miki09 je napisao/la: ↑22 apr 2024, 19:35
Da, ali ja ti pokusavam reci da se nece vratiti povjerenje u repku samim cinom angazovanja legende sto ti ovdje insinuiras kao da je samo to dovoljno, nama trebaju rezultati, kakvi takvi da se to povjerenje vrati. A ja zaista ne vidim kakve mi rezultate mozemo praviti sa ovako neiskusnim barbarezom na klupi i ovim nekim pomocnim trenerskim pokemonima koji se 20 godina vrte u bh. fudbalu.
To sto si ti napisao je sve super i to defintivno treba svakoj repki ali ovim trenutnim mladim momcima prije svega treba neki iskusni trener koji ce ih usmjeriti i da se ponovim, prikriti objektivan nekvalitet, nesto sto je recimo bio ciro onoj generaciji kad je prvi put sjeo na klupu. E onda nakon toga dovedes motivatora da kupi kajmak, kao sto je bio susic...
Prvo ja ništa ne insinuiram.

Insinuirtanje je negativan termin, koji znači otprilike - podmetanje.
Elem, naravno da samo angažovanje legende s autotritetom, nije dovoljno za rezultat. Ali kao štao ja ne mogu i ne želim tvrditi da će Barbarez napraviti rezultat, ne možeš ni ti tvrditi da neće.
Nama trebaju rezultati i vidjećemo da li će ih Barebarez napraviti. Za taj posao mu treba dati vremena i možda istrpiti neke poraze, iako, vidjeće se brzo ima li tu štofa za nešto više ili ne.
Ti govoriš o "nekom" iskusnom treneru, koji će ovo i ono. Ko je taj trener? Mi smo potrošili jednu velićinu poput Bajevića. Nas niko ko ima malo bolju ponudu, ne želi da vodi. Sve smo probaLi i potrošili. Neće nas ni Muslić, Selibegović, vjerovatno ni Dudić. Da ne govorimo o trenerima poput Bilića ili Bjelice.
Tu smo gdje smo, a taj objektivan nekvalitet se pokriva, prije svega, maksimalnim zalaganjem i ozbiljniošću. Ako hoćeš fanatizmom i ako Barbarez uspije da probudi taj sentiment, na pola puta je ka uspjehu. Treba pokušati da uradi upravo šro je Ćiro uradio, da nas mentalno konsoliduje. A Safet je bio sve , samo ne motivator. Ni Meša, koji nas je tretirao kao francuski klub i hodao s ipadom.
To je ono što smatram da bi mogla biti njegova ključna prednost. Svjestan sam ja itekako njegovih mana, ali šta je tu je.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac