Ermin Mahmić

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Kaunas
Kontakt:

Re: Ermin Mahmić

Post Postao/la Kaunas » 10 jun 2026, 12:17

Beduin je napisao/la:
10 jun 2026, 11:07
Kaunas je napisao/la:
10 jun 2026, 11:01
Beduin je napisao/la:
09 jun 2026, 23:18

A ko to ide dalje iz Besiktasa? Valjda imas neka saznanja bolja od nas, da nas ohrabris.

Ja cu ti reci da u zadnjih desetak godina jedva ponesto prodaju, obicnu kupuju igrace i bacaju pare.
Najveci transfer u hostoriji kluba im Tosun za nekih 22mil eura, a 2. i 3. mjesto drze od ove godine Abraham i Fernandes po oko 20mil.
A zamisli 4. mjesto po izlaznim transferim im drzi Yilmaz, otisao za nekih 4mil.
Fener i Galata su druga prica, daleko bolje ubodu sa mladim igracima i prodaju ih.

Mahmica bih rado vidio u RB Salzburg ili RB Leipzig. Pa cak i u Holandiji zasto da ne, jer ima dobru tehniku i sut, sa vise slobode u igri i boljim saigracima bi ua godinu-dvije vrijedio suho zlato.
U Feneru a pogotovo Galatasarayu ne bi terena vidio. Trebamo malo bit realni. I ja bih najvise volio da ga trazi Bayern al u ovom trenutku Besiktas je vise nego solidan klub.
Fener i Galati sam spomenuo u kontekstu prodaje igraca.

Ti si naveo Besiktas kako je dobra destinacija za dovodjenje igraca koji se prodaju dalje, opet te pitam odakle ti to ili si onako lupio?
A ja ti dao primjere da nisi u pravu.
Hocu da kazem bolje i Besiktas ako ce igrat nego Leipzig ako ce sjedit na klupi. Ako si kvalitet isplivat ces iz bilo kojeg kluba. Bolje slabiji al da igra nego neki gigant pa da bude zakucan na klupu. Kvalitet uvijek ispliva.

Kod nas su turci na blacklisti jer se nisu probili Kulasin, Varesanovic, Mujakic i takvi.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 10 jun 2026, 12:31

Ma Turci su zaostala liga. Taktički se pismeniji fudbal igra u preko 50% evropskih liga. Sve dok ne dođeš na nivo naše lige, fudbal je pismeniji svuda nego u Turskoj. Recimo, HNL ima puno jači nivo u tom smislu od turske lige. Dole sve frca od neodgovornosti i slobode u igri, a s druge strane vape za rezultatom. Razvoj mladog igrača ne postoji, plan ne postoji, strpljenje ne postoji, tempiranje ne postoji. Možeš biti mega talenat, kad šef odluči dovesti neku starudiju za koju misli da mora biti prvo ime tima, sklonit će te. Nije to samo ocjena na osnovu par naših igrača, nego je zapravo apsolutna nemogućnost da se iz turske probiješ dalje.

Varešanović je bio fantastičan materijal. Kretnje, osjećaj za igru, vrhunski. Trebalo ga je samo dotjerati. Oni nisu znali.
Buljubašić je bio mega talenat, ko god je gledao. Otišao na vakat, s dovoljno iskustva. Uguše ga.
Pa i prije, imao si Bajića koji fantastičan bio, fizika odlična, čak ga prodaju u Udineze i onda se vidi da je to nivo ispod.
Hadžiahmetovića su uništile povrede, ali isto čovjek koji, da je prvobitno otišao u Young Boys, a ne Konyu, na kraju bi imao stotine nastupa u ligama petice.

A i bez naših igrača, transferi iz te lige su nikakvi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 jun 2026, 12:38

Pecate se na tamo neki lijevi clanak i polemisete o tome stranicama, a uopste nicega konkretnog nema izmedju Mahmica i Besiktasa.
Mozda postoji interes, ali daleko od realizacije, cekace se poslije SP-a za transfer.
Vidjeli smo ga zasad samo 45 min + ono nesto malo protiv Paname, nadam se ako dobije svoje minute na SP da ce ih iskoristiti na najbolji nacin.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CAGarfia, D97, General505, prisonbreak i 29 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []