Nikola Vasilj
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Nikola Vasilj
St Pauli ima srece sto Wolfsburg igra najgoru sezonu u historiji kluba.
Jer St Pauli i Heidenheim su 2 daleko najslabije ekipe u bundesligi.
Jer St Pauli i Heidenheim su 2 daleko najslabije ekipe u bundesligi.
-
General505
- Kontakt:
Ni danas mi nije jasno sta je on mislio sa onom loptom protiv Italijana kome, gdje, milion rjesenja i vremena imao.... Bukvalno amaterska reakcijaa na nivou rekretivca sa termina za raju
Inace, u igri nogom amaterski golman, dobar linijaš, odlican na penalima
I onaj gol Velsa je njegova greska.General505 je napisao/la: ↑11 apr 2026, 21:02Ni danas mi nije jasno sta je on mislio sa onom loptom protiv Italijana kome, gdje, milion rjesenja i vremena imao.... Bukvalno amaterska reakcijaa na nivou rekretivca sa termina za raju
Daniel James mu daje gol sa 30 metara udaljenosti ko da je Diego Armando Maradona.
-
General505
- Kontakt:
DonRamiz je napisao/la: ↑11 apr 2026, 21:07I onaj gol Velsa je njegova greska.General505 je napisao/la: ↑11 apr 2026, 21:02Ni danas mi nije jasno sta je on mislio sa onom loptom protiv Italijana kome, gdje, milion rjesenja i vremena imao.... Bukvalno amaterska reakcijaa na nivou rekretivca sa termina za raju
Daniel James mu daje gol sa 30 metara udaljenosti ko da je Diego Armando Maradona.
Ma i protiv austrijanaca u Becu isto ima i njegove krivice koliko i odbrane ali eto tu mu ne bi zamjerio.
Da je jadni Šeha branioo i napravio ovako dvije krucijalne greške u dvije utakmice koje vode direktno na Sp i drvlje i kamenje bi po njemu i danas bi ga hajkali i ogovarali bez obzira što smo prosli na Sp isto tako bi bilo i ovdje na forumu
Navodim Sehu jer je bio najvise kritikovan a ustvari dobar golman i najmanje kriv za taj loš period, ustvari jedino je kriv sto je bio tad dio te generacije.. nit je imao saigraca, niti igraca, ovakve pozitive, i ono najbitnije ovake ekipe
Tanko brani Vasilj. Malo bolji od Šehića. Oba ipak nisu visoki nivo.
Ali ako se ne varam to je najbolje što imamo.
Ali ako se ne varam to je najbolje što imamo.
4-IN-A-ROW
-
General505
- Kontakt:
Meni je Seha puno sigurniji i nekako energicniji, okretniji, hitriji od Vasilja...i puno bolji u igri nogom jer su oni amateri tad u vezi isto stalno mu nazad uvaljivali loptu i u probleme jer nisu imali rjesenje da sacuvaju ili iznesu loptu
Cast Vasilju, ali ovo sto radi zadnjih utaimica to su toliko kardinalne amaterske greskee koje nisu na nivou golmana lige 5 i reprezentacije koja ide na Sp...i sto je najzabrinjavajuce te iste greske se ponavljaju vrlo cesto znaci nije to has slucajno vec neznanje.
Mora se hitno dozvat, i mora znati da su njegove dvije gluposti kod tako jednostavnih situacija gdje inace golmani sa termina bolje odreaguju, koštale momke i ekipu nenormalnog dodatnog bespotrebnog crpljenja u obje utakmice i umalo koštale neodlaska na Sp direektno njegovom krivicom.
Mi bi i danas govorili ima vremena, mlada ekipa i ostale luzerske floskule i tješili se kao i uvijek godinama do sad, a evo vidjeli smo da je ekipa vec sada zrela za odlazak na Sp i nema pnog mlada ekipa,ima vrmena, nase vrijeme dolazi i ostale gluppsti...nema vremena vrijeme je sad i hvala Bogu da su se momci izdigli i da je ekipa kao tim ppbijedila.
Sehic je najgori poslije ratni golman. Tolja je bolji od njega.
Hamelj
Hamelj
-
napapijri1987
- Kontakt:
Najgore od svega sto bi se na neki nacin "izvukao" nakon katastrofe protiv velsa. Apsolutno niko nije pricao o njegovim greskama jer je Demirovic promasio 3 sanse. Sve bi se okrenulo protiv Demirovica i njega bismo smatrali krivcem za poraz.General505 je napisao/la: ↑11 apr 2026, 22:04Meni je Seha puno sigurniji i nekako energicniji, okretniji, hitriji od Vasilja...i puno bolji u igri nogom jer su oni amateri tad u vezi isto stalno mu nazad uvaljivali loptu i u probleme jer nisu imali rjesenje da sacuvaju ili iznesu loptu
Cast Vasilju, ali ovo sto radi zadnjih utaimica to su toliko kardinalne amaterske greskee koje nisu na nivou golmana lige 5 i reprezentacije koja ide na Sp...i sto je najzabrinjavajuce te iste greske se ponavljaju vrlo cesto znaci nije to has slucajno vec neznanje.
Mora se hitno dozvat, i mora znati da su njegove dvije gluposti kod tako jednostavnih situacija gdje inace golmani sa termina bolje odreaguju, koštale momke i ekipu nenormalnog dodatnog bespotrebnog crpljenja u obje utakmice i umalo koštale neodlaska na Sp direektno njegovom krivicom.
Mi bi i danas govorili ima vremena, mlada ekipa i ostale luzerske floskule i tješili se kao i uvijek godinama do sad, a evo vidjeli smo da je ekipa vec sada zrela za odlazak na Sp i nema pnog mlada ekipa,ima vrmena, nase vrijeme dolazi i ostale gluppsti...nema vremena vrijeme je sad i hvala Bogu da su se momci izdigli i da je ekipa kao tim ppbijedila.
Meni je takodje neshvatljivo da golman koji brani u BL,ima onakvu visinu i gradju ne smije da izadje sa linije. Udarce iz daljine rjesava relativno dobro,1 na 1 zna cesto dobro se postaviti ali igra nogom i visoke lopte u 16
Vasilj je sve u svemu kvalitetniji golman i vjerovatno u svim segmentima bolji od sehica osim u igri nogom. Tu je Nikola tanak ko rizla sto nam i veoma cesto i dokazuje. Sehic je na tom polju recimo dosta sigurniji i kvalitetniji bio.General505 je napisao/la: ↑11 apr 2026, 21:37DonRamiz je napisao/la: ↑11 apr 2026, 21:07I onaj gol Velsa je njegova greska.General505 je napisao/la: ↑11 apr 2026, 21:02Ni danas mi nije jasno sta je on mislio sa onom loptom protiv Italijana kome, gdje, milion rjesenja i vremena imao.... Bukvalno amaterska reakcijaa na nivou rekretivca sa termina za raju
Ma i protiv austrijanaca u Becu isto ima i njegove krivice koliko i odbrane ali eto tu mu ne bi zamjerio.
Da je jadni Šeha branioo i napravio ovako dvije krucijalne greške u dvije utakmice koje vode direktno na Sp i drvlje i kamenje bi po njemu i danas bi ga hajkali i ogovarali bez obzira što smo prosli na Sp isto tako bi bilo i ovdje na forumu
Navodim Sehu jer je bio najvise kritikovan a ustvari dobar golman i najmanje kriv za taj loš period, ustvari jedino je kriv sto je bio tad dio te generacije.. nit je imao saigraca, niti igraca, ovakve pozitive, i ono najbitnije ovake ekipe
U današnje, moderno doba igra nogom je bitna i za golmana. Naročito za onaj stil igre koji mi preferiramo.
Ali ako se već zna uveliko da je los u igri nogama onda bi trebao selektor biti pametan pa reci igračima da ne forsiraju vraćanje lopte nazad njemu i da bude dogovor da mu se lopta daje samo u krajnjoj nuždi.
On ima dobrih partija i popravio se kakav je bio, ali isto tako ne može ni da uveze nekoliko utakmica bez takve jedne kardinalne greške. To mu se stalno dešava.
Ali ako se već zna uveliko da je los u igri nogama onda bi trebao selektor biti pametan pa reci igračima da ne forsiraju vraćanje lopte nazad njemu i da bude dogovor da mu se lopta daje samo u krajnjoj nuždi.
On ima dobrih partija i popravio se kakav je bio, ali isto tako ne može ni da uveze nekoliko utakmica bez takve jedne kardinalne greške. To mu se stalno dešava.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Baraz je kulminacija njegovih losih igri u reprezentaciji samo se ne spominje to jer kao nemamo boljeg. Nadam se da ozbiljno razmisljaju o Zlomislicu kao prvoj opciji u buducnosti ili da kopaju nekog novog.
Sehic je bio bolji od njega na golu. Ja stvarno nemam nista protiv Vasilja, cini se kao super momak ali od kako je dosao Barbarez imao je losih partija koje su ukazivale na ove dvije utakmice u barazu. I onda baraz kao kulminacija, ono se ne smije nijednom desiti a ne 2x u back2back finalnim utakmicama.
Sehic je bio bolji od njega na golu. Ja stvarno nemam nista protiv Vasilja, cini se kao super momak ali od kako je dosao Barbarez imao je losih partija koje su ukazivale na ove dvije utakmice u barazu. I onda baraz kao kulminacija, ono se ne smije nijednom desiti a ne 2x u back2back finalnim utakmicama.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Sehic je bio jedan od najgorih golmana u historiji reprezentacije. Još je imao i neki nenormalan ego gdje je on nešto obećavao navijačima i glumio nekog vodju.
Vasilj je sa svim svojim manama Oliver Kahn za Sehica. A i karijere im isto govore.
Vasilj je sa svim svojim manama Oliver Kahn za Sehica. A i karijere im isto govore.
Daj mi 2 onakva Sehiceva poklona protivniku? Mozda si i upravu ali zaista se ne sjecam da je onako nesto radio.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
LaMeloBall
- Kontakt:
Nadam se da se neki od vas samo sprdaju. Kao prvo, Ibrahim Šehić je jedan od najlošijih golmana koji su ikada branili za nas. Ne postoji utakmica koju nismo izgubili ili dobili zahvaljujući njemu. A koštao nas je dosta puta. Sjetim se npr onog Gola za 2:2 u 95. Minuti Kazakhstana, slobodnjak
Razlika u klasi između njih dvojice je ogromna. Vasilj je prošle sezone bio među top 5 golmana u Njemačkoj i da, ova sezona sada izgleda drugačije. Ipak, bilo je utakmica u kojima je ponovo briljirao. Ibrahim Šehić nije mogao ni prismrdit 2. Bundesligi, a ljudi ga porede s Vasiljem.
I na kraju nas je taj Vasilj bezbroj puta spasio. Sjetimo se samo Mađarske u gostima (0:0), pobjede u gostima protiv Rumunije, pobjede kod kuće protiv Kipra i sada penala u Walesu.
Razlika u klasi između njih dvojice je ogromna. Vasilj je prošle sezone bio među top 5 golmana u Njemačkoj i da, ova sezona sada izgleda drugačije. Ipak, bilo je utakmica u kojima je ponovo briljirao. Ibrahim Šehić nije mogao ni prismrdit 2. Bundesligi, a ljudi ga porede s Vasiljem.
I na kraju nas je taj Vasilj bezbroj puta spasio. Sjetimo se samo Mađarske u gostima (0:0), pobjede u gostima protiv Rumunije, pobjede kod kuće protiv Kipra i sada penala u Walesu.
