RSD Velež - Stadion Rođeni

carpfish
Kontakt:

Re: RSD Velež - Stadion Rođeni

Post Postao/la carpfish » 02 jul 2020, 10:24

SaMoVelez je napisao/la:
02 jul 2020, 10:00
De ba prestanite više srati i pametovati doktori građevine. Usraste više i šefa i stanicu i dodijali ste više i bogu i narodu.
Velež postavlja krov na sve tribine kakvog nema na ovom prostoru. 10 cm su debeli paneli i izolovani tvrdom pjenom. Pored toga područje na kojem je stadion se tretira kao visokorizčno od udara snažnih vjetrova. Na sve to dodaj da je projekat radila najjača projektanska kuća u Hercegovini a radove izvode eminentne građevinske firme čiji su vlasnici gotovo od reda članovi naše uprave.
I onda ti dođe neki nekompetentni navijač i nađe stotinu mahana, a vjerovatno pri tome kurcem nije mrdno da šta pomogne.
Gazi Velež, gazi...
Ovo je katastrofalno i amaterski i nigdje se ovako ne radi, ali ovde izgleda ne smije niko iznijeti suprotno mišljenje, i ove "eminentne graddevinske firme", svi znamo kako rade, a ti "najjači" projektanti, koliko imaju iskustva u ovakvim projektima, koliko su ih projektovali, eminentne firme napravile? Daj ne prosipajte ovde demagogiju, **** od uprave mirise. Nije niko lud, svi imaju oči, a sada što nekom vjerovatno ulete malo za kafe da ih pojedini hvale.... Ne sumnjam u dobre namjere uprave, ali kompetencije su im upitne...

Asimetric
Kontakt:

Post Postao/la Asimetric » 02 jul 2020, 10:28

carpfish je napisao/la:
02 jul 2020, 10:24
SaMoVelez je napisao/la:
De ba prestanite više srati i pametovati doktori građevine. Usraste više i šefa i stanicu i dodijali ste više i bogu i narodu.
Velež postavlja krov na sve tribine kakvog nema na ovom prostoru. 10 cm su debeli paneli i izolovani tvrdom pjenom. Pored toga područje na kojem je stadion se tretira kao visokorizčno od udara snažnih vjetrova. Na sve to dodaj da je projekat radila najjača projektanska kuća u Hercegovini a radove izvode eminentne građevinske firme čiji su vlasnici gotovo od reda članovi naše uprave.
I onda ti dođe neki nekompetentni navijač i nađe stotinu mahana, a vjerovatno pri tome kurcem nije mrdno da šta pomogne.
Gazi Velež, gazi...
Ovo je katastrofalno i amaterski i nigdje se ovako ne radi, ali ovde izgleda ne smije niko iznijeti suprotno mišljenje, i ove "eminentne graddevinske firme", svi znamo kako rade, a ti "najjači" projektanti, koliko imaju iskustva u ovakvim projektima, koliko su ih projektovali, eminentne firme napravile? Daj ne prosipajte ovde demagogiju, **** od uprave mirise. Nije niko lud, svi imaju oči, a sada što nekom vjerovatno ulete malo za kafe da ih pojedini hvale.... Ne sumnjam u dobre namjere uprave, ali kompetencije su im upitne...
+1

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 02 jul 2020, 10:34

SaMoVelez je napisao/la:
Gazi Velež, gazi...

prijatelju ovo mi je struka i nemas pojma koliko sam ja pomagao velez ...a konta nek ne puca i samo nek ide pa i naopako mi je na vrh glave ..ovo sa stubovima je uzasno a da ti ne nabrajam sta jos jer nije moralo biti tako ..lijep pozdrav

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 02 jul 2020, 11:02

slika
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 02 jul 2020, 11:12

Treba vam Tanu i ostale grobare vratiti nezahvalnici jedni...

To sto vi pisete bi pilo vode da smo u Bundesligi. U ovoj nakaradnoj drzavi ovo sto gledamo u Velezu je san snova, kad znamo na kojem smo nivou bili.
Stubovi su izmedju 10 i 11 reda tribine, sasvim dovoljno prostora ispod stubova. Kad se napuni do vrha evo javljam se dobrovoljno na najgore mjesto iza stuba svaku utakmicu.

carpfish
Kontakt:

Post Postao/la carpfish » 02 jul 2020, 11:32

Rodjeni81 je napisao/la:
02 jul 2020, 11:12

To sto vi pisete bi pilo vode da smo u Bundesligi. U ovoj nakaradnoj drzavi ovo sto gledamo u Velezu je san snova, kad znamo na kojem smo nivou bili.
Stubovi su izmedju 10 i 11 reda tribine, sasvim dovoljno prostora ispod stubova. Kad se napuni do vrha evo javljam se dobrovoljno na najgore mjesto iza stuba svaku utakmicu.
Samo nek' ne puca... To što "eminentne firme" koje ne znaju podesiti šaht da bude u niovou ceste rade tribinu, neka je mi imamo, nebitno kakva je... Dokle više taj mindset.... Svi su se smijali zelji radi stubova.... Ispade još gore kod nas....

mostarskalasta
Kontakt:

Post Postao/la mostarskalasta » 02 jul 2020, 11:34

Nije mi nikako jasno sto su stubovi toliki problem kada ima 10 redova do njih znaci da moze stati 1500 ljudi bez problema a da nikome nesmetaju stubovi, stalno to pitanje zasto nisu mogli stubovi bit na vrhu tribine ,pa jedan od razloga je pomocni teren jer bi temelji tribine se morali pomjerit jos nekolika metra i usli bi u pomocni teren jer tribina nemoze da visi u zraku bez nekog oslonca ,vjerovatno da nije pomocnog terena da bi bilo drugacije ali i ovako nece to biti problema...
I DA ŽIVI JEDAN DAN NJEMU MOSTAR OSTA SAN DA GA VIDI SLOBODNOG HUJKA KOMADANT!!!
30.06.1993.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 02 jul 2020, 11:43

carpfish je napisao/la:
02 jul 2020, 11:32
Rodjeni81 je napisao/la:
02 jul 2020, 11:12

Samo nek' ne puca... To što "eminentne firme" koje ne znaju podesiti šaht da bude u niovou ceste rade tribinu, neka je mi imamo, nebitno kakva je... Dokle više taj mindset.... Svi su se smijali zelji radi stubova.... Ispade još gore kod nas....
Sto nam ne dovede ti neku firmu iz Njemacke da nam radi krov? Neki Hans npr...

I nisam se smijao Zelji radi stubova, sta vise pisao sam komentare da ce biti malo halabuke na pocetku i da na kraju nec nikog boliti racku jer imaju ekstra tribinu sa krovom. Mogu se smijati levati koji nemaju ni blizu tribinu kao Zeljin Istok, dok se levati smiju Zeljo pravi Grbavicu, bas kao sto Velez pravi svoju arenu.

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 02 jul 2020, 11:44

Sve ću se složiti s vama kad mi date argumentovano objašnjenje kako je trebalo raditi. Uz to izbacite i predračun za te eventualne vaše prijedloge. A onda se ponovo vratite na moj prethodni post i još jednom pročitajte koje sam primjere naveo ja klasični laik za oblast građevine. Hajte stručnjaci i vi što ste puno pomogli Velež, objasnite nama koji uzmemo za kafe i hvalimo ovu nesposobnu upravu. ALi bi još bolje da se nađemo na samom stadiona pa da mi to objašnjavate na licu mjesta.
Još upoređuje Željin stadion i njohv krov koji su dobili bukvalno bez feninga da plate. Dok se kod nas 5-6 ljudi sa svojim firmama razvlači i krv pišaju za Veleži za nas seronje koji ćemo im na kraju yebati sve, jelde. Sram vas i stid može biti, da samo jednom dođete na stadion bilo koji dan tamo ćete zateći predsjednika pa njega pitajte i njega nalijepite i njemu objasnite kolko ste vi pomogli Velež. I još mu **** sve što nama daje za kafe.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 02 jul 2020, 11:44

Slike dosta varaju preporucujem svakome da ode do stadiona i pogleda uzivo kako to izgleda vjerujte mi da to nije ni malo lose sa zadnjeg reda tribine iz svakog ugla vidis cjeli stadion

carpfish
Kontakt:

