trudio da nekome dokazem svoje postojanje i pripadnost nekoj grupi to je isto da mi njega pitamo zasto se koristi allah uekber ili kako vec na sportskim priredbama pred utakmicu.to nije normalno kao niti njegovi postovi a o velezu je suvisno raspravljat jer je to klub koji je dosao s komunizmom i s njim otisao STO JE CINJENICA CINJENICA JE!

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 16 jan 2009, 00:31

Hoću konkretan odgovor !
Pa gdje ste u Vrapčićima prije 2000.godine ? :lol:

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 16 jan 2009, 00:33

antipolitika je napisao/la:Kratko i jasno samo se ja nebi toliko trudio da nekome dokazem svoje postojanje i pripadnost nekoj grupi to je isto da mi njega pitamo zasto se koristi allah uekber ili kako vec na sportskim priredbama pred utakmicu.to nije normalno kao niti njegovi postovi a o velezu je suvisno raspravljat jer je to klub koji je dosao s komunizmom i s njim otisao STO JE CINJENICA CINJENICA JE!
Nije to isto ! evo za npr.BBB se zna kako su nastali '86 godine i kako su dobili ime !
Ali osnovati grupu usred rata ? mislim da je to nemoguća misija ! **** se nekome u svom tom elametu za navijanje :lol:

Zaključano

Natrag na “HŠK Zrinjski”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.