„Ovo je moj grad na svijetu nema ga“
SAID HUSEJINOVIC
MUSTAFA HUKIC
MERSED KOVAČEVIĆ
SAID HUSEJINOVIC
MUSTAFA HUKIC
MERSED KOVAČEVIĆ
Daj ti meni iz glave dvije neke bitne odbrane Sehica? Lik je mislim u top 10 u reprezentaciji po nastupima a ne može se niko sjetiti dvije njegove poštene odbrane.
Šehić ima par prednosti u odnosu na Vasilja, ali je Vasilj kompletniji golman.
Npr. Šehić je veći ziheraš od Vasilja pa uglavnom ide na dugu loptu (možda bi i Vasilj trebao
Imao je Šehić svojih kikseva, ali nisu bili toliko ispraćeni jer utakmice nisu imale ovakav značaj kao ove zadnje dvije protiv Walesa i Italije (barem u ovo skorije vrijeme gdje su nas svi hebavali koji su stigli
Vasilj svakako ima 30 godina.. za par godina ćemo morati "izmisliti" nekog golmana, ne znam iskreno koliko je perspektivan onaj Amil Šiljević jer ima 19 godina a još ne konkuriše za prvi tim.. ali otom potom.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Pogledajte ponovo utakmicu protiv Italije i izbrojite broj lopti koje mu je Muharemovic vratio nakon one greske 
jasmin10 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 00:31Daj ti meni iz glave dvije neke bitne odbrane Sehica? Lik je mislim u top 10 u reprezentaciji po nastupima a ne može se niko sjetiti dvije njegove poštene odbrane.
Presmijesan si.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Vasilj je jadan bio i u Ligi Nacija. Frajer je hodajuci kiks. Na penalima je brutalan nema se sta reci, i ovo sto su igraci Walesa i Italije pucali visoko i promasili je sigurno dijelom zbog respekta prema njemu.HariTz je napisao/la: ↑12 apr 2026, 00:55Šehić ima par prednosti u odnosu na Vasilja, ali je Vasilj kompletniji golman.
Npr. Šehić je veći ziheraš od Vasilja pa uglavnom ide na dugu loptu (možda bi i Vasilj trebao), OK je bio na liniji, ali ni blizu "shot stoppera" kakav je Vasilj. Često, ali prečesto je znao biti pasivan i veoma kasno izlaziti na igrače u 1 na 1 situacijama. To su mu mnogi sporili jer ne ulijeva sigurnost svojim procjenama. Anticipacija, refleksi, pa i samo pozicioniranje (gdje i Nikola ima svoje bubice) više idu u prilog Vasilju.
Imao je Šehić svojih kikseva, ali nisu bili toliko ispraćeni jer utakmice nisu imale ovakav značaj kao ove zadnje dvije protiv Walesa i Italije (barem u ovo skorije vrijeme gdje su nas svi hebavali koji su stigli). Evo i ti probaj se sjetiti nekog ovakvog kiksa Vasilja prije ove dvije utakmice. Brzo se to zaboravi, drugi igrači su nam u fokusu, a i mnogo toga zavisi od toga ko igra ispred njih i kakvu vjetrometinu imaju, propuh na sve strane.
Vasilj svakako ima 30 godina.. za par godina ćemo morati "izmisliti" nekog golmana, ne znam iskreno koliko je perspektivan onaj Amil Šiljević jer ima 19 godina a još ne konkuriše za prvi tim.. ali otom potom.
U sustini se slazem za Sehica, uzimam ga za primjer jer dok je branio Vasilja se predstavljalo kao prime Khana a u sustini u 5 su deka. Samo sto Vasilja prati sindrom lige petice tj igraca koji se nekako dokopa lige5 i navijaci svrsavaju na njega bez rezona.
Ja bi i sad razmislio a ako napravi kiks na SP onda i definitivno Zlomislica na gol.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, katalinski, KrajinaKing, Mostarska, soccerfan, tuzlanskinacin i 62 gosta.