Post Postao/la carpfish » 02 jul 2020, 12:02

SaMoVelez je napisao/la:
02 jul 2020, 11:44
Sve ću se složiti s vama kad mi date argumentovano objašnjenje kako je trebalo raditi. Uz to izbacite i predračun za te eventualne vaše prijedloge. A onda se ponovo vratite na moj prethodni post i još jednom pročitajte koje sam primjere naveo ja klasični laik za oblast građevine. Hajte stručnjaci i vi što ste puno pomogli Velež, objasnite nama koji uzmemo za kafe i hvalimo ovu nesposobnu upravu. ALi bi još bolje da se nađemo na samom stadiona pa da mi to objašnjavate na licu mjesta.
Još upoređuje Željin stadion i njohv krov koji su dobili bukvalno bez feninga da plate. Dok se kod nas 5-6 ljudi sa svojim firmama razvlači i krv pišaju za Veleži za nas seronje koji ćemo im na kraju yebati sve, jelde. Sram vas i stid može biti, da samo jednom dođete na stadion bilo koji dan tamo ćete zateći predsjednika pa njega pitajte i njega nalijepite i njemu objasnite kolko ste vi pomogli Velež. I još mu **** sve što nama daje za kafe.
A što naruzi bagru, svaka ti cast 😂😂😂

Slučajno, radim za multinacionalnu korporaciju, koja gradi između ostalog i stadione, ne sjećam se tendera da je bio.... Jer niko od podveleskih firmi nemoze ni raditi...
Znači, struka mi je ovo, bolje ne raditi ništa nego lose i pogresno.....btw. stadion u Bratislavi smo radili, u mađarskoj rekonstrukcija.....posto si laik i o izgradnji nemas pojma, znači da bezveze lamentiras i hvalis upravu, čak i kad radi pogreške.... Lijepo....jos i prijetis jer, je li, kako će neko misliti drugačije od propisanog...

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 02 jul 2020, 12:27

carpfish je napisao/la:
02 jul 2020, 12:02
SaMoVelez je napisao/la:

Slučajno, radim za multinacionalnu korporaciju, koja gradi između ostalog i stadione, ne sjećam se tendera da je bio.... Jer niko od podveleskih firmi nemoze ni raditi...
Znači, struka mi je ovo, bolje ne raditi ništa nego lose i pogresno.....btw. stadion u Bratislavi smo radili, u mađarskoj rekonstrukcija.....posto si laik i o izgradnji nemas pojma, znači da bezveze lamentiras i hvalis upravu, čak i kad radi pogreške.... Lijepo....jos i prijetis jer, je li, kako će neko misliti drugačije od propisanog...

Daj mi molim te argumente, nemoj ispraznu priču gdje si zaposlen i referens listu tvoje multinacionalne kompanije. To s enapiše ovako npr, ne valja zbog toga što je ovo vrlo rizično, može se desiti da se krov u jednom momentu sruši ljudima naglavu. Ne možeš raditi ovakve stubove a da ne rizikuješ navedeno. Trebalo se napraviti da je cijeli krov u zraku bez ikakvih potprnih stubova jer je to u današnjem modernom dobu jedino ispravno, uz to takav projekat je mnogo jeftiniji od ovga što se radi. Dalje kažeš, dajte tender, boli nas neka stvar što će firme koje su Veležovi sponzori biti van tih poslova, treba dati multinacionalnim kompanijama koje imaju jaku referns listu. To što podvelešci daju i šakom i kapom Veležu, to nas boli briga. I treba da daju a mi ćemo uz kahve referisati šta je dobro a šta loše. 'Ta će seljačine podveleške, nek idu u svoja sela nek grade. Otprilike mi ovako daj argumente pa da nastavimo raspravu. Volim više dlaku na glavi ijednog veležovca koji DAJE od sebe nego dukate od šuplatora i lažovčina kojih je pun dunulauk.
Dalje, kažeš da ja prijetim, ko me sekundu poznaje u životu zna kkavu si glupost napisao, ja vas sve redom pozivam na ručak u restoran pored stadiona, ja častim i da onda obiđemo zajedno gradilište, tamo čemo svakako sresti 99% predsjednika podvelešca pa ćemo ga sve ispitati a naravno i naružiti za ono što loše radi i što se ovoliko brukamo pred svjetom. Haman više nego željovci kojima s esvi smiju iako jedini uz Čelik imaju evropski stadion. Bujrum kad god želite, a sve što sam ovdje napisao stojim iza svakog slova.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 02 jul 2020, 12:38

Svaka ti je ko iz ćitaba Sarajevski brate. :ljepota: :ljepota:

carpfish
Kontakt:

Post Postao/la carpfish » 02 jul 2020, 12:41

SaMoVelez je napisao/la:
02 jul 2020, 12:27
carpfish je napisao/la:
SaMoVelez je napisao/la:

Daj mi molim te argumente, nemoj ispraznu priču gdje si zaposlen i referens listu tvoje multinacionalne kompanije. To s enapiše ovako npr, ne valja zbog toga što je ovo vrlo rizično, može se desiti da se krov u jednom momentu sruši ljudima naglavu. Ne možeš raditi ovakve stubove a da ne rizikuješ navedeno. Trebalo se napraviti da je cijeli krov u zraku bez ikakvih potprnih stubova jer je to u današnjem modernom dobu jedino ispravno, uz to takav projekat je mnogo jeftiniji od ovga što se radi. Dalje kažeš, dajte tender, boli nas neka stvar što će firme koje su Veležovi sponzori biti van tih poslova, treba dati multinacionalnim kompanijama koje imaju jaku referns listu. To što podvelešci daju i šakom i kapom Veležu, to nas boli briga. I treba da daju a mi ćemo uz kahve referisati šta je dobro a šta loše. 'Ta će seljačine podveleške, nek idu u svoja sela nek grade. Otprilike mi ovako daj argumente pa da nastavimo raspravu. Volim više dlaku na glavi ijednog veležovca koji DAJE od sebe nego dukate od šuplatora i lažovčina kojih je pun dunulauk.
Dalje, kažeš da ja prijetim, ko me sekundu poznaje u životu zna kkavu si glupost napisao, ja vas sve redom pozivam na ručak u restoran pored stadiona, ja častim i da onda obiđemo zajedno gradilište, tamo čemo svakako sresti 99% predsjednika podvelešca pa ćemo ga sve ispitati a naravno i naružiti za ono što loše radi i što se ovoliko brukamo pred svjetom. Haman više nego željovci kojima s esvi smiju iako jedini uz Čelik imaju evropski stadion. Bujrum kad god želite, a sve što sam ovdje napisao stojim iza svakog slova.
U ovome postu si rekao sve, tako da ti ni jedan oponent ne treba ništa dodavati. Možda nisi ni svjestan....

Međutim, svi mi volimo ovaj klub i želimo mu najbolje i tu se mi slažemo, ali potkapacitirani ljudi su jednako loši kao i zlonamjerni, ali taj kult ličnosti koji radite od predsjednika je degutantan, smiju vam se svi.... Svaka čast, došao je i digao Velež iz mrtvih, ali kad se nešto ne zna pita se onih koji vise znaju, okruzi se sa takvim ljudima jer klimoglavci su opasni...btw. hasic je dubravac, sa hasica glavice valjda.... Što je apsolutno nebitno, nego ga pomenu kao podvelesca....ovim zavrsavam dalju diskusiju jer ne vodi ničemu....ziv ti i zdrav meni bio...

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 02 jul 2020, 12:52

Tako brate, ubiješ me argumentima i ja se ušutim, Svako ti dobro želim i samo nastavi tako uspješno kroz život.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 02 jul 2020, 13:18

carpfish je napisao/la:
02 jul 2020, 12:41
SaMoVelez je napisao/la:
02 jul 2020, 12:27
carpfish je napisao/la:

U ovome postu si rekao sve, tako da ti ni jedan oponent ne treba ništa dodavati. Možda nisi ni svjestan....

Međutim, svi mi volimo ovaj klub i želimo mu najbolje i tu se mi slažemo, ali potkapacitirani ljudi su jednako loši kao i zlonamjerni, ali taj kult ličnosti koji radite od predsjednika je degutantan, smiju vam se svi.... Svaka čast, došao je i digao Velež iz mrtvih, ali kad se nešto ne zna pita se onih koji vise znaju, okruzi se sa takvim ljudima jer klimoglavci su opasni...btw. hasic je dubravac, sa hasica glavice valjda.... Što je apsolutno nebitno, nego ga pomenu kao podvelesca....ovim zavrsavam dalju diskusiju jer ne vodi ničemu....ziv ti i zdrav meni bio...
Ne bih puno polemisao, svako ima svoje misljenje. Samo mi je zaparalo usi, ili oci kako ti pase. Napisao si bolje ne raditi nikako vec svakako. E sad bi te htio pitati nesto. Da li po tom tvom razmisljanju bolje napraviti jednu tip top tribinu, a da docekas da evropske tekme igras u Zenici ili Sarajevu, ili da napravis 3 malo "slabije" tribine, naravno sve po uslovima UEFE i da docekas da evropske tekme igras pred svojim navijacima u svom gradu. Jer ako je ruzno ili kako ga vec nazva, kako to da UEFA dade licencu da se mogu igrati evropske tekme? Nista zlonamjerno, neg bas me interesuje odgovor. Zivio drug.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 02 jul 2020, 15:26

Vidim na pogrešnoj temi sam upisao, dakle dva posta:
Ništa, ovi kojima se ne sviđa način na koji gradimo tribinu, neka pomnože s nulom gornja tri reda i gotovo. Ne postoje i kraj priče.

I dalje, bez ta tri reda imamo super funkcionalnu tribinu, odličnog nagiba, dobrog kapaciteta, sa 11 redova, spremnu za krov. Đavlu malo.
Ma šta ćeš ti tu realno objašnjvati ljudima, kad je sto puta napisano, a oni po stoprvi put isto: "stubovi na sredini tribine", a nisu na sredini tribine. Toliko je skučen prostor između glavnog i pomoćnog terena da je čudo kako je ikako i ova tribina stala, ali eto, ne valja ni ovako. Neka računaju da nismo ni pravili gornje redove i gotovo.

Imamo ćemo funkcionalnu, simetričnu, spojenu tribinu, sa krovom. Ne vidi se iz najgornjih redova? Nek ne vidi, ne trebaju nam, imamo dovoljno

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 02 jul 2020, 19:35

Evo opet odakle je ko, odakle je Semsudin Hasic i ostali....

Pa **** mu majku, odakle su svi oni grobari Veleza? Odakle je onaj sto je dodjeljivao sudije Velezu u Prvoj ligi koje ce ga ukopati i sprijeciti ulazak u PL?

Zar je bitno odakle je neko ako zeli samo najbolje klubu?

I dobro je neko upitao - gdje ste bili, "strucnjaci", kada je trebalo pomoci i sada kada treba pomoci Velezu? Nije bio raspisan tender? Aj ne seri, **** te tender! I bez tendera se moze pomoci kada neko to zaista zeli. Anonimno rasipati pamet po forumu i pri tome kritikovati sve uradjeno, a pozivati se na porijeklo predsjednika i clanova uprave mogu samo hinje i oni koji klubu ne zele dobro.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 02 jul 2020, 20:20

Opet se poteze jednoumlje na forumu,kao da je neka bitna stvar sta je neko rekao na ovoj platformi,uvrijedili su se Hasic i kompanija i nasekirali zbog toga.Shvatite da svako ima pravo da izrazi svoje misljenje na forumu,u vezi bilo koje stvari koja se dogadja u Velezu.Stadion,igracki kadar,marketing,omladinska skola su podlozni kritikama zbog nekih nedostataka i drago mi je sto postoje razlicita misljenja u vezi nekih stvari.Ne mozete vi,gospodo draga praviti od ovoga Sjevernu Koreju.Bujrum,ugledajte se na neke 'druge' i napravite tzv.lobotomiju i hvalite Upravu na sva usta sta god da naprave.Ali mislim da u tom slucaju i forum gubi smisao,jer je to zapravo kao neko mjesto satkano razlicitim misljenjima.+1 i podrska za carpfisha,bas bih volio da cujem kako je trebalo uraditi.
lezVe do bagro

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 02 jul 2020, 20:31

Zoom088 je napisao/la:
02 jul 2020, 19:35
Evo opet odakle je ko, odakle je Semsudin Hasic i ostali....

Pa **** mu majku, odakle su svi oni grobari Veleza? Odakle je onaj sto je dodjeljivao sudije Velezu u Prvoj ligi koje ce ga ukopati i sprijeciti ulazak u PL?

Zar je bitno odakle je neko ako zeli samo najbolje klubu?

I dobro je neko upitao - gdje ste bili, "strucnjaci", kada je trebalo pomoci i sada kada treba pomoci Velezu? Nije bio raspisan tender? Aj ne seri, **** te tender! I bez tendera se moze pomoci kada neko to zaista zeli. Anonimno rasipati pamet po forumu i pri tome kritikovati sve uradjeno, a pozivati se na porijeklo predsjednika i clanova uprave mogu samo hinje i oni koji klubu ne zele dobro.
Vazda ista priča.Ćemalovići i Tanović, mostarska raja ukopala Velež nije mu se za trag znalo, doveli ga u rang klubova tipa Travnik, Vitez, ...
Niko nije savršen ali i ovi "seljaci" su 100% bolji od mostarske raje koja je Velež poslije rata srozala na najniže grane u historiji!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.